کتاب تاریخ مختصر نئولیبرالیسم نوشته مانفرد بی استگر و راوی کی روی که توسط محمد نصیری ترجمه شده است را با فرمت PDF در 188 صفحه از لینک زیر میتوانید دانلود کنید.
دنیای قرن بیست و یکم دنیایی است اساساً درهم تنیده. جهانی شدن توانسته روابط اجتماعی را چه به لحاظ مکانی چه به لحاظ زمانی گسترده، فشرده و تسریع کند. گسترش شبکههای اطلاعاتی و ارتباطاتی – شبکههایی که افراد، دولتها و کسبوکارها را به یک اندازه درگیر خود کرده – مدیون کاتالیزوری است به نام انقلاب دیجیتال. گروههای تروریستی فراملیای که میتوانند در هر گوشه دنیا دست به خرابکاری بزنند نمادهای قدرت سکولار را هدف گرفتهاند و رهبران سیاسی جهان غرب را به جنگ جهانگیر علیه ترور وا داشتهاند. قرن جدید همچنان آوردگاهی ایدئولوژیک است و همه ایدئولوژیهای سیاسی رقیب میخواهند به قلب و ذهن مخاطبان جهانی نفوذ کنند.
نئولیبرالیسم یکی از همان ایسمها و ایدئولوژیهاست. این اصطلاح اولین بار در آلمان پس از جنگ جهانی اول و توسط یک حلقه کوچک از اقتصاددانان و حقوقدانان نزدیک به مکتب فرایبورگ جعل شد تا به برنامه متعادل احیای لیبرالیسم کلاسیک اشاره کند. در دهه 1970، گروهی از اقتصاددانان آمریکای لاتین روی مدل بازاری خود نام نئولیبرالیسمو گذاشتند. اما تا ابتدای دهه 1990 منتقدین دست چپی اصلاحات بازاری در کشورهای جنوب، نئولیبرالیسم را از معانی تحقیرکننده مرتبط با توافق واشنگتن آکندند. منتقدان دیگر، نئولیبرالیسم را تکیه کلم مبهمی میدانستند که دانشگاهیان رادیکال یا ناسیونالیستهای اقتصادی مرتجع از خود درآوردهاند تا با آن، دستاوردهای فکری اقتصاددانان نوکلاسیکی مانند میلتون فریدمن و فریدریش فون هایک را بی ارج کنند.
سرفصلهای تاریخ مختصر نئولیبرالیسم :
- چه چیز نویی در نئولیبرالیسم است؟
- موج اول نئولیبرالیسم در دهه 1980 : اقتصاد ریگانی و تاچریسم
- موج دوم نئولیبرالیسم در دهه 1990 : گلوبالیسم بازار کلینتون و راه سوم تونی بلر
- نئولیبرالیسم و توسعه آسیایی
- نئولیبرالیسم در آمریکای لاتین و آفریقا
- بحران نئولیبرالیسم: حوالی سال 2000 و پس از آن
نواندیشان تابع قوانین جاری کشور جمهوری اسلامی ایران در زمینه حقوق مولفین و ناشرین است، چنانچه نسبت به محتوای این صفحه صاحب حق نشر هستید و درخواست حذف آن را دارد، خواهشمند است از طریق این لینک به ما اطلاع دهید.