رفتن به مطلب

مجتمع مسکونی شار / علیرضا تغابنی


ارسال های توصیه شده

memarinews-11-13-39-500.jpg

 

 

معمار: دفتر معماری دیگر (علیرضا تغابنی)

موقعیت: تهران، ایران

تاریخ: ۱۳۹۱

مساحت: ۳۰،۰۰۰ مترمربع

وضعیت: طرح پیشنهادی مسابقه / رتبه سوم

کارفرما: گروه شار

تیم طراحی: علیرضا تغابنی، حمید عباسلو، شهاب‌الدین رمضانی، روح‌الله رسولی

همکاران پروژه: سمانه مظفر، مجید جهانگیری، یگانه قزل‌لو، نوید غفاری

تیم ارائه: سعید فهیمی‌پور، افشین خدابنده‌لو

مشاور منظر: بابک مستوفی صدری

 

memarinews-11-13-40-500.jpg

 

استراتژی طراحی در این پروژه، حفظ درختان، به همراه ایجاد تنوع دید و حداکثری کردن آن در واحدهای مسکونی بود، به این شکل که کل ساختمان، حجمی یکپارچه در نظر گرفته شد که در نواحی درختان، از این حجم کسر شده است، گویی درختان باعث خوردگی حجم سفید شده‌اند. نواحی خورده شده که پر از خلل و فرج، تراس‌ها، پنجره‌ها و نورگیرها هستند، از جنس چوب و دیواره‌های صلب بیرونی، بتونی و به رنگ سفید خواهند بود.

 

memarinews-11-13-41-500.jpg

 

شکل کسر شدن از حجم اصلی، به گونه‌ای است که عقب‌نشینی‌هایی در دل هر واحد به وجود بیاورد و با این عقب‌نشینی‌، دیدهای متنوع‌تری را در جهت‌های گوناگون، برای هر واحد فراهم کند. اهمیت این مساله، به دلیل دیدهای جذابی که از طبقه ۶ به بالا، در سمت شمال و از طبقه ۴ به بالا، در سمت جنوب وجود دارد، بسیار بیشتر به نظر می‌رسد که در نهایت، به حفظ درختان و فقط جابجایی پنج درخت انجامیده است.

 

memarinews-11-13-42-500.jpg

 

ساختمان در هر طبقه از ۴ واحد تشکیل شده و دو دستگاه راه‌پله و آسانسور دارد که به وسیله راهرویی، با هم ارتباط دارند. دو طبقه بالایی نیز به ۳ واحد دوبلکس اختصاص داده شده است. در طبقه یازدهم نیز حیاط جمعی بزرگی، برای استفاده همه واحدها در نظر گرفته شده است. در زیرزمین، تعداد ۲۱۸ پارکینگ، در مجموع تامین شده و فضاهایی مانند سالن سینمای سه‌بعدی، سالن اسکواش و استخر جانمایی شده است. وجود دیواره صلب سازه‌ای در پیرامون زمین، با بهبود عملکرد سازه‌ای، باعث سبک‌تر شدن سازه و کوچک شدن ابعاد ستون‌های داخلی شده است.

 

memarinews-11-13-43-500.jpg

 

فضای همکف به شکلی طراحی شده که جریان پیاده، گویی از میان جزیره‌هایی عبور می‌کنند و از خیابان به فضای حیاط اصلی می‌رسند. در حقیقت، فضای همکف پر است از فضاهای نیمه‌باز مسقف یا غیرمسقفی که انبوه درختان در آن وجود دارند و گیاهان آویخته از تراس‌های طبقات بالا، فضایی جذاب و لذت‌بخش، مانند کوچه‌باغ‌های قدیمی را ایجاد می‌کنند. در این فضا، لابی‌ها، نگهبانی‌ها و سالن جلسات، برای استفاده ساکنان تدارک دیده شده است.

 

memarinews-11-13-44-500.jpg

 

دوگانگی درون و بیرون و تضاد بین فضای تکه تکه / پوسته پوسته چوبی داخل حجم که پر چین و شکن است و به دلیل ارتباط با درختان، تناسبات عمودی به خود گرفته، با دیوارهای یک‌تکه سفید عمودی، باعث ایجاد شخصیت بصری قوی در این پروژه شده و ساختمان هم در مقیاس شهری (از دید شهروندان و از دور) و هم در مقیاس محله‌ای (ساکنان و هم‌محله‌ای‌ها)، با مخاطبان ارتباط برقرار می‌کند. در قسمت‌های چوبی، از گیاهی آویخته استفاده خواهد شد، گیاهی که جزو پیچک‌ها (Climbers) قرار می‌گیرد و با توجه به میزان نور آفتاب و دوره گلدهی، مناسب این پروژه بوده و به نام “عشقه” معروف است. عشقه Herdera Helix گیاهی همیشه سبز است که در سایه نیز رشد می‌کند.

 

memarinews-11-13-45-500.jpg

 

memarinews-11-13-46-500.jpg

 

memarinews-11-13-47-500.jpg

 

memarinews-11-13-48-500.jpg

 

memarinews-11-13-49-500.jpg

 

memarinews-11-13-50-500.jpg

 

memarinews-11-13-51-500.jpg

 

memarinews-11-13-52-500.jpg

 

memarinews-11-13-53-500.jpg

 

memarinews-11-13-54-500.jpg

 

memarinews-11-13-55-500.jpg

 

memarinews-11-13-56-500.jpg

 

memarinews-11-13-57-500.jpg

 

memarinews-11-13-58-500.jpg

 

memarinews-11-13-59-500.jpg

 

memarinews-11-13-60-500.jpg

memarinews-11-13-61-500.jpg

 

 

 

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...