رفتن به مطلب

حل مشکل بنزین

حـامد

ارسال های توصیه شده

آقاي دکتر در يكي از مصاحبه هايش فرمودند ما از تحريم بنزين استقبال ميكنيم و سپس فرمودند اگر اين اتفاق بيفتد ما همان لحظه قادريم بنزين مصرفيمان را توليد كنيم و سپس فرمود به اين صورت كه در حال حاضر داريم يك چيز ديگر توليد ميكنيم و به محض تحريم بنزين ،به جاي آن چيز ،بنزين توليد ميكنيم

حالا من نکاتی رو در مورد تولید بنزین و عرضه به بازار خدمت شما ارائه میکنم

در پالایشگاه ها معمولا دو نوع بنزین معمولی و سوپر تهیه میگردد عدد اکتان (درجه آرامسوزی) برای بنزین معمولی ، جهت ارائه به بازار حدود 87 تا 90 و برای بنزین سوپر حدود 95 میباشد.بنزین سوپر که از درجه آرامسوزی بالاتری برخوردار میباشد،برای اتومبیل های جدیدی در نظر گرفته شده است که نسبت فشار کمپرس موتور آنها بالا میباشد.بنزین طبیعی حدود 15% از نفت خام را تشکیل میدهد.

ولی جدیدا بعلت بحران بنزین به اجبار ظرفیت تولید واحد های تولید بنزین را افزایش داده اند و بعلت کمبود خوراک واحد heavy naphtha به خوراک کروزن یا نفت سفید که ماده ای سنگین تر از نفتاست اضافه نموده اند که این باعث کاهش کیفیت اکتان بنزین تولیدی یا همان آرام سوزی بنزین و همچنین کاهش فشار بخار بنزین یا rvp گردیده است که باعپ ریپ زدن موتورهای بنزینی در پشت چراغ قرمز و دیر استارت خوردن موتور میگردد

برای جبران این نقیصه تز جدیدی را اساتید ارائه نمودند و آن افزودن LSRG که ماده ای سبک تر از نفتاست به بنزین است که باعث افت شدید اکتان میگردد و اکتان بنزین ارائه شده به 82 رسیده است

پس حتی الامکان توصیه میشود از بنزین سوپر که دارای افزودنیهای کمتریه استفاده شود

و اگر با مشکل بد کار کردن موتور خودرو مواجه شدید به دنبال ایراد مکانیکی ماشینتون نباشید

• Like 6
لینک به دیدگاه

عجب ........:banel_smiley_4:

میبیبی تحریمها چطوری باعث میشه که رو پایه خودمون باشیم.:eyepopping:

مردمو ولش بابامهم اینه که تونستیم کروزن رو جای heavy naphtha جاسازش کنیم..:w16:

• Like 1
لینک به دیدگاه

من یه سوال واسم پیش اومده

اینکه مثلا تو خبرا می گن مردم فلان جا به جایگاه های بنزین و سوخت هجوم اوردن و اقدام به ذخیره سازی بنزین می کنن

این یعنی چه:w58:

مگه بنزین خواروبار که بشه تو خونه ذخیره کردش:w58::w58:

• Like 3
لینک به دیدگاه
من یه سوال واسم پیش اومده

اینکه مثلا تو خبرا می گن مردم فلان جا به جایگاه های بنزین و سوخت هجوم اوردن و اقدام به ذخیره سازی بنزین می کنن

این یعنی چه:w58:

مگه بنزین خواروبار که بشه تو خونه ذخیره کردش:w58::w58:

ای بابا

گر بریزی بحر را در کوزه ای

چند گنجد؟ قسمت یک روزه ای

• Like 4
لینک به دیدگاه

یه توضیح بدم بنزین خروجی از واحد تبدیل کاتالیستی platformate هست که اکتانی حول و حوش 100 داره به platformate ترکیباتی اضافه میشه که تا اکتانش رو به حد مجاز برسونه در گذشته تترااتیل سرب و در گذشته نه چندان دور MTBE ولی در دنیا معمولا از آلکیلیت که تولید واحد آلکیلاسیون با خوراک LSRG هست استفاده میشه ولی چون واحد آلکیلاسیون تو ایران نیست و تترااتیل سربم ممنوعه و MTBE هم به خاطر تحریم به ایران نمیدن مجبور هستن تا از LSRG بعنوان additive استفاده کنن

خوب در بنزین سوپر مقدار مصرفش بسیار کمتره

• Like 2
لینک به دیدگاه

یک نکته دیگه هم بگم چون LSRG تصفیه نشدست و مستقیما از برج تقطیر گرفته میشه حاوی مقادیر فراوانی ترکیبات گوگردی است

1- باعث تولید SOx میشه و آلودگی هوارو افزایش میده

2- در زمستان بعلت وجود بخار آب در اگزوز ماشین تولید اسید سولفوریک و باعث خوردگی و سوراخ شدن اگزوز میشه

• Like 2
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...