تحقیق انقلاب صنعتی

بازدید: 1775 بازدید
انقلاب صنعتی

انقلاب صنعتی

از مهم‌ترين پديده‌هاى تحقق‌يافته در اواخر قرن هجدهم ميلادي، در روند تکامل نظام سرمايه‌دارى در کشورهاى اروپائي، بايد از اختراع ماشين و ورود آن در روند توليد کالا در مؤسسات و شکل‌گيرى ”انباشت سرماي نام برد. ترقى علمى و فنى و نفوذ ماشينيزم در امور اقتصادي، همانا جايگزينى منابع نيروى بى‌جان (بازوى مکانيکى و ماشيني) با منابع نيروى جاندار (بازوى انساني) را به ارمغان آورد. در اول قرن نوزدهم ميلادى چند دستگاه ماشين بافندگى بيش از بيست برابر بافنده دستى و يک دستگاه ماشين ريسندگى دويست برابر چرخ ريسندگى معمولى توليد مى‌کردند. از ۱۷۵۰ تا ۱۸۳۰ ميلادى ماشينى شدن ريسندگى در انگلستان ميزان بهره‌ورى را تا ۳۰۰ برابر افزايش داد.

انقلاب صنعتى در کشورهاى اروپائى اين پىآمدها را دربر داشت:

– گسترش مراکز صنعتي.

– گسترش شهرها.

– توليد انبوه.

– تنوع کالائي.

– ارتقاء بهره‌ورى نيروى کار.

– گسترش بازار و پيدايش طبقه کارگر.

با گسترش و نفوذ ماشين در فعاليت‌هاى اقتصادي، تضاد ميان صاحبان سرمايه (صاحبان بازوى مکانيکى و ماشيني) و صاحبان نيروى کار متجلى‌تر شد و نظريه‌پردازان جديدى در قالب مکاتب سوسياليسم تخيلى (نظير پرودون و سن سيمون) پديدار شدند و به‌تدريج با نقد همه‌جانبه سرمايه‌دارى و تضاد مقوله کار و سرمايه مطرح گرديد.

روابط بین کارگر و کارفرما در عصر انقلاب صنعتی

به‌تدريج روابط بين کارگر و کارفرما در قالب اشکال حقوقى و قراردادهاى اجتماعى تکامل يافت و کارگاه‌ها و کارخانه‌ها از چارچوب خشک واحدهاى فنى و اقتصادى به‌صورت مؤسسات و سازمان‌هاى اجتماعي-انسانى مورد توجه انديشمندان قرار گرفتند. اين عصر را دوران گذار از نظام مانوفاکتورى (توليد دستي) به نظام توليد ماشينى و صنعتى در مقياس وسيع و گسترده مى‌دانند. ابداع و اختراع ماشين‌هاى جديد و پديد آمدن شيوه‌هاى نوين در امر توليد کالا و ارائه خدمات تنها عوامل مؤثر در رشد و توسعه اقتصاد صنعتى در جهان غرب نمى‌باشند. رشد سرمايه‌دارى صنعتى در غرب، در واقعيت امر با افزايش کمى مؤسسات و سازمان‌هاى گوناگون در زمينه‌هاى مختلف توليدات بزرگ صنعتى و ارائه خدمات همراه بود.

شما میتوانید متن کامل این تحقیق را در 32 صفحه با فرمت ورد رایگان از لینک زیر دانلود کنید.

نام فایل: تحقیق انقلاب صنعتی

دانلود فایل: لینک مستقیم

پسورد: www.noandishaan.com

منبع: نواندیشان
مقالات، مطالب، طرح ها و پروژه های خود را برای قرارگیری در سایت علمی آموزشی نواندیشان از اینجا بفرستید.

ادامه مطلب