رفتن به مطلب

اعتیاد اینترنتی


spow

ارسال های توصیه شده

"بیوه مجازی" از جمله عباراتی است که در مورد دنیای مجازی افراد متاهل از آن نام برده می شود. حتی در نمونه های شدید اعتیاد به اینترنت، مادر وقت کافی برای رسیدن به فرزندان را ندارد. یکی دیگر از مشخصه های رفتاری اعتیاد به اینترنت پرخاشگری در عدم دسترسی به اینترنت است. از دیگر مشکلات نوعی مسخ شدگی است. معتاد اینترنتی قادر به انجام عمل در محیط واقعی نیست و در واقع بیشتر ذهنیات فرد هستند که انرژی معتاد را می گیرند تا اعمال روزانه‌ی او در محیط واقعی.

 

به گزارش فرهنگ به نقل از فردا: در سال های اخیر استفاده از اینترنت در ایران روندی رو به رشد داشته است و این امر تا بدان جایی پیش رفته که این دنیای مجازی منابع اطلاعات و حتی سرگرمی های کاربران ایرانی را هم دگرگون کرده است. اطلاع از آخرین خبرهای روز دنیا ، ارسال ایمیل و چت با دوستان، بدست آوردن اطلاعات جزئی و کلی از مسائل مختلف، همه و همه نشان از فواید آشکار "اینترنت" در دنیای امروز است. اما آیا به راستی همگان از این ابزار به درستی استفاده می کنند؟ لفظ "اعتیاد" در وهله نخست تداعی کننده اعتیادهای سنتی همچون اعتیاد به مواد مخدر، قمار، پرخوری و... است اما در چند سال اخیر نوعی دیگر از اعتیاد که شاید به جرات بتوان گفت تعداد معتادان آن از دیگر موارد هم فزونی یافته، "اعتیاد به اینترنت" و یا همان اعتیاد آنلاین است. حضور در رسانه های مجازی، وبلاگ ها، خریدهای اینترنتی، حضور در اتاق های گپ زنی همچون دیگر اعتیادها با جداسازی فرد از خانواده، او را به انزوا کشانده و سلامت جسم و روح او را به مخاطره می اندازد.

روانشناسان اعتیاد اینترنتی را نوعی اختلال روان شناختی- اجتماعی می دانند که شامل نوعی وابستگی رفتاری است و استفاده بیمارگونه و وسواسی از اینترنت را شامل می شود. به بیانی دیگر فرد معتاد به اینترنت نوعی احساس به روز بودن در محیط تکنولوژیک می‌کند که در تحقیقات انجام شده پیامدهای زیستی و روانی بسیاری هم از مشاهده شده است.

بر اساس یک تحقیق به عمل آمده 53 درصد از معتادان به اینترنت در روابط ازدواج، دوستیابی و روابط بین کودکان و والدین دارای اختلال بوده اند. این افراد دنیای مجازی را جایگزین دنیای واقعی خود کرده و تمام وقت خود را صرف این دنیای تهی می کنند.

"بیوه مجازی" از جمله عباراتی است که در مورد دنیای مجازی افراد متاهل از آن نام برده می شود. حتی در نمونه های شدید اعتیاد به اینترنت، مادر وقت کافی برای رسیدن به فرزندان را ندارد. یکی دیگر از مشخصه های رفتاری اعتیاد به اینترنت پرخاشگری در عدم دسترسی به اینترنت است. از دیگر مشکلات نوعی مسخ شدگی است. معتاد اینترنتی قادر به انجام عمل در محیط واقعی نیست و در واقع بیشتر ذهنیات فرد هستند که انرژی معتاد را می گیرند تا اعمال روزانه‌ی او در محیط واقعی.

بر اساس گزارش های مطالعاتی از "اینترنت" به عنوان یکی از عوامل طلاق نام برده می شود، امری که در خلال آن همسران ضمن توجه بیشتر به دوستان مجازی خود، تمایل دارند که با همسر خود در زندگی مجازی ارتباط داشته باشند تا با آن‌ها به خرید بروند و یا در کارهای اجتماعی شرکت کنند.چه بسا کارکنانی که به علت استفاده بیش از حد از اینترنت، بارگذاری های فراوان و عدم توجه و رسیدگی به وظایف اصلی، کار خود را از دست داده اند. اینگونه است که اینترنت به عنوان پیش قراول انقلاب صنعتی دیجیتال، تاثیرات منفی بر روند زندگی روزمره مردم گذاشته و خطرات خود را از بالقوه به بالفعل تغییر می دهد.

دکتر طیبه فردوسی دارای دکترای روانشناسی سلامت و عضو هیات علمی دانشگاه تهران در گفتگو با «فردا» یکی از عوامل وابستگی جوانان به اینترنت را ناشی از روند زندگی آنها در دوران کودکی عنوان می کند و می گوید: اینکه کودکان بنا بر شرایط کاری والدین و عدم رسیدگی به آنها با چه بازی هایی سرگرم بودند، از جمله عواملی است که چندین سال بعد خود را در قالب اعتیاد به اینترنت نشان می دهد.

 

وی گفت: عامل دیگر به گروه همسالان باز می گردد. نوع رفتارها، گرایش ها، شخصیت گرایی و... تحت تاثیر عامل مهم گروه همسالان قرار می گیرد. این امر تا بدان جا پیش می رود که استفاده از اینترنت به عنوان مد اجتماعی در این گروه به وجود می آید.

 

این استاد دانشگاه جاذبه های اینترنت را از دیگر عوامل ایجاد اعتیاد بین کاربران دانست و گفت: آنلاین بودن، انگیزه های نوع گرایی وتننوع طلبی و ارتباطی را بیشتر فراهم می کند که البته ماحصل آن به ارمغان آوردن مشکلات و عوارض مختلف جسمی و روانشناختی است.

 

وی در اینباره توضیح داد: فرد در بُعد جسمانی به مشکلات بینایی، شنوایی و فیزیولوژیکی و در بُعد روانشناسی به مشکلات تک بعدی دچار می شود. انسان موجودی اجتماعی است، بنابراین روابط باید در وهله نخست با انسان ها تعریف شود نه با ماشین ها و کامپوتر. که البته در صورت عدم تحقق چنین امری، این موضوع در دراز مدت زیان آور می شود.

 

وی با طرح این سئوال که آیا ابزارها می توانند نیازهای عاطفی فردی برای رشد را تامین کنند؟ گفت: درست است که اینترنت فضاهای علمی و رسانه ای را برای کابران باز می کند اما متاسفانه افراد به شکل تک بعدی به اینترنت اعتیاد پیدا می کنند و خود را از رشد فرهنگی و اجتماعی محدود می کنند.

 

فردوسی ابراز تاسف کرد از اینکه هیچ گونه فرهنگ سازی و آموزش پیش از ورود صنعت به مردم داده نمی شود. این اشکال یکی از معضلات عمده است که باید از سوی روانشناسان و متصدیان امور فرهنگی مورد کنکاش قرار گیرد. نه تنها در بحث اینترنت بلکه در دیگر امور هم قبل از ورود به کشور باید زمینه سازی های لازمی برای پیشگیری حادثه صورت گیرد.

 

 

5009-15225.jpg

 

وی ادامه داد: چگونه است که خانواده ها زمان زیادی را برای اموز ورزشی و فرهنگی فرزندان خود صرف می کنند و به مسائل کلان تر بی توجهی می کنند؟ باید از همان سال های کودکی جامعه شناختی فرهنگی و شیوه های زندگی و رفتاری نیز آموزش داده شود.

 

 

این استاد دانشگاه ضمن تاکیدی دوباره به امر پیشگیری از مواردی همچون اعتیاد به اینترنت که ضررهایی بیش از آنچه گفته شد در بطن خانواده و جامعه می گذارد، افزود: خانواده ها باید به محض احساس وجود چنین موردی در بین اعضای خود، مراتب را با روانشناسان و متخصصان مربوطه درمیان گذاشته و از عواقب آن به شدت جلوگیری کنند.

لینک به دیدگاه

استفاده روز افزون اینترنت و زندگی در فضای مجازی به مدت طولانی چه در منزل و چه در محل کار، نوعی وابستگی کاذب به اینترنت را برای کاربر به ارمغان می آورد که منجر به ظهور معضلی به نام اعتیاد اینترنتی می شود. اعتیاد اینترنتی علاوه بر اینکه کاربر را دچار انواع اختلالات روحی و جسمی می کند، می تواند فرد را در معرض تهدید انواع آسیب های اجتماعی نظیر روابط جنسی نامشروع، اعتیاد به مواد افیونی، جاسوسی، اخاذی و… قرار دهد

 

%D8%A7%D8%B9%D8%AA%DB%8C%D8%A7%D8%AF-%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AA%D8%B1%D9%86%D8%AA.jpg.

از آنجایی که امروزه فضای مجازی جولانگاهی برای شبکه های بین المللی و باندهای جهانی مواد افیونی شده است این امر می تواند بیش از پیش حیات جوامع انسانی را در معرض تهدید جدی قرار دهد.

 

 

با توجه به اینکه اعتیاد اینترنتی به عنوان یک پدیده اجتماعی، کاربران را دچار آسیب های فردی و اجتماعی کرده است، ضرورت داشت تا در این نوشتار ماهیت اعتیاد اینترنتی و زمینه به وجود آمدن این پدیده برای در معرض قرار دادن کاربران اینترنتی در تهدید به اعتیاد اینترنتی مواد مخدر به عنوان یک تهدید جهانی مورد بررسی قرار گیرد.

 

پدیده ای به نام اعتیاد اینترنتی

 

لفظ اعتیاد بیشتر تداعی گر اعتیادهای سنتی همچون اعتیاد به الکل، تریاک، نیکوتین و… است. اما اعتیاد از طریق اینترنت، وجه جدیدی از اعتیادهاست. گسترش رایانه های شخصی و افزایش اتصال به اینترنت در خانه و محل کار منجر به ظهور معضلی به نام اعتیاد اینترنتی شده است. به طوری که در پی استفاده روزافزون کاربران از اینترنت و زندگی در فضای مجازی به مدت طولانی، نوعی وابستگی کاذب به آن پیدا کرده که دیگر رهایی از آن امری دشوار است.

 

اعتیاد اینترنتی شامل اعتیاد به اتاق های گپ زنی، هرزه نگاری، قمار آن لاین و خریدهای اینترنتی می شود که همچون دیگر اعتیادها، این نوع، فرد معتاد را از خانواده و اطرافیانش منزوی می سازد. به طوری که می تواند موجب تخریب سلامت، روابط، احساسات و نهایتاً روح و روان فرد شود.

 

به اعتقاد برخی از روانشناسان، زیاده روی در استفاده از اینترنت، می تواند برای سلامت فکری و فیزیکی کاربر خطرناک باشد به گونه ای که کارکرد انطباقی شخصی را مختل می کند. گروهی دیگر از روانشناسان معتقدند که لذتی که به خاطر استفاده از اینترنت به فرد دست می دهد به هیچ وجه قابل مقایسه با لذت حاصل از کوکائین و یا هر نوع ماده مخدره دیگری نیست.

 

به هر حال با رشد فراگیر اینترنت در زندگی بشری که همه نوع نیاز کاربر (اعم از نیازهای اجتماعی، عاطفی، معرفتی، جنسی و…) را تأمین می کند، یک نوع وابستگی بیش از اندازه به اینترنت برای کاربر ایجاد می کند که منجر به جدایی زندگی واقعی از دنیای مجازی می گردد. بر این اساس اعتیاد اینترنتی به عنوان پدیده ای نوظهور از سه ویژگی برخوردار است:

 

1- اعتیاد اینترنتی نوعی اختلال و بی نظمی وسواسی است که برخی ویژگی های آن مشابه شرایط آسیب شناسانه است. در واقع زمانی می توان گفت که فرد دچار اعتیاد به اینترنت شده است که دارای علایم خستگی زودرس، تنهایی و افسردگی و غیره باشد.

 

2- اعتیاد اینترنتی نوعی اختلال و بی نظمی روانی است. از این دیدگاه، زمینه تحقیق جدیدی تحت عنوان روان درمانی اینترنتی ظهور کرده است. این دیدگاه، معتادان اینترنتی را به عنوان بیمار می بینند.

 

3- اعتیاد اینترنتی نوعی مشکل رفتاری است. دلیل این مسئله نیز، وجود یک رابطه قوی بین اعتیاد اینترنتی و وابستگی شیمیایی است. مطالعات نشان داده است که افرادی که مشکلات وابستگی شیمیایی دارند در هفته وقت بیشتری را صرف اینترنت می کنند تا کاربران وابسته غیرشیمیایی. با توجه به ویژگی های اعتیاد اینترنتی این واقعیت درک می شود که هنگامی که زندگی واقعی فرد از زندگی مجازی او جدا می شود این مسئله وی را با مشکل مواجه می سازد. زمانی که فرد آنچه را که نیاز دارد در دنیای واقعی میسر نمی شود، به شکلی ناخودآگاه به دنیای مجازی روی می آورد تا جایگاهی برای جبران نداشته هایش باشد و به حق باید گفت فضای مجازی این کمبود را برای افراد جبران کرده است. اعتیاد به فضای مجازی همانند دیگر اعتیادها جدی است اما از آنجا که علایم خاصی را دارد، شاید سال ها آشکار نشود حتی فرد معتاد نیز به آن پی نبرد.

 

به هر حال باید گفت شاید همیشه وابستگی بیش از حد به اینترنت مشکل ساز نباشد، اما هنگامی که فرد رابطه خود را با واقعیت از دست دهد و در واقع میزان و مدت زندگی او در فضای خیالی مجازی به مراتب بیشتر از حضور در جهان واقعی باشد آن جاست که باید این اعتیاد را جدی قلمداد کرد و چون سایر اعتیادها به درمان آن پرداخت.

 

علایم اعتیاد اینترنتی

 

مانند تمامی انواع اعتیادهای دیگر، اعتیاد اینترنتی نوعی اختلال و بی نظمی روانی : اجتماعی با مشخصه هایی چون عمل (نیاز به افزایش زمان لازم برای کسب مطلوبیت برابر با زمان های اولیه استفاده)، علایم کناره گیری (به ویژه رعشه و ارتعاش، اضطراب، بی حوصلگی)، اختلالات عاطفی (افسردگی، تندخویی، بدخلقی) و از هم گسیختگی روابط و مناسبات اجتماعی (کاهش و یا فقدان روابط اجتماعی به لحاظ کمی و کیفی) است.

 

علائم اختلال حاصل از به کارگیری بیش از حد اینترنت عبارتند از: مشکلات میان فردی و یا مشکلات در هنگام کار یا مطالعه، نادیده گرفتن مسئولیت هایی مربوط به دوستان، خانواده، کار و یا مسئولیت های فردی، تغییر در سبک زندگی به منظور گذران وقت بیشتر با اینترنت، کاهش فعالیت فیزیکی و بی توجهی به سلامت مشخصی و بی خوابی.

 

انواع اعتیادهای اینترنتی

 

اعتیاد اینترنتی اصطلاح وسیعی است که تنوع گسترده ای از رفتارها و مشکلات مربوط به کنترل وسواس و انگیزش را در بر می گیرد. اعتیاد اینترنتی چندین گونه دارد که پنج نوع آن شایع ترین است: اعتیاد به سایبر ***، اعتیاد به روابط سایبری، اعتیاد به خرید و تجارت و مزایده، اعتیاد به بازی های رایانه ای، اعتیاد به ولگردی اینترنتی.

 

معتاد اینترنتی در هر کدام از این اعتیادها در پی تأمین یکی از نیازهای عاطفی و جسمی بنیادین خویش است.

 

اعتیاد اینترنتی و تهدید مواد افیونی

 

از آنجایی که معتادان اینترنتی در پی گریزگاه یا پناهگاهی برای دوری از واقعیتند تا بدین وسیله دنیای خود را در فضای مجازی پر کنند، این مسئله باعث شده تا باندهای بین المللی قاچاق مواد مخدر، جهت توزیع هدفمند مواد افیونی از این شبکه جهانی نهایت استفاده را ببرند. به طوری که قاچاق مواد مخدر در اینترنت در کنار جرایمی مانند جاسوسی، اخاذی، دستکاری در بورس و… از جمله مواردی است که به گفته یکی از مشاوران خزانه داری آمریکا از بعد کشوری و منطقه ای خارج شده و جنبه بین المللی به خود گرفته است.

 

قاچاقچیان با بهره گیری از فضای سایبری سعی دارند تا قبح ذاتی را که از مواد مخدر در افکار عمومی مردم نقش بسته است از بین ببرند و برای رسیدن به این هدف سعی می کنند تا مواد مخدر را همانند یک کالای عادی برای مردم و به خصوص جوانان به تصویر بکشند. بنابراین آنها در سایت های مختلف به آموزش تهیه و روش استعمال مواد مخدر می پردازند. همچنین در این سایت ها تمامی مواد مخدر را قرار می دهند. اما آنچه مهم است این است که معتاد اینترنتی به دلیل ارتباط کاملاً مستقیم و بی واسطه با موضوع مواد مخدر و همچنین فراوانی سایت های متعلق به موادمخدر و جذاب نشان دادن مصرف مواد مخدر از سوی قاچاقچیان بین المللی، همیشه در معرض خطر گرایش به مصرف این مواد افیونی قرار دارد. به طوری که می توان گفت اعتیاد اینترنتی تهدیدی جدی برای جوانان جهت تمایل برای مصرف مواد افیونی است چرا که سایت های مختلف متعلق به قاچاقچیان بین المللی به نحو زیرکانه ای مصرف مواد مخدر را در اینترنت فرهنگ سازی کرده اند که در نظر اول این چنین القا می شود که مصرف این مواد افیونی لازمه ورود به فضای سایبری است.

 

در گزارش های هیأت بین المللی کنترل مواد مخدر، استفاده از تکنولوژی فضای سایبری را از سوی قاچاقچیان به دو صورت ذکر می کند که گروه های مافیایی مواد مخدر به دو صورت متمایز از اینترنت استفاده می کنند. این گروه ها از این تکنولوژی برای بهبود کارایی روش های تولید و حمل موادمخدر از طریق ارتباطات امن و سریع و نیز حفاظت شخصی و فعالیت های غیرقانونی خود در برابر تعقیبات پلیس استفاده کرده و در برخی مواقع نیز از فنون حمله در این خصوص بهره می گیرند.

 

به هر حال اینترنت (فضای جهانی مجازی) باندهای قاچاق بین المللی مواد مخدر را قادر ساخته تا جرایم سنتی را با روش های جدید مرتکب شوند. به عنوان مثال اطلاعات مربوط به محموله های مواد مخدر غیرقانونی خود را به صورت پیام های رمزدار ارسال می کنند و یا ساخت مواد مخدر مصنوعی را به راحتی در اختیار کاربران و مخاطبان خود قرار می دهند. به طوری که سالانه میلیاردها تن مواد افیونی به صورت قاچاق از طریق اینترنت فروخته می شود که سلامتی مصرف کنندگان این نوع داروها را به شدت تهدید می کند.

 

کارشناسان و روانشناسان پس از بررسی حدود صد سایت که در اینترنت در این زمینه فعالیت داشته به این مسئله پی بردند که به طور کلی استفاده منفی از اینترنت و فضای مجازی در مقوله اعتیاد به چند بخش تقسیم شده است که فرهنگ سازی، تبلیغ، فروش و خدمات ارائه شده پس از مصرف موادمخدر را در برمی گیرد، به طوری که این مراحل کاملاً پیوسته است. یعنی مجموعه سایت هایی که در این زمینه فعالیت دارند ابتدا فرهنگ استفاده از موادمخدر را برای کاربر اینترنت جا می اندازند و آن را امری عادی قلمداد می کنند، سپس به تبلیغ موادمخدر می پردازند و بعد از ایجاد تمایل در کاربر خصوصاً معتاد اینترنتی، اقدام به فروش این مواد افیونی می کنند و در نهایت برای اینکه فرد معتاد دچار مشکلاتی چون ضعف و شکست در امتحانات، کاریابی، ورزش و… نشود، خدماتی به وی ارائه می کنند تا بتواند این آزمون ها را با موفقیت پشت سر بگذارد.

 

هیأت بین المللی کنترل مواد مخدر (INCB) در سال ۲۰۰۶ اعلام می کند استفاده از این مواد و همچنین داروهای توهم زا بین رده های سنی مختلف در تمامی کشورهای جهان رشد داشته است، به طوری که این هیأت بین المللی به عنوان یکی از حقایق وحشتناک تکنولوژی امروز (اینترنت) به عدم رعایت محدودیت های سنی تعیین شده در توزیع و فروش این مواد بین افراد در رده های سنی مختلف هشدار می دهد. به نحوی که براساس گزارشات فوق، شیوع مواد افیونی در آمریکا بین نوجوانان، جوانان و بزرگسالان به طوری گسترده است که هر متقاضی در هر رده سنی از طریق اینترنت می تواند مصرف کننده مواد مخدر باشد. فعالیت های چشمگیر باندهای قاچاق مواد مخدر بین المللی در فضای سایبری (اینترنت) که با تنوع و جذابیت های خاصی همراه است، سبب شده تا فراوانی مواد مخدر در اینترنت به عنوان یک تهدید، امنیت روانی و جسمی جوامع انسانی را در معرض خطر قرار دهد، به طوری که می توان گفت، تهدید مصرف مواد افیون اینترنتی یک تهدید جهانی است که هر روز رو به گسترش است که حتی جوانان کشور ما در معرض این تهدید جهانی قرار گرفته اند. به گفته یکی از مسئولان ناجا، امروز در کشور مصرف مواد مخدر صرفاً به مرحله شیمیایی ختم نمی شود و امروز بحث تولید و مصرف اینترنتی مواد مخدر مطرح است که مقابله با آن سخت تر از مراحل قبلی است و امروز مقابله با تهدید اینترنتی مواد مخدر به یکی از برنامه های مهم ناجا تبدیل شده است.

به هر حال همانطور که در طی گزارش بارها به آن اشاره شده وابستگی به استفاده از اینترنت (اعتیاد اینترنتی) علاوه بر اینکه کاربران را دچار انواع اختلالات روحی و روانی و حتی جسمی می سازد، می تواند کاربران اینترنتی را در معرض تهدید استفاده از مواد مخدر افیونی قرار دهد. به طوری که با گستردگی سایت های مواد افیونی و در دسترس بودن آن و همچنین تبلیغات وسیع قاچاقچیان مواد مخدر در شبکه جهانی مجازی که استفاده از مواد افیونی را حلال مشکلات روحی (افسردگی و پریشانی) می دانند، وسعت این تهدید را در کشورها افزایش داده و بنیان جوامع بشری را به مخاطره انداخته است.

لینک به دیدگاه

sfhzidarocwpbl2actoo.jpg

 

سعید بی نیاز-کارشناس ارشد روان شناسی: روزی نیست که پدر و پسر با هم در مورد مدت زمانی که «رامین» صرف گشت و گذار در اینترنت و سر زدن به انواع سایت ها و شبکه های اجتماعی می کنند, دعوا نکنند!

پدر می گویید: «این پسره پاک معتاد اینترنت شده» و بر سر او داد می زند که «بچه, بلند شو یه کم به زندگیت برس, چی می خوای از جون این کامپیوتر؟ به کجا می خوای برسی با این کارا؟» رامین هم پدرش را فردی قدیمی می داند که از تکنولوژی ها و نیازهای زندگی امروز چیزی نمی داند: «شما که اصلا نمی دونی اینترنت چیه؟ از کجا می دونی من چی کار میکنم؟ این روزا آدم برای کار کردن باید اینترنت داشته باشه». همه اعضا خانواده به این دعواها عادت کرده اند. همسایه ها هم منتظرند بالاخره یک ساعتی در طول روز صدای داد و فریاد این پدر و پسر را بشنوند.

u52drb5g8udxwddo95b5.jpg

اگر شما همچنین تجربه هایی را دارید یا می خواهید بدانید آیا می توان به شما گفت «معتاد به اینترنت» یا نه به سوالهای آزمون زیر پاسخ دهید.

این روزها خیلی از کارها را نمی شود بدون اتصال به اینترنت انجام داد. از طرف دیگر متخصصان بهداشت روان پشت سر هم هشدار می دهند که اینترنت می تواند مثل یک ماده وابسته کننده, اعتیادآور باشد. احتمال دارد شما هم از آن آدم هایی باشید که نگران این هستند که نکند به اینترنت معتاد باشند, اما چطور می شود فهمید که واقعا به اینترنت معتادید یا نه؟ تست اعتیاد به اینترنت (IAT) یکی از معتبرترین تست های مربوط به سنجش اعتیاد اینترنتی است که توسط دکتر کیمبرلی یانگ ابداع شده است.

در تست IAT هرچقدر نمره شما بیشتر باشد, اعتیاد شما به اینترنت شدیدتر است. هر کدام از عبارت های زیر را بخوانید و ببینید چقدر در مورد شما صدق می کند. بعد مجموع نمره های گزینه های مورد نظر خود را محاسبه کنید. یادتان باشد این تست مثل تست های هوش, درست و غلط ندارد. ضمنا مثل همه تست های روانشناختی دیگر, باید با صداقت به آن پاسخ دهید تا نتیجه درستی بگیرید.

گزینه ها و نمره های مربوط به هر گزینه:

به ندرت = ۱

گهگاهی = ۲

غالبا = ۳

به کرات = ۴

همیشه = ۵

سوال ها

۱-چقدر بیشتر از آنچه می خواهید, در اینترنت می مانید؟

۲-تا چه حد به خاطر آنلاین ماندن, اعضای خانواده خود را نادیده گرفته اید؟

۳-چقدر دیگران از دست شما به خاطر میزان آنلاین بودنتان شاکی هستند؟

۴-آیا به خاطر اینترنت نمره ها و کارهایتان در مدرسه یا دانشگاه افت کرده است؟

۵-آیا ایمیل هایتان را پیش از کارهای ضروری دیگرتان چک می کنید؟

۶-چقدر عملکرد شغلی شما به خاطر اینترنت آسیب دیده است؟

۷-آیا وقتی کسی هنگام آنلاین بودن مزاحم شما می شود, غر می زنید, فریاد می زنید یا عصبانی می شوید؟

۸-آیا فکر می کنید که در حالت آفلاین حواس پرتی دارید ولی در حالت آنلاین بهتر هستید؟

۹-چقدر وقتی آنلاین هستید این جمله را به کار می برید: «فقط چند دقیقه مونده؛ الان میام؟»

10-آیا تا به حال سعی کرده اید از میزان آنلاین بودن خود بکاهید و موفق نشده اید؟

تفسیر نمره ها

نمره ای را که گرفته اید در طبقه بندی زیر پیدا کنید و تفسیرش را بخوانید:

نمره ۱۰ تا ۲۰: شما مشکلی ندارید؛ یعنی لااقل در مورد اعتیاد به اینترنت مشکلی ندارید.

نمره ۲۰ تا ۳۰: شما کمی به اینترنت وابسته هستید اما این وابستگی جدی نیست و مشکلی در شغل, تحصیل یا زندگی خانوادگی شما ایجاد نمی کند.

نمره ۳۰ تا ۴۰: شما کمی تا قسمتی به اینترنت وابسته اید. اگر نمره شما به ۴۰ نزدیک باشد, باید نگران باشید و تا دیر نشده فکری برای وابستگی خود به اینترنت بکنید. به هرحال شما در مرز اعتیاد به اینترنت قرار دارید.

نمره ۴۰ تا ۵۰: شما یک معتاد تمام عیار به اینترنت هستید. این اعتیاد می تواند به زندگی خانوادگی, تحصیلی یا شغلی شما آسیب برساند. برای همین حتما باید برای اعتیاد به اینترنت خودتان فکری کنید. بهترین راه مراجعه به یک روان شناس یا روانپزشک خبره است که خودش با فضای مجازی آشنایی داشته باشد. در درجه بعد می توانید از کتاب ها یا مقاله هایی که در این زمینه نوشته شده اند استفاده کنید.

لینک به دیدگاه

لفظ اعتیاد، بیشتر تداعی‌گر اعتیادهای سنتی همچون اعتیاد به الکل، نیکوتین، مواد مخدر و قمار است؛ اما اعتیاد از طریق اینترنت با وجهه جدیدی روبه‌رو شده است. گسترش رایانه‌های شخصی و افزایش اتصال به اینترنت در خانه و محل کار، منجر به ظهور معضلی به نام «اعتیاد آنلاین» شده است.

 

اعتیاد به اینترنت یا در سطحی وسیع‌تر استفاده نامتعارف از اینترنت و رایانه در زندگی و وابستگی به آن در صورتی که در انجام کارهای روزانه مشکلاتی پیش آید. این اختلال گونه‌ای از مشکلات روانی محسوب می‌شود که البته این طبقه‌بندی هم‌چنان مورد تحقیق و بررسی است. فعالیت آنلاین افراد مبتلا به این اختلال می‌تواند انجام بازی‌های رایانه‌ای، وبلاگ‌نویسی، پورنوگرافی، شبکه‌های اجتماعی یا خرید اینترنتی باشد.

 

اعتیادهای رفتاری، همچون اعتیاد به شبکه اینترنت، می‌توانند موجب تخریب سلامت، روابط، احساسات و نهایتا روح و روان فرد گردند. بنابراین، همان طور که رایانه‌های شخصی روزبه‌روز در خانه‌هایمان همچون دستگاه‌های تلویزیون جای پای خود را باز می‌کنند و اتصال به شبکه اینترنت افزایش می‌یابد، در راستای مقابله با مضرات این فناوری نوین نیز باید گام‌هایی برداریم.

 

 

26122_552.jpg

 

«اعتیاد به اینترنت»، «اختلاف ناشی از استفاده بیش از حد از اینترنت» یا «استفاده نامعقول و بیمارگونه از اینترنت»، همگی عبارت‌هایی هستند که برای توصیف یکی از بیماری‌های نوین ناشی از اینترنت به کار می‌روند. بدون توجه به نامی که بر این بیماری می‌نهند، باید گفت که به‌سختی می‌توان پزشک یا روان‌پزشکی را پیدا کرد که تا به حال با این عارضه مدرن و دیجیتال مواجه نشده باشد.

 

 

26121_795.jpg

 

 

وکلای حقوقی خانواده، از میزان بالای طلاق‌های ناشی از عشق مجازی، *** مجازی و دیگر امور جاری در اینترنت خبر می‌دهند. چه بسیار کارکنانی که به علت استفاده بیش از حد از پست الکترونیک، دانلود پورنوگرافی و یا وب‌گردی‌های بی‌پایان در محل کار، شغل خود را از دست داده‌اند. هیچ شکی نیست که اینترنت پیش قراول انقلاب صنعتی دیجیتال است؛ اما این پدیده وقتی تأثیرات روانی قوی خود را بر زندگی برخی افراد می‌گذارد، نشان می‌دهد که خطرات بالقوه‌ای نیز در چنته دارد. اینترنت آن گونه که ما فکر می‌کنیم، نیست؛ بلکه دارای آثار بالقوه اعتیادی قدرتمندی است.

 

 

26123_661.png

 

 

اعتیاد به اینترنت آنقدر جدی و واقعی است که مراکز بازپروری برای آن به وجود آمده است. به طور مثال، بر اساس مقاله‌ای که در نیویورک تایمز منتشر گردیده، مراکز بازپروری معتادان اینترنت در چین با استفاده از مدرسان نظامی به معتادان تمرین‌های بدنی نسبتاً شدید شبیه تمرین‌های نظامی می‌دهند، نشست‌های گروهی با مشاور برگزار می‌کنند و کارگاه‌های روان درمانی برای معتادان ترتیب می‌دهند.

 

 

26126_835.jpg

 

 

26125_535.jpg

 

 

مسئله اعتیاد به اینترنت در چین در سال‌های اخیر به صورت یک مسئلة ملی در آمده و میزان مرگ و میر ناشی از خستگی و از پا افتادگی پس از انجام بازی‌های آنلاین روز‌به‌روز در حال افزایش است.

 

برای این که متوجه شوید معتاد به اینترنت هستید یا نه، به پرسش‌های زیر جواب دهید:

 

• آیا از محدود کردن استفاده خود از اینترنت ناتوانید؟

 

• آیا کار کردن با اینترنت بیشتر وقت آزاد شما را به خود اختصاص می‌دهد؟

 

• وقتی دارید با اینترنت کار می‌کنید، زمان را گم می‌کنید (متوجه گذشت زمان نمی‌شوید)؟

 

• آیا امکاناتی برای خود فراهم می‌کنید که بیشتر به اینترنت متصل باشید؟

(مثلاً میز رایانه‌تان را با خوردنی‌ها و نوشیدنی‌های فراوان پر می‌کنید؟)

 

• آیا به طور دائم رایانه‌ها و نرم‌افزارهایتان را ارتقاء می‌بخشید؟

 

• آیا چنانچه به هر دلیلی از اتصال به اینترنت بازداشته شوید دچار خشم، افسردگی، ناامیدی، زودرنجی، بی‌قراری یا کج‌خلقی می‌گردید؟

 

• آیا از رایانه‌تان برای فرار از واقعیت‌های زندگی استفاده می‌کنید؟

 

• آیا به دیگران در مورد میزان استفاده‌تان از رایانه دروغ می‌گویید؟

 

• آیا در دنیای واقعی از لحاظ اجتماعی آدمی تنها و منزوی هستید؟

 

• آیا هیجانات و احساساتی که از طریق شبکه‌های اجتماعی، بازی‌ها و … در اینترنت به دست آورده‌اید جایگزین تجربیات زندگی واقعی شما شده‌اند؟

 

• آیا برای استفاده از اینترنت، روابط زندگی واقعی یا کارتان را به مخاطره می‌اندازید؟

 

اگر پاسخ شما به حداقل پنج پرسش از پرسش‌های بالا، مثبت باشد بهتر است برای درمان اعتیاد خود به مشاور و یا روانشناس آگاه در این زمینه مراجعه کنید.

 

در اینفوگرافیک زیر تفاوت اعتیاد به اینترنت در مردان و زنان را مشاهده خواهید کرد.

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

برای مشاهده اینفوگرافیک در ابعاد اصلی روی عکس کلیک کنید

لینک به دیدگاه

نتایج یک پژوهش دانشگاهی نشان داد علی‌رغم آنچه تصور می‌شود، تنها 28 درصد از جوانان به اینترنت اعتیاد دارند و 72 درصد از جوانان در هفته کمتر از 20 ساعت از اینترنت استفاده می‌کنند.

 

اینترنت در سال 1373 وارد ایران شد و از آن به بعد، شاهد رشد بالای آمار تعدادکاربران اینترنت بوده‌ایم به‌طوری که امروزه این تکنولوژی فراگیر شده است و با تمامی جنبه‌های زندگی اجتماعی از جمله مدرسه، محل کار، خدمات بانکی، تجارت و ... تلفیق شده است. با توجه به این‌که این ابزار بیشترین کاربران را در میان نسل جوان دارد و امروزه این پدیده به وسیله‌ای برای پرکردن اوقات فراغت آنان نیز تبدیل شده است، شناخت علمی این پدیده‌ها در حال رشد در ایران و تبعات آن ضروری به نظر می‌رسد.

 

در این راستا، پژوهشی در دانشگاه تهران انجام شده است که با تاکید بر جوانان 18 تا 29 ساله شهر تهران به بررسی شیوع پدیده‌ای با عنوان "اعتیاد به اینترنت" در میان آنان پرداخته است.

 

براساس نتایج این پژوهش، 68 درصد پاسخگویان از کامپیوتر‌ شخصی برخوردار بودند که 36.4 درصد آنها نیز در منزل به اینترنت دسترسی داشتند و به‌طور کلی طبق یافته‌ها بعد از منزل، محل تحصیل، دارای بیشترین کاربران برای دسترسی به اینترنت است و محل کار نیز در رتبه‌ی سوم قرار دارد.

 

آیا شما به اینترنت اعتیاد دارید؟

طبق نتایج این پژوهش که در قالب پایان‌نامه دانشجویی صورت گرفته است، پاسخگویان به‌طور میانگین 20 ساعت در هفته به اینترنت دسترسی داشتند و بنا بر نظر هولمز، هرگاه میزان استفاده از اینترنت به کمتر از 19 ساعت در هفته برسد، در آن صورت می‌توان گفت که فرد به صورت طبیعی از اینترنت استفاده می‌کند، بنابراین شخصی که بیش از 20 ساعت در هفته را به گذران اوقات خود با اینترنت بگذارند می‌توان معتاد به اینترنت دانست.

 

براین اساس می‌توان گفت که میزان استفاده از اینترنت در میان اکثر نوجوانان و جوانان مورد مطالعه، درحد معمولی بوده است و در حد استفاده‌ اعتیادی نیست.

 

نتایج این پژوهش نشان داد که 72 درصد از نوجوانان و جوانان بهره‌مند از اینترنت به آن اعتیاد ندارند، ولی با توجه به رشد روز‌افزون آن در ایران، وجود اعتیاد به اینترنت در میان 28 درصد از نوجوانان و جوانان بهره‌مند از آن می‌تواند قابل تأمل باشد.

 

internet-addiction.jpg

چه سرنوشتی در انتظار معتادان به اینترنت است؟

براساس نتایج به دست آمده، آن دسته از افرادی که استفاده اعتیادی از اینترنت می‌کنند بیشتر دچار انزوا، تنهایی اجتماعی و ناکامی تحصیلی و کاری می‌شوند و روز‌به‌روز از دایره‌ی تعاملات میان فردی و ارتباطات آنها کاسته می‌شود. افت تحصیلی، کاری، تنهایی و انزوای اجتماعی و پرخاشگری و تعارضات میان نقشی در میان پسران بیشتر از دختران بوده و دختران گرایش بیشتری به گسترش دایره‌ی تعاملات و ارتباطات میان فردی و اجتماعی خود داشته‌اند.

 

این تحقیق تاکید دارد که درباره پیامد‌های اعتیاد به اینترنت باید درنظر داشت که اینترنت خود به خود ابزاری بی‌طرف و خنثی است و برخی از روان‌شناسان، اعتیاد به اینترنت را یک اختلال روانی حقیقی به‌شمار نمی‌آورند و این‌که افراد چگونه از آن استفاده می‌کنند را مهم می‌دانند. به عبارتی آنها مطرح می‌کنند غرق‌شدن در دنیای رایانه و جدا‌ شدن از دنیای واقعی، فواید اینترنت را به آسیب تبدیل می‌کند.

 

چه زمان زنگ خطر اعتیاد به اینترنت به صدا درمی‌آید؟

آنچه که بیش از ساعت طولانی (آنلاین) بودن اهمیت دارد استفاده از اینترنت است. اگر اینترنت به تنها راه نوجوان برای ارتباط برقرار‌کردن، کسب اطلاعات، ارتباط با دوستان و حتی پرداختن به بازی (رایانه‌ای) تبدیل شود، زنگ‌های خطر برای آنها به صدا درمی‌آید.

 

نتایج این مطالعه نشان داد که آن دسته از افرادی که دچار اعتیاد به اینترنت می‌شوند، بیشتر هم دچار انزوای اجتماعی و افسردگی خواهند شد و علت دقیق اعتیاد به اینترنت و افسردگی نیز مشخص نیست، ولی می‌توان گفت که افسردگی به عنوان یک آسیب روانی فرد را برای ابتلا به اعتیاد اینترنتی مستعد می‌کند و بعضی افراد برای کاهش افسردگی خویش به اینترنت روی می‌آورند پس ممکن است اینترنت جایگزینی برای زندگی بدون نشاط افراد شود؛ بنابراین این نتیجه به دست می‌آید که انزوای اجتماعی یکی از پیامد‌هایی است که از پدیده‌ی اعتیاد به اینترنت نشأت می‌گیرد.

 

نتایج این پژوهش حاکی از آن است که پرخاشگری، تعارضات بین نقشی، عدم تمایل به ارتباطات، مشارکت‌های اجتماعی میان فردی، تنهایی و انزوای اجتماعی، ناکامی تحصیلی و کاری از یکسو به عنوان پیامد‌های اجتماعی استفاده از اینترنت و از سوی دیگر به عنوان تشدید‌کننده‌ی آن تلقی می‌شود.

 

 

shutterstock_75122512.jpg

اعتیاد به اینترنت در لیست اختلالات روانی است

اخیرا اعتیاد به اینترنت به عنوان یک مشکل بهداشتی مورد توجه قرار گرفته است و جزو اختلالات روانی دسته‌بندی شده است و به تدریج به تعداد افرادی که به درمانگاه‌های روان‌پزشکی مراجعه می‌کنند، افزوده می‌شود. اینترنت دشمن نیست؛ اما در برخی موارد مردم به آن وابسته شده و از زندگی واقعی خود دور می‌شوند.

 

لذا با توجه به نتایج تحقیق پیش رو، ضروری است به این پدیده به عنوان مشکلی بهداشتی که اغلب گریبانگیر نسل جوان و آینده‌ساز جامعه می‌شود، نگاه شده و برای حل آن توجه‌های لازم و جدی مبذول شود و از طریق آموزش در خانواده، مدارس، دانشگاه‌ها، فرهنگ استفاده صحیح از اینترنت و امکانات آن جایگزین استفاده اعتیادآور شود.

 

به گزارش ایسنا، این مطالعه که به شیوه‌ی پیمایشی در میان 385 جوان 29_18 ساله تهرانی انجام شده است، حاصل پایان‌نامه‌ی کارشناسی ارشد فاطمه امیدی به راهنمایی دکتر علیرضا محسنی تبریزی و مشاوره دکتر سید ضیاء هاشمی در دانشکده‌ی علوم اجتماعی دانشگاه تهران بوده است.

لینک به دیدگاه

[h=1]آیا اینترنت دیوانه‌مان می‌کند؟ اعترافات یک معتاد به اینترنت[/h]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
که در مورد اثرات زیان‌آور اینترنت روی زندگی و روان کاربران بود، بازتاب خبری زیادی در خبرگزاری‌ها و سایت و وبلاگ‌های معتبر فناوری داشت، به همین خاطر تصمیم گرفتم خلاصه‌ای از آن را با حذف و اضافاتی در «یک پزشک» منتشر کنم:

رؤیایی در رؤیا یا یک دیوانگی:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
، پیش از آنکه

در اینترنت پست کند که مبدل به یکی از پربیننده‌ترین‌ ویدئوهای تاریخ اینترنت شود، حضور نصف و نیمه‌ای در اینترنت داشت. در یوتیوب تقریبا فعالیتی نمی‌کرد و در صفحه توییتر او به جز تصاویر بچه‌ها و باغچه خانه‌اش، چیز نمی‌شد، پیدا کرد. ولی در ماه مارچ پیش، همه چیز عوض شد، او یک مستند شخصی در مورد یک جنگ‌سالاران آفریقایی درست کرد و لینک‌اش را در پروژه Kony 2012 ارسال کرد، این ویدئو در کمتر از یک هفته، هفتاد میلیون بار دیده شد، اما ظاهرا این موفقیت دیجیتال، باعث شد روان راسل مختل شود:

 

 

07-16-2012-07-40-46-AM.gif

 

او کمتر از ۴ ساعت در روز می‌خوابید و توییترش را به شکل ناهنجاری به‌روز می‌کرد، با هر چیزی که تصورش را بکنید: مصاحبه ویدئویی جان لنون، تصویری از تاتوی خودش یا حتی عکسی که از پیامک مادرش گرفته بود.

کار به جایی رسید که او زندگی دیجیتال خود را با فیلم تلقین Inception مقایسه می‌کرد و آن را رؤیایی در رؤیا می‌دانست.

آخرین توییت او سخن قصار زیبایی از مارتین لوترکینگ بود: «اگر نمی‌توانی پرواز کنی، بدو، اگر نمی توانی بدوی، راه برو، اگر نمی‌توانی راه بروی، سینه‌خیز برو، اما هر کاری که می‌کنی، سعی کن حرکت به جلو را ادامه بدهی.»

بعد از بازنشر این سخن قصار در توییتر بود که او لباس‌هایش را از تن درآورد، به چهارراه شلوغی در نزدیکی خانه‌اش در سن دیه‌گو رفت و با کف دستانش به جان بلوک‌های سیمانی خیابان افتاد!

 

 

07-16-2012-08-40-46-AM.gif

 

تشخیص داده شد که او جنون واکنشی reactive psychosis دارد، که نوعی موقتی از جنون است. همسر راسل در وبلاگش نوشت که او عادت به مصرف الکل یا داروی خاصی نداشت، پزشکان می‌گویند که این تجربه معمولی است، زمانی که ناگهان شخصی از گمنامی به در می‌آید و در کانون توجه جهانی قرار می‌گیرد، ممکن است این حالت پیش آید.

چهار ماه بعد، راسل از بیمارستان مرخص شد، همسرش در توییتر چیزی در مورد او نمی‌گوید و راسل حضوری در شبکه‌های اجتماعی ندارد.


دوپامین، دوای درد:

مقاله اصلی این هفته نیوزویک در مورد تحقیق تازه‌ای بود که نشان می‌داد، اینترنت ممکن است ما را تنها و افسرده کند و حتی اشکال شدید بیماری‌های ذهنی در ما ایجاد کند، در همین راستا نشریه آتلانتیک از یک معتاد به اینترنت خواست که در نوشته کوتاهی، داستان زندگی‌اش را برایمان روایت کند:

 

 

 

07-16-2012-07-55-17-AM1.gif

 

 

یکی از شب‌های اوایل جولای، الکسیس مادریگال، از خواب آشفته‌ای بیدار شد. گربه‌اش به پاهایش در زیر پتوها، حمله کرده بود، او می‌بایست صبح زود، برای شرکت در کنفرانسی بیدار می‌شد. او نگران و مضطرب بود. در جستجوی «دوپامین»، او آی‌فون‌اش را که با خود به همه جا می‌برد، از گوشه بسترش برداشت. در تاریکی آی‌فون را جلوی صورتش گرفت، دستانش به طور خودکار آیکون توییتر را پیدا کردند.

با رفتن به توییتر، گویی او همه چیز را پیدا کرده بود، دوای دردش را، آواتارهای دوستانش را. با مرور توییت‌ها، درست مثل اینکه او LSD‌ مصرف کرده باشد در طول زمان به جلو و عقب حرکت کرد و در پهنه زمین گردش کرد، مقالاتی را انتخاب کرد و ترتیبی داد که بتواند صبح، سر فرصت بخواند، اینگونه بود که آرام و خسته به خواب رفت.

عمری، وقت گذراندن در اینترنت باعث شده بود سیم‌کشی مغز او عوض شود، او را در نظر آورید که در تاریکی در جستجوی چیزی برای آرام کردن اعصابش فیدهای توییتر را بالا و پایین می‌کند.

اگر او را در همین لحظه می‌توانستید در یک دستگاه اسکن مغزی قرار بدهید، می‌توانستید ببینید که مغز او نسبت به کسانی که کاربر حرفه‌ای اینترنت نیستند، تفاوت‌هایی دارد. مناطقی که مسئول درک پاداش، مهارت‌های ارتباطی، تفکر سریع هستند بزرگ شده‌اند و مناطقی که مسئول لذت بردن از برنامه‌های تلویزونی و مجلات هفتگی‌اند، تحلیل رفته‌اند!


نترسید، ما همه سایبورگ هستیم!

اینترنت یک رسانه قوی است که ما را خوشحال‌تر و خلاق‌تر می‌کند، اما آیا می‌توان آثار بدی را هم برایش متصور بود؟ آیا اینترنت روی احساسات و تفکر ما اثر می‌گذارد؟

نتایج یک تحقیق تازه نشان می‌دهند که اینترنت ممکن است ما را خاموش و تنها، افسرده و مضطرب کند و ما را به بیماری وسواسی جبری یا اختلالات کمبود توجه مستعدتر کند.

در سال ۱۹۹۶، هفت پژوهشگر MIT دست به کاری زدند که در آن زمان جالب به نظر می‌رسید، آنها سعی کردند که با زندگی همزمان در دنیای فیزیکی و مجازی، مرز بین انسان و کامپیوتر را محو کنند، برای این کار آنها کیبوردهای ویژه‌ای را جیبشان گذاشتند، در جیب پشتشان پخش‌کننده رادیویی گذاشتند و نمایشگرهایی را هم حاوی چشمهایشان قرار دادند. آنها خود را سایبورگ نامیدند، اما اگر خوب فکر کنیم، در حال حاضر همه ما سایبورگ هستیم. همه با اتصال دائم به اینترنت مبدل به سایورگ‌هایی شده‌ایم که خودمان خبر نداریم.

آمریکایی‌ها در حال حاضر هر روز هشت ساعت به صفحات کامپیوترها یا موبایل‌های خود زل می‌زنند، بیشتر از زمانی که صرف خواب می‌کنند، نوجوان‌ها مدرسه‌رو هم روزانه هفت ساعت را پای کامپیوترها و گجت‌هایشان صرف می‌کنند و اگر زمانی را که آنها در آن واحد با چند وسیله صرف می‌کنند را در نظر آوریم، این عدد به ۱۱ ساعت می‌رسد.

وقتی اوباما، مشغول مبارزات انتخابات بود، آی‌فون تازه وارد بازار شده بود، اما حالا گوشی‌های هوشمند، بر گوشی‌های دیگر برتری یافته‌اند و بیشتر از یک سوم کاربران، قبل از اینکه از بستر برخیزند، آنلاین می‌شوند.

 

 

 

07-16-2012-08-13-08-AM.gif

 

 

تکست زدن، این روزها به مانند پلک زدن شده است، یک شخص عادی، صرف‌نظر از سن، در طول ماه، ۴۰۰ پیام رد و بدل می‌کند، که نسبت به سال ۲۰۰۷، ۴ برابر شده است. اما یک نوجوان، در طول یک ماه ۳۷۰۰ پیام رد و بدل می‌کند که دو برابر سال ۲۰۰۷ است.

دو سوم این سایبورگ‌ها، حس کاذب ویبره شدن گوشی‌شان را دارند، یک حس خیالی که شدت وابستگی آنها را به گوشی‌هایشان نشان می‌دهد.


اینترنت، افیون توده‌ها:

تحقیقات نشان می‌دهند که اینترنت را نمی‌توان صرفا یک رسانه دیگر تلقی کرد، بلکه اینترنت یک محیط ذهنی کاملا جدید درست کرده است. نه فناوری و نه محتوای اینترنت، هیچ کدام مستقیم باعث جنون ما نمی‌شود، اما مروری بر یافته‌های یک دو جین کشور نشان می‌دهد که کامپیوتر چیزی شبیه کوکایین الکترونیک شده است. اینترنت دوره‌های سرخوشی را تقویت می‌کند و افسردگی به دنبال آن را شدت می‌دهد.

اینترنت باعث ناآگاهی مردن از علایقشان می‌شود، آنها را مضطرب می‌کند و آنها را به کارهای وسواس‌گونه تشویق می‌کند.

برای اولین بار، زمانی که نسخه تازه معیارهای تشخصی اختلالات ذهنی موسوم به DSM سال آینده منتشر شود، اعتیاد به اینترنت جزو اختلالات روانی طبقه‌بندی خواهد شد.

 

 

 

07-16-2012-08-38-26-AM.gif

 

چین، تایوان و کره، این تشخیص را از حالا پذیرفته‌اند، ده‌ها میلیون نفر شامل سی درصد از نوجوان‌ها در این کشورها معتاد به اینترنت و البته بیشتر از همه گیم‌های آنلاین و به دنبال آن دنیاهای مجازی و رسانه‌های اجتماعی هستند.

 

در یکی دو سال اخیر خبرهای عجیب و غریبی از این کشورها رسانه‌ای شده‌اند:

- زوجی از فرزند شیرخوارشان غفلت کردند و باعث مرگش شدند، علت غفلت این زوج مشغله آنها به یک بازی آنلاین و کودک مجازی‌شان بود.

- پسری که مادرش را به صورت مهلکی کتک زد به خاطر اینکه به او گفته بود از اینترنت دست بکشد و بعد از کارت اعتباری‌اش برای آنلاین شدن بیشتر استفاده کرد.

- ده کاربر افراطی که ساعت‌های طولانی پای کامپیوتر نشسته بودند و به خاطر جمع شدن لخته در بدنشان مرده بودند.

دولت کره جنوبی مراکزی را برای درمان معتادان به اینترنت بنا کرده است و ترتیبی داده است که نوجوان‌ها در ساعات آخر شب حق استفاده از کافی‌نت‌ها را نداشته باشند. در چین هم اقدامات مشابهی پیشبینی شده است و حتی در مواردی از الکتروشوک برای درمان معتادان به اینترنت استفاده می‌شود.

رسانه اینترنت، ماده مخدر خیلی‌ها شده است، در آزمایشی که در سال ۲۰۱۰ توسط دانشگاه مریلند انجام شد، از ۲۰۰ محصل خواسته شد که روزی را بدون اینترنت و موبایل سر کنند، بیشتر آنها آثار محرومیت از اینترنت را از خود بروز دادند.

از هر ده نفر کاربر موبایل یکی به شدت به گوشی‌اش وابسته است، شش درصد سطوحی از اختلال وسواسی-جبری را دارند و سه درصد هم اجازه نمی‌دهند کسی به گوشی‌شان دست بزند.


قدرت پاداش‌های دل‌خوش‌کنک کوتاه‌مدت:

لری روزن، کتابی در مورد اعتیاد به فناوری به نام iDisorder نوشته است، در این کتاب ذکر شده است که بیشتر آدم‌های زیر پنجاه سال در امریکا، به صورت دایم یا هر ۱۵ دقیقه یک بار پیامک‌ها، ایمیل‌ها و وضعیت شبکه‌های اجتماعی را چک می‌کنند. آنهایی که بیشتر آنلاین می‌مانند، بیشتر خصوصیات شخصیت وسواسی را دارند. کاربران در واقع خودشان به میل خودشان تمایل ندارند که همیشه متصل باشند و اراده آزادی در این مورد در این مورد ندارند. چیزی که بیشتر ما را به این سمت سوق می‌دهد، قدرت پاداش‌های کوتاه مدت است.

 

 

 

07-16-2012-08-11-55-AM.gif

 

ما سیستم پاداشی در مغزمان داریم، سیستمی که با ترشح دوپامین باعث احساس سرخوشی در ما می‌شود، چیزهای مختلفی می‌توانند این سیستم را فعال کنند، اینترنت یکی از آنهاست. پیدا کردن یک خبر، فید، ایمیل، پیامک یا لایک که مطابق سیلقه‌مان باشد، می‌تواند در حکم پاداش کوچکی باشد که اندک دوپامینی در مغزمان آزاد می‌کند، ما به تدریج به این پاداش‌های کوچک معتاد می‌شویم و بعد از ان بی‌اراده برای دستیابی به آنها، در وب سرگردان می‌شویم.

 


اینترنت سیم‌کشی مغزمان را تغییر داده است:

این چیزها فقط به صورت تئوری نیستند، چرا که ما به تازگی موفق شده‌ایم سیم‌کشی مجدد مغزمان را توسط اینترنت، ببینیم! در سال ۲۰۰۸، گری اسمال رئیس مرکز پژوهش‌های حافظه و سالخوردگی دانشگاه UCLA، آثار تغییرات مغز حتی به دنبال کاربری متوسط اینترنت را ثبت کرد.

او ۲۴ آدم را که نیمی از آنها کاربران باسابقه اینترنت و نیمی از آنها کاربران تازه بودند، انتخاب کرد و مغزشان را اسکن کرد، آنهایی که کاربران باسابقه بودند، به وضوح قشر پره‌فرونتال (پیش‌پیشانی) مغزشان تغییر پیدا کرده بود. اما چیز جالب‌تر این بود که یک هفته استفاده از اینترنت در گروه دوم، مغز گروه دوم را هم تغییر داد.

مغز معتادان به اینترنت و ویدئوگیم‌ها تا حدوی شباهت به مغز معتادان به مواد مخدر و الکل دارد! ممکن است مقدار ماده سفید کاهش داشته باشد و مراکزی از مغز که مسئول پردازش گفتار، حافظه، کنترل فعالیت‌های حرکتی، احساسات و حس هستند به میزان ۱۰ تا ۲۰ درصد تحلیل بروند. چیز بدتر این است که این تحلیل رفتن، متوقف نمی‌شود و روندی ادامه‌دار است.

یکی از نخستین علایم اعتیاد، آنلاین بودن به میزان بیشتر از ۳۸ ساعت در هفته است، مطابق این تعریف بسیاری از ماها معتاد هستیم!

 

 

07-16-2012-08-12-43-AM.gif

 

استفاده افراطی از وب ارتباطاتی با اضطراب و افسردگی هم دارد، تحقیق سال ۹۸ دانشگاه کارنیگی ملون نشان داد که یک دوره استفاده دو ساله از اینترنت می‌تواند موجب تنهایی، افسردگی و از دست دادن دوستان دنیای واقعی شود. این بهایی است که در ازای عضویت در دهکده جهانی و پیدا کردن دوستانی در این دهکده می‌پردازیم. استفاده از اینترنت، حتی خواب و ورزش و ارتباطات چهره به چهره ما را دگرگون می‌کند.

شری تورکل، روانشناس دانشگاه MIT، نویسنده کتابی است به نام «تنها با هم»، با ۴۵۰ نوجوان و آدم‌های بین ۲۰ تا ۳۰ سال در مورد فعالیت‌های آنلاینشان مصاحبه کرده است. مصاحبه‌شونده‌ها به او گفتند که به تلفن و لپ تاپ‌شان به عنوان منبعی برای امید نگاه می‌کنند، مادرها به او گفتند که در حال شیر دادن به بچه‌هایشان، تکست می‌زنند، تنش مادر در این حین می‌تواند به رابطه عاطفی او با بچه‌اش صدمه بزند.

 

 

07-16-2012-08-31-06-AM.gif

 

توصیه می‌کنم

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
، حتما ببینید.

اختلالات روانی دنیای دیجیتال ممکن است، شدیدتر از دنیای واقعی باشند، زندگی در شبکه بزرگ اینترنت ممکن است، رابطه یک فرد را با واقعیت قطع کند و باعث هذیان و توهم و حتی روان‌گسیختگی بشود، همان طور که در مورد جیسون راسل پیش آمد.


از این همه حرف چه نتیجه‌ای می‌گیریم؟ آیا اینترنت زندگی آدم‌های نرمال را بهم می‌زند یا برعکس رسانه اینترنت طوری که آدم‌هایی با روان‌های غیرطبیعی را بیشتر جذب خود می‌کند؟!

 

 

07-16-2012-07-55-49-AM.gif

 

در واقع فرقی نمی‌کند، چیزی که مهم است این است که ما در دنیای زندگی می‌کنیم که مصرف داروهای ضد اضطراب در ان نسبت به دهه ۹۰، بسیار بیشتر شده است، اما اینترنت هنوز مال ماست و ما هنوز توانایی شکل دادن به آن را داریم.

زندگی دشوار است و روابط انسانی پر از ریسک. از سوی دیگر فناوری جلوه‌ای ساده دارد، که امید و خوشبینی را القا می‌کند و همیشه تر و تازه است. با آنلاین بودن و انتخاب یک آواتار، می‌توانیم حلقه دوستان تحسین‌کننده خودمان را داشته باشیم و با اعتماد به نفس و بدون پریشان‌حالی بابت بدشکل بودن بدنمان یا موقعیت اجتماعی‌مان، زندگی مجازی خوبی داشته باشیم، ما به سمت عشق مجازی کشیده شده‌ایم، به بازیهای کامپیوتری‌‌ای که دنیایی در دنیا و رؤیایی در یک رؤیای دیگر هستند، رو آورده‌ایم. ما به جای اینکه با دوستانمان بیرون برویم، عصرمان رو پشت یک شبکه اجتماعی می‌گذرانیم.

ولی این وهم و خیال برایمان گران تمام شده و حالا همه ما باید مرکز توجهمان رو بگذاریم بر روی راه‌های زیادی که فناوری می‌تواند زندگی‌های واقعی‌مان را به خودمان، به بدن‌مان، به اجتماعات‌مان و به زمین خودمان برگرداند.

بیایید راجع به این صحبت کنیم که چگونه می‌توانیم از فناوری، برای ساختن زندگی‌هامان، طوری که دوستش داریم، استفاده کنیم.

لینک به دیدگاه

بدون شک با لغت اعتیاد آشنایی دارید. شاید شما هم گمان می‌کنید که واژه اعتیاد تنها برای مواد مخدر است و افراد معتاد تنها به کسانی که از مواد مخدر استفاده می‌کنند اطلاق می‌شود. خیر! موضوع به گونه دیگری‌ست! اعتیاد واژه‌ای‌ست که از وابستگی روانی و روحی افراد به موضوعی خاص ناشی می‌شود. بنابراین اعتیاد نو ظهوری که این روزها غالب مردم را در دنیای مجازی گرفتار خود نموده است، نیز نوعی اعتیاد محسوب می‌شود. اعتیادی که گاهی اثراتی به مراتب زیان‌بارتر از اعتیادهای دیگر در زندگی اجتماعی و خصوصی افراد می‌گذارد. اینترنت نیز همانند باقی نیازهای غیر قابل انکار بشر، نیازمند مصرف درست و به اندازه است. همانطور که بهره‌مندی بیش از حد یا استفاده نادرست و بی‌موقع از تمامی منابع حیاتی،‌ باعث ایجاد مشکل در زندگی بشری می‌شود، استفاده نادرست یا بیش از اندازه از اینترنت نیز به نوعی انسان را دچار مشکل می‌کند. در واقع، هنگامی که زمان زیادی صرف چرخیدن و استفاده از این دنیای مجازی می‌شود و این استفاده طولانی مدت، سبب تداخل در روابط، کار، مدرسه یا دانشگاه یا دیگر چیزهای مهم زندگی‌تان شود، نمی‌توان آن را مفید دانست. پس اگر شما احساس می‌کنید که استفاده از اینترنت تاثیرات منفی در زندگیتان داشته است، وقت آن رسیده که کمی در حالت استفاده خود تجدید نظر کنید.

[h=2]اعتیاد آنلاین چیست؟[/h] اعتیاد به روابط اجتماعی مجازی: وابستگی و استفاده بیش از اندازه از شبکه‌های اجتماعی، چت روم‌ها، ارسال پیغام و ارتباط با انسان‌های مجازی و گاهی غیر حقیقی را اعتیاد به روابط اجتماعی می‌گویند. افراد آلوده به این وابستگی، برای دوستان و رابطه های مجازی خود اهمیت بیشتری قائل می‌شوند تا روابط واقعی و آشنایان واقعی. در ادمه بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت.

وسواس اینترنتی: کشش شدید و استفاده‌ اجبارگونه از بازی‌های کامپیوتری آنلاین، قمار در اینترنت، تجارت یا حتی خرید غیر معقول و وسواس‌گونه از فروشگاه‌های اینترنتی که اغلب تاثیرات و مشکلات خود را در زندگی کاری و امور مالی افراد ایجاد می‌کند.

اعتیاد اطلاعاتی: بارگذاری چند باره سایت‌های خبری یا تفریحی و جستجو در بانک‌های اطلاعاتی برای کسب اطلاعات به صورت وسواس گونه که سبب ایجاد روابط اجتماعی کمتر در محیط واقعی یا خانوادگی و غرق شدن فرد در دنیای اینترنت می‌شود. این نوع اعتیاد همچنین در کاهش توانایی‌ها و خلاقیت‌های افراد نقش پررنگ دارد.

اعتیاد به کامپیوتر: وابستگی و استفاده از بازی‌های ویدیویی، برنامه‌ها و حتی برنامه‌نویسی بیش از حد توسط کامپیوتر.

اعتیاد به روابط جنسی مجازی: اعتیاد به هرزه‌نگاری، چت روم های مخصوص مسائل جنسی و سایت های مخصوص بزرگسالان که مربوط به مسائل جنسی می‌شود، این نوع اعتیاد را سبب می‌گردند. علم روانشناسی ثابت می‌نماید که این نوع اعتیاد در تمامی افراد تاثیر گذار است. این تاثیرات بیشتر بر روابط اجتماعی خصوصا روابط زناشویی و عاطفی افراد تاثیرگذار است. برای توضیحات بیشتر به بخش هرزه‌نگاری همین مقاله رجوع نمایید.

در این بین، اعتیاد به روابط جنسی، روابط اجتماعی مجازی و خرید و فروش در سایت‌های تجاری و فروشگاهی از عمومیت بیشتری برخوردار است.

[h=2]چگونه مردم به اینترنت معتاد می‌شوند؟[/h] اینترنت فضای مجازی‌ست که فواید و نکات مثبت آن بر هیچ کس پوشیده نیست. اما استفاده بی‌اندازه از این منابع که باعث تداخل در امور رومزه یا مسائل مهم زندگی شود، نمی‌توان نادیده گرفت. با زومیت در ادامه این مطلب همراه باشید تا به شما بگوییم که آیا شما به اینترنت وابسته هستید و آیا این وابستگی در زندگی شما تاثیر گذار است یا خیر.

بسیاری از مردم برای مدیریت و دور شدن از احساسات ناخواسته خود همچون استرس، تنهایی، افسردگی، تشویش و اضطراب به اینترنت روی می‌آورند. زمانی که شما روز بدی را پشت سر گذاشته‌اید و در پی راه حلی برای فرار از مشکلات یا تسکین فوری خود هستید، اینترنت را آسان‌ترین راه برای خروج از این احساسات می‌دانید.

 

 

 

siecioholizm.jpeg

 

 

درست است که غرق شدن در اینترنت می‌تواند تمامی احساس‌های قبلی را از شما دور کند، اما مسئله اینجاست که فرد آلوده به اعتیاد، با وجود استفاده صحیح از اینترنت در آینده، همچنان علائم آزار دهنده اعتیاد را در خود حس خواهد نمود، پس بهتر است راه‌های سالم‌تر و بسیار تاثیرگذارتری که برای کنترل احساسات آزار دهنده وجود دارد، را امتحان کنید. راه حل‌هایی همچون تمرین کردن، مدیتیشن، راهکارهای دست یافتن به آرامش و تمرین‌های تنفسی . بدون شک این راهکارها در راستای دفع احساسات ناخوشایند، کمک بسزایی به شما خواهند نمود.

 

[h=3]چرا افراد به اعتیاد به فضای مجازی روی می‌آورند؟[/h] اعتیاد به اینترنت می‌تواند نشئت گرفته از مسائل یا احساسات متفاوتی باشد. در بخش زیر، به تعدادی از متداول‌ترین احساسات یا مسائلی که سبب جذب افراد به سوی اعتیاد و غرق شدن در دنیای مجازی می‌گردد، اشاره می‌کنیم.

 

  • از اضطراب و تشویش رنج می‌برید: ناراحتی و اضطراب زیاد، باعث تشدید اعتیاد شما به اینترنت می‌شود. برای مثال مرتبا و بدون برنامه در فکر چک کردن بیش از اندازه ایمیل‌ها یا کامنت‌های وبلاگ خود هستید و نمی‌توانید این احساسات را از خود دور کنید.
  • افسرده هستید: اینترنت می‌تواند راه‌حلی برای فرار از افسردگی باشد، اما استفاده بیش از حد از آن همه چیز را بدتر می‌کند. چرا که اعتیاد به اینترنت به انزوا، استرس و احساس تنهایی کمک می‌کند.

 

 

4.jpg

 

 

 

  • به موضوع دیگری معتاد هستید: افرادی که به اینترنت معتاد هستند بعضا از اعتیادهای دیگری همچون الکل، مواد، روابط جنسی و قمار رنج می‌برند.
  • پشتیبان اجتماعی ندارید: معتادین اینترنت اغلب از شبکه‌های اجتماعی، چت روم‌ها و تالارهای گفتگو دوستانه برای ایجاد رابطه‌ای امن و راحت با دیگران استفاده می‌نمایند.
  • شما نوجوان ناشادی هستید: شما در پیدا کردن جایی که احساس آرامش کنید مشکل دارید و احساس راحتی بیشتری با دوستان مجازی خود نسبت به دوستان واقعی دارید.
  • شما استرس دارید: در حالی که مردم برای تخفیف استرس خود به اینترنت روی می‌آورند، تاثیر معکوس این روش بر روی آن‌ها باعث می‌شود که استرس آن‌ها بعد از خروج از فضای مجازی افزایش پیدا کند. در واقع هر چه فردی بیشتر به اینترنت روی آورد و ساعات بیشتری آنلاین باشد میزان استرس او نیز افزایش می‌یابد.
  • نیازهای ذاتی: دلایل اعتیاد به اینترنت را می‌توان از دیدگاه‌ جنسیت نیز بررسی نمود، چرا که اغلب، دلایل مردان با زنان در رابطه با اعتیاد متفاوت است. از اصلی‌ترین مواردی که مردان را به انزوا و غرق شدن در دنیای مجازی وا می‌دارد می‌توان به جستجوی ذاتی ‌آن‌ها برای احساس قدرت، مقام، تسلط و روابط جنسی بی حد و مرز اشاره نمود که سبب جذب آن‌ها به استفاده منابع اطلاعاتی و خبری، بازی‌های رایانه‌ای و منابع شهوانی می‌گردد.

در طرف دیگر،‌ زنان در جستجوی نیازهای ذاتی خود، همچون دست یافتن به دوستی‌های همراه با احساس حمایت یا شرکای عاشقانه به اینترنت گرایش پیدا می‌کنند و این موضوع سبب جذب آن‌ها به سمت سایت‌های اجتماعی می‌شود. زنان در این جوامع مجازی،‌ علاوه بر پیدا کردن حامی روحی و عاطفی، نیازی به پنهان نمودن ظواهر و یا مسائلی که باعث کاهش اعتماد به نفس آن‌ها می‌گردد، نیستند. بنابراین از آن به عنوان منبعی جایگزین زندگی واقعی استفاده می‌کنند.

[h=2]علائم و نشانه های اعتیاد به اینترنت[/h] علائم و نشانه‌های اعتیاد به اینترنت و کامپیوتر در هر فرد با دیگران تفاوت دارد. برای مثال نمی‌توان استفاده از اینترنت طی ساعات مشخصی در روز را نشانه اعتیاد آنلاین دانست. با این وجود، نشانه‌های عمومی نیز وجود دارند که می‌تواند نشان‌دهنده استفاده بیش از حد از اینترنت باشند.

از دست دادن زمان استفاده: آیا شما اغلب متوجه می‌شوید که هنگام استفاده از اینترنت، زمان را از دست می‌دهید؟ مثلا مدت زمان بیشتری را از آنچه پیش از شروع جستجو در اینترنت برای استفاده مقرر کرده‌اید، صرف امور اینترنتی نموده‌اید؟ چند دقیقه استفاده شما به چند ساعت تبدیل می‌شود؟

احساس بدخلقی: آیا در صورتی که در هنگام استفاده از اینترنت دچار مشکل قطعی شوید یا به دلیل دیگری (حتی انجام امور منزل یا اطرافیان) ناچار به جدا شدن از اینترنت شوید، احساس بدخلقی و ناراحتی می‌نمایید و در پی یافتن راه حلی فوری برای اتصال و بازگشت هستید؟

 

 

 

9d9be0879e5d296ce0384b4c43ba74a6.jpg

 

 

در انجام و تکمیل کارهای خانه، اداره یا حتی روزمره خود مشکل دارید: برایتان پیش آمده است که غذای کمتر یا نامناسبی میل کنید چرا که مشغولیات دنیای آنلاین اجازه تهیه غذا را به شما نداده است؟ آیا احساس می‌کنید که کارهایتان را نمی‌توانید به موقع تمام کنید و باید ساعات بیشتری را صرف کار کنید. آیا حتی از اداره دیرتر به خانه می‌روید تا در نبود دیگران، آزادانه از اینترنت استفاده نمایید؟

 

از دوستان و محیط خانوادگی دور افتاده‌اید و اندکی منزوی شده‌اید: آیا زندگی واقعی شما برایتان درد آورتر شده است؟ آیا احساس می‌کنید نسبت به خانواده و دوستان غفلت کرده‌اید؟ آیا احساس می‌کنید دوستان مجازیتان بهتر از دوستان یا خانواده (حتی نزدیکترین افراد به شما)، شما را درک می‌کنند، حرف شما را می‌فهمند یا حتی قبول می‌کنند؟

در مورد استفاده از اینترنت احساس گناه یا دفاع از خود دارید: آیا شما از اینکه افراد خانواده به شما می‌گویند که از کامپیوتر بلند شوید و زمان بیشتری را با آن‌ها بگذرانید احساس ناراحتی و عصبانیت یا حتی نفرت می‌کنید؟ آیا میزان استفاده از اینترنت و سایت‌هایی که در آن‌ها مشغول می‌شوید را از دوستان، خانواده و حتی رییس اداره خود مخفی می‌کنید؟

از شرکت در فعالیت های اینترنتی احساس شادمانی بخصوصی دارید؟ آیا از اینترنت برای رهایی از غم و غصه، استرس یا دستیابی به لذات جنسی یا هیجان استفاده می‌کنید؟ آیا در محدود کردن زمان استفاده از اینترنت دچار مشکل هستید؟

[h=3]ما هیچ وقت بالا را نگاه نمی‌کنیم:[/h] [h=2]تاثیرات اعتیاد آنلاین در زندگی اجتماعی[/h] تحقیقات روانشناسی امروزه نشان می‌دهد که وابستگی و استفاده افراطی از اینترنت بر درون‌گرایی بیش از حد،‌ افسردگی،‌ پرخاشگری و دیگر عادات نامطلوب شخصیتی نقش کلیدی دارد. وقتی که اینترنت را با مسئولیت و با دیدگاهی درست استفاده کنیم، تبدیل به محل فوق العاده‌ای برای اجتماعات گوناگون، ابراز عقاید، پیدا کردن دوستان و حتی روابط عاطفی خواهد شد.

we_never_look_up_2.jpg

 

به طور کلی، دلیل اغلب مردم، برای اعتیاد آوردن به کامپیوتر و اینترنت، در واقع همان به دست آوردن مسیری جانبی برای کنترل احساسات آزار دهنده و مشکل است. بسیاری از مردم برای مدیریت و دور شدن از احساسات ناخواسته به سمت فضای مجازی جذب می‌شوند. یکی از دلایل اصلی ارتباطات و اعتیاد اینترنتی به شبکه‌های اجتماعی و فروم‌ها نیز به عدم توانایی افراد در ارتباط برقرار کردن در دنیای واقی یا مشکلات آن‌ها باز می‌گردد.

 

یکی از دلایل اصلی اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی و فروم‌ها به عدم توانایی افراد در ارتباط برقرار کردن در دنیای واقعی آن‌ها باز می‌گردد.

 

چرا که اغلب افراد، به جای حل مشکلات درونی خود در ایجاد ارتباط، همچون مشکل اعتماد به نفس،‌ در محیط‌های مجازی فارغ از مسائل مرتبط با مشکلات درونی، اجتماعی، ظاهری و ... با دیگران ارتباط برقرار نمایند. همان طور که پیش‌تر هم اشاره شد، این نوع ارتباطات جایگزین روابط واقعی و حلال مشکلات روانی این دسته افراد نیست. درواقع تاثیر کوتاه مدت این نوع ارتباطات دائمی، همچون داروی مسکن برای ساعاتی آن‌ها را از مشغله‌ها دور نگاه می‌دارد، اما در دراز مدت یا در زمان عدم دسترسی به این محیط‌ها، افراد دوباره با مشکلات قدیمی خود روبرو می‌گردند. منتها با این تفاوت که در این زمان‌ها اغلب مشکلات پررنگ‌تر و غیر قابل حل‌تر از گذشته تداعی می‌شوند و در نهایت، میل و کشش به بازگشت به لاک درونی و دنیای مجازی در افراد بیشتر می‌گردد.

در دنیای واقعی صحبت کردن آزادانه در مورد عقاید، ایده‌ها و انتظارات امر بسیار مهمی‌ست که اغلب افراد خود را عاجز از انجام آن می‌دانند و برای رفع نیاز و ابراز عقیده خود به دنیای مجازی روی می‌آورند. به همین خاطر اغلب افراد رابطه‌های مجازی را پر و بال بیشتری می‌دهند و آن‌ها را جایگزین روابط حقیقی خود می‌کنند و در اکثر مواقع دچار مشکلات عدیده‌ای می‌شوند. گاهی این مشکلات از آنجا ناشی می‌شود که نصف یا حتی بیشتر افراد دنیای مجازی در رابطه با موارد شخصی خود، همچون شغل، سن، عقاید و احساسات دروغ گفته یا حقیقت را پنهان می‌کنند. اکثریت افراد در دنیای مجازی احساسات و رفتارهایی بروز می‌دهند که در دنیای واقعی در آن‌ها وجود ندارد و در نتیجه اکثریت روابط عاطفی در دنیای مجازی به شکست‌های تلخ و ناامیدی می‌انجامد، چرا که حقیقا رفتار و عقاید ما در دنیای مجازی با رفتار و عقاید ما در دنیای واقعی زمین تا آسمان تفاوت دارد.

 

در کنار این موارد، تحقیقات روانشناسان نشان می‌دهد که گذراندن ساعت‌های متمادی با دوستان مجازی، آسیب جدی بر پیکره زندگی افراد و خانواده‌ها وارد می‌سازد. این آسیب حتی در 55 درصد از افراد مورد تحقیق، باعث ایجاد مشکلات زناشویی و حتی طلاق شده است. چرا که فرد معتاد بیشترین زمان خود را به جای پرداختن به مسائل اطرافیان و خانواده، متوجه کامپیوتر می‌نماید. البته این تمام مشکل نیست. چرا که هیچ سایت یا دنیای مجازی در دراز مدت نمی‌تواند جایگزین روابط و فعالیت‌های مفید فرد در دنیای واقعی باشد. به همین خاطر افراد در ابتدا سعی می‌کنند تا با افزایش ساعات استفاده، احساس خلا و مشکلات درونی و عاطفی خود را بر طرف نمایند. ولی این مسئله با افزایش ساعات استفاده نه تنها بهبود نمی‌یابد، بلکه وضعیت را وخیم‌تر نیز خواهد کرد.

روانشناسان طی تحقیقات خود به اثبات رسانده‌اند که افراد وابسته و به اصطلاح معتاد به اینترنت،‌ نسبت به افراد معمولی میل بیشتری به تنها بودن،‌ دوری از اجتماع و خانواده و گذراندن وقت با افراد مجازی دارند. این افراد معمولا بعد از مدت کوتاهی نسبت به جامعه و ارتباطات اجتماعی نگرشی منفی پیدا می‌کنند و حتی رویاهای خود را نیز صرف مسائل و اتفاقات اینترنتی می‌نمایند. این موضوع در افزایش مشکلات خانوادگی در زوج‌های جوان یا افراد جوان خانواده با پدر و مادرها نقش بسزایی ایفا می‌کند و لطمه‌های عاطفی غیر قابل انکاری به پیکره نه تنها افراد و خانواده ها، بلکه جامعه وارد می‌نماید.

 

 

 

attachment.jpg

 

 

افرادی که به جامعه‌های مجازی در اینترنت وابسته می‌شوند، به دلیل اینکه در این محیط‌ها, با راحتی و فراغ بال می‌توانند احساسات خود را با دیگران اشتراک به گذارند و از نگرانی‌های ظاهری، فریبکاری‌ها و ... در امان باشند, به ارتباط با آدم های مجازی روی می‌آورند. اما آیا ارتباط بیش از اندازه و وابستگی در دنیای مجازی نیازهای عاطفی افراد را تامین می‌کند یا آن‌ها را به انسان‌هایی خالی از اعتماد به نفس و عزلت نشین تبدیل می‌کند؟

 

آیا وابستگی به ارتباطات در دنیای مجازی نیازهای عاطفی افراد را تامین می‌کند یا آن‌ها را به انسان‌هایی تنهاتر و عزلت نشین تبدیل می‌کند؟

در کنار این دسته افراد، عده دیگری به دنبال لذت از وبگردی هستند. چک کردن چندین و چند باره یک یا چند وبسایت خاص, یک فروم یا چت روم و حتی شبکه‌های اجتماعی به صورت وسواس گونه و مداوم! این افراد غرق در دنیای اطلاعات هستند و میل به کنجکاوی در آن‌ها سیری ناپذیر است. این افراد بعد از مدتی توجه خود را به مسائل زندگی کمرنگ می‌کنند. با گذشت زمان، این افراد بیشتر از گذشته در پی اطلاعات جدید می‌روند و حتی بعضا از شروع کارهای روزانه خود، به وبسایت‌ها و فروم‌های مورد علاقه خود سر می‌زنند یا به چک کردن ایمیل‌هایشان می‌پردازند.

[h=2]اعتیاد به روابط اجتماعی در جوانان[/h] با توجه به شیوع این اعتیاد در جوانان،‌ به نسبت دیگر بازه‌های سنی، این بخش را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار دادیم. جوانان، به نسبت دیگر بازه‌های سنی، دلایل متفاوتی را برای آغاز راه وابستگی دارند که مهمترین دلایل ‌آن را در سه فاز زیر تقسیم می‌کنیم:

فاز اول: مشارکت و قرار گرفتن به عنوان بخشی از یک جامعه یا گروه جدید: اولین قدم مشارکت است. وقتی که وارد اینترنت شدید، افراد و سایت‌های گروهی را پیدا می‌کنید و با پذیرش شما توسط افراد گروه، به ترتیب به عضوی از یک جامعه در می‌آیید که باعث درگیر شدن شما با فضای اینترنت و جامعه مجازی می‌شود.

جایگزینی: شما عمیقا در جوامع اینترنتی غرق می‌شوید و این جوامع برای شما جایگزین آن چیزی می‌گردد که در زندگی واقعی خود نمی‌توانستید به دست آورید. در مدت زمان کوتاهی دوست یا حتی دوستان زیادی پیدا می‌کنید. انگیزه، اعتماد، حمایت و پشتیبانی پیدا می‌کنید. در واقع شما در زندگی مجازی، هدفی برای انجام، جایی برای رفتن و وقت گذراندن و کاری برای انجام دادن پیدا می‌کنید.

زمانی که شما روز بدی را پشت سر گذاشته‌اید و در پی راه حلی برای فرار از مشکلات یا تسکین فوری خود هستید، اینترنت را آسان‌ترین راه برای خروج از این احساسات می‌دانید. جامعه جدید برای شما به عنوان محلی دلپذیر تبدیل می‌شود که دوست دارید بیش‌تر از پیش در آن حضور داشته باشید.

 

فرار : شما بیشتر و بیشتر به سمت جوامع اینترنتی جایگزین خود روی می‌آورید و اینبار مدت زمان طولانی‌‌تر از وقت خود را صرف زندگی در این جوامع مجازی می‌نمایید. احساس آرامش، صلح و شادی را در دنیای آنلاین تجربه می‌کنید. جایی که شما دیگر نیازی نیست نگران احساسات آزاردهنده‌ای همچون تنهایی، مشکلات خانوادگی، مقابله و درگیری با استرس یا روابط عاطفی در دنیای واقعی باشید. در واقع اینترنت برای شما همچون پناهگاهی برای جدایی از احساسات منفی‌ست.

شما همیشه دوست دارید مدت زمان بیشتری آنلاین باشید و به نظر می‌رسد که هیچگاه زمان جدا شدن از اینترنت فرا نخواهد رسید. در واقع دکمه "LogOut" برای شما به مثال دردناک‌ترین دکمه زندگیتان معنا پیدا می‌کند.

[h=3]دلایل وابستگی به دنیای مجازی در یک نگاه:[/h] در یک نگاه کلی، می‌توان دلایل اعتیاد به روابط اجتماعی را در موارد زیر جستجو نمود:

 

  • احساس تنهایی
  • نارضایتی از ازدواج
  • استرس‌های ناشی از شغل
  • ملال و خستگی
  • افسردگی
  • مشکلات مالی
  • عدم امنیت و احساس راحتی در رابطه با مسائل ظاهری و فیزیکی
  • دلواپسی
  • عوارض ناشی از ترک اعتیادهای دیگر
  • زندگی اجتماعی محدود
  • اعتیاد به مسائل جنسی یا عاطفی در بستر اینترنت

[h=2]موضوعات جنسی در بستر اینترنت: خوب، بد،‌ زشت؟[/h] [h=3]تفاوت بین روابط جنسی سالم و ناسالم در علم روانشناسی:[/h] روابط جنسی سالم به روابطی گفته می‌شود که در بستر روابط عاطفی شکل گرفته و در جهت لذت جویی صرف نباشد. اما متاسفانه در افراد معتاد به روابط جنسی، این نوع روابط اغلب برای به دست آوردن احساس قدرت، اطمینان، اهمیت پیدا کردن و مهم قلمداد شدن و دور شدن از اضطراب و ناراحتی‌ها شکل می‌گیرد. برای این افراد، روابط جنسی با کلماتی همچون روابط پنهانی، طرد شدن و اجبار و اظطرار معنی می‌شود.

گستردگی ، پنهان بودن هویت واقعی و شخصیت افراد در دنیای مجازی سبب اغفال و مورد سو استفاده قرار گرفتن افراد بسیاری در این دنیای پرمخاطب شده است. همچنان از علل اصلی اصلی طلاق در جوامع آمریکایی، می‌توان به رابطه‌های پنهانی زوجین با معشوقه‌ای مجازی نام برد.

از جمله اشکالاتی که روابط عمیق عاطفی یا جنسی با افراد مجازی شکل می‌گیرد، می‌توان به احساس درونگرایی و عذاب وجدان برای فردی که به شریک خود خیانت نموده، کاهش تمایل به برقراری رابطه با افراد واقعی یا شریک جنسی واقعی و مسائلی از این قبیل اشاره نمود.

همچنین بیان احساسات بدون قید و شرط و بدون نگرانی از مسائل ظاهری، سبب ایجاد عاطفه و کشش عمیق‌تری در افراد و ارتباطات مجازی می‌شود که این موضوع می‌تواند در روابط واقعی و انگیزه افراد برای ایجاد ارتباط در دنیای واقعی مشکلات غیر قابل انکاری به وجود آورد.

[h=3]هرزه نگاری:[/h] اعتیاد به هرز‌ه‌ نگاری که یکی از انواع اعتیادهای جنسی در بستر اینترنت است، همواره موضوعی‌ست که بحث‌های زیادی پیرامون آن شکل گرفته است. در این بخش بدون در نظر گرفتن دیدگاه‌های اخلاقی که در گرو خصوصیات فردی افراد میباشد، این موضوع را از دیدگاه علمی مورد بررسی قرار می‌دهیم.

 

 

 

ku-xlarge.jpg

 

 

هر چند خطرات اعتیاد به روابط جنسی اینترنتی به مراتب کمتر از خطرات اعتیاد به روابط جنسی در دنیای واقعی است و علایمی همچون خشونت یا ناخوشی را ندارد، اما می‌تواند به مراتب تاثیرات بسیار مضرتری بر روان و زندگی‌ اجتماعی و خانوادگی افراد بگذارد. اولین نکته‌ای که باید در این مورد بدانید، آن است که استفاده مداوم از این نوع منابع، بر روی زندگی شغلی و حرفه‌ای، روابط حقیقی و سلامت احساسات تاثیر منفی می‌گذارد. در واقع این نوع اعتیاد، علاوه بر تاثیرات روانی، منجر به کاهش شدید اعتماد به نفس، گوشه نشینی، ناامیدی و بروز احساساتی از قبیل احساس گناه، شرمساری و حتی افسردگی می شود.

 

همچنین، این موضوع سبب می‌شود تا با افزایش میزان میل جنسی و هجوم افکار ناخودآگاه، فرد معتاد دچار مشکلات اجتماعی و حتی دوری از جمع از ترس هجوم افکار غیر قابل کنترل گردد. این موضوع می‌تواند در دراز مدت حتی در روابط فرد با افراد نزدیک‌تر نیز تاثیر گذار باشد و نوعی حس بدبینی نسبت به خود و دیگران را در فرد معتاد به وجود آورد.

تداوم رفتار و اعتیاد این افراد به همراه افزایش ساعت‌هایی که این کاربران از این منابع استفاده می‌کنند سبب آسیب رسانی به رابطه‌های عاطفی با اعضای خانواده یا همسر در این افراد نیز می‌شود. به علاوه توانایی افراد برای داشتن روابطی ارضا کننده و مناسب در زندگی جنسی واقعی کمتر می‌شود.

اعتیاد به هرزه نگاری، می‌تواند باعث کمبود و یا حتی خروج روابط جنسی بنیادی در خانواده‌ها و شرکای جنسی شود.

در همین رابطه و در جهت شفاف سازی بیشتر موضوع، تحقیقات صورت گرفته توسط کارشناسان ازدواج در آمریکا را مرور می‌کنیم. این تحقیقات خبر از ایجاد عاملی متدوال در طلاق‌های امروزی با عنوان اعتیاد به هرزه نگاری در یکی از طرفین طلاق، خبر می‌دهد. این آمار، نشان دهنده آن است که اعتیاد به هرزه نگاری، می‌تواند باعث کمبود و یا حتی خروج روابط جنسی بنیادی در خانواده‌ها و شرکای جنسی شود. دلایل این موضوع را می‌توان در دو عامل بررسی کرد: عامل اول، آن است که افراد آلوده به اعتیاد جنسی، به برقراری رابطه جنسی به روش‌های نامعقول و غیر طبیعی فیلم‌های هرزه نگاری عادت دارند و به علت عدم توانایی در برقراری ارتباط مشابه با این فیلم‌ها خود را از لحاظ جسمی دچار مشکل تصور مي‌کنند و اعتماد به نفس و میل خود را به ایجاد رابطه جنسی از دست می‌دهند.

عامل دوم، وجود بازیگران با جاذبه جنسی بیشتر و حرکات نامعقول و توانایی‌های غیر عادی آن‌ها در این نوع فیلم‌هاست که سبب می‌شود که فردی که این فیلم‌ها را تماشا می‌کند، در مشارکت در امور جنسی با شریک خود ناراضی و بی‌میل شوند. این موضوع بار دیگر باعث کاهش اعتماد به نفس و حتی افسردگی در این افراد می‌شود که نتایج این احساسات، می‌تواند آتش شعله ور خانواده‌ را خاموش ‌کند و ضربه‌های جدی به پیکره افراد و اجتماع وارد آورد.

به علاوه اصرار معتادین بر طبیعی بودن اعتیاد به هرزه‌نگاری و انکار مضرات آن سبب به وجود آمدن نوعی احساس خیانت در شریک زندگی افراد به همراه حس رقابت در آن‌هاست که نتیجه‌ای به جز نابود کردن روابط را به همراه ندارد. همچنین این افراد از حس گناه و شرمساری بعد از دیدن منابع واضح جنسی در اینترنت رنج می‌برند و نوعی پریشانی و کشش عمیق در آن‌ها برای استفاده دوباره در این منابع به وجود می‌آید که در صورت جلوگیری از بروز احساسات، سبب ایجاد احساس ناراحتی و پریشانی عمیق‌تر در آن‌ها می‌شود.

 

 

 

internet_addiction_2.303170041_std.jpg

 

 

احساس گناه،‌ احساسی فطری‌ست که صرف نظر از نوع دین و اخلاقیات افراد، با انجام بعضی امور به وجود می‌آید. تماشای این فیلم‌ها، احساس گناه و پشیمانی را در افراد ایجاد می‌کند، به طوری که ادامه این احساسات، سبب بروز افسردگی، کاهش اعتماد به نفس، انزوا و گوشه‌گیری در فرد معتاد خواهد شد. یکی از علایم این موضوع، شرمساری فرد از آگاهی دیگران از اعمال جنسی او، خصوصا آگاهی یافتن کسانی که او آن‌ها را دوست دارد می‌شود. در نتیجه فرد به پنهان نمودن فعالیت‌های خود از دیگر افراد روی مي‌آورد. فرد معتاد اغلب سعی می‌کند که عمل خود را توجیه کند و رفتار خود را طبیعی بشمارد،‌ اما نشانه‌ها و مضرات اعتیاد ناشی از این نوع روابط، تاثیرات واضحی بر زندگی فرد دارند که نمی‌تواند آن‌ها را نادیده بگیرد .

 

باز هم نگاه کلی دیگری به نشانه‌ها و علایم اعتیاد به مسائل جنسی (هرزه‌نگاری+‌روابط عاطفی یا جنسی در بستر اینترنت) را در زیر مشاهده می‌کنید. اگر علائم زیر در شما وجود دارد پس شما به روابط جنسی در اینترنت وابسته شده‌اید.

 

  • مخفی کردن فعالیت‌های اینترنتی از خانواده و افرادی که با شما زندگی می‌کنند
  • ادامه فعالیت‌های جنسی اینترنتی حتی در محل کار یا محل تحصیل
  • اغلب به دنبال پاک کردن تاریخچه و وبسایت‌های ثبت شده در مرورگر برای پنهان نمودن فعالیت‌های اینترنتی هستید
  • از اینکه کسی که دوستش دارید بفهمد که شما در هنگام استفاده از اینترنت چه فعالیت‌هایی کرده‌اید شرم دارید
  • خود را در حالی می‌یابید که فعالیت‌های اینترنتی سبب شده است که زمان را از دست بدهید و از باقی امور و فعالیت‌ها و مسئولیت‌های خود غافل شوید.
  • چک کردن مرتب چت‌روم‌هایی که در آن‌ها در رابطه با مسائل جنسی صحبت می‌شود، جز برنامه‌های روزمره‌تان شده است.
  • اکثر اوقات به دنبال فعالیت‌های جنسی خود در اینترنت هستید و در صورت عدم دسترسی به هنگام به موارد مورد نظر،‌ احساس ناآرامی می‌کنید.
  • در هنگام استفاده از اینترنت خود ارضایی می‌کنید.
  • دوستانی که در چت‌روم‌های جنسی دارید از دوستان واقعی و خانواده مهم‌تر هستند.
  • اغلب در سایت‌هایی با موضوع هرزه نگاری جستجو می‌کنید.
  • شما زمان زیادی را به فکر کردن در رابطه با موضوعات جنسی در اینترنت می‌گذارنید و توانایی دور کردن این تفکرات را ندارید. در بعضی مراحل از اعتیاد بیشتر، این افکار همیشه با شما هستند.
  • تلاش‌های ناموفق برای کنترل یا ترک استفاده از منابع جنسی باعث بازگشت دوباره شما به وضعیت پیشین می‌گردد و بارها و بارها و با وجود تصمیم قاطع بر ترک کردن منابع جنسی، به استفاده دوباره از این منابع روی می‌آورید. در واقع شما تصمیم می‌گیرید که این موضوع را محدود کنید. اما به وعده خود عمل نمی‌کنید و بار دیگر به سمت این موضوع کشیده می‌شوید.
  • در هنگام تلاش برای ایجاد محدودیت در فعالیت‌های جنسی آنلاین، کج خلقی در اخلاقیات شما پدیدار می‌شود. زمانی که شما برای پایان بخشیدن یا کم کردن فعالیت‌های جنسی در اینترنت، در تکاپو هستید، اندکی احساس عصبی و کج خلقی به شما دست می‌دهد. این تغییرات رفتاری شما را خانواده و دوستان قبل از خود شما متوجه می‌شوند.
  • استفاده از منابع جنسی، برای شما به عنوان راه فرار از مشکلات و احساساتی نظیر عدم دریافت حمایت و کمک از دیگران، احساس گناه، اظطراب و یا افسردگی است. زمانی که این گونه احساسات به شما دست می‌دهد شما به سمت مسایل جنسی در بستر اینترنت کشیده می‌شوید تا بدین طریق احساسات خود را کنترل کنید(همانطور که پیش از این اشاره شد،‌ این روش پاسخگو برای دفع احساسات نیست)
  • بعد از جستجوی بیشتر و مواجه شدن با مسائل جنسی واضح‌تر که پیش از این نمی‌دانستید، عطش شما برای بازگشت و کشف مسائل جنسی جدید افزایش می‌یابد.
  • ارتکاب جرایم جنسی غیر قانونی، با بیشتر شدن دامنه این مسائل، شما به مشارکت در رفتار غیر قانونی جنسی نزدیک و نزدیک‌تر می‌شوید. برای مثال دریافت، ارسال و یا مبادله تصاویر یا ویدیوهای تجاوز به کودکان موضوعی غیر قانونی‌ست و حتی تماشای آن توسط کاربران امری غیرقانونی و غیراخلاقی محسوب می‌گردد.
  • به خطر انداختن یا از دست دادن رابطه‌های عاطفی و خانوداگی، به خطر انداختن شغل، تحصیلات و یا موقعیت‌های مربوط به حرفه شما، به علت رفتار جنسی شما در محیط آنلاین. باید قبول کنید که رفتار جنسی آنلاین شما تاثیر مستقیمی در شرایط شما در محل کار، حرفه و حتی سلامت روحی و روانی شما دارد
  • نوعی بی اختیاری را تجربه می‌کنید و در حالی که ساعت‌های متمادی را به تماشای منابع جنسی هستید، به خود می‌آیید و در پایان به جای حس هیجان دچار نوعی عذاب وجدان و تنفر از خود می‌شوید.

[h=2]تست اعتیاد[/h] اگر هنوز در رابطه با اعتیاد یا عدم وابستگی خود به اینترنت به نظر قطعی نرسیده‌اید یا شک و شبهه‌ای دارید، تست اعتیاد وبسایت

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
که از تست معتبر وبسایت NetAddiction ترجمه شده است، به شما کمک می‌کند تا به میزان اعتیاد خود پی ببرید و با توجه به این موضوع، برنامه ریزی برای اصلاح زندگی مجازی خود را آغاز نمایید.

[h=2]سخن نهایی[/h] ممکن است بعضی از نکات مقاله در رابطه با شخصیت شما صادق نباشد یا بخشی از مقاله با نظرات شما تفاوت‌هایی داشته باشد. البته نکته اصلی و مغز صحبت مقاله در رابطه با تصحیح میزان استفاده از اینترنت و فضای مجازی‌ست. در یک طرف سکه، استفاده به هنگام، به اندازه و با هدف از فضای مجازی نه تنها مفید خواهد بود،‌ بلکه اثرات بسیار مثبتی نیز در شکل گیری شخصیت و افزایش دانش کاربران دارد. در طرف دیگر سکه، استفاده نادرست،‌ بی‌اندازه و وقت و بی‌وقت از این منبع اطلاعاتی عظیم، تاثیرات مخرب و اثرگذاری در زندگی اجتماعی و خصوصی و ویژگی‌های شخصیتی افراد دارد. پس در صورتی که تاکنون از اینترنت به درستی استفاده کرده‌اید، به تلاش برای حفظ روال فعلی و بهبود آن ادامه بدهید و در صورتی که احساس می‌کنید مصرف شما از این دنیای مجازی،‌ بیش از حد نیاز یا مجاز بوده است، بهتر است که سعی در تغییر الگوی مصرف خود کنید.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...