رفتن به مطلب

اهمیت بهداشت شیر وفرآورده های آن


ارسال های توصیه شده

شير و فرآورده هاي آن

چرا بهداشت شير اهميت دارد ؟

۱ . شير و فرآورده هاي آن در غذاي روزانه همه گروههاي سني به صورتهاي مختلف مورد استفاده قرار مي گيرد .

۲ . ممكن است بعضي از دامهايي كه شير آنها مورد مصرف انسان قرار مي گيرد به بيماريهايي مبتلا باشند كه ميكروب آنهااز رطريق شير و فرآورده هاي آن قابل انتقال به انسان بوده و سبب بيماري در انسان گردند .

۳ . چون شير محيط مناسبي جهت تكثير ميكروبها مي باشد از اينرو خط رآلودگي و فساد شير بسيار بالاست .

در خريد و نگهداري و مصرف شير به چه نكاتي بايد توجه كرد ؟

ـ اگر امكان دارد از شير پاستوريزه ( شير كاخانه اي ) استفاده كنيد .

ـ از مصرف پنير تازه بپرهيزيد مگر اينكه باشيد پاستوريزه تهيه شده باشد و تا ۲ ماه در آب نمك نگهداري شده باشد .

ـ هنگام خريد كشك مايع دقت كنيد .

كپك زدگي و بوي نامطبوع نداشته باشد كشك مايع را قبل از مصرف به مدت ۱۵ دقيقه بجوشانيد .

ـ از مصرف خامه و كره پاستوريزه نشده و فله خودداري كنيد .

ـ از بستني هايي كه با شير جوشيده شده و يا پاستوريزه تهيه شده اند استفاده كنيد.

* به منظور پيش گيري از بيماريهاي مزمن مانند قلب و عروق و … براي افراد بزرگسال توصيه مي شود از شير و فرآورده هاي كم چرب آن استفاده كنيد .

ـ دقت كنيد كه شير جوشيده بيش از ۲ روز در يخچال قابل نگهداري و مصرف نمي باشد .

 

ـ در هنگام خريد شير شيشه اي يا پاكتي به تاريخ مصرزف آن توجه كنيد .ـ اگر از شير خام استفاده مي كنيد حتماً آن را به مدت ۵ دقيقه ( از زمان جوش ) بجوشانيد .

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...