رفتن به مطلب

ماموگرافی، سالی یک‌بار


ارسال های توصیه شده

ماموگرافی، قبل از تشکیل سرطان مهاجم می‌تواند مشکل را تشخیص دهد و به همین دلیل اهمیت و ارزش فوق‌العاده‌ای در پیشگیری از ایجاد عوارض سرطان پستان دارد.


4521714013921202187399107271997011048230.jpg

سرطان بیماری خطرناک و وحشتناکی است. از نظر گروهی، آنقدر ترسناک است که تصمیم می‌گیرند فراموشش کنند و به قولی بی‌خیال آن می‌شوند. این افراد فکر می‌کنند سرطان اگر بخواهد بیاید، می‌آید و کار خودش را می‌کند و کاری هم از دست من و شما ساخته نیست.

 

شاید دلیل این دیدگاه آن باشد که این گروه نمی‌دانند امروزه برای برخی سرطان‌ها، شرایط به کلی فرق کرده است. آنها نمی‌دانند حالا دیگر می‌توان با بعضی سرطان‌ها مقابله کرد و با تشخیص بموقع، از بروز عواقب ناخوشایند آن پیشگیری کرد.

 

چشم‌مان را روی مشکلات نبندیم

سرطان سینه شایع‌ترین سرطان‌ میان خانم‌هاست که متأسفانه خیلی از افراد به سادگی تسلیمش می‌شوند و زندگی‌شان را به خطر می‌اندازند.

 

به همین دلیل وقتی متخصصان توصیه می‌کنند حتما معاینات و بررسی‌های دقیق برای تشخیص بموقع این بیماری انجام شود، خیلی‌ها آن را جدی نمی‌گیرند و تصور می‌کنند حتی با تشخیص سرطان هم وضع تغییر نخواهد کرد. بیماری می‌آید و سیرش را طی می‌کند.

 

این افراد چشمشان را روی واقعیت‌های علمی می‌بندند و نمی‌خواهند قبول کنند امروزه سرطان سینه بیماری‌ای قابل درمان است.

 

به طوری‌که در کشورهای پیشرفته که خانم‌ها مرتب و سالانه ماموگرافی غربالگری را انجام می‌دهند، بیماری برای درصد زیادی از افراد بموقع تشخیص داده شده و با یک جراحی ساده هم درمان می‌شود. این گروه از بیماران به دلیل تشخیص بموقع، نه تنها نقص عضو نخواهند داشت که حتی ممکن است به شیمی درمانی هم نیاز پیدا نکنند.

 

بر اساس آماری که در این زمینه وجود دارد در کشور ما هم حدود 87 درصد بیماران، حتی بعد از پنج سال، بدون هیچ علامتی به زندگی‌شان ادامه داده‌اند. تمام این موارد ثابت می‌کند سرطان سینه با تشخیص بموقع، قابل درمان است.

در جوامعی که هر سال ماموگرافی غربالگری انجام می‌شود، آمار مرگ و میر ناشی از سرطان سینه تا 30 درصد کاهش می‌یابد. به همین دلیل توصیه می‌شود همه خانم‌ها از چهل سالگی، هر سال ماموگرافی را انجام دهند

 

 

دکتر عادل یزدانخواه، متخصص جراحی عمومی و فلوشیپ سرطان پستان تاکید می‌کند: نکته بسیار مهمی که باید مورد توجه همه زنان قرار گیرد، تشخیص به موقع سرطان سینه است. به عبارت دیگر، ما باید سرطان سینه را در مرحله‌ای تشخیص دهیم که توده سرطانی هنوز قابل لمس نیست.

 

تشخیص زودتر؛ زندگی بهتر

خیلی‌ها باور دارند سرطان بیماری‌ غیرقابل کنترلی است و چه آن را تشخیص دهیم و چه کاری به کارش نداشته باشیم، تفاوتی در عاقبت کار ندارد.

 

دکتر یزدانخواه چنین طرز فکری را اشتباه می‌داند و می‌گوید: در مورد برخی سرطان‌ها، تشخیص زودتر بیماری کمک خیلی خاصی به بیمار نخواهد کرد و شاید چندان تفاوتی در عاقبت کار ایجاد نکند، اما سرطان سینه این‌گونه نیست و تشخیص زود و بموقع این بیماری می‌تواند تاثیر بسیار زیادی در شرایط زندگی بیمار داشته باشد.

 

با این حال، متأسفانه، بسیاری از خانم‌های ایرانی این موضوع را جدی نمی‌گیرند و فکر می‌کنند تشخیص بموقع توده‌های سرطانی کار دشواری است.

 

متأسفانه بیشتر خانم‌ها بسیار دیر و زمانی متوجه این بیماری می‌شوند که توده بزرگ شده و دیگر نمی‌توان با درمان‌های ساده مشکل را حل کرد.

24120421813039251192341861245322513818286.jpg

ماموگرافی یا سونوگرافی؟

چطور باید این بیماری را بموقع تشخیص دهیم تا از عوارض و عواقب ناخوشایند بعدی پیشگیری شود؟ بی‌شک این مهم‌ترین دغدغه و سوالی است که در ذهن خانم‌ها وجود دارد.

 

دکتر یزدانخواه در این زمینه تاکید می‌کند: اگر خانم‌ها خودشان سینه‌ها را معاینه کنند، مسلما در صورتی که چنین توده‌ای وجود داشته باشد خیلی زود متوجه آن می‌شوند. همچنین در شرایطی که پزشک، آنها را معاینه کند، تشخیص می‌تواند زودتر هم صورت بگیرد.

 

اگر خانمی

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
انجام دهد، وجود توده حتی زودتر از آن که پزشک او را معاینه کند، تشخیص داده خواهد شد، ولی همه باید بدانند ماموگرافی زودتر از سونوگرافی نیز می‌تواند توده را پیدا کند.

 

ماموگرافی حتی قبل از تشکیل سرطان مهاجم می‌تواند مشکل را تشخیص دهد که به همین دلیل نیز اهمیت و ارزش فوق‌العاده‌ای در پیشگیری از ایجاد عوارض بیماری دارد.

 

آن‌طور که در کشورهای مختلف نشان داده شده است، در جوامعی که هر سال ماموگرافی غربالگری انجام می‌شود، آمار مرگ و میر ناشی از سرطان سینه تا 30 درصد کاهش می‌یابد. به همین دلیل توصیه می‌شود همه خانم‌ها از چهل سالگی، هر سال ماموگرافی را انجام دهند. البته انجام سونوگرافی همراه با ماموگرافی همیشه ضرورت ندارد.

 

ماموگرافی خطرناک است یا نه؟

دکتر یزدانخواه درباره این که چرا انجام ماموگرافی سالانه به خانم‌ها توصیه می‌شود و نه سونوگرافی، خاطرنشان می‌کند: همان‌طور که گفته شد، سونوگرافی زودتر از معاینه بالینی می‌تواند توده را پیدا کند، ولی این تشخیص دیرتر از ماموگرافی خواهد بود. بنابراین بهتر است خانم‌ها به جای سونوگرافی، ماموگرافی انجام دهند که از نظر مراجع علمی نیز این روش غربالگری مناسب‌تر است.

بهترین زمان انجام ماموگرافی، پس از پایان عادت ماهانه یا یک هفته پس از شروع آن است که اثر هورمون پروژسترون به حداقل می‌رسد

 

 

با این حال خیلی‌ها از ماموگرافی می‌ترسند و می‌گویند عوارض و ضررهایش کم نیست. ولی اگر می‌پرسید ماموگرافی بالاخره مضر است یا مفید، باید نظر این پزشک متخصص را بدانید که می‌گوید بر اساس برآوردهای انجام‌شده، عوارض ناشی از ماموگرافی عددی حدود دو در یک میلیون است؛ یعنی رقمی بسیار ناچیز و نادر که واقعا ارزش ترسیدن یا انجام ندادن ماموگرافی را ندارد.

بنابراین باورهای غلطی که در این‌باره در جامعه به وجود آمده است، به هیچ‌وجه صحت نداشته و از نظر علمی نیز انجام ماموگرافی غربالگری سالانه به خانم‌ها توصیه می‌شود و این کار به نفع تمام افراد جامعه است.

 

گروه‌های پرخطر چه کنند؟

دکتر یزدانخواه با اشاره به افرادی که در گروه‌های پرخطر قرار می‌گیرند، توضیح می‌دهد: ماموگرافی غربالگری برای گروه‌های پرخطر در سنین کمتر از 40 سال هم انجام می‌شود.

 

گروه‌های پرخطر تعریف خاصی دارند؛ به عنوان مثال افرادی که به بیماری‌های ژنتیکی مبتلا هستند یا کسانی که چند نفر از بستگان نزدیک‌شان‌ دچار سرطان سینه یا

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
شده‌اند، در این گروه‌ها جای می‌گیرند که بر اساس تشخیص پزشک، بررسی‌ها و اقدامات لازم برای آنها انجام می‌شود.

 

برای ماموگرافی آماده باشید

دکتر یزدانخواه می‌گوید: بهترین زمان انجام ماموگرافی، پس از پایان عادت ماهانه یا یک هفته پس از شروع آن است که اثر هورمون پروژسترون به حداقل می‌رسد.

همچنین توصیه می‌شود قبل از انجام ماموگرافی از دئودرانت‌هاو

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
استفاده نکنید.

 

خیلی‌ها هم از درد ماموگرافی می‌ترسند و به این بهانه، استفاده از این امکان مهم و ضروری را کنار می‌گذارند.

 

این پزشک متخصص به آنها توصیه می‌کند: ممکن است برخی افراد هنگام یا بعد از انجام ماموگرافی دچار درد شوند که البته مشکلی شایع است، اما به آنها توصیه می‌شود یکی دو روز قبل از ماموگرافی از

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
معمولی مانند
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
استفاده کنند و به همین شیوه ساده این مشکل را تا حد زیادی برطرف سازند.

بخش سلامت تبیان

لینک به دیدگاه

[h=1]ماموگرافی به چه دردی می ‌خورد؟

155199611251451991171421572213631855710170.jpg

[/h]امروزه با رشد و توسعه ماموگرافی‌ های دیجیتال، سونوگرافی و ام ‌‌آر آی ممکن است این پرسش مطرح شود که آیا برای تشخیص زوردس سرطان پستان یا غربالگری این بیماری، می‌ توان از این روش‌ ها به جای ماموگرافی معمول استفاده کرد؟ به نظر می‌ رسد با این که تکنیک ‌های جدید، کیفیت تصویری بهتری در اختیارمان می ‌گذارند و تشخیص دقیق‌ تری را امکان‌ پذیر می ‌کنند، هنوز نتوانسته‌ اند جایگزین ماموگرافی سنتی شوند.

ماموگرافی مجموعه ‌ای از تصاویر رادیوگرافی اشعه ایکس به صورت دو بعدی و سیاه و سفید است. ماموگرافی می ‌تواند ناهنجاری‌ های کوچکی در بافت پستان در حد نیم‌‌ سانتی ‌متر را مشخص کند. شما یا پزشک تان توده پستانی را تا به اندازه‌ ی دو برابر این حد، یعنی به اندازه یک نخود بزرگ، نرسیده باشد، نمی ‌توانید لمس کنید. اولین ماموگرافی به عنوان یک تصویر حد پایه به متخصص رادیولوژی کمک خواهد کرد تا با مقایسه ماموگرافی بعدی با آن، هر تغییر ایجاد شده را تشخیص دهد. یکی از چیزهایی که متخصص رادیولوژی در ماموگرافی به دنبال آن می ‌گردد، " میکروکلسیفیکاسیون " یا همان ذرات ریز رسوب کلسیم است که به صورت نقاط سفید رنگ کوچک در عکس خود را نشان می‌ دهند. منشاء ایجاد این ذرات نامعلوم است. این رسوبات کلسیمی به

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
که از راه خوردن، نوشیدن یا
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
دریافت می‌ کنید، ربطی ندارد. 80 درصد این ذرات ریز کلسیمی بی‌ خطر هستند و در مواردی ممکن است نشانه سرطان پستان باشند. متخصص رادیولوژی بسته به نوع و الگوی این ذرات کلسیمی ممکن است تشخیص دهد که لازم است نمونه‌ برداری بافتی انجام شود، تصاویر رادیوگرافی با بزرگ نمایی بیشتر اضافی برداشته شود‌ یا ماموگرافی تکرار شود.

[h=2]ماموگرافی چه ‌چیزی را نشان می‌ دهد؟

[/h]در ماموگرافی، چربی به رنگ خاکستری دیده می ‌شود،‌ بافت پستانی که متراکم‌ تر است،‌ سفید به نظر می ‌رسد. ذرات ریز کلسیمی و توده‌ های خوش‌ خیم یا غیرسرطانی و نیز توده ‌های بدخیم یا سرطانی نیز سفید دیده می ‌شوند. ناهنجاری ‌ها در ماموگرافی‌ های زنان مسن تر و بعد از سن یائسگی را آسان ‌تر می ‌توان تشخیص داد زیرا پستان‌ های آن ها عمدتا از چربی تشکیل شده است، در نتیجه یک توده خوش ‌خیم یا بدخیم که سفید رنگ است را در زمینه خاکستری مربوط به بافت چربی، به راحتی می ‌توان شناسایی کرد. برای داوری در این مورد که توده کشف شده بدخیم است یا نه، متخصص رادیولوژی ظاهر آن را بررسی می‌ کند. برای مثال اگر ذرات ریز کلسیمی در سراسر پستان مشاهده شوند،‌ احتمال بیشتری دارد که خوش‌ خیم باشند در حالی که ذرات کلسیمی که ریز و در یک جا متمرکز هستند، با احتمال بیشتری ممکن است سرطانی باشند. کیست ‌های خوش‌ خیم معمولا گرد و با دیواره‌ های صاف هستند، در حالی که تومورهای سرطانی لبه‌ های دندانه‌ دار دارند. متخصصان رادیولوژی اغلب از سونوگرافی برای تشخیص این که توده کشف‌ شده کیستی و بنابراین خوش خیم است یا نه، استفاده می‌ کنند. در مجموع اغلب ناهنجاری‌ هایی که در ماموگرافی‌ ها دیده می ‌شوند، نهایتا خوش‌ خیم از آب در می ‌آیند.

[h=2]ماموگرافی دیجیتال

[/h]در ماموگرافی دیجیتال، تصویر به صورت یک فایل دیجیتال کامپیوتری ذخیره می ‌شود، نه روی فیلم رادیوگرافی. این تکنولوژی سودمندی‌ های عملی مهمی نسبت به ماموگرافی معمولی دارد. از آن جایی که تصویر اشعه ایکس به‌ صورت دیجیتال ذخیره می ‌شود، متخصص رادیولوژی می ‌تواند روی تصویر زوم کند تا آن را بزرگ کند یا می ‌تواند سایه‌ روشن تصویر را به نحوی تنظیم کند که ناهنجاری‌ هایی که به صورت معمول دیده نمی ‌شدند، آشکار شوند. تصاویر ماموگرافی دیجیتال را می ‌توان روی دیسک ثبت کرد. این امر ذخیره‌ کردن آن ها را آسان و دسترسی بعدی به آن ها را تسهیل می ‌کند. تصویر دیجیتال را می ‌توان در هر پایانه کامپیوتری در هر کجای مرکز درمانی دید و برای مشاوره گرفتن به مراکز درمانی دیگر هم فرستاد. تصاویر دیجیتال پستان در کمتر از 10 ثانیه آماده می ‌شوند، در حالی که ماموگرافی معمول با استفاده از فیلم اشعه ایکس 5 تا 10 دقیقه زمان می ‌برد.

[h=2]ماموگرافی سه ‌بعدی

[/h]یک روش جدید برای تصویربرداری از پستان به نام " توموسنتز دیجیتال " در سال ‌های اخیر به وجود آمده و تحت بررسی بوده است، در این روش از چند زاویه مختلف از پستان تصویربرداری می ‌شود. در نتیجه به جای یک تصویر منفرد،‌ مجموعه تصاویری از سطح مقطع‌های پستان به دست می‌آید و در کامپیوتر می‌ توان این تصاویر را به صورت سه‌ بعدی شبیه ‌سازی کرد. این تکنیک با رفع کردن مشکل روی هم افتادن ساختارهای پستان که ممکن است سرطان را مخفی کنند،‌ امکان تشخیص ضایعات پستان را افزایش می ‌دهد. این شیوه در عین حال احتمال نتایج مثبت کاذب را کاهش می ‌دهد.

[h=2]شناسایی با کمک کامپیوتر

[/h]متخصصان رادیولوژی از شناسایی به کمک کامپیوتر بعد از انجام ماموگرافی استفاده می‌ کنند تا مناطق دچار مشکل در پستان را دقیق ‌تر تشخیص دهند. این سیستم‌ ها معمولا از نرم‌افزارهای پیچیده کامپیوتری استفاده می ‌‌کنند که می ‌توانند الگوهایی که اغلب با سرطان همراه‌ هستند را تشخیص دهند و با هشدار دادن به متخصص رادیولوژی او را وادار کنند که نگاه دقیق ‌تری به آن قسمت بیندازد. استفاده از این کمک تشخیصی کامپیوتری نیاز به آن دارد که ابتدا تصویر ماموگرافی به صورت دیجیتال درآمده باشد. تشخیص به کمک کامپیوتر، پیدا کردن محل‌ های ذرات کلسیمی و مکان ‌یابی توده‌ها به همان‌ اندازه ی چشم انسان خوب عمل می‌ کند. پژوهش‌ ها نشان داده‌ اند سیستم‌ های تشخیص با کامپیوتر میزان تکرار ماموگرافی و نمونه ‌برداری بافتی را افزوده ‌اند و نهایتا احتمال شناسایی سرطان پستان را تا 20 درصد افزایش داده‌‌ اند.

11187240112113913112279223512560147208114.jpg

[h=2]بررسی با ام ‌آر آی

[/h]تصویربرداری با تشدید مغناطیسی ( ام‌ آر آی ) با ایجاد یک حوزه قوی مغناطیسی تصاویری از بدن ایجاد می ‌کند. در هنگام انجام ام‌ آر آی پستان،‌ بیمار باید به شکم روی میز اسکن بخوابد. ممکن است از تزریق ماده حاجب به جریان خون استفاده شود. ماده حاجب شبکه رگ ‌های پستان و به خصوص تشکیل رگ‌ های خونی غیرطبیعی را که مشخصه سرطان‌ ها است، نشان می‌ دهد. هر دو پستان را می‌ توان در یک بار، تصویربرداری کرد. ام ‌آر آی ترکیب بافت نرم و محتوای مایع آن را نشان می ‌دهد و بنابراین می ‌تواند تومورها را به خوبی شناسایی کند اما نمی ‌تواند محل‌ های رسوب‌ کلسیم را نشان دهد. بنابراین ام ‌آر آی در ترکیب با ماموگرافی و سونوگرافی می ‌تواند به شناسایی توده‌ های پستانی در زنانی که ایمپلنت سیلیکونی کار گذاشته‌ اند، شناسایی عود سرطان پس از شیمی ‌درمانی و بررسی پستان‌‌ های با بافت متراکم در ماموگرافی ‌هایی که نتیجه قطعی به دست نداده‌ اند،‌ مورد استفاده قرار گیرد. ام ‌آر آی همچنین ممکن است برای بررسی زنانی که در معرض خطر بالای سرطان پستان هستند، به کار رود. اما در زنانی که در گروه پُرخطر برای سرطان پستان قرار ندارند، ام‌ آر آی توصیه نمی ‌شود. ام‌ آر آی نیز مانند ماموگرافی به طور قطعی نمی ‌تواند میان یک توده سرطانی و یک کیست خوش ‌خیم فرق بگذارد، بنابراین ممکن است به اشتباه در محلی از پستان وجود سرطان را تشخیص دهد که اصطلاحا به آن نتیجه " مثبت کاذب " می ‌گویند.

[h=2]ماموگرافی هنوز مفید است

[/h]با وجود مشکلاتی که ماموگرافی در تشخیص درست سرطان پستان دارد، هنوز بهترین ابزار برای تشخیص سرطان پستان در مراحل اولیه آن است. کیفیت ماموگرافی ‌هایی که امروزه گرفته می ‌شوند،‌ به طور قابل‌ توجهی بهبود پیدا کرده‌ اند و میزان اشعه ‌ای که برای گرفتن آن ها به کار می ‌رود کاهش یافته است. انجام ماموگرافی ‌های منظم از زنان توانسته‌‌ از مرگ ‌های ناشی از سرطان‌ های پستان در بسیاری از کشورها بکاهد.

ترجمه: علی نیکویی

منبع: Harvard Women"s Health Watch

لینک به دیدگاه

[h=1]ماموگرافی، در چه سنی؟

9214945351165663711489219782812811167.jpg

[/h]ماموگرافی یکی از بهترین روش ‌های غربالگری بیماری‌ های سینه است و بسیاری از زنان برای این که نوع بیماری‌ شان تشخیص داده شود، این آزمایش از سوی پزشک برای شان تجویز می‌ شود.

دکتر شهلا چایچیان، متخصص زنان و مامایی و عضو هیات علمی دانشگاه در گفتگو با جام‌جم می‌ گوید: با این که ماموگرافی به وسیله اشعه ایکس انجام می‌ شود و بر اساس برخی تفکرات ممکن است برای بدن خطر داشته باشد، ولی به هرحال این خطر بسیار کمتر از پیدا نکردن تومورهای سینه در مراحل اولیه، بیمار را تهدید می‌ کند.

بهتر است ماموگرافی در زمان ‌هایی که توصیه شده است، انجام شود و هیچ‌ گاه نباید تاثیر معاینات سینه توسط پزشک و زنان نادیده گرفته شود.

به نظر این عضو هیات علمی دانشگاه بهتر است اولین ماموگرافی در 35 سالگی انجام شود. وی می‌افزاید: انجام ماموگرافی قبل از 35 سالگی فقط در کسانی که خود و خانواده ‌اش سابقه بیماری ‌های بسیار شدید سینه دارند مجاز است و نباید زنان هنگام انجام غربالگری و تست‌ های معمولی از آزمایش ماموگرافی استفاده کنند.

انجام آزمایش ماموگرافی در 35 ‌تا 40 ‌سال در حد یک بار کافی است و پس از 40 تا 50 سالگی می ‌توان هر 2 تا 4 سال یک بار این آزمایش را انجام داد.

این متخصص زنان درخصوص انجام ماموگرافی در سنین 50 به بالا اذعان می‌ کند: در این سنین ماموگرافی با توجه به شرایط و جمعیت‌ های مختلف یک تا 2 سال یک بار صورت می‌ گیرد.

موضوع پُر سر و صدا در خصوص آزمایش ماموگرافی این است که انجمن رادیولوژی آمریکا به عنوان یکی از نهاد های مداخله‌ کننده دراین امور، معتقد است آزمایش ماموگرافی در همه زنان نباید صورت بگیرد و فقط زنان مشکوک به بیماری‌ های صعب‌العلاج باید ماموگرافی شوند، اما از سوی دیگر، گروهی از متخصصان برضد این قانون فعالیت می ‌کنند و اعتقاد دارند با این قانون، سرطان سینه در مراحل پیشرفته‌ تری کشف خواهد شد، در نتیجه درمان نیز مشکل خواهد بود.

دکتر چایچیان معتقد است: مسائل اقتصادی و فشار شرکت‌ های بیمه یکی از دلایل مهم استفاده نکردن از ماموگرافی است و صرفا نمی‌ تواند جنبه علمی داشته باشد.

در سنین پایین ‌تر از 35 سالگی تقسیمات سلولی بیشتری انجام می‌ شود. این عضو هیات علمی دانشگاه می ‌گوید: در این دوره ممکن است اشعه ی ‌ایکس برمیزان تقسیمات سلولی بیفزاید و رشد آن ها را بیشتر کند که البته این موضوع نیز به اثبات نرسیده است.

تحقیقات پزشکان نشان می‌ دهد در سنین پایین ‌تر از 35 سال سرطان سینه شایع نیست، ولی نباید فراموش کرد که معاینات باید از 25 سالگی شروع شود.

امروزه از روش MRM استفاده می ‌شود و توده‌ها با کشیدن منحنی تشخیص داده می‌ شوند که خوش خیم هستند یا بدخیم، ولی تاکنون هیچ روشی نتوانسته است جایگزین ماموگرافی شود.

انجام آزمایش ماموگرافی در 35 ‌تا 40 ‌سال در حد یک بار کافی است و پس از 40 تا 50 سالگی می ‌توان هر 2 تا 4 سال یک بار این آزمایش را انجام داد.

 

[h=2]خودآزمایی

[/h]توصیه پزشکان این است که خانم ‌ها از 25 سالگی تحت‌ معاینه ی سینه قرار بگیرند و اگر در خانواده‌ شان موردی از سرطان ‌های زنانه وجود داشت، این معاینات را زودتر آغاز کنند.

این متخصص زنان اذعان می‌ کند: چون نسج سینه در روزی که

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
خانم‌ ها به اتمام می ‌رسد در نرم‌ ترین حالت ممکن است، بهتر است پس از دوش گرفتن خود را در 2 حالت ایستاده یا نشسته و خوابیده معاینه کنند.

وی تصریح می‌ کند: هیچ ‌گاه نباید هنگام معاینه، نسج سینه میان 2 دست قرار بگیرد، بلکه باید آن را به جدار قفسه سینه فشرد که در این حین نباید معاینه زیر بغل‌ ها فراموش شود.

مشاهده سینه ‌ها در آیینه یکی از مهم ‌ترین بخش ‌های معاینه است، چرا که فرد می‌ تواند با مشاهده در آیینه غیرقرینگی، تفاوت سینه‌ ها نسبت به ماه‌ های گذشته، قرمزی و احساس توده را تشخیص دهد و در صورتی که محتویات داخل سینه توسط پزشک مشکوک به نظر آید به وسیله سرنگ (در صورت مایع بودن محتویات) کشیده و به پاتولوژی فرستاده می‌ شود، ولی اگر توده ‌ای باشد، با سوزن‌ های ضخیم نمونه ‌گیری انجام می‌ شود.

وی ضمن بیان این که تومورهای سینه از نوع بدخیم آن درد ندارند، مگر در مواقعی که چسبندگی پیدا کنند و اعصاب آن ناحیه را تحت کنترل قرار دهند، یادآور می شود: خوشبختانه بیشتر زنانی که از درد سینه رنج می‌ برند دچار مشکلات خوش ‌خیم هستند که شایع‌ ترین آن فیبروسیستیک است که در نژاد ایرانیان بسیار زیاد به چشم می‌ خورد که پس از کشیده شدن این مایع از نسج، اگر

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
، کم
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و مواد
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
کمتر مصرف شود، از شدت درد کاسته می ‌شود که البته مصرف
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و ب‌ کمپلکس نیز تاثیر بسزایی در این خصوص دارد، ولی نباید کاهش وزن به منظور بهبود را فراموش کرد.

[h=2]حرف آخر

[/h]دکتر چایچیان با اشاره به این که اگر فردی دچار بدخیمی‌ های

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
، سینه، رحم و حتی روده‌ای است باید غربالگری را انجام دهد، می ‌گوید: امروزه دانشمندان در حال بررسی هستند که آیا رژیم‌های حاوی
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
هم می ‌توانند خانواده‌ هایی که این بیماری ‌ها را دارند از بدخیمی ‌ها حمایت کنند؟

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...