رفتن به مطلب

آغاز قرائت بیانیه مشترک ایران و گروه 5 + 1 / انتشار جزئیات توافق و لغو تحریم‌ها/ خوشبینی در حسابهای توییتر


saba mn

ارسال های توصیه شده

در حال به‌روزرسانی/ دقایقی پیش اعلام شد:

[h=1]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/h]

قرائت بیانیه ساعت 22:10 دقیقه به وقت تهران آغاز شد.

 

3074109_787.jpgبه گزارش

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
به نقل از "سی‌ان‌ان،" قرار است بیانیه پایانی مذاکرات هسته‌ای ایران، گروه 5 + 1 و "فدریکا موگرینی" -- مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا -- تا ساعاتی دیگر منتشر شود. گمانه‌زنیهای رسانه‌ها از انتشار این بیانیه در ساعت 7 به وقت لوزان، 9:30 به وقت تهران، حکایت دارد.

 

به نظر می‌رسد ابتدا بیانیه مشترک ظریف و موگرینی قرائت می‌شود، سپس بیانیه مشترک کشورهای اروپایی خوانده می‌شود و پس از آن نوبت به حضور جان کری در محل قرائت بیانیه می‌رسد. پیش از قرائت و صدور بیانیه، وزرای خارجه ایران و گروه 5 + 1 نشست دیگری نیز برگزار خواهند کرد. این دور از مذاکرات پنجشنبه هفته گذشته آغاز شد و قرار بود سه‌شنبه پایان یابد.

-- 22:17: آغاز سخنرانی محمدجواد ظریف و قرائت بیانیه به زبان فارسی.

 

-- 22:10: کنفرانس خبری قرائت بیانیه مشترک آغاز شد. هم‌اکنون فدریکا موگرینی در حال قرائت بیانیه است. او نیز غنیسازی اورانیوم با خلوص پایینتر، تغییر ماهیت فردو و ادامه برنامه پژوهشی هسته‌ای کشورمان را تأیید کرد.

 

--21:54: منابع آگاه از لغو تمامی تحریمهای مالی اروپا و آمریکا خبر می‌دهند. شنیده‌ها از ادامه فعالیت بیش از 5 هزار (کمتر از 6 هزار) سانتریفیوژ در نطنز حکایت دارد. زمان اجرای توافق ایران و 6 قدرت جهانی 10 سال خواهد بود. از این سانتریفیوژ‌ها برای غنیسازی اورانیوم با درصد خلوص 3.67 استفاده خواهد شد. همچنین برنامه‌های پژوهشی ایران در حوزه سانتریفیوژ‌های پیشرفته ادامه خواهد یافت. هیچیک از تأسیسات و برنامه‌های هسته‌ای کشورمان تعطیل یا معلق نخواهد شد. فوردو به یک مرکز پیشرفته مطالعات فیزیک و هسته‌ای تغییر ماهیت خواهد داد. برنامه هسته‌ای کشورمان نیز تا 10 سال تحت نظارت آژانس خواهد بود.

 

 

-- 21:36: خبرنگاران در مرکز پلی‌تکنیک لوزان منتظر آغاز نشست خبری و قرائت بیانیه هستند.

 

-- 21:32: رئیس‌جمهور کشورمان هم در حساب توییتر خود از دستیابی به راه حل برای مسائل مهم پرونده هسته‌ای خبر داد. وی نیز آغاز نگارش توافق جامع را تأیید کرد.

 

-- 21:23: مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حساب توییتر خود صدور بیانیه پیش رو را با عبارت "خبر خوب" توصیف کرد. وزیر خارجه کشورمان هم در حساب توییتر خود از رسیدن به راه حل خبر داد و اعلام کرد تقریر متن توافق بلافاصله پس از برگزاری نشست خبری آغاز خواهد شد. آنها هم‌اکنون در حال عزیمت به محل برگزاری کنفرانس خبری قرائت بیانیه هستند.

 

-- 20:34: کنفرانس مشترک قرائت بیانیه در مرکز پلی‌تکنیک لوزان برگزار خواهد شد. به گفته منابع آگاه، موگرینی و ظریف در این کنفرانس، پایان رسمی مذاکرات لوزان را اعلام خواهند کرد.

  • Like 10
لینک به دیدگاه

[h=2]جزئیات تفاهم ایران و 1+5 در لوزان[/h]

[h=1] ایران و 1+5 بر سر «راه‌حل‌ها» به تفاهم رسیدند

[/h]

» سرویس: سياسي - انرژي هسته‎‌اي

کد خبر: 94011302496

پنجشنبه ۱۳ فروردین ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۰

 

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

پس از یک سال و چهار ماه ایران و 1+5 در گامی مهم در مسیر رسیدن به توافق جامع، توانستند از سد اختلاف‌نظرها و موانع عبور کنند و به راه‌حل‌ها دست یابند. نگارش متن توافق جامع از فردا تا 10 تیرماه، مهلت تعیین شده برای رسیدن به توافق جامع آغاز می‌شود.

 

به گزارش خبرنگار انرژی هسته‌ای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اعزامی به لوزان سوییس، پس از مدت‌ها انتظار برای رفع مشکلات و اختلاف‌نظرها برای حل بحران هسته‌ای روز پنجشنبه 13 فروردین ایران و 1+5 بعد از هشت روز مذاکرات نفس‌گیر در نهایت اعلام کردند که قادر به دستیابی به توافق جامع هسته‌ای هستند.

 

بر این اساس دو طرف بر سر موضوعات عمده و کلیدی مطرح در چارچوب توافق جامع به تفاهم رسیدند. هنوز هیچ جزییاتی از مذکرات قرار نیست منتشر شود و کارشناسان هیات‌های مختلف در یکی دو هفته آینده به میز مذاکرات برای نگارش متن توافق باز‌می‌گردند.

 

 

[h=4]خلاصه‌ای از مجموع راه‌حل های تفاهم شده برای رسیدن به برنامه جامع اقدام مشترک[/h]

بر اساس گزارش خبرنگار ایسنا از لوزان، جمهوری اسلامی ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 متشکل از چین، روسیه، فرانسه، آمریکا، انگلیس و آلمان در چارچوب عناصر مندرج در برنامه اقدام مشترک مورخ 24 نوامبر 2013 و متعاقب فرایند طولانی مذاکراتی پیچیده و طولانی در ابعاد فنی، حقوقی و سیاسی، به مجموعه ای از راه حل های لازم جهت نیل به برنامه جامع اقدام مشترک در شهر لوزان سویس دست یافتند.

مجموعه متضمن این راه حل ها جنبه حقوقی نداشته و صرفا راهنمای مفهومی تنظیم و نگارش برنامه جامع اقدام مشترک را فراهم خواهد ساخت. بر این اساس تدوین برنامه جامع اقدام مشترک با مبنا قرادادن این راه حل ها در آینده نزدیک آغاز خواهد شد.

 

تداوم برنامه هسته ای از جمله غنی سازی

 

در چارچوب راه حل های موجود، هیچ یک از تاسیسات و فعالیت های مرتبط هسته ای متوقف، تعطیل و یا تعلیق نمی شود و فعالیت های هسته ای ایران در تمامی تاسیسات هسته ای از جمله نظنز، فردو، اصفهان و اراک ادامه خواهد یافت.

این راه حل های جامع ، ادامه برنامه غنی‌سازی در داخل کشور را تضمین می کند و بر این اساس جمهوری اسلامی ایران قادر خواهد بود مطابق مفاد برنامه جامع اقدام مشترک تولید صنعنی سوخت هسته ای خود را برای تامین سوخت نیروگاه های هسته ای ادامه دهد.

بر اساس راه حل به دست آمده ، دوره زمانی برنامه جامع اقدام مشترک در خصوص برنامه غنی سازی ایران 10 ساله خواهد بود. در طول این مدت، تعداد بیش از 5000 ماشین سانتریفیوژ در نظنز به تولید مواد غنی شده در سطح 67/3 درصد ادامه خواهند داد. ماشین های اضافه بر این تعداد و زیرساخت های مرتبط با آنها جهت جایگزینی با ماشین هایی که در طول این زمان آسیب می بینند جمع آوری و تحت نظارت آژانس نگهداری خواهد شد. همچنین ایران قادر خواهد بود ذخایر موجود مواد غنی شده خود را برای تولید مجتمع سوخت هسته ای و یا صادرات آنها به بازارهای بین المللی در قبال خرید اورانیوم اختصاص دهد.

براساس راه حل های به دست آمده ایران برنامه تحقیق و توسعه خود را بر روی ماشین های پیشرفته ادامه خواهد داد و مراحل آغاز و تکمیل فرایند تحقیق و توسعه سانتریفیوژهایIR-4، IR-5 ،6IR- و IR-8 را در طول دوره زمانی 10 ساله برنامه جامع اقدام مشترک ادامه خواهد داد.

 

تاسیسات فردو

 

براساس راه حل های بدست آمده تاسیسات هسته ای فردو به مرکز تحقیقات هسته ای و فیزیک پیشرفته تبدیل خواهد شد. بیش از 1000 ماشین سانتریفیوژ و تمامی زیرساخت آنها در فردو حفظ و نگهداری خواهند شد که از این میان دو آبشار سانتریفیوژ در چرخش خواهند بود. همچنین نیمی از تاسیسات فردو با همکاری برخی از کشورهای(1+5) به انجام تحقیقات پیشرفته هسته ای و تولید ایزوتوپ های پایدار که مصارف مهمی در صنعت، کشاورزی و پزشکی دارد، اختصاص پیدا می کند.

 

راکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک

 

مطابق راه حل های موجود؛ راکتور تحقیقاتی اراک آب سنگین باقی خواهد ماند و با انجام بازطراحی ارتقاء یافته و روزآمد خواهد شد. در باز طراحی راکتور ضمن کاهش میزان تولیدی پلوتونیوم، کارآیی راکتور اراک به میزان قابل توجهی افزایش پیدا خواهد کرد. بازطراحی راکتور اراک در چارچوب یک برنامه زمان بندی مشخص و در قالب یک پروژه بین المللی مشترک تحت مدیریت ایران آغاز و پس از آن بلافاصله ساخت آن شروع و در چارچوب یک برنامه زمان بندی تکمیل خواهد شد. تولید سوخت رآکتور اراک و اعطای گواهی بین المللی سوخت راکتور از جمله موارد این همکاریهای بین المللی خواهد بود. از طرف دیگر، کارخانه تولید آب سنگین نیز مانند قبل به کار خود ادامه خواهد داد.

 

پروتکل الحاقی

 

ایران در جهت شفافیت و اعتماد سازی به صورت داوطلبانه پروتکل الحاقی را به صورت موقت اجرا نموده و در ادامه فرآیند تصویب این پروتکل طبق یک جدول زمانی در چارچوب اختیارات رییس‌جمهور و مجلس شورای اسلامی به تصویب خواهد رسید.

 

لغو تحریم ها

 

براساس راه حل های بدست آمده، پس از اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک ، تمامی قطعنامه های شورای امنیت لغو خواهد شد و همه تحریم‌های اقتصادی و مالی چندجانبه اروپا و یکجانبه امریکا از جمله تحریم های مالی، بانکی، بیمه، سرمایه گذاری و تمامی خدمات مرتبط با آنها در حوزه های مختلف از جمله نفت، گاز، پتروشیمی وخودور سازی فورا لغو خواهند شد. همچنین تحریم ها علیه اشخاص حقیقی و حقوقی، سازمان ها، نهادهای دولتی و خصوصی تحت تحریم های مرتبط هسته ای ایران از جمله؛ بانک مرکزی، سایر موسسات مالی و بانکی، سوئیفت، کشتیرانی و هواپیمایی جمهوری اسلامی، کشتیرانی نفت به‌طور همه‌جانبه فورا برداشته خواهند شد. همچنین کشورهای عضو گروه (1+5) متعهد هستند از وضع تحریم های جدید در موضوع هسته ای خودداری نمایند.

 

همکاری های بین المللی :

همکاری های بین المللی هسته ای با جمهوری اسلامی ایران از جمله با اعضای 1+5 در حوزه ساخت نیروگاه های هسته ای، راکتور تحقیقاتی، گداخت هسته ای، ایزوتوپ های پایدار، ایمنی هسته ای، پزشکی و کشاورزی هسته ای و ... امکان پذیر و ارتقاء پیدا خواهند کرد. بر اساس برنامه جامع اقدام مشترک، دسترسی ایران به بازار جهانی، عرصه های تجاری، مالی، دانش فنی و انرژی نیز فراهم خواهد شد.

زمان بندی اجرا برنامه جامع اقدام مشترک

با پایان یافتن این مرحله از مذاکرات، تدوین پیش نویس برنامه جامع اقدام مشترک تا بازه زمانی 10 تیر در آینده نزدیک آغاز خواهد شد. با نهایی شدن متن، برنامه جامع اقدام مشترک در قالب قطعنامه ای در شورای امنیت سازمان ملل متحد مورد تایید قرار خواهد گرفت. جهت لازم الاجرا شدن برنامه جامع اقدام مشترک برای تمامی کشورهای عضو سازمان ملل متحد، این قطعنامه همچون قطعنامه هایی که علیه ایران تصویب شده بودند تحت ماده 41 فصل هفتم منشور ملل متحد تصویب خواهد شد تا بتواند قطعنامه های قبلی را لغو کند.

طرف های برنامه جامع اقدام مشترک پس از تصویب قطعنامه شورای امنیت، به یک دوره زمانی آماده سازی برای اجرای برنامه جامع اقدام مشترک نیاز خواهند داشت. پس از طی مرحله آماده سازی و همزمان با شروع به اجرای اقدامات هسته ای از سوی ایران در یک روز تعیین شده لغو تمامی تحریم ها به طور خودکار به اجراء در خواهد آمد.

در چارچوب راه حل های به دست آمده ؛ برای بازگشت پذیری متقابل تعهدات مندرج در برنامه جامع اقدام مشترک در صورت نقض تعهدات از سوی هر یک از طرف ها سازو کار لازم پیش بینی شده است.

انتهای پیام

 

ایسنا

  • Like 10
لینک به دیدگاه

[h=2]گزارش لحظه به لحظه ایسنا از لوزان/ این خبر تکمیل می‌شود[/h]

[h=1] ظریف :اکنون می‌توانیم نگارش متن توافق نهایی را شروع کنیم

[/h]

» سرویس: سياسي - انرژي هسته‎‌اي

کد خبر: 94011302497

پنجشنبه ۱۳ فروردین ۱۳۹۴ - ۲۲:۱۴

 

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

محمد جواد ظریف و فدریکا موگرینی در کنفرانس خبری بیانیه مشترک مطبوعاتی را به زبان انگلیسی و فارسی ارایه کردند.

به گزارش خبرنگار انرژی هسته‌ای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اعزامی به لوزان سوییس،وزیر خارجه کشورمان گفت: ما (ایران و 1+5) از ششم تا سیزده فروردین در سوییس دیدار کردیم همان‌طور که در آذر 92 توافق کردیم در اینجا گردهم آمدیم تا راه‌حل‌هایی که ماهیت فعالیت‌های صلح‌آمیز ایران تضمین کند و کلیه تحریم‌ها را بردارد برسیم امروز ما یک گام مهم برداشتیم و این امر مدیون عزم سیاسی و حسن نیت همه طرف‌ها بوده و از همه طرف ها تقدیر می‌کنیم.

وی گفت: اکنون می‌توانیم نگارش متن نهایی و ضمائم آن را شروع کنیم.

به گزارش خبرنگار ایسنا ، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ابتدای نشست خبری با ظریف گفت: من به عنوان نماینده اتحادیه اروپا به همراه وزرای خارجه گروه 1+5 و وزیر خارجه ایران در دانشگاه پلی تکنینک لوزان حاضر شدیم و لازم است بگویم که از بیست و دومم مارس تا دوم آپریل گفت‌وگوهای فشرده ای را برای رسیدن به یک توافق جامع داشتیم تا از صلح آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌یی ایران اطمینان حاصل کنیم.

وی افزود:در این مسیر تلاش کردیم راه حل‌هایی برای اطمینان از فعالیت هسته‌یی صلح آمیز ایران و برداشتن تحریم‌ها پیدا کنیم. امروز یک گام محکم و مصمم برداشتیم و راه‌حل‌هایی در راستای یک برنامه عملی مشترک بعد از کار دشوار همه طرفین مذاکره پیدا کردیم.

موگرینی ادامه داد: از همه هیات‌های شرکت کننده برای تلاش بی‌وقفه تشکر می‌کنیم که غیرممکن‌ها را ممکن کردند و این راه‌حل بدست آمده مبنای برنامه اقدام مشترک ما خواهد بود، و الان می‌توانیم براساس راه‌حل‌هایی که بدست آوردیم برنامه اقدام مشترک را تدوین نماییم.

رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به بخشی از راه‌حل‌های بدست آمده در مذاکرات لوزان گفت: براساس این راه‌حل‌ها میزان غنی‌سازی ایران محدود می‌شود و تجهیزات غنی‌سازی جدید در نطنز ایجاد نخواهد شد و ایران متعهد شده است در چارچوب توافق بدست آمده اقدام کند.

وی ادامه داد: راه‌حل‌های بدست آمده مورد بررسی قرار خواهد گرفت و همکاری‌های بین‌المللی در مورد نظارت بر پژوهش‌های ایران تشدید خواهد شد و یک مجموعه بین‌المللی ایران را در این مسیر کمک خواهد کرد و همچنین این مجموعه برای توسعه تجهیزات اراک با ایران همکاری خواهد کرد تا سطح آن به سطح مورد نیاز برای فعالیت‌های نظامی نرسد.

موگرینی تاکید کرد: برای بازرسی و نظارت بر فعالیت‌های ایران یک نظام بازرسی تدوین خواهد شد و براساس پروتکل الحاقی و معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌یی اقدام خواهد کرد.

 

این خبر تکمیل می‌شود

 

ایسنا

  • Like 11
لینک به دیدگاه
چیز عجیبی تو نگارش توافقنامه افتادچرا ظریف متن توافق رو به زبان فارسی گفت

معمولا همه کشور ها توافقنامه ها و مصوبات رو به زبان اصلی کشور خودشان قرائت میکنند.این رفتار نوعی احترام به حقوق حاکمیتی کشور هاست.

  • Like 8
لینک به دیدگاه

انصافاً باید به ظریف و تیمش خسته نباشید اساسی گفت به خصوص واسه روزای آخر :w16: و همینطور وزیرای و معاونای 6 کشور دیگه هم خیلی همراهی کردن.

 

 

چیز عجیبی تو نگارش توافقنامه افتادچرا ظریف متن توافق رو به زبان فارسی گفت

 

متن انگلیسی رو موگرینی خوند. البته توافقنامه نه، فعلاً بیانیه :ws3:

  • Like 8
لینک به دیدگاه
جریان چی شد آخرش؟:ws3:

قرار شد برنامه ای مدون برای عملی کردن توافقات تنظیم و اجرا بشه. یعنی موفقیت هم برای ایران و هم اونا که بتونیم با صلح و صفا زندگیمونو بکنیم.

  • Like 7
لینک به دیدگاه
قرار شد برنامه ای مدون برای عملی کردن توافقات تنظیم و اجرا بشه. یعنی موفقیت هم برای ایران و هم اونا که بتونیم با صلح و صفا زندگیمونو بکنیم.

بعید میدونم ایران در صلح و صفا در کنار بقیه کشورها زندگی کنه

ولی امیدواری چیزه بدی نیست پس امیدواریم:ws3:

  • Like 7
لینک به دیدگاه
اشتون سر قرار نیومد :hanghead:

با کی قرار داشت:whistle:

جدای از شوخی امیدوارم دولتمردانمون سر عقل بیان و این مرحله رو تا نهایی شدن تفاهم ها پیش ببرن که مردم از این وضع سخت معیشتی کمی بیرون بیان

  • Like 7
لینک به دیدگاه
بعید میدونم ایران در صلح و صفا در کنار بقیه کشورها زندگی کنه

ولی امیدواری چیزه بدی نیست پس امیدواریم:ws3:

الان دیگه هم ما و هم خیلی ها بالاخره فهمیدیم که باید پامونو به اندازه گلیم مون دراز کنیم که سرما نخوریم.کلا دستاورد خوبی شد که ما مثه کره شمالی باهامون معامله نشد. آفرین بر تمدن کهن ایرانی که به دادمون رسید.

  • Like 7
لینک به دیدگاه
چیز زیادی عوض نشده ها. تحریم های غیر هسته ای به قوت خودش باقی هست هنوز. :sigh:
اگر ایران به تعهداتش عمل کند، فراغتی از تحریم ها خواهد یافت. پس از اینکه آژانس تایید کند که ایران گامهای کلیدی مرتبط با هسته ای را برداشته است تحریم های مرتبط با هسته ای اروپا و آمریکا تعلیق خواهد شد و چنانچه در هر زمانی ایران نتواند به تعهداتش عمل کند تحریم ها به جای خود، باز خواهند گشت. ساختار تحریم های آمریکا برای بخش عمده ای از دوره توافق باقی خواهد ماند، همه ی قطعنامه های قبلی شورای امنیت همزمان با انجام اقدامات ایران در زمینه ی نگرانی های اساسی (pmd(احتمال انحراف نظامی)، غنی سازی، اراک، فردو، شفافیت) برداشته خواهد شد. تحریمهای آمریکا به خاطر نقض حقوق بشر، تروریسم و موشکهای بالستیک ایران همچنان پا برجا خواهد بود.پ.ن : بیش از 90 درصد تحریم های آمریکا علیه ایران تنها به خاطر پرونده هسته ای نیست و به بهانه هایی مثل نقض حقوق بشر، حمایت از تروریسم و موشک های بالستیک وضع شده است و نتیجتا باقی خواهند ماند.
  • Like 6
لینک به دیدگاه
اگر ایران به تعهداتش عمل کند، فراغتی از تحریم ها خواهد یافت. پس از اینکه آژانس تایید کند که ایران گامهای کلیدی مرتبط با هسته ای را برداشته است تحریم های مرتبط با هسته ای اروپا و آمریکا تعلیق خواهد شد و چنانچه در هر زمانی ایران نتواند به تعهداتش عمل کند تحریم ها به جای خود، باز خواهند گشت. ساختار تحریم های آمریکا برای بخش عمده ای از دوره توافق باقی خواهد ماند، همه ی قطعنامه های قبلی شورای امنیت همزمان با انجام اقدامات ایران در زمینه ی نگرانی های اساسی (pmd(احتمال انحراف نظامی)، غنی سازی، اراک، فردو، شفافیت) برداشته خواهد شد. تحریمهای آمریکا به خاطر نقض حقوق بشر، تروریسم و موشکهای بالستیک ایران همچنان پا برجا خواهد بود.پ.ن : بیش از 90 درصد تحریم های آمریکا علیه ایران تنها به خاطر پرونده هسته ای نیست و به بهانه هایی مثل نقض حقوق بشر، حمایت از تروریسم و موشک های بالستیک وضع شده است و نتیجتا باقی خواهند ماند.

ب نظرم ب جای بهان ای مینوشتی ب خاطر درستتر بود

  • Like 5
لینک به دیدگاه

[h=2]رییس جهاد دانشگاهی در گفت‌و‌گو با ایسنا:[/h]

[h=1] توافق هسته‌ای ایران منصفانه است/باید در برنامه 10ساله به اقتدار اقتصادی دانش‌بنیان برسیم

[/h]

» سرویس: علمي و فناوري - علم و فناوري ايران

کد خبر: 94011402569

جمعه ۱۴ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۲

 

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

رییس جهاد دانشگاهی توافق هسته‌ای ایران در مذاکرات 1+5 را خوب و منصفانه توصیف و بر رسیدن به اقتدار اقتصادی دانش‌بنیان طی برنامه زمان‌بندی شده تاکید کرد.

 

دکتر حمیدرضا طیبی در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایسنا ضمن قدردانی از دکتر ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان و تیم مذاکره‌کننده ایرانی، موفقیت این تیم را مرهون حمایت مقام معظم رهبری، رئیس محترم جمهوری و دعای خیر ملت ایران دانست.

 

وی اظهار داشت: اکنون همه تلاشها باید مصروف یک برنامه‌ریزی جامع و خوب شود تا طی ده سال و در قالب دو برنامه توسعه پنج ساله به اقتدار اقتصادی دانش بنیان برسیم.

 

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین تاکید کرد: ما در گذشته فرصتهای زیادی را برای توسعه دانش‌بنیان کشور از دست داده‌ایم و در ده سال پیش رو تا افق 1404 باید فرصت سوزی گذشته را جبران کرده و به اقتدار اقتصادی در کنار اقتدار دفاعی دست یابیم.

 

انتهای پیام

ایسنا

  • Like 3
لینک به دیدگاه

درود خدمت دوستان عزیز

تبریک میگم این تفاهم نامه رو و امیدوارم تبدیل به تعهد نامه بشه.دوستان همین طور که تحریم ها یک شبه بر زندگی کسی اثر نذاشت نمیتونه یک شبه هم برداشته شدن تحریم ها اثر خودشو نمایان کنه.اگه 11 تیر توافق نهایی و مکتوب صورت بگیره و مصوب شورای امنیت بشه کم کم تحریم ها با اعتماد سازی ایران برداشته میشن و میتونه وضع اقتصادی رو بهتر کنه. موضوع هسته ای ایران خیلی اسون تر از اون چیزی بود که فکرشو میکردن یعنی غرب میگفت انرژی هسته ای و عدم بمب که ایران هم همین کار رو میکرد منتها کج خلقی هر دو طرف مخصوصا بعضی کشور ها که منفعت میبردن این وسط این موضوع رو تبدیل به پیچیدگی کرده بود که خوشبختانه حل شد.

اگه این توافق صورت نمیگرفت 2 موضوع دیگه برقرار میشد .یکی این که غرب تحریم ها و فشار رو زیادتر بکنه که این یعنی فشار سنگین به مردم عادی و یکی هم جنگ که بازم دودش تو چشم مردم عادی بود.پول های بلوکه شده حتی اگه 1 درصدش هم صرف ملت بشن بازم جای شکر داره.حتی اگه دلار 3000 هم باقی بمونه ولی در عوض تحریم نباشه و خرید از خارج کشور ازاد باشه به راحتی میتونی خریدتو بکنی.الان جنس 200 دلاری رو تو بازار داخل دور و بره 1.5 میلیون تومن میدن یعنی بیشتر از دلار 7000 تومنی.اکثر ادمایی هم که نگران توافق هستن و ایه یاس میخونن دلال هایی هستن که ضربه بدی از این توافق میخورن یا دسته افرادی که خارج یا داخل تا خرخره تو خوشی اند و مردم عادی رو درک نمیکنن.عده ای هم که نگران خون شهدا هستن باید یاداور بشم همین الانشم با تحریم دارویی رفقای شهدای عزیز یعنی جانبازان دلاور همین اب و خاک دارن تو فشار و زجر دسته پنجه نرم میکنن.شاید عده ای بگن حقوق اولیه خودمونو دارن میدن خب درست ولی باید از یه جایی اغاز بشه دیگه همین حقوق اولیه.حتی اگه این پول صرف کشورهایی همچون لبنان هم بشه در عوض ارامش نصیب کشور ما میشه و گرانی و تورم و افزایش مالیاتی که با خالی شدن صندوق دولت در حال افزایش بود بهتر میشه.ازادی مدنی و ... هم ربطی به مسائل هسته ای نداره این مسائل بحث داخلی هستن و باید در جبهه ای دیگر مورد بحث قرار بگیرن.به شخصه امیدوارم با ورود شرکت های خارجی و رونق اقتصادی وضع بیکاری هم حل بشه و همچنین وضعیت مسکن.شخصا به تغییرات خوشبینم و امیدوارم بعد از 10 سال بار دیگه خوشی و ارامش فکری به ملت برگرده

  • Like 4
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...