بهرهبرداري پستهاي فشار قوي 1 و 2
اپراتور تنها نيروي انساني است كه با انجام عمليات و بهره برداري از دستگاههاي تحت كنترل خود با توجه به مقررات ايمني و حفاظت خويش و ممانعت از بروز صدمات. به دستگاهها نوعي خدمات مورد نياز را عرضه ميكند همانطوري كه ميدانيد جهت عرضه كردن اين خدمت دستگاههايي كه با ميليونها ريال ثروت مملكت تهيه شده در اختيار اپراتور قرار ميگيرد. سپس بر هر اپراتوري فرض است كه آشنايي به تمام دستگاههاي مورد عمل خويش داشته و چگونگي عمل و كار دستگاهها را فرا گيرد.
اين آشنايي يك ضروريات مسلم حرفه اپراتور بوده و ميبايست قادر به انجام عمليات سريع بر روي دستگاهها باشد، در سيستم برق مواقعي كه بيشتر مورد نظر است و اپراتور و ميتواند معلومات و كفايت خود را در آن به ظهور برساند، مواقع اضطراري و شرايط غير عادي سيستم ميباشد، كه اپراتور بايستي با ورزيدگي و خونسردي كامل هر چه زودتر بدون فوت وقت شرايط را به حالت عادي، برگردانده و ديگر آن كه دستورالعملهاي صادر را هر چند وقت يكبار مطالعه كرده تا بتواند مفاد آن را در موقع اضطراري كه فرصت براي مطالعه مجدد نيست سريعاً بكار برد.
مقدمه:
با رشد دائمي مصرف و به موازات آن با افزايش قدرت توليد و گسترش شبكه انتقال ضوابط و سياستهاي بهرهبرداري نيز تا حدي تغيير ميكند با لطبع دستورالعملهاي ثابت بهرهبرداري كه خط مشي بهره برداري سياستهاي اجرايي و همچنين چارچوب فيما بين كادر مستقر در مركز كنترل قسمت برنامهريزي و مطالعات سيستم ديسپاچينگ ملي ـ مراكز ديسپاچينگ مناطق و پرسنل بهرهبرداري پستها و نيروگاهها را تعيين ميكند كه هر گونه تغيير يا اصلاح دستورالعملهاي موجود با صدور دستورالعملهاي جديد كتبا از طريق مديريت ديسپاچينگ و مخابرات شركت توانير يا سازمان برق ايران به يگانهاي زيربط ابلاغ خواهد شد.
مسئولين پستها و نيروگاهها موظفند اين دستورالعملها را در اختيار پرسنل بهره برداري قرار داد و اصلاحات و تغييرات بعدي را نيز به همه كاركنان زيربط ابلاغ نمايد. پرسنل بهرهبرداري موظفند از مفاد كليه دستورالعملها با اطلاع بوده و در صورت برخورد با هر گونه ابهام در تفسير آنها ميتوان مراتب را از طرف واحد مربوط به سازمان برق ايران اطلاع داد و احياناً توضيحات تكميلي را دريافت دارند.
تعيين حوزه عملياتي ـ وظايف و تقسيم مسئوليتها در كار بهره برداري شبكه:
هدف از تدوين دستورالعملها، تعيين حوزه عملياتي، حدود مسئوليتها و وظايف ديسپاچينگ ملي و مناطق ايستگاهها و نحوه ارتباط بين آنها ميباشد.
فهرست مطالب
حدود وطایف و مسئولیتها
مسئوليتها و وظايف مركز كنترل ديسپاچينگ ملي
محاسبات انرژيـ ثبت ارقام نيرو (اكتيو و راكتيو)
نحوه كد گذاري تجهيزات در پستها
مشخصات ايستگاهها
شناسايي خطوط و كابلهاي و اتصالات خطوط
علائم شناسايي ايستگاهها
شينه ها
كليدها (دژنكتورها ـ سكسيونرها)
ترانسفورماتورهاي قدرت
خروجيهاي اضطراري
سطح روغن
فشار روغن
حرارت سنج
سيستم خنك كاري ترانسفورماتوها
ترانسفورماتور جريان (CT)
ترانسفورماتور ولتاژ (PT)
ترانسفورماتور زمين (GT , ET)
كوپلينگ كاپاسيتسور
سكسيونر زمين
باطري خانه پست
تقسيم بار بين ژنراتورها
رله
میتوانید این مطلب آموزشی را در 143 صفحه رایگان از لینک زیر دانلود کنید: