دانلود پایان نامه انسان شناسی با موضوع تهران، زمان و فرهنگ

بازدید: 2470 بازدید
شهر تهران، زمان و فرهنگ

پایان نامه شهر تهران، زمان و فرهنگ توسط مهرداد امامی و به راهنمایی دکتر ناصر فکوهی در خرداد ۹۲ در دانشگاه تهران برای دریافت مدرک کارشناسی انسان شناسی ارائه شده که فایل Word اونرو از لینک داده شده می تونید دانلود کنید:

مقدمه

زمان در زندگی مدرن، به ویژه زندگی در شهرها و کلان شهرها، کیفیتی متمایز از زمان در زندگی سنتی دارد. مولفه های زندگی شهری مدرن از قبیل سرعت، انباشت، مصرف، تقسیم کار تخصصی و غیره موجب ایجاد نوع دیگری از زمان/مکان برای زیست افراد شده است. ظهور شهرهای مدرن یا به عبارتی شهری شدن ها و توسعه ی خدمات شهری به منظور تسهیل زندگی های روزمره ی ساکنان شهرها خود گواهی است بر اهمیت فزاینده ی زمان/مکان شهری مدرن. البته چگونگی شهری شدنِ شهرهای گوناگون سرتاسر جهان، از کشورهای توسعه یافته گرفته تا کشورهای در حال توسعه و توسعه نیافته، امری است که مختصات خاص خود را دارد. مسلماً روند شهری شدن در کشورهای در حال توسعه با کشورهای توسعه یافته زمین تا آسمان فرق می کند، زیرا هر کدام بسترهای مادی-تاریخی منحصر به فرد خود را داشته اند. از همین رو، هر چند ممکن است به دلیل جهانی سازی شباهت هایی میان زندگی شهری مدرن در شهرهای کشورهای گوناگون وجود داشته باشد، اما کیفیت این زندگی ها (نحوه ی مصرف زمان، مکان، فضا) به کلی از یکدیگر متفاوت است.
شهر تهران به عنوان پایتخت ایران از لحاظ خصوصیت های فضایی-زمانی-مکانی ویژگی های منحصر به فرد و نیز مشترکی همانند سایر شهرها دارد. تراکم بالای فضایی شهر و ایجاد مشکلاتی از قبیل ترافیک های سنگین، آلودگی هوا، آلودگی صوتی و غیره، وضعیت تهران را در میان شهرهای ایران و حتی جهان، در زمره-ی «ترین ها» قرار داده است. به عنوان مثال، بنابر گزارش ماه آگوست ۲۰۱۳ (مرداد ماه ۱۳۹۲) سایت نامبئو، بزرگ ترین پایگاه داده های جمع آوری شده به کمک کاربران در مورد شهرها و کشورهای جهان، شاخص های کیفیت زندگی در تهران از وضعیت نامساعدی برخوردارند. با استناد به این گزارش، بر مبنای یک طیف صفر تا صدی (اعداد متمایل به صفر به معنای وضعیت خوب و اعداد متمایل به صد به معنای وضعیت بد است)، شاخص ترافیکی زمان آمد و شد روزانه (از خانه به محل کار) برابر با عدد ۶۱ است که به معنای حجم بالای ترافیک و زمان تلف شده در زمان روزمره ی زندگی شهری تهران است. در نتیجه ی حجم بالای ترافیک روزانه، شاخص آلودگی هوای شهر تهران نیز وضعیت اسفناکی دارد. مقدار این شاخص برابر است با ۹۰٫۹۶ که یعنی شهر تهران تنها ۱۰% با آلودگی کامل هوا فاصله دارد. بر اساس همین آمار، ایران رتبه ی چهارم بالاترین نرخ شاخص های ترافیکی را پس از سه کشور کنیا، بنگلادش و مصر دارد. سایت نامبئو کلیت شاخص کیفیت زندگی در تهران را که متشکل از شاخص های قدرت خرید، امنیت، وضعیت بهداشت، قیمت برای مصرف کننده، نسبت قیمت مسکن به نرخ درآمد، و دو شاخص مذکور است، برابر با -۲۱٫۶۲ محاسبه کرده است. اینکه نرخ کلی کیفیت زندگی در شهری مانند تهران عدد منفی ۲۱ باشد، خود گواه وضعیت بغرنج آن شهر در زمینه ی تمامی عناصر زندگی شهری است.

نام فایل: پایان نامه انسان شناسی با موضوع تهران، زمان و فرهنگ

دانلود فایل: لینک مستقیم

پسورد: www.noandishaan.com

منبع: نواندیشان
مقالات، مطالب، طرح ها و پروژه های خود را برای قرارگیری در سایت علمی آموزشی نواندیشان از اینجا بفرستید.

ادامه مطلب