رفتن به مطلب

هگزامتيا( Hexamita )


ارسال های توصیه شده

هگزامتيا( Hexamita )

عامل بروز اين بيماري يک نوع انگل است . اين انگل تک ياخته اي قادر است در روده حرکت کند و به وسيله مدفوع ماهي در آکواريوم پخش مي شود ، انگل بيماري هگزامتيا به صورت تاجک دار است و به آساني ديده نمي شود .

 

 

607e0wsaoiuerxfglmy.jpg

 

علت ها:

- : استفاده از غذا هاي فاسد

- : وارد شدن وسايل آلوده و کثيف به آب آکواريوم

- : ماند غذا در آکواريوم و خراب شدن غذا

- : کيفيت پايين آب

- : وجود ذغال اکتيو به صورت هميشگي در آکواريوم ( اين مورد به صورت 100% ثابت نشده است )

 

راههاي تشخيص:

 

اين بيماري ( انگل ) به دو صورت در ماهيان بروز ميکند :

1 ) بيماري سوراخ در سر(عامل خارجي)

2 ) بيماري روده اي(عامل دروني)

 

1 ) بيماري سوراخ در سر :

 

 

r3sa4bjwsmcrip9qyav.jpg

 

اين بيماري اغلب در ماهيان حساس مثل آنجل ، ديسکس و اسکار بروز ميکند ، ولي زماني که اين بيماري در آکواريوم به وجود آيد ، تمامي ماهيان ،آلوده به اين بيماري مي شوند .

معمولاً در ابتداي بروز اين بيماري يک جوش کوچک در ناحيه سر ماهي بروز ميکند و بعد از مدتي عمق اين جوش زياد مي شود و ماهي به طور ناگهاني ميميرد . اين انگل در سوراخي که در سر ماهي بيماري به وجود مي آورد زندگي ميکند و به مرور زمان باعث مي شود عمق اين سوراخ زياد شود ، در بعضي موارد اين انگل به سختي در محل بيماري ديده مي شود . براي درمان اين بيماري مي توانيد از قرص ميترانيدازول يا جوهر سولفات استفاده کنيد ( روش استفاده از دارو در انتها توضيح داده مي شود ) . اين انگل به صورت تک ياخته در روده ماهي بيمار وجود دارد و به سرعت شروع به تکثير ميکند .

 

2 ) بيماري روده اي:

59a04sabldwjwvog0ch.jpg

 

اين نوع مدفوع ماهي بيمار است،شفاف و شيشه اي كه در آب شناور مي ماند:

 

 

 

1az3ff1fdo2u51fhrm9.jpg

 

 

اين بيماري يکي از شايع ترين بيماري هاي ماهيان آب شيرين است . در ابتداي بروز اين بيماري ، مدفوع ماهي آلوده سفيد رنگ و رقيق است و مدفوع روي آب مي ماند که در اين مرحله بايد اقدام به مداواي ماهي بيمار کرد . بعد از چند روز ماهي آلوده به اين انگل از نور ميترسد و در يک گوشه تاريک آکواريوم مخفي مي شود و ماهي اشتهاي خود را براي غذا خوردن از دست ميدهد و گوشه گير مي شود ، ماهي آلوده ضعيف شده و بعد از مدتي مي ميرد .

اين بيماري به شدت واگيردار است و اگر در مراحل اول بروز بيماري درمان نشود ، ريشه کني اين بيماري بسيار سخت است . بايد ماهي بيمار در قرنطينه مداوا شود .

 

درمان

 

9sff3dvcc0u18o60tp.jpg

 

درمان براي هر دو نوع اين بيماري يکي است .

در صورت که بيماري در مراحل اوليه باشه و ماهي ميل به غذا خوردن داشته باشه ، شما بايد از قرص ميترونيدازول استفاده کنيد به اين صورت که :

يک قاشق چاي خوري از قرص مترونيدازول برداشته و با 445 گرم غذا ( دل ) مخلوط کنيد ، غذا را در يخچال قرار دهيد و به مدت 10 روز و هر روز 2 وعده از اين غذا به ماهي بدهيد .

در صورتي که بيماري در مرحله پيشرفته باشد و ماهي غذا نخورد بايد 250 ميلي گرم قرص مترونيدازول رو براي 38 ليتر آب مخلوط کنيد ، درمان بايد در مخزن قرنطينه انجام بشه ( علت : آسيب به باکتري هاي مفيد و خراب کردن چرخه سيکل ازت )،در اين حالت ، در روز دوم كه ماهي درون اين تانك(قرنتينه)قرار دارد وقدار نصف داروي قبل(نصف قرص ميترونيدازول250)را پس از تعويض نصف آب و جايگزيني آن با آب تازه(آب بدون كلر،24 ساعت مانده)در آب حل كرده و اضافه مي كنيم ، ولي اگه مخزن قرنطينه نداريد پس :

250 ميلي گرم قرص مترونيدازل رو براي 38 ليتر آب آماده کنيد ( اگر آکواريوم شما 100 ليتر آب داره بايد 2 تا و نصفي قرص 250 ميلي گرمي در آب بريزيد ) 5 روز ماهي در اين وضعيت بماند ، بعد از 5 روز شما 30% آب رو سيفون کنيد ، 2 روز بعد هم مجدداً 30% سيفون کنيد .

 

** موارد مهم

 

- : همانند درمان تمام بيماري ها اكسيژن دهي زياد توصيه مي شود.

- : هنگامي که ماهي شما مبتلا به بيماري سوراخ در سر شد حتماً ذغال اکتيو را از آکواريوم خارج کنيد ، استفاده مداوم از ذغال اکتيو براي ماهيان حساس مثل ديسکس و ماهيان خانواده سيچلايد خوب نيست ، بهتر است در ماه به مدت 2 هفته آکواريوم با ذغال اکتيو باشد و 2 هفته بدون ذغال .

- : بيماري هگزامتيا بسيار بيماري سختي است و ريشه کني اين بيماري از آکواريوم و همچنين درمان آن بسيار سخت است ، بهترين راه براي پيشگيري از بروز اين بيماري داشتن آبي سالم با فاکتور هاي خوب ( آمونياک - نيتريت - نيترات ) است .

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...