رفتن به مطلب

ضوابط مدیریت بهداشتی طیور گوشتی


ارسال های توصیه شده

ضوابط مدیریت بهداشتی طیور گوشتی:

× خروج تلفات وضایعات از مرغداری ها ممنوع اعلام می گردد .

× كلیه مرغداران موظفند نسبت به دفع تلفات وضایعات از طریق چاه یا لاشه سوز اقدام نمایند .

× ضوابط حمل كود بصورت جداگانه تدوین خواهد شد .

× آماده سازی سالن وتجهیزات.

× نظافت كامل وشستشو و ضد عفونی سالن وتاسیسات وتجهیزات ومحوطه بایستی قبل از جوجه ریزی برابر دستورالعمل ضمیمه باشد .

× نگه داری هرگونه طیور زینتی – بومی و سایر ماكیان وحیوانات دیگر درمحوطه مرغداری ممنوع می باشد نگه داری سگ های نگهبان تحت شرایط خاصبهداشتی مجاز می باشد .

× مرغداران ملزم به تهیه لباس كار مناسب ، ‌كلاه ، چكمه و ماسک جهت پرسنل و بازدیدكنندگان و واكسیناتورها میباشد .

× كلیه مرغداران میبایستی دارای امكاتات حمل ونقل مناسب واكسن وهمچنینیخچال جهت نگه داری واكسن در مرغداری و لوازم و وسایل مناسب جهت استفادهواكسن باشند .

× كلیه كارگران مرغداری بایستی دارای كارت بهداشتی از شبكه های بهداشت ودرمان استان باشند .

× شستشو وگاز دادن یا ضد عفونی كلیه لوازم وتجهیزات از قبیل دانخوری ،آبخوری ،‌ كیسه های حمل دان والبسه و …. به ویژه وسایلی كه از دوره قبلمورد استفاده قرار گرفته است الزامیست .

× مواد متشكله خوراک طیور از داخل واحد خارج نشده و بنحو مناسب ضد عفونی گردد.

× حداقل فاصله جوجه ریزی بعدی از زمان تخلیه كود درشرایط عادی 15 روز تعیین می گردد .

× حداقل فاصله بین جوجه ریزی در شرایط غیر عادی بویژه در مناطق متراكم بسته بنوع بیماری توسط ادارات دامپزشكی اعلام خواهد شد.

× استفاده از كارت اطلاعات پرورشی جهت هرگله بطور مجزا برای هر سالن توصیهمی گردد . این كارت باید حاوی عناوین تعداد جوجه ریزی تاریخ جوجه ریزی ،تلفات روزانه ، ‌واكسیناسیون .‌دان مصرفی روزانه ، داروی مصرفی و كلیهمسایل مدیریتی باشد .

× تجهیزات جهت آماده سازی وشستشوی سالنها از قبیل دستگاه سمپاش و‌شعلهافكن ، ‌پمپ تحت فشلر و ….. در واحدهای پرورشی بصورت اختصاصی ضروری است .

× تجزیه شیمیائی ومیكروبی آب آشامیدنی در مرغداری حداقل بطور سالیانه به جهت رفع نقایص ممكن انجام پذیر .

× جهت جلوگیری از عوارض سوء ‌رشد وایجاد زمینه های مساعد كننده بروزبیماریها باید از مواد اولیه خوراک طیور منطبق بر استاندار های ملیاستفاده شود.

× پساب وفاضلاب مرغداریها به چاه فاضلاب داخل مرغداری هدایت شود . مسیر هدایت فاضلاب باید دارای پوشش مناسب وقابل كنترل باشد .

× نصب كنتر آب در مبداء ‌ورودی آب به هر سالن بمنظور ثبت میزان مصرف آب روزانه ضروری است .

× به منظور كنترل دما و رطوبت نصب دماسنج و رطوبت سنج در محل و ارتفاع مناسب وتعداد كافی ضروریست .

× حوضچه مناسب جهت غوطه ور كردن وسایل مرغداری در محوطه احداث گردد .

 

منبع: تهیه و تنظیم:

سید مهرداد اسحق حسینی ؛ سردبیر ماهنامه الکترونیک کویر

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...