Yaser.C 5059 اشتراک گذاری ارسال شده در 4 فروردین، ۱۳۹۵ سلام!! بعد از مدتها تصمیم گرفتم فتح بابی انجام بدم در تاپیکهای مهندسی کنترل که به درد بقیه که کنترلی نیستن هم بخوره!! مدیونید اگه فکر کنید بخاطر مسابقه تاپیک زدمااا!! همین اول بگم!!! خوب!! اما من به فکر مسابقه ساده نیستم که!! میخوام باقیات الصالحات بشه برام!! یعنی چی؟؟ یعنی اینکه بقیه هم بیان بخونن و کیف کنن و هم اینکه بقیه بیان خودشون اینجا پست بذارن!!! پس چی شد؟؟؟؟ قرار به این شد که هر چی در مورد مهندسی کنترل و جذابیت های پیرامون مهندسی کنترل داره رو کنه!! مطالب رو بسیار ساده انتخاب میکنم که هر کس که علاقه داشت بخونه و اصلا هدفم این نیست که پست ها رو به صورت ریاضی جلو ببریم..پس خواهشا تا آخر هر پست رو بخونید 5 لینک به دیدگاه
Yaser.C 5059 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 4 فروردین، ۱۳۹۵ خوب بسم الله... اولیش رو هم خودم میگم!! سیستم های چند متغیره- سیستم هایی که چند ورودی و چند خروجی دارن- در صنعت و یا محیط پیرامون ما بسیار دیده میشه...خیلی خیلی خیلی زیاد هست!!! مثال ها از این سیستم ها زیاد هست من چند مثال ساده میگم و توضیح مختصری در مورد مثال های خودم هم میزنم تا موضوع جا بیفته... اولین مثال تو حموم خونه شماس!!! دوش حموم شما یه سیستم چند متغیره است... این سیستم دو ورودی و دو خروجی داره!! دو ورودی اون کاملا مشخصه (شیر آب گرم و سرد) اما خروجی هاش شاید مشخص نباشه.... خروجی ها دمای آب اولین خروجی هست (که تا حدودی مشخص بود) و دومین خروجی هم فلوی آب خروجی (یا فشار آب خروجی) از دوش حموم هستش!!! پس شد یه سیستم دو ورودی و دو خروجی مثال بعدی یه هواپیمای جنگنده هست که چند ورودی و یه خروجی داره...ورودی هاش مثلا میتونه سرعت هواپیما، زوایای شهپر و باله ها و یا حتی عدد ماخ (خودمم دقیق نمیدونم این عدده چیه فقط بلدم حسابش کنم!!) این جنگنده باشه و تنها خروجی اون هم خط سیر مسیر حرکت جنگنده هست.... حالا که با مثال مشخص شد یه سیستم چند متغیره چیه حالا بایستی بدونیم که وضعیت کنترل تو این سیستم ها به چه صورت هست...اول بگم که مشکلات کنترل کننده ها خیلی تو سیستم ها زیاد هست اما من با یه مثال ساده میگم تا مشخص بشه....فرض کنید یه سیستم تک متغیره دارید یعنی یه ورودی و یه خروجی...مثلا پمپ آب توی خونه خودتون....این سیستم یه ورودی داره و یه خروجی....ورودی ولتاژ هست و خروجی فشار آبی هست که پمپ از خودش نشون میده...خوب پمپ خونه شما با قطع و وصل شدن تو زمان یه متوسط ولتاژی در یه بازه زمانی به پمپ میده میتونه فشار آب خروجی پمپ رو در بازه زمانی دلخواه کنترل کنه....این سیستم های تک متغیره اصلا پیچیدگی ندارن چون یه ورودی دارن و با همون بایستی خروجیشون کنترل بشه... اما!!!!!! عاااماا!! اما تو یه سیستم چند متغیره مثلا دوش آب حموم شما، شما دو ورودی و دو خروجی دارید که در اینجا اولین سوالی که مطرح میشه اینه که با کدوم ورودی کدوم خروجی رو کنترل کنم؟؟؟؟؟ (میشه با هر دوتاش هر دوتا خروجی رو کنترل کرد اما اون کنترل کننده ها بسیار پیچیده هستن و تو این پست اونا مد نظر من نیست) شاید اول شما بگید خوب من با شیر آب گرم دما رو کنترل میکنم و با شیر آب سرد فشار رو!! اما کاملا در اشتباهید!! کاری که ما انسان ها میکنیم اینه که اول شیر آب گرم رو باز باز میکنیم و بعد اینقدر شیر آب سرد رو باز میکنیم که دماش متعادل بشه!!! یعنی شیر آب گرم فشار رو کنترل میکنه و شیر آب سرد دما رو!! و جالبه اگه برعکس انتخاب کنترلی رو انجام بدید هیچ گاه کنترل انجام نمیشه و سیستم قطعا ناپایدار میشه!!!:icon_pf (34): این رو بهش میگن جفت سازی ورودی و خروجی..... این جفت سازی ها تجربی نیست و امروزه راه حل های ریاضی هم برای اون به دست اومده که علاقه مندان میتونن روی کلمات کلیدی ماتریس RGA و یا RIA یه سرچ کوچیک بزنید تا دستتون بیاد قضیه چی به چیه امیدوارم این مطلب ساده برای شما هم جذاب بوده باشه...پست بعدی هم تو راهه!!! 6 لینک به دیدگاه
Yaser.C 5059 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 4 فروردین، ۱۳۹۵ پایدار سازی با کنترل فازی!!! خوب اینجا میخوام براتون یه فیلم ساده بذارم که نشون بده یه سیستم غیرخطی رو چه جور میشه تو نقطه تعادل ناپایدارش پایدار کرد!!! یه پاندول معکوس چیزی شبیه به این شکل هست این سیستم یه گاری متحرک داره که سیستم رو یه محور خطی میتونه فقط ه صورت چپ و راست حرکت کنه.... به این گاری یه میله آویزونه که این میله دو تا وضعیت تعادل داره!!! یا بالای بالا باشه یا پایین پایین...اگه میله رو به حال خودش رها کنید به سمت پایین سقوط میکنه و اصطلاحا میگن نقطه تعادل پایدار داره اما اگه تو نقطه تعادل بالایی بذارید با کوچکترین تکون سقوط میکنه و پایین میفته... تو این فیلم سیستم رو حول نقطه تعادل ناپایدرش بدون هیچ ریاضیاتی با کنترل و منطق فازی پایدار می کنه.... کاری بسیار ساده ولی عجیب!!! من فیلم رو کامل ندیدم اما معمولا اینا رو با فازی کنترل میکنن چون راحت تره!!! راه دیگه اون استفاده از روش پسگام و یا خطی سازی فیدبک تو حوزه کنترل غیرخطی هست!!! برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام 5 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده