رفتن به مطلب

برای تثبیت 150 هزار هکتار از دشت های سوریه به توافق رسیده ایم


ارسال های توصیه شده

[h=4]رئیس سازمان حفاظت محیط زیست:

برای تثبیت 150 هزار هکتار از دشت های سوریه به توافق رسیده ایم

[/h]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

[h=5]سبزپرس – گروه محیط انسانی: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست روز شنبه در جلسه کارگروه مقابله با اثرات زیانبار ریزگردهای داخلی و خارجی در استانداری لرستان حضور یافت.[/h] به گزارش سبزپرس، محمد جواد محمدی زاده، در حضور استاندار و سایر مسئولان اجرایی استان لرستان با بیان اینکه یک میلیارد دلار برای سه موضوع با محوریت مقابله با ریزگردها اختصاص داده شده است اظهار کرد: همچنین نیمی از این اعتبار برای ساماندهی رودخانه های مرزی و تامین حق آبه تالاب های کشور صرف خواهد شد.

وی در ادامه با اشاره به این موضوع که میزان ریزگردهایی که غرب کشور از جمله لرستان را متاثر می کند هر سال نسبت به سال قبل افزایش داشته است افزود: کانون هایی که در داخل کشور زمینه ساز تشدید ریزگردها بودند همه رفع شده اند و امروز تالاب هایی مانند شادگان و هورالعظیم آسیبی برای کشور در این زمینه ندارند.

 

دشت های خوزستان تثبیت شن می شوند

رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به شرایط برخی از دشت های خوزستان در این زمینه گفت: امسال 200 هزار هکتار از این دشت ها تثبیت شن خواهد شد که با انجام این کار دیگر هیچ کانون بحرانی تولید ریزگرد که در منطقه جنوب و جنوب غربی کشور باشد نداریم.

وی یادآور شد: البته در منطقه شرق و جنوب شرقی کشور با برخی از کانون های ریزگردها مواجه هستیم به طوری که در اطراف نایین، کرمان، سرخس و هامون مشکل تولید ریزگرد داریم.

وی با بیان اینکه آنچه لرستان را با مشکل گرد و غبار مواجه کرده، ریزگردهای دشت های نجف، کربلا در کشور عراق و منطقه جنوب شرق سوریه است، افزود: البته در برخی شرایط که شدت گرد و غبار افزایش می یابد، ریزگردهای تولیدی در کشورهای عربستان و اردن به ایران می آیند که حتی در برخی از مواقع تا تهران نیز می رسد.

 

200 هزار هکتار تثبیت شن در عراق

محمدی زاده با اشاره به آثار گرد و غبار روی جنگل ها و مولفه های مختلف حیات یادآور شد: در راستای رفع مشکل با برخی از کشورهای یاد شده وارد مذاکره شده ایم.

محمدی زاده با اشاره به انعقاد قرارداد رسمی با کشور عراق در این رابطه عنوان کرد: قرار است مطابق این توافق سالی 200 هزار هکتار تثبیت شن در عراق داشته باشیم.

وی با یادآوری اینکه ما در برنامه چهارم توسعه به طور متوسط سالی 130 هزار هکتار تثبیت شن داشته ایم، افزود: با این تفاسیر رقم متعهد شده در مورد کشور عراق نشان دهنده این است که اراده جدی پشت این موضوع برای مهار مشکل ریزگردهای عربی وجود دارد.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور از تثبیت شن های روان عراق به عنوان یک سرمایه گذاری یاد کرد و گفت: برای انجام این توافق 10 میلیارد و 200 میلیون دلار در نظر گرفته شده است که هزینه این سرمایه گذاری را خود کشور عراق می پردازد.

 

با سوریه به توافق رسیده ایم

محمدی زاده ادامه داد: همچنین برای تثبیت 150 هزار هکتار از دشت های سوریه نیز با این کشور به توافق رسیده ایم که به زودی این تفاهم نامه نیز با سفر به این کشور منعقد خواهد شد.

وی یادآور شد: همچنین رایزنی ها و مذاکراتی نیز با قطر، اردن و دیگر کشورها داشته ایم که پیگیری ها در این زمینه ادامه دارد.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور به کارهای انجام شده در زمینه ریزگردها در داخل کشور اشاره کرد و بیان داشت: مطابق تصمیمات گرفته شده قرار است در داخل کشور سالی 500 هزار هکتار تثبیت شن های روان صورت گیرد.

 

اختصاص یک میلیارد دلار از صندوق ذخیره ارزی برای مهار ریزگردها

محمد زاده همچنین از تصمیم دولت در این زمینه خبر داد و گفت: علاوه بر منابع سازمان ها و وزارتخانه های مختلف در این زمینه به صورت ویژه یک میلیارد دلار نیز از محل صندوق ذخیره ارزی برای موضوع گرد و غبار در کشور گذاشته شده است.

وی با بیان اینکه این اعتبار در سه محور هزینه خواهد شد، افزود: در روزهای اخیر شخص رئیس جمهوری در این زمینه مداخله کردند تا روند تخصیص و توزیع اعتبار یاد شده تسریع شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه محور اصلی هزینه این اعتبار در موضوع ریزگردها است، ادامه داد: همچنین نیمی از این اعتبار صرف کنترل رودخانه های مرزی خواهد شد.

 

سالانه هفت میلیارد مترمکعب آب از کشور خارج می شود

محمدی زاد به اهمیت کنترل رودخانه های مرزی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر هفت میلیارد مترمکعب آب از کشور ما خارج می شود که این رقم، رقم بالایی است.

وی با تاکید بر اینکه این آب نباید به راحتی از کشورمان خارج شود، افزود: این آب باید صرف آبادانی کشور شود که در این راستا نیمی از اعتبار یاد شده برای کنترل رودخانه های مرزی به منظور احیا و تامین حق‍آبه تالاب هایی که خشک شده یا تهدید می شوند اختصاص خواهد یافت.

 

توزیع اعتبار مقابله با ریزگردها تا 10 روز آینده آغاز می شود

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست یادآور شد: همچنین علاوه بر ردیف اعتباری خود سازمان جنگلها، اعتباری بالغ بر 200 میلیارد تومان که با رایزنی های انجام شده قرار است به 350 میلیارد تومان افزایش یابد برای تثبیت شن های روان به سازمان جنگلها و مراتع کشور اختصاص یافته است.

محمدی زاده همچنین از اختصاص 150 میلیارد تومان برای خرید دستگاه های سنجش آلودگی هوا در کشور خبر داد و گفت: امید می رود اعتبار یک میلیارد دلاری یاد شده تا یک هفته و یا حداکثر 10 روز آینده ابلاغ شود.

وی همچنین در مورد تخصیص بخشی از این اعتبار به وزارت بهداشت و درمان برای موضوع آموزش و مقابله با اثرات ریزگردها گفت: ما پیشنهاد کرده ایم که از اعتبار یاد شده پنج درصد به وزارت بهداشت و درمان داده شود ولی همچنان این پیشنهاد مورد تایید معاونت نظارت راهبردی ریاست جمهوری قرار نگرفته است.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور ادامه داد: به دنبال این هستیم که با متقاعد کردن معاون نظارت راهبردی ریاست جمهوری از این اعتبار سهمی را به حوزه بهداشت و درمان برای تجهیز بیمارستانها به امکانات تخصصی و فوق تخصصی در این زمینه اختصاص دهیم.

محمدی زاده همچنین به فعالیتهای انجام شده در حوزه اطلاع رسانی و آموزش اشاره کرد و گفت: در این راستا تفاهم نامه ای با وزارت آموزش و پرورش برای گنجاندن مفاد زیست محیطی در کتب درسی ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان به ویژه در بحث ریزگردها منعقد شده است.

 

ریزگردها بلای جان لرستانی ها

در ادامه این جلسه «امیدعلی پاپی» معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان نیز با اشاره به این موضوع که ریزگردها تاثیر قابل توجهی بر روی سلامتی مردم استان بر جای نهاده اند، اظهار داشت: در این راستا ردیفی برای کارهای آموزشی و پیشگیری پیرامون ریزگردهای عربی در نظر گرفته نشده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان تصریح کرد: این در حالی است که هنگامی که پدیده گرد و غبار در استان رخ می دهد باید بهداشت و درمان پای کار باشد زیرا مسئله مربوط به سلامتی مردم است.

پاپی با بیان اینکه در سال جاری در برخی مواقع برای پذیرش بیماران مرتبط با پدیده گرد و غبار مجبور به تعطیلی بخش های بیمارستانی خود شده ایم، افزود: در سال جاری بیش از 500 مورد بستری در این زمینه در استان داشته ایم.

وی ادامه داد: برای پذیرش این تعداد بیمار مجبور شده ایم گاهی بخش های بیمارستانی خود را تعطیل و حتی بیمارستان صحرایی نیز دایر کنیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان یادآور شد: با توجه به ادامه دار بودن پدیده ریزگردهای عربی باید اعتبارات لازم در این بخش دیده شود تا بتوانیم به مردم خدمت رسانی مطلوبی داشته باشیم.

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...