رفتن به مطلب

شرح آزمایشگاه و وبخشهای موجود در آزمایشگاه غذا


mani24

ارسال های توصیه شده

[h=2][/h]

آزمایشگاه غذا

وظيفه کنترل مواد اوليه مورد مصرف در صنايع غذايي و مواد غذايي فرآوري شده در کليه مراحل توليد، عرضه و توزيع از طريق انجام آزمونهاي ارگانولپتيکي، فيزيکي، شيميايي، ميکروبي و سم شناسي بر اساس استانداردهاي موجود را بر عهده دارد. اين آزمايشگاه از بخشهاي مختلف غلات و فرآورده هاي آن، شير و فرآورده هاي لبني، گوشت و فرآورده هاي پروتئيني، ميوه و سبزي و فرآورده هاي آن، چربيها و روغن ها، شيمي مواد اوليه، ادويه و چاشني، رنگ، اسانس، ظروف و بسته بندي، سم شناسي و ميکروب شناسي تشکيل شده است.

 

 

 

بخش نمونه گيري

در اين واحد كليه نمونه هاي غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي كه از ادارات نظارت بر مواد غذايي و آشاميدني سراسر كشور و همچنين نمونه هاي جمع آوري شده از سطح عرضه و... تحويل گرفته شده و پس از كد گذاري جهت كار به بخشهاي مربوطه ارسال مي گردد.

همچنين وظيفه جمع آوري پاسخ از بخشها و هماهنگي جهت تهيه پاسخ نهايي را بر عهده دارند.

 

بخش ميكروب شناسي

در اين بخش كليه نمونه هايي كه به آزمايشگاه غذا وارد مي شود و نياز به آزمون ميكروبي دارد مثل آرايشي، بهداشتي، غذايي، آشاميدني، ضد عفوني كننده ها آزمايش مي شود. كليه آزمونها مطابق با استانداردهاي بين المللي و روشهاي معتبر پايه ريزي شده است.

 

بخش سبزيجات و ميوه جات

در اين بخش. فرآورده هاي ميوه و سبزي، قارچ بسته بندي، سبزي هاي بسته بندي، آبميوه، کنسانتره، خشکبار، کنسرو سبزيجات و کمپوت ها، مواد اوليه در توليد آبميوه، آنزيم آميلاز، پكتيناز، مواد رنگبر، پکتين و لوا شک در اين بخش ازمايش مي شود.

 

بخش لبنيات

در اين بخش شير خشك، غذاي كودكان شير خوار، شير خشک صنعتي، پودر پنير، پودر اب پنير، بستني، شير بسته بندي و فرآوري شده، خامه، پنير، پنير پيتزا، دوغ، لاکتاز، امولسيفاير ها، کشک، قره قروت و بستني يخي در اين بخش آزمايش مي شود.

 

بخش رنگ

وظيفه اصلي بخش شناسايي و جستجوي رنگها در فرآورده هاي خوراكي، آشاميدني آرايشي و بهداشتي و همچنين در بعضي فرآورده هاي داروئي مي باشد. ارزيابي مواد اوليه وارداتي و جستجوي رنگهاي غيرخوراكي در فرآورده هاي خوراكي كه بعنوان تقلب استفاده مي شود از ديگر مهارتهاي اين واحد مي باشد.

 

بخش سم شناسي

بخش سم شناسي يكي از مهمترين واحدهاي اين اداره بوده كه وظيفه بررسي و شناسايي و آناليز آلاينده هاي شيميايي مواد غذايي را كه شامل باقيمانده سموم، فلزات سنگين، مايكوتوكسين ها... را بعهده دارد. اهميت و موقعيت استراتژيك بخش در صدور گواهي بهداشتي پسته صادراتي ايران از نظر وجود و ميزان آفلاتوكسين است كه بر اساس روشهاي معتبر و جديد انجام مي پذيرد.

بخش بسته بندي و ظروف

در اين بخش بسته بندي مواد غذايي، سلولزي، فلزي، شيشه اي، پليمر، خمير کاغذ، کاغذ، فيلم، ظروف وارداتي، مقوا، کاغذ موم دار و فيلم هاي چند لايه، مواد اوليه لاک PET (پلي
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
ترفتالات) آزمايش مي شود.

 

بخش روغن ها وچربي ها

در اين بخش روغن هاي خوراكي، جامد و مايع، آفتابگردان، سويا، ذرت، پنبه دانه، هسته انگور، كره، مارگارين، ديمودان بعنوان امولسيفاير، آنتي اكسيدان هاي استفاده شده در روغن، ويتامين هاي محلول در چربي، كره كاكائو، خاك رنگبر و..... آزمايش مي شود.

 

بخش شيمي غذا

در اين بخش نوشيدني هاي دم كردني، آب بسته بندي شده و آشاميدني، انواع نوشيدني هاي داراي قند، انواع نوشابه هاي رژيمي و انرژي زا، تمام فرآورده هاي قندي (مربا، قند و شكر، عسل، نبات، آب نبات، تافي، شكلات و.......)، كليه مكمل هاي غذايي، تمام فرآورده هاي رژيمي و مواد اوليه استفاده شده در صنايع غذايي (ويتامين ها، اسيد ها، تنظيم، محافظ هاي ميكروبي، امولسيفاير ها، افزودني، تنظيم كننده هاي PH) آزمايش مي شود.

 

بخش ادويه جات و چاشني

در اين بخش ادويه جات پودري يا كامل، نمك يد دار، نمك ساده، يدات پتاسيم، انواع سس هاي خوراكي، رب انار، سركه، ترشي، آبليمو، آبغوره، آب نارنج، جوز هندي و هل و..... آزمايش مي شود.

 

بخش شيمي دستگاهي

نمونه هايي كه در اين بخش كار مي شود بطور مستقيم فقط نمونه آب معدني و آشاميدني، نمونه هاي بخش هاي ديگر كه نياز به آناليز دستگاهي دارند با دستگاه هاي گاز كروماتوگرافي GC SPECTROPHOTOMETER,

ATOMIC ABSORBTION, HPLC, ..... انجام مي شود.

 

بخش گوشت وفرآورده هاي پروتئيني در اين بخش فرآورده هاي گوشتي، مرغ و ماهي، تخم مرغ، منابع گوشت، کنسرو، سويا کنسرو هاي گوشتي، ژلاتين، پودر تخم مرغ کامل، همبرگر، سوسيس و كالباس .... اندازه گيري مي شود.

 

بخش غلات

دراين بخش غلات ، فرآورده هاي غلات، حبوبات شامل دانه غلات، ماکاروني، کيک و کلوچه، چيپس، رشته، نشاسته، چوب شور، بيسکوئيت، غذاي کودک، بهبود دهنده، شيريني، سمنو، پيراشکي، خمير پيتزا، آرد نخودچي، سوخاري و سوپهاي آماده در اين بخش آزمايش مي شود.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...