رفتن به مطلب
قاصدکــــــــ

آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها

پست های پیشنهاد شده

استوقودوس،دشمن استرس

 

 

این گیاه از جمله گیاهانی است که خواص درمانی زیادی دارد و معمولا مصرف آن در عطاری ها به برخی مراجعین توصیه میشود.

1- گل تازه استوقودوس را بین دستتان له کنید و روی پیشانی بمالید تا از استرس شما کاسته شود؛ این گیاه به طور طبیعی فرد را از اضطراب و تنش رهایی میدهد.

 

2-چای استوقودوس خواب آور است و خستگی را تسکین میدهد.

 

3- استشمام آن احساس سبکی و تمیزی را تداعی میکند.

 

4- کمی گل استوقودوس کنار بالشت قرار دهید تا خواب بهتری داشته باشید. هم چنين مي توانيد مقداري از عصاره ي اين گياه را به روي روبالشتي خود بماليد و از خواب ارام خود لذت بيشتر ببريد .

 

 

1cee8d9c3dd7f4af9c2153c712657c3c.jpg

 

 

5-پوست سوخته، زخم شده یا ملتهب را با کمی روغن این گل و با آب حاوی استوقودوس شست و شو دهید.

 

6-خوشه ای از این گل را در پارچه ای ببندید و به هنگام شست و شو لباس در ماشین لباس شویی قرار دهید تا لباس ها بوی خوش و تازه بگیرد.

 

7-خاصیت ضدعفونی کننده روغن این گل،برای زخم ها مفید است.

 

8-گل استوقودوس را مانند چای دم کنید و به طور روزانه برای رفع شوره از آن استفاده کنید.

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال

گشنیز:

 

Geshniz-0222-as.jpg

 

 

این گیاه ضد نفخ است و دل درد را برطرف میکند. گشنیز خاصیت ضد التهابی دارد و علایم آرتریت را کاهش میدهد. گیاه گشنیز از عفونتهای ادراری جلوگیری میکند و خاصیت ضد تهوع دارد. مصرف آن از میزان قند خون می کاهد. منبع بسیار خوبی از فیبرهای غذایی است. کلسترول بد(ال.دی.ال) را کاهش میدهد و کلسترول خوب(اچ.دی.ال) را افزایش میدهد. گشنیز سرشار از آهن و منیزیم است و مصرف آن کرمهای روده و معده را از بین میبرد و ادرارآور است. مصرف تخم گشنیز برای افزایش میزان شیر در مادران شیرده نافع است. شما میتوانید برای تسکین درد دندان تخم گشنیز را بجوید. همچنین تخم گشنیز برای قلب مفید و نشاط آور است. مصرف آب گشنیز خواب آور است و خوردن این گیاه با غذا از ترش کردن جلوگیری میکند.تخم گشنیز را میتوان به عنوان ادویه به غذا افزود و با اینکه آن را مانند چای دم کرده است

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال

حنا:

 

 

cd6de792cbaea76505eb2894cdb0878f.jpg

 

 

 

حنا بوته ای با گلهای کوچک سفید و صورتی معطر با میوه های کوچک و گرد است.از زمانهای قدیم این گیاه به عنوان ماده رنگی برای تزئین هنگام جشن عروسی و یا جشن های دیگر در شبه قاره آسیا به کار برده می شده است.چند خاصیت از حنا به شرح زیر است:

 

 

1- ماساژ با روغن جوشیده خردل با برگ حنا باعث رشد مو میشود.

 

2-دانه این گیاه برای برطرف کردن اسهال خونی موثر است.

 

3-استفاده از پوست درخت این گیاه به شکل پودر برای درمان اختلالات کبدی مانند یرقان و بزرگ شدن کبد مفید است.

 

4-ماده حاصل از جوشاندن گل این گیاه در سرکه و مالیدن آن روی پیشانی، سردرد را برطرف میکند.

 

5-جوشاندن برگ حنا برای درمان گلو درد موثر است.

 

6-این گیاه باعث یراقی و سیاهی مو میشود.

 

7-شوره سر را درمان میکند.

 

8-در خواب آرام موثر است.

 

9-حنا با عفونتها مقابله میکند.

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال

انبه:

 

 

25056938.JPG

 

 

این میوه از لذیذترین و چاق کننده ترین میوه هایی است که به آن عنوان "سلطان میوه ها" را داده اند. مصرف انبه تاثیر مثبتی روی بیماریهای مختلف دارد که به شرح زیر است:

 

 

1- دارای نوعی ترکیب موسوم به فنل است که دارای قابلیتهای قوی آنتی اکسیدان و ضد سرطان است.

 

2-مصرف مرتب این میوه که سرشار از آهن است،به زنان باردار و ا فراد کم خون توصیه میشود.

 

3- منفذهای گرفته پوستی را باز میکند.

 

4- با اسید معده و سوء هاضمه مبارزه میکند.

 

5- انبه دارای میزان پایینی کربوهیدرات است.

 

6- سرشار از ویتامینهای آ و ای و سلنیم است که بدن را در مقابله با بیماریهای قلبی و دیگر بیماریها محافظت میکند.

 

7- خاصیت ضد التهابی آن در کاهش دادن عارضه های آلرژی کمک میکند.

 

8- مصرف این میوه برای مبتلایان به عفونتهای باکتری، یبوست، اسهال، اسهال خونی، اختلال بینایی،ریزش مو، گرمازدگی، اختلال مثانه، اختلال قاعدگی، بواسیر، سینوزیت و ... نیز مفید است.

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال

آویشن:

 

L6335461360860.jpg

 

این گیاه ابتدا در منطقه مدیترانه کشت میشد.مردم مصر باستان از آن برای مومیایی کردن مرده های خود استفاده میکردند.خواص دارویی این گیاه به عنوان ماده ضدعفونی کننده و ضدباکتریایی قبل از کشف آنتی بیوتیک در قرن شانزده شناسایی شد.آویشن به طور عمده در آسیا تولید میشود اما در اروپا،منطقه مدیترانه و آمریکا به طور گسترده کشت میشود. این گیاه برای درمان برونشیت حاد بسیار موثر است ؛خاصیت ضدقارچی آویشن،علاوه بر درمان عفونتهای قارچی انگشتان پا و ناخنهای دست در ضدعفونی کردن دیوارهای کپک زده نیز ثابت شده است.آویشن که ضد باکتریایی است در ماده دهان شوی برای ضدعفونی کردن دهان به کار برده میشود.تحقیقات اولیه نشان داده، روغن طبیعی موجود در این گیاه از بروز نوعی باکتری موادغذایی که باعث اسهال خونی شدید میشود، جلوگیری میکند.

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال

بهار نارنج :

 

 

 

florida.jpg

 

 

اگر این روزها به شهرهای شمالی کشورمان سفر کنید، حتما از عطر گل‌های بهار نارنج سرمست خواهید شد.

بهار نارنج همان شکوفه درخت نارنج است که در فصل بهار درخت را زینت داده، در پاییز و زمستان، جای خود را به میوه نارنج می‌دهد. این گل اگرچه در پخت مربا مورد استفاده قرار می‌گیرد ولی کاربرد اصلی آن به‌همان صورت گل خشک و به‌خصوص عرق در طب گیاهی است. برای مصرف دارویی، شکوفه‌های بهارنارنج را صبح زود به حالت غنچه نشکفته می‌چینند و سپس در محلی تاریک سریع خشک می‌کنند تا تغییر رنگ ندهند.

 

 

مهم‌ترین خاصیت دارویی بهارنارنج تاثیر آن روی سیستم عصبی بدن است. بهارنارنج آرامش‌بخش و ضدهیجانات دستگاه عصبی است و سردردهای عصبی و همچنین میگرنی را کاهش می‌دهد.

 

- بهارنارنج در تقویت معده و طب بسیار مؤثر است و تپش نامنظم قلب، تشویش و اضطراب را از بین می‌برد.

- برای کنترل تشنج‌ها و حمله قلبی هم بهار نارنج را توصیه می‌کنند.

- اگر مشکل کم‌خوابی یا بی‌خوابی دارید، حتما پیش از خواب، مقداری عرق بهارنارنج یا چای آن را بنوشید.

- برای درست کردن چای بهار نارنج، کافی است ۱۰گرم از گل بهارنارنج را در دو لیوان آب‌جوش به مدت ۲۰دقیقه بجوشانید، سپس آن را صاف کرده، ‌همراه یک قاشق سوپ‌خوری عسل میل کنید.

 

با خوردن این چای، خواب خوش و آرامی خواهید داشت.

 

 

Tea01.jpg

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال

خواص دارویی گل میخک

 

حتما تا آخرش بخونید خیلی جالبه

منبع:پارسی طب

درخت ميخك بومي جزاير اندوزي و اقيانوسيه است و به علت زيبايي خاصي كه دارد امروزه در بشتر نقاط دنيا به عنوان درخت زينتي پرورش داده مي شود. ميخك درختي است كوچك و مخروطي شكل كه برگهاي آنها هيچ وقت زرد نمي شود و در تمام طول سال سبز است.

 

ـ اسانس ميخك داراي اوژنول، كاربوفلين، الكل، بنزيليك، بنزوات دموتيل، فورفوول و اتيلن مي باشد اوژونول كه ماده اصلي ميخك مي باشد، آرام كننده و ضد عفوني كننده از آن در دندان پزشكي براي آرام كردن درد دندان استفاده مي شود.

 

ـ خواص طبيعي گل ميخك: خشك شده غنچه درخت از دو هزار سال بيش به عنوان ادويه به كار مي رفته است. از نظر طب قديم ايران ميخك خيلي گرم و خشك است و داراي خواص بسياري است.

ـ براي رفع دندان درد و گوش درد يك قطره از اسانس ميخك و يا روغن آن را روي دندان بماليد و يا در گوش بچكانيد.

ـ ميخك تقويت كننده مغز مي باشد و كساني كه حافظه ضعيف دارند بايد از دم كرده ميخك استفاده كنند.

ـ ميخك از سرطان جلوگيري كرده و حتي درمان كننده سرطان مي باشد.

ـ حالت تهوع و استفراغ را برطرف مي كند، بدين منظور مي توان 2 قطره از اسانس ميخك را در يك ليوان ريخت و نوشيد و يا از يك فنجان دم كرده ميخك استفاده كرد.

%D9%85%DB%8C%D8%AE%DA%A91.jpeg

ـ براي رفع سردرد مفيد است.

ـ ضعف اعصاب را درمان مي كند.

ـ در برطرف كردن فلج و لقوه مؤثر است.

ـ براي رفع تنگي نفس مفيد است.

ـ جويدن ميخك بوي بد دهان را برطرف مي كند ولي مواظب باشيد كه با زبان تماس نگيرد زيرا باعث سوزش زبان مي شود.

ـ كساني كه مبتلا به بيماري وسواس هستند براي درمان آن بايد ميخك بخورند.

ـ مقوي معده و جهاز هاضمه است .

كبد و كليه را تقويت مي كند.

ـ سكسكه را برطرف مي كند.

 

ـ كساني كه قطره قطره ادرار مي كنند براي درمان آن بايد چاي ميخك بنوشند.

ـ براي درمان غذايي و تقويت رحم بايد از 4 گرم ميخك، هر روز به طور مرتب استفاده نمود.

ـ ميخك اشتها آور است و بدن را تقويت مي كند.

ـ ميخك ضد عفوني كننده بسيار خوبري است و مي توان از آن به عنوان كمپرس براي شستشوي زخم ها استفاده كرد.

ـ براي آسان كردن زايمان خانم هاي حامله بايد در ماههاي آخر بارداري هر روز چاي ميخك استفاده كنند و حتي در اتاق هاي زايمان نوشيدن چاي ميخك، زايمان را تسهيل مي كند.

ميخك تب بر و كرم كش است و داروي كرم كش داراي ميخك مي باشند.

ـ براي گردش خون و قلب مفيد است.

ـ اسهال و دل درد را درمان مي كند.

ـ براي برطرف كردن دردهاي رماتيسمي 3 تا 4 قطره روغن ميخك را با 5 گرم روغن بادام مخلوط كرده و روي قسمت هاي دردناك بماليد.

 

ـ براي درمان كمر درد، چاي ميخك و يا 2 قطر اسانس ميخك را با آب گرم و يا چاي مخلوط كرده و بنوشيد.

ـ استفاده از ميخك گرفتگي عضله را از بين مي برد.

ـ نوشيدن يك فنجان چاي ميخك بعد از غذا، گاز و درد معده را از بين مي برد. (براي تهيه چايي يا دم كردن ميخك مقدار 10 گرم ميخك را با يك ليتر آب جوش مخلوط كرده و به مدت 5 دقيقه دم كنيد.)

 

مضرات ميخك:

همانطور كه گفته شد ميخك بسيار گرم است، بنابراين براي گرم مزاجان مناسب نيست و ممكن است باعث ناراحتي كليه و روده ها شود. اين گونه افراد بايد ميخك را با صمغ عربي مخلوط كرده و بخورند.

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از ۷۵ اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به عنوان یک لینک به جای

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.


×
×
  • جدید...