رفتن به مطلب

باقالی پلو


HaMiD.CFD

ارسال های توصیه شده

باقالی پلو با ماهیچه

ruv15i.jpgمواد لازم برای 4-6 نفر

 

برنج --------------------------- 4 پیمانه

باقلا پاک کرده ----------------- 3 پیمانه

شوید -------------------------- 2 پیمانه

ماهیچه گوسفندی ------------ 500 گرم

پیاز ---------------------------- 2 عدد متوسط

برگ بو ------------------------- 1 عدد

زعفران دم کرده --------------- نصف استکان

رب گوجه فرنگی -------------- 1 قاشق غذا خوری

روغن --------------------------- به مقدار لازم

نمک، زرد چوبه ---------------- به مقدار لازم

 

 

طرز تهیه :

 

برنج را از شب قبل با مقداری آب و 2 قاشق غذا خوری نمک بخیسانید .

گوشت را با یک عدد پیاز و برگ بو و مقداری آب روی حرارت بالا قرار دهید تا آب بجوشد، کف روی گوشت را بگیرید و حرارت را روی متوسط تنظیم کنید و به مدت 2 ساعت زمان پخت برای گوشت در نظر بگیرید .

 

در قابلمه مناسبی تا نصف آب بریزید، بعد از جوشیدن آب یک قاشق غذا خوری نمک به آن اضافه کنید و باقلا پاک کرده را داخل آن بریزید .

 

زمان جوشیدن باقلا در آب به نوع آن بستگی دارد . اگر از باقلا تازه استفاده میکنید حدود 15 دقیقه کافی است. اگر از باقلا فریز شده استفاده میکنید توجه داشته باشید که قبل از ریختن باقلا در آب کاملا یخ زدایی شده باشد و در اینصورت حدود 20 دقیقه در آب بجوشد کافی است .

 

بعد آب روی برنج را خالی کنید و برنج را داخل قابلمه بریزید . بسته به نوع برنج، در زمان معین برنج و باقلا را با هم آبکش کنید .

ته قابلمه حدود 2 قاشق غذا خوری روغن بریزید، ته دیگ مورد نظر را پهن کنید، یک لایه از مخلوط برنج و باقلا بریزید و کمی شوید اضافه کنید، به آرامی شوید را با برنج مخلوط کنید و دوباره لایه به لایه از مخلوط برنج و باقلا و شوید بریزید و در انتها تمام مواد را به آرامی مخلوط کنید . ( می توانید شوید را قبل از ریختن مخلوط برنج و باقلا داخل قابلمه، یعنی داخل آبکش با مواد مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند )

نیمی از زعفران دم کرده را همراه با یک استکان مخلوط آب جوش و روغن روی برنج بریزید و برنج را دم بگذارید. حدود یک ساعت الی یک ساعت و نیم زمان برای دم کشیدن برنج در نظر بگیرید .

 

بعد از پختن گوشت، آن را از آب خارج کنید . در انتهای طبخ گوشت باید به اندازه یک تا دو لیوان از آب گوشت باقی مانده باشد .

آب گوشت را صاف کنید، یعنی پیاز و برگ بو را خارج کنید و دور بریزید.

کمی نمک روی گوشت بپاشید و بگذارید کمی بماند تا مزه دار شود.

در تابه ای مقداری روغن گرم کنید، یک عدد پیاز باقیمانده را به صورت خلالی یکدست ( ژولین) خرد کنید و همراه با کمی زردچوبه در روغن سرخ کنید تا طلایی شود. رب گوجه را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود . بعد گوشت پخته را - که بهتر است به قطعات درشت خرد شده باشد - داخل تابه بریزید . تمام سطح آنرا سرخ کنید ، باقیمانده زعفران را داخل تابه بریزید . نمک و ادویه آن را کنترل کنید و یک الی دو لیوان آب گوشت صاف شده را به مواد اضافه کنید و با حرارت متوسط و درب باز تا زمانی که آب گوشت کشیده شود روی حرارت قرار دهید.

 

وقتی برنج دم کشید و آب گوشت هم کشیده شد، مقداری روغن گرم کنید و روی پلو بریزید . پلو را داخل قابلمه به آرامی با کمک کفگیر مخلوط کنید و داخل دیس بکشید . نیمی از برنج را بکشید و گوشت آماده را روی آن قرار دهید و بقیه پلو را روی گوشت بریزید و غذا را سرو کنید .

 

نکته :

برای تهیه این پلو می توانید از باقلا خشک نیز استفاده کنید . در اینصورت سه الی چهار ساعت قبل از استفاده باقلا را خیس کنید و بعد به صورت جداگانه بپزید . برنج را نیز جدا آبکش کنید و بعد باقلا پخته و آبکش شده را با برنج آبکش شده مخلوط کنید و باقی مراحل را طی کنید .

 

در صورتی که از شوید خشک برای تهیه این پلو استفاده میکنید ( که در اینصورت مجلسی تر نیز هست) از مقدار بیشتری آب و روغن هنگام دم کردن برنج استفاده کنید که پلو در انتها خشک نشود . لزومی به خیساندن شوید قبل از استفاده نیست .

 

بهتر است برای تهیه گوشتی که همراه با این پلو سرو میکنید از زودپز کمک بگیرید . هنگام استفاده از زودپز در این مورد، گوشت بدون از دست دادن بافت و ظاهر خود در زمانی کوتاه تر آماده مصرف می شود و ظاهر پلو مجلسی تر خواهد شد . بهتر است گوشتی که برای این منظور استفاده می کنید کمی چربی داشته باشد ولی هنگام سرو چربی را از آن جدا کنید . ( زمان طبخ کامل گوشت در زودپز به نوع زودپز و مقدار گوشت بستگی دارد )

لینک به دیدگاه

[h=3]باقلا پلو را خوشمزه بپزید![/h]

126530.jpg

باقلا را در صورت درشت بودن به صورت خلال و در صورت ریز بودن به صورت لپه در آورید ...

مواد لازم:

 

گوشت دنده 750 گرم

برنج گلستان1 کیلو

شوید نیم کیلو

باقلاسبز 0/5 کیلو

پیاز 2 عدد

زعفران گلستان به مقدار کافی

ادویه به مقدار کافی

نمک به مقدار کافی

دارچین به مقدار کافی

طرز تهیه:برنج را خیس کنید . گوشت را با پیاز و زعفران و ادویه و نمک بگذارید بپزد . باقلا را در صورت درشت بودن به صورت خلال و در صورت ریز بودن به صورت لپه در آورید . شوید را خرد کنید . برنج را بپزید و آبکش کنید . ( برای باقلا پلو بهتر است برنج را کمی زودتر آبکش کنید ) ته قابلمه روغن بریزید و لایه لایه برنج ، باقلا و شوید بریزید . رویش آب روغن بدهید . موقع کشیدن گوشت ها را لا به لای باقلا بگذارید و روی آن را زعفران بدهید .

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

تهیه شده توسط شرکت گلستان

لینک به دیدگاه
  • 11 ماه بعد...

و این هم باقالی پلو با ماهیچه دستپخت من....دلتون نخواد خیلی خوشمزه بود....:ws37:

 

n1r8ixavi8xyng0r2erp.jpg

 

نکته ای که باعث طعم فوق العاده پلو بود این بود که من بعد از پختن باقالا اونها رو در کره سرخ کردم ....

برای ته دیگ سیب زمینی هم از کره استفاده کردم....:a030:

لینک به دیدگاه

من این غذارو دوست ندارم اصلا ولی چقد خوشگله اینجا...هوس انگیزه :smiley (18):

باقلا پلو را خوشمزه بپزید!

 

 

126530.jpg

باقلا را در صورت درشت بودن به صورت خلال و در صورت ریز بودن به صورت لپه در آورید ...

مواد لازم:

 

گوشت دنده 750 گرم

برنج گلستان1 کیلو

شوید نیم کیلو

باقلاسبز 0/5 کیلو

پیاز 2 عدد

زعفران گلستان به مقدار کافی

ادویه به مقدار کافی

نمک به مقدار کافی

دارچین به مقدار کافی

طرز تهیه:برنج را خیس کنید . گوشت را با پیاز و زعفران و ادویه و نمک بگذارید بپزد . باقلا را در صورت درشت بودن به صورت خلال و در صورت ریز بودن به صورت لپه در آورید . شوید را خرد کنید . برنج را بپزید و آبکش کنید . ( برای باقلا پلو بهتر است برنج را کمی زودتر آبکش کنید ) ته قابلمه روغن بریزید و لایه لایه برنج ، باقلا و شوید بریزید . رویش آب روغن بدهید . موقع کشیدن گوشت ها را لا به لای باقلا بگذارید و روی آن را زعفران بدهید .

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

تهیه شده توسط شرکت گلستان

 

به به به به آفرین حمید دیگه کدبانویی شدی واسه خودت :w02::ws3:

لینک به دیدگاه

باقله پلو البته با مرغ غذای روز عید ما هست هر سال...

یعنی بدجور عاشق این غذا هستم مخصوصا دستپخت مادر گرامیم..:w16:

 

فقط یک نکته میخواستم بگم در مورد این قسمت

برنج را از شب قبل با مقداری آب و 2 قاشق غذا خوری نمک بخیسانید .

 

برنج بسته به جنس و نوعش و نو وکهنه بودنش میزان خیساندنش فرق میکنه..

برنج نو یعنی برنجی که تازه برداشت شده و کلا چندماهی بیشتر ازش نگذشته رو فقط یک ساعت قبل از طبخ خیس کنید کافی براش ( البته برنج کامفیروزی مختص خطه جنوب غرب و فارس )

ولی برنج طارم یا شمالی هم چون معمولا زود شفته میشه بهتره خیلی خیس نخوره حداکثر یک ساعت..

برنجی که مدت زمان زیادی از نگهداریش میگذره بهتره چندساعت خیس بخوره

ولی از شب قبل یکم زمان زیادی هست برای خیس خوردنش

لینک به دیدگاه
و این هم باقالی پلو با ماهیچه دستپخت من....دلتون نخواد خیلی خوشمزه بود....:ws37:

 

n1r8ixavi8xyng0r2erp.jpg

 

نکته ای که باعث طعم فوق العاده پلو بود این بود که من بعد از پختن باقالا اونها رو در کره سرخ کردم ....

برای ته دیگ سیب زمینی هم از کره استفاده کردم....:a030:

اصن من رو زخم معده دادی با این حرکتت:vahidrk:

من این غذارو دوست ندارم اصلا ولی چقد خوشگله اینجا...هوس انگیزه :smiley (18):

 

 

به به به به آفرین حمید دیگه کدبانویی شدی واسه خودت :w02::ws3:

آره باو:w02:

باقله پلو البته با مرغ غذای روز عید ما هست هر سال...

یعنی بدجور عاشق این غذا هستم مخصوصا دستپخت مادر گرامیم..:w16:

 

فقط یک نکته میخواستم بگم در مورد این قسمت

 

برنج بسته به جنس و نوعش و نو وکهنه بودنش میزان خیساندنش فرق میکنه..

برنج نو یعنی برنجی که تازه برداشت شده و کلا چندماهی بیشتر ازش نگذشته رو فقط یک ساعت قبل از طبخ خیس کنید کافی براش ( البته برنج کامفیروزی مختص خطه جنوب غرب و فارس )

ولی برنج طارم یا شمالی هم چون معمولا زود شفته میشه بهتره خیلی خیس نخوره حداکثر یک ساعت..

برنجی که مدت زمان زیادی از نگهداریش میگذره بهتره چندساعت خیس بخوره

ولی از شب قبل یکم زمان زیادی هست برای خیس خوردنش

مرسی از این نکات ارزشمند،من که اصن نمیدونسم اینارو:hanghead:

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...