رفتن به مطلب

تقویم برای فریزر


ارسال های توصیه شده

انواع فرآورده‌هاي خوراكي با منشا دامي، به خصوص گوشت قرمز و سفيد از اجزاي لاينفك رژيم غذايي محسوب مي‌شوند كه براي دستيابي به جامعه سالم، به ويژه در ابعاد جسمي و ذهني اقشار جوان و روبه رشد بسيار ضروري است.

 

در كشور ما اكثريت جمعيت را جوانان تشكيل مي‌دهند و از طرفي بيش از دغدغه تامين پروتئين حيواني در رژيم غذايي مردم، تأمين سلامت و كيفيت آن مطرح است. در همين ارتباط بسته‌بندي بهداشتي و عمر ماندگاري محصول داراي جايگاه ويژه است.

 

در قالب چند پرسش و پاسخ، اطلاعاتي را درباره بهداشت فرآورده‌هاي دامي مرور مي‌كنيم.

يك عامل محافظ و نگهداري‌كننده است كه از مواد غذايي در برابر صدمات فيزيكي محافظت كرده و از آلودگي آنها طي حمل‌ونقل، نگهداري و توزيع جلوگيري مي‌كند.

 

انواع بسته‌بندي فرآورده‌هاي خام دامي رايج در ايران چگونه است؟

 

1ـ بسته‌بندي معمولي در ظرف يك‌بار مصرف كه فرآورده‌ در ظروف معمولي يك‌بار مصرف قرار مي گيرد و با پوشش پلاستيكي مناسب روي آن، مانع از آلودگي‌هاي ثانويه مي‌شوند.

 

2ـ بسته‌بندي در خلا در ظروف يك‌بار مصرف. با استفاده از دستگاه وكيوم(vaccum) هواي موجود در بسته تخليه مي‌شود و به‌اين‌وسيله اكسيژن در تماس مستقيم با فرآورده نخواهد بود.

 

3ـ بسته‌بندي با اتمسفر اصلاح شده در ظروف يك‌بار مصرف كه در اين روش با استفاده از گازهاي خنثي نظير N2 و CO2 تركيب هواي مجاور فرآورده در داخل بسته‌بندي را تغيير داده و گازهاي مورد نظر با نسبت مناسب در مجاورت فرآورده‌ خواهند بود.

 

4ـ بسته‌بندي كارتني كه فرآورده با حجم بالا را در پوشش پلاستيك و كارتن سه لايه غير قابل نفوذ به آب قرار مي‌دهند.

 

استاندارد زمان نگهداري فرآورده‌هاي خام دامي چيست؟

 

عمر ماندگاري به مدت زماني پس از توليد فرآورده مي‌گويند كه در صورت نگهداري در شرايط تعريف شده، ويژگي‌هاي مطلوب حسي، شيميايي، فيزيكي يا ويژگي‌هاي ميكروبي حفظ شده و در نهايت فرآورده سالم و مناسب باقي مي‌ماند.

اين زمان بر اساس نوع بسته‌بندي و شرايط نگهداري تعيين مي‌شود.

 

چرا عمر ماندگاري اهميت دارد؟

 

گروه مصرف‌كننده آسيب‌پذير يا جمعيت حساس كه جمعيت هدف هستند، 25 درصد هر جامعه‌اي را تشكيل مي‌دهند كه شامل كودكان زير 5 سال، زنان باردار، افراد مسن بالاي 65 سال، سالمندان، معلولان و افرادي كه داراي ضعف دستگاه ايمني هستند مانند سرطاني‌ها يا افرادي كه پس از پيوند عضو از داروهاي تضعيف‌كننده سيستم ايمني استفاده مي‌كنند، است.

بنابراين استفاده از فرآورده‌هاي خام دامي پس از عمر ماندگاري، حتي اگر ظاهر فرآورده تغيير قابل ملاحظه‌اي هم پيدا نكرده باشد، از نظر علمي صحيح نيست.

 

سياست‌هاي بهداشتي سازمان دامپزشكي كشور براي سلامت فرآورده‌هاي خام دامي چيست؟

 

با توجه به خطر انتقال برخي از بيماري‌هاي قابل انتقال بين انسان و حيوان از طريق تماس يا مصرف فرآورده‌هاي خام دامي از جمله: 16 نوع بيماري باكتريايي مثل سياه‌زخم، 30 نوع بيماري ويروسي مثل تب‌خونريزي ‌دهنده كريمه كنگو، 22 نوع بيماري انگلي مثل كيست‌هيداتيک، سلسله مراقبت‌هاي بهداشتي بشرح ذيل صورت مي‌پذيرد:

 

1ـ پيشگيري و مبارزه با بيماري‌هاي مشترك بين انسان و حيوان و بيماري‌هاي واگيردام و بيماري‌هاي انگلي در مزرعه

2ـ بازرسي بهداشتي لاشه و آلايش مربوطه در كشتارگاه‌ها

3ـ بازرسي بهداشتي در مراكز بسته‌بندي در تمامي مراحل

4ـ بازرسي بهداشتي محل‌هاي توزيع و مراكز عرضه فرآورده‌هاي خام دامي

 

توصيه‌هاي بهداشتي براي مصرف‌كنندگان چيست؟

 

1ـ از خريد و مصرف فرآورده‌هاي خام دامي بدون مهر دامپزشكي يا برچسب معتبر دامپزشكي جداً خودداري فرماييد.

2 - از خريد گوشت چرخ‌كرده ي از قبل آماده شده در بسته‌بندي متفرقه، جداا خودداري فرماييد.

3 - فرآورده‌هاي خام دامي خود را فقط از مراكز معتبر و داراي مجوز بهداشتي خريداري کنيد.

4 - هنگام قطعه‌ قطعه کردن يا شست‌وشوي فرآورده‌هاي خام دامي از دستكش استفاده كنيد.

5- از خريد فرآورده‌هاي خام دامي كه خارج از يخچال عرضه مي‌گردد، جدا خودداري فرماييد.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...