رفتن به مطلب

کوچینیا گرندیس( پیچک کدو):


ارسال های توصیه شده

پیچک کدو گیاهی است از خانواده cucurbitaceae ( خانواده کدو) که بومی مناطق معتدل آسیا و آفریقا میباشد.

این گیاه در کشورهای هند، فیلیپین، چین، اندونزی، مالزی،تایلند ،ویتنام، گینه نو ، استرالیا و جزائر فیجی و هاوایی میروید.

پیچک کدو یک تاک گرمسیری میباشد که دارای رشد بسیار زیادی میباشد از این رو در هاوایی در لیست علفهای هرز قرار گرفته است زیرا جلوی رسیدن نور به سایر گیاهان را میگیرد به خصوص سبزیجاتی که در زیر این گیاه کاشته شده اند.

در بخش هایی از جزائر کارائیب این گیاه را به نام lizard food (غذای مارمولک) میشناسند.

این گیاه به دلیل گلهای سفید و زیبایی که دارد کاشته میشود و به سرعت بین درختها،بوته ها ، نرده ها و گیاهان پخش میشود.

پیچک کدو ، جزء گیاهان دارویی نیز محسوب شده و دارای خواص درمانی نیز هست که به آن اشاره خواهیم کرد.

 

 

این تاک چند ساله دارای رشد سریعی بوده و میتواند 4 اینچ در روز رشد کند .

ریشه های این گیاه بسیار عمیق هستند و کنترل این گیاه بسیار مشگل است.

برگها پیچک شکل هستند و 5 گوشه میباشند ، طول و عرض این برگها بین 5 تا 10 سانتیمتر میباشد .

گلها سفید رنگ هستند و 4 سانتیمتر قطر دارند و دارای 5 گلبرگ هستند .

پیچک کدو نیاز به گرده افشانی متقاطع بین گیاهان نر و ماده دارد ولی پس از آن به سرعت گسترده میشود.

میوه این گیاه شبیه خانواده توتها است ،بیضی شکل و بدون کرک است و پوست ضخیمی دارد .

میوه خام ،سبز رنگ است و پس از رسیده شدن قرمز میشود .

میوه رسیده بین 25 تا 60 میلیمتر طول و بین 15 تا 35 میلیمتر قطر دارد و شامل تعداد زیادی دانه میباشد .

دانه های این گیاه توسط پرندگان،موشها و سایر پستانداران پراکنده میشود.

 

نگهداری از گیاه کوچینیا گرندیس به شرح زیر میباشد:

 

نور: این گیاه به نور زیاد نیاز دارد ولی بهتر است به صورت غیر مستقیم باشد نه تابش مستقیم.

میتواند در نیمسایه نیز رشد کند.

خاک: خاک مناسب برای رشد این گیاه ، خاک ماسه ای خوب زهکشی شده میباشد.

آبیاری: به آبیاری متوسط نیاز دارد.

دما: همانطور که ذکر شد این گیاه متعلق به نواحی مدیترانه ای میباشد و دمای بین 18 تا 20 دمایی مناسب برای رشد این گیاه است.

پیچک کدو تحمل هوای سرد را ندارد و سریعا از بین میرود.

 

کنترل این گیاه از طریق هرس کردن امکان پذیر نمیباشد فقط می توانید میوه های این گیاه را بچینید تا بذرها کمتر پراکنده شوند.

 

 

برگها، ریشه ها و میوه این گیاه مصرف دارویی دارد.

 

این گیاه دارویی خواصی به شرح زیر دارد:

 

در طب سنتی از میوه های این گیاه برای درمان جذام ،تب ،آسم ، برونشیت و زردی استفاده میشود.

عصاره این گیاه برای تنظیم سطح قند خون بسیار مناسب است بنابراین استفاده از این عصاره به بیماران دیابتی توصیه می شود .

در تایلند از این گیاه نوشیدنی تهیه میشود که شامل آنتی اکسیدان است و قند خون را بالا نمیبرد.

میوه این گیاه مزه ای شبیه خربزه تلخ دارد و در بسیاری از کشورها از جمله تایلند ،هند، اندونزی در غذاهایشان استفاده میشود.

 

 

تکثیر این گیاه بسیار ساده بوده و از طریق کاشت بذر میباشد.

ماههای خرداد، تیر و شهریور ماههای مناسب برای کاشت بذر هستند.

 

 

 

: منابع [TABLE]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...