رفتن به مطلب

۳ راه جلوگیری از فساد مواد غذایی


ارسال های توصیه شده

میکروب ها در همه جا وجود دارند؛ در آب، هوا، روی میز و هر جایی که فکرش را بکنید یا نکنید. این موجودات ذره بینی مانند تمام انواع دیگر موجودات زنده برای رشد و بقا به مواد مغذی و آلی نیاز دارند. در این میان غذاهایی که از آنها با عنوان مواد غذایی فسادپذیر نام می برند، بهترین مکان برای تکثیر میکروب ها بوده و انسان در پی خوردن این غذاها دچار مسمومیت می شود. دمای اتاق ، بهترین دما برای رشد میکروب ها است و چنانچه شما تکه ای گوشت یا ظرفی شیر در دمای اتاق بگذارید، فرآیند فساد و رشد میکروبی در آنها خیلی زود و در مدت کمتر از دو ساعت شروع خواهد شد. پس بهتر است با هم روش های جلوگیری از رشد میکروب ها را در مواد غذایی فاسدشدنی مانند گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ و شیر بررسی کنیم....

 

۱) گرم نگه داشتن غذا

گرمای زیاد، بیشتر میکروب ها را می کشد و غذا را از نظر بار میکروبی سالم می کند. اگر غذای پخته شده ای را مدتی بعد می خواهید سرو کنید، حتما آن را گرم نگه دارید.

 

۲) سرد کردن غذاها

بهترین روش برای نگهداری از غذایی که فعلا نمی خواهید مصرفش کنید، سرد کردن آن است. باقی مانده غذاها را در یخچال یا فریزر گذاشته و دقت کنید که ظرف محتوی غذا درپوش داشته باشد. توجه کنید که کمی گرم نگه داشتن غذا سبب جلوگیری از رشد میکروب ها در آن نخواهد شد.

همچنین سرد یا منجمد کردن، میکروب های مواد غذایی را از بین نمی برد بلکه از سرعت رشد آنها خواهد کاست. مسمومیت های غذایی اغلب زمانی به وقوع می پیوندند که ماده غذایی پس از آماده شدن، مدت زیادی در دمای محیط بماند. غذایی را که از بیرون تهیه کرده اید حتما در یخچال یا فریزر نگه داری کنید.

 

 

۳) منجمد کردن غذاها

سرمای یخچال در حدود ۴ درجه سانتی گراد بوده، در حالی که سرمای فریزر باید صفر درجه سانتی گراد باشد. توجه کنید که در انتقال مواد غذایی به فریزر به ظرف مورد استفاده و نیز اندازه آن توجه کنید. اگر ظرف بزرگی دارید که پر از غذا است، آن را در ظروف کوچک تر ریخته و داخل فریزر بگذارید تا هر چه زودتر منجمد شوند. عقیده عوام بر این است که غذاهای داغ را نباید در یخچال گذاشت در صورتی که آزمایش های میکروبی نشان داده اند، گذاشتن غذای داغ در محیط آشپزخانه تا سرد شدن آن، مقدار بار میکروبی غذا را به طور قابل ملاحظه ای افزایش داده و هر چه این زمان طولانی تر باشد، بار میکروبی بیشتر خواهد بود. در ضمن گذاشتن غذای داغ در یخچالی که سالم بوده و دمای آن حدود ۴ درجه سانتی گراد است مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

سوال مهمی که درباره مصرف مواد غذایی منجمد مطرح می شود این است که آیا می توان غذای منجمدی را که بخشی از آن یا تمام آن آب شده است، دوباره منجمد کرد؟ غذای منجمدی که یخش آب شده ولی هنوز حاوی کریستال های یخ است، دوباره قابل انجماد می باشد اما اگر یخ آن تماما آب شده باشد، انجماد دوباره کار درستی نیست. سبزی ها اگر حاوی کریستال های یخ باشند، دوباره قابل انجمادند و این امر درباره گوشت و مرغ خام نیز صدق می کند. درباره مواد غذایی پخته شده مانند گوشت و مرغ، آنها را درون قابلمه گذاشته و در آن را محکم ببندید تا طعم آن عوض نشود و بعد دوباره فریز کنید.

نکته مهم در انجماد دوباره توجه به این نکته است که غذاهای دریایی را اگر حتی حاوی کریستال های یخ باشند دوباره منجمد نکنید، این دسته از مواد غذایی بعد از خروج از انجماد باید سریع پخته شوند. میوه ها و محصولات آنها به شرط اینکه طعم شان عوض نشده باشند دوباره قابل انجمادند. آجیل ها، نان ها، کیک های ساده و کلوچه ها را می توان با اطمینان دوباره منجمد کرد.

 

غذاهای خامه دار، پودینگ ها و بستنی بعد از خروج از انجماد باید دور انداخته شوند، این گونه مواد غذایی را هرگز دوباره منجمد نکنید. همواره به این نکته توجه داشته باشید که میوه ها، سبزی ها، گوشت ، مرغ و غذاهای از پیش آماده شده ممکن است بدون اینکه بوی خاصی داشته باشند، فاسد شده باشند. اگر این مواد دوباره منجمد شده و پخته شوند، خطرهای بسیاری به دنبال خواهند داشت.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...