رفتن به مطلب

کفیر, نوشیدن سلامتی


ارسال های توصیه شده

 

 

 

1_319_l_kafiir_6962.jpg

کفیر, نوشیدن سلامتی

 

 

انسان همواره به سلامتی و بهره بردن ازمواد غذایی طبیعی سالم و چگونه غذا خوردن برای حفظ

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
می‌اندیشد.یکی از این مواد غذایی کفیر است. کفیر غذایی شگفت‌انگیز است که مصرف آن توسط بسیاری از پزشکان و

 

کارشناسان تغذیه توصیه می‌شود. اگر شما در مورد افزایش ایمنی وانرژی روزانه خود جدی هستید، مواد غذایی تخمیر شده را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

یکی از بهترین مواد غذایی تخمیر شده کفیر است.

کفیر چیست؟

کفیر،نوشیدنی غلیظی شبیه و حاصل تخمیر شیر با دانه‌های کفیر است. خاستگاه این محصول روسیه است و توسط بافت خامه‌ای، طعم و مزه ترش و جنب و جوش‌های گازدار آن قابل تشخیص است. کفیر که در شرق اروپا

 

معمولاً به عنوان یک عنصر در محصولات پخته‌شدهمانند نان خمیر ترش استفاده می‌شود، اغلب به عنوان جایگزینی برای

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
نیز تلقی می‌شود. باتوجه به ارزش غذایی بالا، کفیر بیشتر به عنوان یک مکمل سلامت

 

می‌درخشد.توجه داشته باشید که مزایای کفیر که ذکر خواهد شد، محصول شیر حیوانات است. مشخصات تغذیه‌ای کفیر حاصل از شیر گیاهی (مانند شیر نارگیل) متفاوت است، هر چند در سلامت این محصولنیز شکی وجود ندارد.

 

باکتری‌های خوشمزه و مفید

ماست و دوغ کفیر، به عنوان فرآورده‌های سنتی

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
، حاوی باکتری‌های مفید متفاوتی هستند. ماستحاوی باکتری‌هایی است که دستگاه گوارش شما را تمیز نگه می‌دارد و تامین کننده موادغذایی برای باکتری‌های لازم موجود در

 

دستگاه گوارش است. کفیر نیز یک پروبیوتیک است، به این معنی که شامل باکتری‌هایی است که می‌تواند در دستگاه گوارش ایجاد ثبات کند.

 

خواص کفیر

کفیرسرشار از پروبیوتیک‌ها و حاوی 10- 7 میلیارد کلونی از باکتری‌های مفید است. برخیاز این باکتری‌ها، شامل Leuconostoc، Lactobacilluscaucasus، کفیرTorula و کفیرSaccharomyces، در

 

ماست یافت نمی‌شوند، درحالی‌که باکتری‌های مشترک بین ماست و کفیر، در کفیر قوی‌تر عمل می‌کنند. این میکروارگانیسم‌های مهم،اغلب از طریق تشکیل مجدد کلونی باکتری‌های مفید در سیستم گوارشی ما و با جلوگیریا ز

 

رشد باکتری‌های مضر در روده به بهبود سلامت دستگاه گوارش کمک می‌نماید. کفیردارای فوایدی برای سیستم ایمنی بدن است و شما می‌توانید با اطمینان آن را هر روزاستفاده کنید. این نوشیدنی حاوی سطح بالایی از تیامین B12، کلسیم، فولات و ویتامین K است.کفیر منبع خوبی از بیوتین است که به بدن در جذب سایر ویتامین‌های گروه B کمک می‌کند.

 

کفیر و پروتئین‌هایش

پروتئین‌هایکامل موجود در کفیر به مرور و کم‌کم هضم شده و بنابراین به راحتی توسط بدن استفاده می‌شوند. کفیر منبع بزرگی از ویتامین‌ها، مواد معدنی، پروبیوتیک‌ها و انواع دیگرترکیبات منحصربه‌فرد است که تا حد زیادی

 

می‌تواند به سلامت عمومی و تندرستی شماکمک کند. توصیه اکید داریم که این ماده مغذی را در

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
خود بگنجانید.کفیر سلول‌های مخمری را هضم می‌کند و تأثیر مفیدی روی فلور روده دارد. اگر مشکل عدم تحمل

 

لاکتوزدارید می‌توانید به این نوشیدنی اعتماد کنید. از آنجا که کفیرمحصولی تخمیر شده است، تقریباً فاقد لاکتوز است و بنابراین برای افراد مبتلا بهعدم تحمل لاکتوز مفید است. با توجه به پژوهشی که در سال 2003 در مجله

 

انجمن رژیم‌شناسان آمریکا منتشر شده است، کفیر می‌تواند به کاهش بسیاری از نشانه‌های مرتبط با عدم تحمل لاکتوز، از جمله نفخ شکمی، اسهال و گاز کمک کند.

 

پیشگیری از سرطان سینه

مطالعه‌ایکه در مجله غذاهای دارویی در سال 2007 منتشرشده نشان می‌دهد که عصاره کفیر دارای اجزائی است که به طور خاص از رشد سلول‌های سرطان سینه جلوگیری می‌کند.

 

کفیر برای ورزشکاران

یک فنجان کفیر تهیه‌شده از شیر کامل، منبع خوبی از پروتئین (حاوی حدود 10 گرمپروتئین) از جمله تمام هشت اسیدآمینه ضروری است. به همین دلیل، بسیاری از بدن‌سازان تمایل به افزودن کفیر به مخلوط خوراک قبل از

 

تمرین خود دارند.

 

کفیر غنی از مواد مغذی

اگرچه کفیر در درجه اول برای پروبیوتیک‌ها و پروتئین آن مصرف می‌شود، اما از نظرویتامین‌ها و مواد معدنی نیز باارزش است. یک فنجان کفیر، برای مثال، تامین کننده10 درصد از RDI (میزاندریافت مرجع) مورد نیاز

 

بدن به ویتامین آ، 25 درصد ازRDI از ویتامین د، 30 درصد ازRDI از کلسیم و 8 گرم چربی است. همچنین دارای مقادیر مختلف کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، منگنز، پتاسیم و مس است. در نتیجه، مصرف طولانی مدتکفیر

 

به بهبود پوست و مو، سلامت قلب و عروق و ایمنی، درمان یبوست و از بین بردن میل شدید به مواد غذایی ناسالم مرتبط است.هنگامی که شما کفیر می‌نوشید، فلورمیکروبی به درستی برای شما کار می‌کنند. آن‌ها همچنین

 

می‌توانند از شر ارگانیسم‌های مضر مانند H. Pylori خلاص شوند؛ باکتری‌ای که موجب ایجاد زخم معده می‌شود. به نظر می‌رسد که دانه‌های کفیر،توانایی منحصر به فردی در باز کردن پپتیدهای شیر دارند. در شیر معمولی،

 

این پپتیدها پنهان باقی می‌مانند؛ اما هنگامی که شما شیر را با دانه‌های کفیر تخمیر می‌کنید،باعث باز شدن این پپتیدها که شامل مزایای زیر هستند می‌شود:

 

فشارخون پایین، افزایش قدرت ایمنی بدن ، عملکرد نرمال کلسترول ، بهبود هضم پروتئین .و با وجود این واقعیت که کفیر از شیر ساخته می‌شود، بیشتر افرادیکه عدم تحمل لاکتوز دارند نیز، کفیر را به راحتی می‌توانند بنوشند.

 

بسیاری می‌گویندکه کفیر یک درمان طبیعی برای هر گونه آلرژی است، قوی‌ترین آنتی‌بیوتیک و مفید دردرمان اگزما، بیماری کبد، ورم معده، سرطان روده بزرگ، سندرم روده تحریک‌پذیر، ورم مفاصل، کولیت، آسم، برونشیت،

 

هپاتیت و سنگ کلیه است. همه ما در جهان سمی‌ای که زندگی می‌کنیم، نیاز بیشتری به پروبیوتیک برای سالم زیستن داریم. بهترین پروبیوتیک ساخت دست بشر حاوی حدود 15 میلیارد موجودات زنده است، درحالی‌که

 

می‌توانید در منزل و به راحتی با نوشیدن یک فنجان کفیر خانگی، حدود 5 تریلیون از این موجودات سودمندرا دریافت کنید.

 

کفیر برای کنترل میزان قند خون

کفیرنیز همچون شیر دارای شاخص گلایسمی کمی است و می‌تواند به تنظیم میزان انسولین ترشح‌شده از لوزالمعده کمک کند. علاوه بر این، غذاهای با شاخص قند خون پایین مانند کفیر باایجاد احساس سیری و در نتیجه کمک

 

به کاهش وزن همراه است

 

 

منبع:food پرس

 

لینک به دیدگاه

طرز تهیه محصولات کفیر از جمله دوغ کفیر و ماست کفیر در منزل

 

 

621341231762272241721131072543915528200209253.png

 

۱- جوشاندن شیر تازه و سرد کردن آن( به جز شیرهای پاستوریزه با ماندگاری طولانی )

 

۲- تهیه ظرف شیشه ای یا پلاستیکی دهان گشاد در دار ( فلزی نباشد )

 

۳- برای تهیه ۱ لیتر دوغ یا ماست کفیر باید ۳۰ تا ۴۰ گرم دانه های قارچ کفیر رو به ۱ لیتر شیر و در ظرف ترجیحا شیشه ای اضافه کنید و در اونو محکم بسته و در محل کاملا تاریک مثل کابینت آشپزخانه با دمای بین ۱۸ تا ۲۰ درجه ی سانتیگراد به مدت تقریبا بین ۱۲ الی ۱۸ و نهایت تا۲۴ ساعت قرار بدید. هیچ وقت ظرف محتوی شیر و قارچ رو به دلیل مسافرت یا ترس از فاسد شدن در محیط آشپزخانه ، به گفته دوستان و آشنایان و یا هر بهانه دیگه در یخچال قرار ندید

پس این موضوع برای همیشه یادتون بمونه! چون فعالیت قارچ بسیار کم میشه که در نهایت منجر به طولانی شدن زمان تخمیر ، توقف تکثیر قارچ و در دراز مدت حتی مرگ اون میشه و زحمتتون هدر میره!!

 

۴- پس از انجام مراحل بالا باید به قارچ اجازه بدید تا شیر رو کاملا تخمیر و به ماست تبدیل کنه. فرایند تخمیر بسته به میزان قارچ شما ، دمای محل و مدت زمان ، متفاوت خواهد بود.عموما در صورت رعایت نسبت بین شیر و قارچ و گذشت زمان لازم فرایند تخمیر انجام میشه. هر قدر میزان قارچ بیشتر و شیر کمتر باشه و یا دمای محیط بالا باشه ، به همون نسبت زمان تخمیر کوتاهتر میشه.

از نشونه های تخمیر کامل : دلمه شدن شیر در بالای ظرف ، جمع شدن مایع شبیه به آب پنیر در ته ظرف و شنیدن صدای خارج شدن گاز، موقع باز کردن در ظرف ( مثل قوطی نوشابه ) هست!

 

۵- بعد از اینکه نشونه های تخمیر رو دیدید ، ابتدا ظرف رو به خوبی تکان بدید تا تمام محتویات داخل ظرف با هم مخلوط بشن. حالا در ظرف رو به آهستگی باز کنید، مواظب گاز ظرف باشید تا ماست به اطراف پاشیده نشه!

 

۶- محتویات ظرف رو با توری پارچه ای ریز و یا با صافی پلاستیکی ( از صافی فلزی و یا قاشق فلزی استفاده نکنید )

صاف کنید . قارچ درون صافی رو مجددا به ظرف برگردانده و شیر تازه به اون اضافه کرده و تا تخمیر بعدی صبر کنید.

 

۷- ماست به دست اومده رو میتونید با کمی آب رقیق و تبدیل به دوغ بکنید. میتونید به اون نمک اضافه کنید همراه با نعنا خشک نوش جان کنید!

نکات

در صورتی که در خونه شیر نداشتید ، میتونید قارچ رو حد اکثر تا ۲۴ ساعت درون آب نگهداری کنید . در غیر اینصورت قارچ در محیط خشک میشه و بعد از ۲۴ ساعت از بین میره و دیگه قادر به ادامه حیات نیست.

 

هفته ای یک مرتبه قارچها و ظرف رو با آب ولرم بشویید. در صورت لازم شستن قارچ بعد از هر دفعه صاف کردن، مشکلی برای اون ایجاد نمیشه.

در ایران بعضی از شرکتها هستند که قارچ کفیر رو میفروشند. میتونید از اونا تهیه کنید.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...