رفتن به مطلب

بهاره کردن


Doctor_Shovan مهمان

ارسال های توصیه شده

Doctor_Shovan مهمان

بهاره کردن

 

 

گیاهان سرمازی برای اینکه بتوانند تولید گل و میوه و دانه نمایند باید یک دوره سرما را بگذرانند مثلاً اگر گندم زمستانه (پائیزه) را در بهار و پس از سپری شدن سرما کشت نمایند فقط رشد رویشی پیدا نموده و بصورت قصیل خواهد بود. برای اینکه این گیاهان را بتوان در فصل بهار نیز کشت نمود باید بوسیله اعمال و اجرای سرمای مصنوعی دانه آنها را تحریک نموده و یا به اصطلاح بهاره نمود.

برای این منظور بذر را با میزان 50 درصد وزن آن به مدت 8/4 ساعت خیس نموده و مدت 15-10 روز در دمای کمتر از صفر بیولوژیکی قرار می دهند این امر چرخه حیاتی گیاه را نیز کوتاه می کند. بذری که به ترتیب فوق بهاره شده است چنانچه رطوبت زاید خود را از دست بدهد. اثر تحریک همچنان در آن باقی خواهد ماند.

به همین ترتیب می توان گیاهان گرمازی مانند ذرت ، ارزن ، پنبه و ذرت خوشه ای را که در مناطق گرمسیری می رویند در مناطق معتدل کشت نمود. برای این منظور بذر آنها را به میزان 50 درصد وزن آنها به مدت 48 ساعت خیس نموده و مدت 15-10 روز در دمای 29-25 درجه و در تاریکی نگه می دارند.

منبع:سایت رشد

لینک به دیدگاه
  • 3 هفته بعد...
بهاره کردن

 

 

گیاهان سرمازی برای اینکه بتوانند تولید گل و میوه و دانه نمایند باید یک دوره سرما را بگذرانند مثلاً اگر گندم زمستانه (پائیزه) را در بهار و پس از سپری شدن سرما کشت نمایند فقط رشد رویشی پیدا نموده و بصورت قصیل خواهد بود. برای اینکه این گیاهان را بتوان در فصل بهار نیز کشت نمود باید بوسیله اعمال و اجرای سرمای مصنوعی دانه آنها را تحریک نموده و یا به اصطلاح بهاره نمود.

برای این منظور بذر را با میزان 50 درصد وزن آن به مدت 8/4 ساعت خیس نموده و مدت 15-10 روز در دمای کمتر از صفر بیولوژیکی قرار می دهند این امر چرخه حیاتی گیاه را نیز کوتاه می کند. بذری که به ترتیب فوق بهاره شده است چنانچه رطوبت زاید خود را از دست بدهد. اثر تحریک همچنان در آن باقی خواهد ماند.

به همین ترتیب می توان گیاهان گرمازی مانند ذرت ، ارزن ، پنبه و ذرت خوشه ای را که در مناطق گرمسیری می رویند در مناطق معتدل کشت نمود. برای این منظور بذر آنها را به میزان 50 درصد وزن آنها به مدت 48 ساعت خیس نموده و مدت 15-10 روز در دمای 29-25 درجه و در تاریکی نگه می دارند.

منبع:سایت رشد

درباره غلات این کار رو نمیشه انجام مگه جزوء سخت بذران هستن باید انها را48ساعت خیس کرد

 

من فقط باخیس کردن بذر ومدت آن مشکل دارم

  • Like 3
لینک به دیدگاه
  • 5 ماه بعد...

ممنون مطلب جالبی بود اولیشو شنیده بوده بهاری کردنو شنیده بودم واستفاده هم کردم

  • Like 3
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...