پژوهشی راجع به لیچینگ اورانیوم

بازدید: 3274 بازدید
لیچینگ اورانیوم

اورانیوم یکی از عناصر شیمیایی جدول تناوبی با نماد U  و عدد اتمی ۹۲ می‌باشد. اورانیوم که یک عنصر سنگین، سمی، فلزی، رادیواکتیو و براق به رنگ سفید مایل به نقره‌ای می‌باشد. به گروه آکتیندها تعلق داشته و ایزوتوپ ۲۳۵ آن برای سوخت راکتورهای هسته‌ای و سلاح های هسته‌ای استفاده می‌شود.

اورانیوم هنگام عمل پالایش به رنگ سفید مایل به نقره‌ای فلزی با خاصیت رادیواکتیوی ضعیف می‌باشد که کمی از فولاد نرم‌تر است. این فلز چکش‌ خوار، رسانای جریان الکتریسیته و کمی پارامگنتیک می‌باشد. چگالی اورانیوم ۶۵% بیشتر از چگالی سرب می‌باشد. اگر اورانیوم به‌ خوبی جدا شود، بشدت از آب سرد متاثر شده و در برابر هوا اکسید می‌شود. اورانیوم استخراج شده از معادن، می‌تواند به ‌صورت شیمیایی به دی‌اکسید اورانیوم و دیگر گونه‌های قابل استفاده در صنعت تبدیل شود.

اورانیوم در صنعت به سه گونه وجود دارد:

  • آلفا (Orthohombic) که تا دمای ۷/۶۶۷ درجه پایدار است.
  • بتا (Tetragonal) که از دمای  ۷/۶۶۷ تا ۴/۷۷۴ درجه پایدار است.
  • گاما (Body-centered cubic) که از دمای  ۴/۷۷۴ درجه تا نقطه ذوب پایدار است.     (این نوع، رساناترین و چکش‌خوارترین گونه اورانیوم می‌باشد).

دو ایزوتوپ مهم آن U235 و U238 می‌باشند که U235 برای استفاده در راکتورهای و سلاح های هسته‌ای است. چرا که این ایزوتوپ تنها ایزوتوپی است که طبیعت وجود دارد و در هر مقدار ممکن توسط نوترونهای حرارتی شکافته می‌شود. ایزوتوپ U238 نیز از این جهت مهم است که نوترونها را برای تولید ایزوتوپ رادیواکتیو جذب کرده و آن را به ایزوتوپ Pu239 پلوتونیوم تجزیه می‌کند.

[vc_message message_box_color=”green” icon_fontawesome=”fa fa-download”]نام فایل: پژوهشی راجع به لیچینگ اورانیوم

دانلود فایل: لینک مستقیم

پسورد: www.noandishaan.com

[/vc_message]

[vc_message message_box_color=”blue” icon_fontawesome=”fa fa-link”]منبع: نواندیشان[/vc_message]

ادامه مطلب