آموزش جعبه اتصال

بازدید: 1514 بازدید
جعبه اتصال

جعبه اتصال یا Junction Box، به محفظه نگهدارنده اتصالات الکتریکی اطلاق می­شود.

با توجه به گستردگی مدارهای الکتریکی، حجم انبوه سیم­ها و اتصالات، جعبه­ های اتصال نقش به سزایی در کاهش پیچیدگی شبکه­ های توزیع فشار ضعیف ایفا می­ کنند. از این رو در این نرم‌افزار به معرفی انواع جعبه‌های اتصال و نحوه سرویس و نگهداری آن‌‌ها پرداخته شده است.

فهرست مطالب آموزش جعبه اتصال :

۱- مقدمه

۲- انواع جعبه اتصال و مشخصات آنها

۳- کاربردهای جعبه اتصال

۴- بازکردن جعبه اتصال و رفع عیوب آن

۵- تمیزکاری و روش انجام آن

۶- انتخاب ابزار مناسب جهت اتصال

۷- ایجاد اتصال

۸- بستن درب جعبه اتصال

۹- آب بندی جعبه اتصال

توضیحاتی درباره جعبه اتصال :

جعبه های اتصال یا جعبه های تقسیم، محفظه هایی در مسیر سیم ها هستند که اتصالات الکتریکی در داخل آنها صورت می‌گیرد. این محفظه ها در اندازه ها و شکل های مختلف ساخته شده و معمولا از جنس پی وی سی، فلز و یا آلیاژ برنج یا فولاد ضدزنگ می باشند. از نحوه نصب، جعبه های اتصال به دو نوع جعبه توکار و جعبه روکار تقسیم می شوند. در جعبه های اتصال توکار، یک محفظه سربسته شامل اتصالات الکتریکی در داخل دیوار ساختمان تعبیه شده درحالی که جعبه های اتصال روکار بر روی سطح خارجی دیوار و با ارتفاع مناسبی از سطح زمین مطابق استانداردها، نصب می‌شوند.

جعبه های اتصال علاوه بر ایجاد محدودیت در دسترسی به اتصالات الکتریکی و دستکاری های نابجا، دارای مزایای دیگری نیز می باشند. این مزایا شامل جلوگیری از ورود رطوبت،گرد و غبار و مواد شیمیایی می شود. بنابراین جعبه های اتصال را بسته به نوع کاربرد و نیز شیوه حفاظت می توان به انواع جعبه های اتصال معمولی، ضدآب و ضد انفجار تقسیم بندی کرد. جعبه های اتصال ضد انفجار در محیط‌های صنعتی که احتمال انتشار گازهای قابل اشتعال وجود دارد، استفاده می شوند. این جعبه‌ها، هر کدام برای کار در محیط خاصی طراحی می‌شوند که این امر توسط کدهای استاندارد بر روی آنها نشان داده می‌شود. یکی از این کدها با عبارت EX شروع شده که پس از آن شماره گروه که می‌تواند I، II یا III باشد، آورده می‌شود.

پس از آن، عدد دیگری که درجه حفاظت تجهیز را نشان می‌دهد، درج میگردد. این عدد می‌تواند ۱، ۲ یا ۳ باشد. هر چه عدد مورد نظر کمتر باشد درجه حفاظت بالاتر است. به عنوان مثال عدد ۱ بیانگر این است که این تجهیز می‌تواند در کلیه مناطق حفاظتی به کار گرفته شود. به غیر از این کد، از کد دیگری نیز استفاده می‌شود که با عبارت EEx شروع می‌شود. پس از این عبارت، هر یک از حروف d تا s ذکر می‌شوند که مشخص‌کننده نوع حفاظت هستند. مثلا عبارت EEx’d’ ضدآتش بودن یک تجهیز را نشان می دهد.

تهیه فیلم های آموزشی این مبحث: لینک تهیه

منبع: نواندیشان

ادامه مطلب