رفتن به مطلب

غذایی برای جلوگیری از سرطان و چافی


niaz

ارسال های توصیه شده

مواد لازم برای 2 نفر

گوشت چرخ كرده: 200 گرم

پیاز: یك عدد

سیر: یك حبه

بادمجان: 4 عدد

گوجه فرنگی: 2 عدد

جعفری خرد شده: 2 قاشق سوپخوری

نمك و فلفل: به میزان لازم

سیخ چوبی: 4 عدد

طرز تهیه:

پیاز را رنده كرده و با جعفری خرد شده و گوشت، سیر و نمك و فلفل مخلوط كرده و خوب ورز دهید. بادمجان‌ها را شسته، حلقه‌حلقه كرده و در آب نمك قرار دهید.

پوست بادمجان‌ها را جدا نكنید، پس از آن كه گوشت و مواد آن بخوبی ورز داده شد، حلقه‌های بادمجان را در سیخ چوبی قرار دهید به این صورت كه یك ردیف حلقه بادمجان و در ردیف بعدی گوشت‌هایی راكه به صورت نیم‌گرد در‌آورده‌اید.

این كار را ادامه دهید تا سیخ‌ها پر شود، داخل ماهیتابه را با مقدار كمی روغن چرب كنید و سیخ‌های پر شده از مواد را داخل آن قرار دهید تا به مدت حداقل 30 دقیقه مواد به صورت نیم‌پز درآید.

بعد از این مدت كف ماهیتابه را یك لایه گوجه چیده و سیخ‌ها را روی گوجه‌ها قرار دهید و یك لایه دیگر گوجه روی آن بگذارید و به مدت 10 دقیقه بگذارید مواد با آب گوجه‌ها پخته شود.

اهمیت غذایی بادمجان: بادمجان منبع بسیار خوب فیبر است. پوست بادمجان ارزش غذایی بسیار زیادی دارد كه به دلیل كم‌كالری بودن آن می‌توان به حفظ تناسب اندام و جلوگیری از چاقی اشاره كرد. این ماده دارای مقدار كمی كلسیم بوده و برای افرادی كه دچار ناراحتی‌های كلیه و فشار خون هستند، بسیار مفید است.

قرار دادن بادمجان در آب‌نمك باعث خروج آب زرد رنگی می‌شود كه دارای آلكولوئیدی به نام سولانین است كه در معده‌های ضعیف ایجاد آلرژی و مسمومیت می‌كند.

تخم بادمجان در افرادی كه دچار بیماری‌های كبدی هستند، ایجاد ناراحتی می‌كند و توصیه می‌شود افرادی كه دچار حساسیت و یرقان هستند از مصرف آن خودداری كنند.

بادمجان به علت دارا بودن آهن در رفع كم‌خونی و یبوست موثر است. این ماده یكی از آنتی‌اكسیدان‌های قوی بافت‌های گیاهی را دارد كه از ابتلا به سرطان جلوگیری می‌كند. خاصیت درمانی بادمجان به علت باز كردن عروق و تقویت‌كنندگی معده است.

نیاسین یا همان ویتامین b3 نه‌تنها از بین برنده قوی رادیكال‌های آزاد است كه باعث جلوگیری از رسوب آهن اضافی موجود در بدن می‌شود.

آهن زیاد ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را بالا می‌برد‌، تجمع آهن در زنان یائسه و مردان بیشتر اتفاق می‌افتد.

نیاسین موجود در بادمجان به حفظ كلسترول خون، از اكسید شدن و رسوب در جداره رگ‌ها جلوگیری می‌كند و از تخریب بافت‌های سلولی كه ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد، ممانعت و از اثر تخریبی رادیكال‌های موجود در مفاصل بدن ـ كه از ابتدایی‌ترین موارد ابتلا به بیماری روماتیسم است ـ جلوگیری می‌كند.

  • Like 2
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...