وقتی حرف از معماری میشود، بیشتر، خانهها و ساختمانهایی را به یاد می آوریم که به شکل مکعب یا مکعبمستطیلهایی ساده ساخته شدهاند!
اما دنیای معماری گستردهتر از آن است که تنها نتیجهاش این ساختمانهای مکعبی باشد؛ معماری به وسعت ذهن و خلاقیت آدمهاست. البته که این هنر، یک هنر کاربردی است. همیشه قرار است از یک اثر معماری استفادهای خاص بشود: کسانی در آن زندگی کنند (خانه)، کسانی در آن به تماشای آثار هنری بروند (موزه یا نمایشگاه)، کسانی در آن ورزش کنند (ورزشگاه) و … اما به هر حال همه این ساختمانهای کاربردی را میشود طوری طراحی کرد که در عین حال که وظیفهشان را بهدرستی انجام میدهند، اثر هنری هم باشند.
همه آثار معماران بزرگ جهان این ویژگی را دارند؛ آثار «ظه حدید»، معمار ۵۹ ساله عراقی هم از جمله همین آثارند؛ او بیشتر از ۲۵ سال است که در رشته معماری فعالیت میکند؛ علاوه بر طراحی ساختمانهای مشهور جهان، در دانشگاههای بزرگ معماری هم تدریس کرده و جایزههای جهانی زیادی را هم به خودش اختصاص داده؛ سال ۲۰۰۴، او جایزه جهانی «پریتزر» را برد، یعنی مشهورترین و معتبرترین جایزه جهانی را در رشته معماری. او اولین زنی است که این جایزه را برده است.