masi eng 47,042 اشتراک گذاری ارسال شده در 29 دی، ۱۳۹۳ فاطمه معینی دستیار تخصصی طب سنتی در گفتگو با خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران گفت: سکنجبین شربتی است که پایه اصلی آن از سرکه و شکر یا سرکه و عسل تشکیل شده و بر حسب زمان، مکان، مزاج و سایر خواص بسیار متنوع است. وی در خصوص انواع سکنجبین اظهار داشت: 1260 نوع سکنجبین تهیه میشود که بعضی از آنها برای حفظ صحت و برخی برای رفع بیماریها به کار میرود. معینی به افزودنیهایی که به این شربت اضافه میشود اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال میتوان در پایه سکنجبین بذر بعضی از گیاهان یا میوههایی مثل به و یا سبزیجاتی مانند نعناع و غیره اضافه کرد. این دستیار تخصصی طب سنتی در ادامه افزود: بهتر است که سکنجبین را در منزل و با توجه به نوع مصرف تهیه کنید. طرز تهیه سکنجبین با عسل معینی دستور تهیه سکنجبین با عسل را این چنین بیان کرد: ابتدا عسل را با 4 برابر آب، روی حرارت ملایم گذاشته تا کف کند و آب به نصف برسد. سپس کف عسل را گرفته و نصف مقدار عسل، به آن سرکه اضافه میشود و دوباره روی حرارت ملایم گذشته تا کاملا آمیخته و یکدست شود. وی در ادامه افزود: البته میشود عسل و آب و سرکه را با هم از ابتدا مخلوط کرد و روی حرارت ملایم گذاشت تا آب به یک چهارم برسد. خواص سکنجبین تهیه شده با عسل دستیار تخصصی طب سنتی در خصوص خواص سکنجبین گفت: باعث دفع رطوبت زائد از معده و رودهها شده و دستگاه گوارش را جلا میدهد، همچنین باعث تحلیل رطوبت بد بدن میشود و به دلیل قابلیت نفوذ بالایی که در سرکه وجود دارد، به مفاصل هم نفوذ کرده و مواد و رطوبت مفاصل را هم از بین میبرد. طرز تهیه سکنجبین با شکر معینی در خصوص روش تهیه سکنجبین با شکر اظهار داشت: این نوع سکنجبین از ترکیب سرکه انگور با شکر تهیه میشود که مقدار سرکه نصف شکر هست و مانند نوع قبل 4 برابر مقدار شکر آب اضافه کرده و روی حرارت گذشته میشود و سپس نصف شکر، سرکه اضافه شده و روی حرارت مانده تا شربت به قوام آید. خواص سکنجبین با شکر معینی به خواص سکنجبین تهیه شده با شکر اشاره کرد و افزود: این نوع شربت به افرادی که گرم مزاج هستند، برای حفظ صحت بسیار مفید و باعث ایجاد برودت در کبدهای گرم میشود. دستیار تخصصی طب سنتی با بیان اینکه سکنجبین عطش را رفع میکند، گفت: عروق را جلا داده و رفع اسنداد میکند و معده را از صفرای رقیق پاک میکند. وی با اشاره به افرادی که سرفه میکنند، تصریح کرد: سکنجبین برای آنها مناسب نیست و همچنین میتوان نسبت سرکه با عسل یا شکر را متناسب با مزاج تنظیم و تغییر داد. منبع: برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام نقل قول لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده
به گفتگو بپیوندید
هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .