رفتن به مطلب

چولتا / دیلِنیا:


masi eng

ارسال های توصیه شده

دانستنیهای علمی : چولتا گونه ای از جنس Dillenia است که بومی جنوب آسیا از هند تا بنگلادش و سریلانکا تا جنوب چین و ویتنام و در سراسر تایلند تا مالزی و اندونزی گسترش یافته است. بسیاری از میوه های گرمسیری آسیایی برای زیباسازی محیط استفاده نمی شوند اما چولتا گیاهی است که برای زیبایی نیز کاربرد دارد.

 

 

 

خصوصیات ظاهری : چولتا گیاهی همیشه سبز بوته ای یا درختی کوچک تا متوسط تا ارتفاع 15 متر می باشد. برگ ها 15 تا 35 سانتی متر طول داشته و سطح کمی چین دار یا رگ رگ دارد. گل ها درشت با قطر 15 تا 20 سانتی متر بوده و پنچ گلبرگ سفید و بیشمار پرچم زرد رنگ دارند . میوه ها نیز درشت ، زرد مایل به سبز ، با بذر بسیار و خوردنی هستند.

میوه ها 5 تا 12 سانتی متر قطر داشته و دارای 15 برچه است که هر برچه شامل 5 بذر بوده که درون مغز میوه جاسازی شده است. بذرها کوچک و قهوه ای رنگ است. رنگ گلها سفید یا نزدیک سفید می باشد.

 

شرایط محیط رشد: چولتا باید در شرایط آفتاب کامل باشد . میزان آب و رطوبت متوسطی نیاز داشته و باید آبیاری آن بطور منظم باشد. نباید بیش از حد به آن آب داده شود. بذور در گستره ی وسیعی از خاک ها جوانه می زنند که این خاک باید از زهکشی خوبی برخوردار باشد.

مقاومت خوبی به سرما داشته و می تواند در جنگل های روشن بدون آسیب جدی استقامت داشته باشد. سرعت رشد چولتا متوسط می باشد.

 

 

 

خواص درمانی و کاربردها: میوه ها خیلی آبدار بوده (86 درصد آب) و 10 درصد مواد جامد و درصد کمی مواد غذایی دارد. تنه و برگهای چولتا قابض بوده و در مالزی میوه ها بعنوان طعم دهنده و خوشمزه کردن غذا استفاده می گردد. از میوه چولتا برای ساخت مربا نیز استفاده می شود.

میوه ها تقریبا ضد یبوست هستند و می توانند اسهال آور نیز باشند. میوه آن در درمان دردهای شکمی موثر بوده و مخلوط آن با آب و شکر بعنوان شربت خنک کننده سردرد و تب موثر واقع می گردد.

در تایلند از گوشت میوه برای شستشوی سر استفاده می شود. شاخه های آن برای هیزم آتش خیلی مناسب هستند. مغر یا گوشت میوه ترش- تلخ بوده و در آشپزی هندی مورد استفاده قرار می گیرد که غالبا با نارگیل و ادویه جات مخلوط شده و آماده می گردد. میوه های درخت چولتا غذایی اصلی برای حیواناتی از قبیل فیل ها ، میمون ها و آهوها است.

 

 

[TABLE]

[TR]

[TD=class: protected, colspan: 2, align: right][TABLE]

[TR]

[TD][TABLE=class: style4]

[TR]

[TD=align: justify] نحوه تکثیر گیاه :

چولتا را از طریق کاشت بذر تکثیر می کنند. بطوری که در پاییز بذر آن را در زمین اصلی می کارند. بذرها باید از میوه های رسیده گرفته شده، تمیز و خشک گردند. بذور نباید زیاد انبار شوند، بذور چولتا زود جوانه می زنند.

از طریق خواباندن هوایی یا پیوند روی دانهال های جوان نیز می توان چولتا را تکثیر کرد.

 

 

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

 

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 2, align: right]

: منابع [TABLE]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

 

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 2, align: right]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...