هم اکنون افزون بر ۳۵۰ میلیون واحد صنعتی – تجاری با بیش از دو میلیارد نفر کارمند در جهان فعالیت میکنند که بیش از ۹۰ درصد آنها را مؤسسات کوچک و متوسط تشکیل میدهند. برخی کارشناسان معتقدند، توجه به بنگاههای کوچک و متوسط (SMEs)، باعث رونق فضای کسب وکار و بهبود رقابت در بازار، همچنین، سبب شناسایی و توسعه فرصتهای جدید در هر کشوری خواهد شد. به اعتقاد آنان، بهرهگیری از ویژگیهای مؤثر این صنایع در رفع بسیاری از معضلات و دشواریهای اقتصادی دنیای جدید – که در پوشش مدرنیزم شکل گرفته است – بیانگر این واقعیت است که فربه کردن بنگاههای اقتصادی، تنها راه افزایش نرخ رشد نیست. صنایع یا بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط، سازمانهای محدود اقتصادی هستند که با ایده کارآفرینی و بهکارگیری سرمایههای کوچک، در فرآیند تولید شرکت میکنند. این واحدهای کوچک با تثبیت بازار اقتصادی، از طریق تنوع و وفور مشاغل و تولید، تصویر مناسبی از ثبات نرخ رشد را به نمایش می گذارند و با توجه به ویژگی های خاص خود قادرند، تعامل مثبتی برای کاهش نارساییهای سیستم بازار فراهم کرده، نقش کلیدی در جهت رسیدن دولت به اهداف توسعه های خود ایفا کنند. بنابراین، با توجه به نقش حیاتی این صنایع و بنگاهها در رشد اقتصادی و توسعهای کشور، لازم است دائماً به صورت دینامیک فرصتهای جدید شناسایی و بازارهای جدیدی برای فروش محصولات این صنایع شناسایی و ایجاد شود و مکانیزم بازاریابی و فروش در این صنایع به صورت خاص طرح ریزی و حمایت شود. از طرفی، شناسائی خلاء های موجود در بازار، مشتری گرا ئی، اهمیت دادن به کیفیت کالا و خدمات (مدیریت کیفی)، سازماندهی کاری مناسب، استفاده از نیروی کار ماهر و حضور اینترنتی را میتوان از جمله عوامل موثر درموفقیت شرکتهای کوچک و متوسط دانست.
در این مقاله، سعی شده است جایگاه و اهداف بنگاههای کوچک و متوسط را در ایران، توضیح داده، ضمن بررسی مختصر شیوههای بازاریابی این بنگاهها، راهبرد استراتژیک بخش بازاریابی این بنگاهها به منظور ارائه نقشه راه ساختار بخش بازاریابی و فروش، تدوین شود.
در این مقاله، کلمات شرکت، بنگاه، صنعت، تا هنگامی که تأکید نشده است، معادل بنگاه ها (صنایع)ی اقتصادی کوچک و متوسط (SME) آورده شده است.
برای مشاهده مقاله به ادامه مطلب مراجعه کنید…
عنوان مطلب: بررسی و مستند سازی شیوه های بازاریابی و فروش بنگاههای کارافرین یا SME
مشاهده کامل مطلب: لینک به تالار گفتگو