رفتن به مطلب

کانال کریر خط قدرت و نکات عملی برای جداسازی خط انتقال


ارسال های توصیه شده

موارد ذیل ضرورت ایجاد یک شبکه مخابراتی را به وضوح روشن می نماید :

الف) شبکه های موجود مخابراتی در اکثر شرکت های برق منطقه ای جواب گوی نیاز های ارتباطی جهت بهره برداری موثر از شبکه فشار قوی نمی باشد.

ب) تبادل اطلاعات بین مراکز دیسپاچینگ و سایر پست ها توسط یک شبکه مخابراتی مطمئن و اختصاصی از ضروریات این گونه مراکز می باشند .

ج) با استفاده از یک شبکه جامع مخابراتی ، پست ها می توانند به تجهیزات حفاظتی مجهز گردند که باعث اعتماد بیشتر و بهره برداری موثرتر از شبکه می گردد.

د) عدم وجود یک شبکه مخابراتی اختصاصی ، ضعف ارتباط از طریق شبکه مخابراتی شرکت مخابرات ، عدم دسترسی اکثر پست های واقع در خارج شهر به خطوط ارتباطی ptt مشکلاتی هستند که در صورت وجود یک شبکه مخابراتی مطمئن برطرف گشته و امکان بهره برداری موثرتر از شبکه را ایجاد می کند.

با توجه به نقاط فوق جهت مرتفع نمودن اشکالات ذکر شده و بهره برداری بهتر از شبکه ، می توان با استفاده از سیستم های plc چنین شبکه های مخابراتی را برای استفاده در شبکه های برق رسانی طراحی نمود .

تاریخچه :

قدمت کریر خط قدرت برمی گردد به قرن20، زیرا در آغاز این قرن سیگنال500 هرتز بر روی خط قدرت برای کنترل نور خیابان ها در شهر نیویورک استفاده شده بود و ورود آن در ایران تقریباً به بیست سال پیش می رسد .

اگر چه plc در اروپا، در موردهای مختلف از جمله کنترل نور خانه ها، معابر، آژیرهای خطر و...گسترش یافت اما کاربرد اصلی آن در خطوط انتقال برای حفاظت رله ای بود. باندهای جانبی سیگنال به طور وسیع در اروپا و در کشورهای در حال توسعه بین 30 تا 500 کیلوهرتز می باشد . البته در اروپا این سیستم به دلیل گرایش به سمت فیبرهای نوری در حال کنار گذاشته شدن است .

plc چیست؟

همانطور که در قسمت قبل گفته شد plc نوعی تکنولوژی انتقال اطلاعات و دیتا است، که خطوط مخابراتی را با استفاده از تیرک های انتقال برق تا پست ها، مراکز دیسپاچینگ و منازل در تمام نقاط فرستاده می شوند .

باید دانست که خطوط انتقال برق همواره از نوع پر قدرت بوده و ولتاژهای در حد بالایی (این ولتاژ در ایران بین 110 تا 400 کیلو وات می باشد) بر روی آن حمل شده و انتقال می یابند. اگر در این حال خطوط دیتا را نیز برروی آن سوار کنیم بحث ایزولاسیون و حفاظت این خطوط مطرح می شود که در جای خود بر طبق قوانین بین المللی توضیح داده خواهد شد .

 

خطوط مخابراتی به دو صورت با خطوط برق فرستاده می شوند :

1. اینکه تنها از تیرک های برق به عنوان حامل کابل های مخابراتی استفاده شود و هادی های خط مخابراتی و خط انتقال نیرو از هم جدا باشند .

2. اطلاعات مخابراتی و دیتا بر روی همان خط فشار قوی (انتقال برق) فرستاده شود .

در حالت 1 بحث پیچیده نخواهد بود و تنها به حفاظت افرادی که با خطوط ارتباط مستقیم خواهند داشت پرداخته خواهد شد .

البته از ایجاد نویز به دلیل وجود میدان های مغناطیسی در اطراف خطوط فشار قوی نباید غافل بود و در مورد حفاظت در برابر این عوامل باید تدابیری اندیشیده شود .

اما در حالت 2 بحث حفاظت افراد (چه متخصص و چه غیر متخصص) و همچنین حفاظت تجهیزات مخابراتی در برابر ولتاژ بسیار بالا در حد چند ده کیلو وات مطرح خواهد شد .

روش دو در این زمان پیشرفت چشمگیری داشته است به طوری که با استفاده از آن می توان بدون حضور در پست ها و منازل و از طریق شبکه انتقال برق وسایل برقی دیجیتال موجود را کنترل کرد. زیرا می توان به راحتی سیگنال های کنترلی را از طریق خطوط برق رد و بدل کرد .

 

مزایای plc :

استفاده از plc به جای سایر سیستم های ارتباطی نظیر کابل تلفنی، امواج رادیویی، مایکرویو و... دارای مزایایی می باشند که عبارتند از :

1- به علت ناچیز بودن افت سیگنال حامل اطلاعات در هر کیلومتر، مراکز تولید و توزیع انرژی الکتریکی که معمولاً در فواصل دوری از هم واقعند را می توان مستقیماً توسط کانال های plc بدون استفاده از تکرار کننده به یکدیگر مرتبط ساخت.

2- خطوط انتقال فشار قوی که ارتباطات plc توسط آن ها صورت می گیرد، موجود بوده و احتیاج به سرمایه گذاری مجدد برای ایجاد کانال ارتباطی نیست. به علاوه در شرایط متغیر آب و هوایی مصونیت ارتباط plc در مقایسه با ارتباطات رادیویی بیشتر می باشد.

3- دستگاه های فرستنده و گیرنده plc از درجه اطمینان بالایی برخوردار می باشند.

4- شبکه مخابراتی که از لوازم مدیریت برای کنترل و بهره برداری شبکه فشار قوی می باشد ، بطور اختصاصی تنها در اختیار شرکت برق منطقه ای قرار خواهد گرفت.

 

مقاله ای درباره کانال کریر خط قدرت را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه
  • 10 ماه بعد...

عالي بود بسيار ممنون بابت سايتتون بنده به مخابرات علاقه شديد دارم و به علت اينكه رشته ام نيست تا كنون فرصت زيادي براي مطالعه در اين زمينه نداشته ام البته قبلا يه كارهايي كردم اكه بخوام خود اموز بخونم ايا مقدار قابل قبولي ميتونم بيشرفت داشته باشم يا نه؟

لینک به دیدگاه
عالي بود بسيار ممنون بابت سايتتون بنده به مخابرات علاقه شديد دارم و به علت اينكه رشته ام نيست تا كنون فرصت زيادي براي مطالعه در اين زمينه نداشته ام البته قبلا يه كارهايي كردم اكه بخوام خود اموز بخونم ايا مقدار قابل قبولي ميتونم بيشرفت داشته باشم يا نه؟

 

مخابرات خودش رشته سختی هست اما هیچ کاری نشد نداره مهم علاقه و پشتکاری هست که میتونید داشته باشید. مخابرات در سیستمهای قدرت هم کم استفاده نشده

بطور مثال سیستمهای اسکادا یک نمونه از نقاط اشتراک سیستمهای قدرت و مخابرات هست. نمونه هایی از مقالاتی در مورد سیستم اسکادا رو میتونید تو لینکهای زیر بیابید

http://www.noandishaan.com/forums/thread114456.html

http://www.noandishaan.com/forums/thread32500.html

http://www.noandishaan.com/forums/thread90530.html

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...