در پنجمین قسمت از آموزش سی شارپ به آموزش نحوه دستور if در سی شارپ پرداخته می شود که در ادامه مشاهده می کنید و می توانید تمرین های آن را دنبال کنید.
دستور if در سی شارپ
برای بررسی شرط ها استفاده می شود. شرطها باید داخل پرانتز باز و بسته و دستورات باید داخل آکولاد باز و بسته نوشته شود و در صورتی که یک دستور داشته باشیم نیازی به آکولاد باز و بسته نیست ولی در صورتیکه تعداد دستورات بیشتر از یک دستور بود باید داخل آکولاد باز و بسته نوشته شوند.
if(شرط یا شروط)
}
دستورات
{
سه روش برای انجام تمرین، وجود دارد.
روش ۱:
می توانیم یک متغیر boolean تعریف کنیم و پیش فرض آن را false قرار دهیم. سپس بررسی می کنیم، اگر این متغیر، false باشد تکسباکس را پاک کن و متغیر را برابر true قرار بده، در غیراینصورت عملی انجام نده.
bool b = false ; private void txtsrt1_Click(object sender, EventArgs e) { if (b == false) { this.txtsrt1.Clear(); b = true ; } }
مرحله ۳:
از دستور if برای بررسی شرط استفاده می کنیم.
نکته: boolean نوعی متغیر است که تنها دو حالت true یا false می تواند داشته باشد و برای بررسی درست یا غلط شرطی از آن استفاده می شود.
int b = 0; private void txtsrt1_Click(objectsender, EventArgs e) { if (b<=0) this.txtsrt1.Clear(); b+= 1; }
private void txtsrt1_Click(objectsender, EventArgs e) { if (this.txtsrt1.Text == "جمله اول را تایپ کنید") this.txtsrt1.Clear(); }
پایان قسمت پنجم آموزش سی شارپ – دستور if در سی شارپ