رفتن به مطلب

خبر فوری؛ آتش سوزی درمراتع و جنگل های پلدختر / بالگرد از تهران می آید


ارسال های توصیه شده

خبر فوری؛

آتش سوزی درمراتع و جنگل های پلدختر / بالگرد از تهران می آید

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

سبزپرس- گروه منابع طبیعی؛ محسن تیزهوش: آتش سوزی مراتع و جنگلهای شمالی پلدختر از ساعت 9 صبح روز چهارشنبه (دیروز) به دلایلی نامعلوم آغاز شده و در حال حاضر در حال پیشروی به سمت شهر رومشگان است.

 

فرماندار شهرستان پلدختر دقایقی پیش در گفتگو با خبرنگار سبزپرس با بیان این مطلب كه آتش سوزی در منطقه ای رخ داده كه صعب العبور است، گفت: در این آتش سوزی ماموران منابع طبیعی، هلال احمر و نیروهای مردمی برای خاموش کردن آتش وارد عمل شدند ولی متاسفانه به علت کوهستانی بودن و سخت گذر بودن منطقه کاری از پیش نبردند و حرارت بالای دما و وزش باد توان نیروها را تحلیل داد.

این در حالی است كه به گفته فریدون رشیدی فرماندار شهرستان پلدختر در صورت ادامه آتش سوزی امکان ایجاد خطر برای چاههای نفت "سرکان مالکوه" در منطقه شمال پلدختر در روستای "خرسدر" نیز محتمل است.

لازم به ذكر است كه آتش سوزی تاكنون بیش از 500 هكتار از مراتع شهرستان پلدختر در استان لرستان را به كام آتش كشانده و در حال پیشروی است.

به گفته منابع آگاه یك فروند بالگرد از سمت تهران به سوی این شهرستان پرواز كرده است.

  • Like 9
لینک به دیدگاه

آتش سوزي عرصه های پلدختر همچنان ادامه دارد / تکمیلی 1

گرماي 55 درجه بلاي جان امدادگران

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

سبزپرس – گروه منابع طبیعی؛ محسن تیزهوش: آتش سوزی در جنگل ها و مراتع شهرستان پلدختر هنوز ادامه دارد و از طرفی گرمای 55 درجه ای هوا، کار را برای امدادگران سخت تر کرده است.

 

به گزارش سبزپرس، این آتش سوزي كه از ساعت 9 صبح روز چهارشنبه شروع شده همچنان در برخي از مناطق شمالي شهرستان پلدختر در حال پيشروي است.

اين در حالي است كه بالگرد اعزام شده از تهران از ظهر روز گذشته كار اعزام نيروهاي كمكي به ارتفاعات را انجام داده اما شب گذشته با تاريك شدن هوا و به علت نداشتن كارايي لازم عمليات انتقال نیروها متوقف شده است.

لازم به ذكر است كه منطقه مورد نظر كوهستاني بوده و افرادي كه براي امداد به منطقه آورده شده اند مجبور به پیاده روی پنج ساعته در ارتفاعات و در گرماي 55 درجه پلدختر هستند تا بتوانند از پيشروي آتش جلوگيري کنند.

  • Like 5
لینک به دیدگاه

من نرفتم ولی میگن جای قشنگیه. امیدوارم که کوتاهی نکنن و نجاتش بدن...

آره خیلی قشنگه

 

با این اقدامات ضعیف خیلی مناطقش نابود میشه...

  • Like 5
لینک به دیدگاه

آتش سوزی عرصه های طبیعی پلدختر / تکمیلی 2

حریق تا 95 درصد مهار شد / پایگاه اطفاء حریق کرمانشاه وارد عمل نشد

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

سبزپرس – گروه منابع طبیعی: مدیرکل منابع طبیعی لرستان از مهار 95 درصدی حریق در عرصه های پلدختر خبر داد.

 

«علیرضا احمدوند» با اعلام این خبر به سبزپرس گفت: خوشبختانه تا ساعت 10 صبح امروز، حریق عرصه های منابع طبیعی پلدختر تا 95 درصد مهار شد و در حال حاضر گروه هایی در عرصه حاضرند تا منطقه را به منظور جلوگیری از شروع آتش سوزی مجدد پاکسازی کنند.

او درباره وسعت آتش سوزی تصریح کرد: منطقه به صورت دره ای و صخره ای است و نمی توان وسعت آتش سوزی را سریع اعلام کرد. اما تعدادی از کارشناسان در منطقه حاضرند و با استفاده از GPS در حال مکانیابی دقیق آتش سوزی و برآورد وسعت هستند.

احمدوند ادامه داد: خوشبختانه با وجود گستردگی آتش سوزی، درختان کمی آسیب دیده اند و بیشتر پوشش علفی عرصه ها در آتش سوخته است. منطقه صخره ای است و آتش خود به خود به رسیدن به صخره ها مهار می شود.

پایگاه یکم اطفاء حریق کرمانشاه حاضر نشد

مدیرکل منابع طبیعی استان لرستان همچنین از «عدم اقدام پایگاه یکم اطفاء حریق منابع طبیعی کرمانشاه» خبر داد و گفت: ما تنها موفق شدیم تا یک بالگرد از هلال احمر کرمانشاه در اختیار بگیریم تا کار انتقال نیروها را انجام دهد.

او افزود: هزینه های فعالیت این بالگرد در مدت آتش سوزی، باید توسط منابع طبیعی استان تامین شود.

این در حالی است که چند روز قبل سازمان جنگلها و مراتع کشور، پایگاه یکم اطفاء حریق منابع طبیعی را در شهر کرمانشاه افتتاح کرده بود.

طبق اعلام مسئولان این سازمان، پایگاه یکم مسئولیت مدیریت عرصه های آتش سوزی و همچنین توزیع نیرو و تجهیزات اطفاء حریق در عرصه های غرب کشور را برعهده دارد. با این حال این پایگاه پس از افتتاح و اجرای مانور، در اولین واقعه حریق درغرب کشور وارد عمل نشده است.

خسارت وارد شده به درختان ناچیز است

در همین حال، «محمد حسین بازگیر» مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان نیز از آسیب بسیار کم درختان منطقه در جریان آتش سوزی خبر داد.

بازگیر به خبرنگار ما گفت: آتش سوزی آسیب زیادی به درختان وارد نکرده و در بازدیدی که حین عملیات اطفاء حریق انجام دادیم، تنها تعداد بسیار کمی از درختان آسیب دیده اند که این آسیب ها نیز عمدتا سطحی هستند. خوشبختانه گیاهان زیراشکوب در آتش سوخته اند.

او ادامه داد: روز چهارشنبه، محیطبانان اداره کل حفاظت محیط زیست استان نیز وارد عمل شدند و برای اطفاء حریق به کوه «تولکش» و کوه «تنام» بالاتر از «تنگ لیلم» اعزام شدند.

به گفته بازگیر، عصر روز چهارشنبه وسعت زیادی از حریق مهار شده بود اما باردیگر و در ساعات اولیه چهارشنبه شب دوباره آتش سوزی شدت گرفت.

نیروهای ادارات کل منابع طبیعی، حفاظت محیط زیست، هلال احمر، بسیج، ستاد مدیریت بحران استانداری و فرمانداری پلدختر و همچنین نیروهای داوطلب و عشایر در این عملیات همکاری داشتند.

بخشی از عرصه های جنگلی و مرتعی شهرستان پلدختر در استان لرستان، ساعت 9 صبح روز چهارشنبه 12 مردادماه طعمه حریق شد که ساعت 10 صبح امروز پس از 48 ساعت مهار شد.

هنوز علت و همچنین وسعت این آتش سوزی مشخص نیست و اداره کل منابع طبیعی استان لرستان در حال بررسی این واقعه است./ح.م

  • Like 3
لینک به دیدگاه

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

اطفاي حريق با دبه و بطري آب!

زاگرس خاکستري تر شد، پانصد هکتار بلوط سوخت

ايرن- آتش سوزي جنگلهاي منطقه پلدختر که از اوايل صبح چهار شنبه شروع شده بود ظهر انروز جمعه فرونشست. آنچه اما بر جا ماند، خاکستر پانصد هکتار بلوطزار سوخته بود.

 

به گزارش خبرگزاري محيط زيست ايران نيود امکانات اطفاي حريق از جمله دلايل تداوم آتش سوزي در مدت زماني افزون بر پنجاه ساعت بوده است. مضاف بر آنکه شرايط دشوار محيطي امکان دسترسي امدادگران به منطقه را نيز دشوار مي کرده است.

 

خبرگزاري مهر، صبح امروز دراين باره گزارش داده بود که عمليات اطفا حريق در کوههاي صعب العبور پلدختر در حالي با مشارکت فعال نيروهاي هلال احمر پيگيري مي شود که به دليل وضعيت و شرايط توپوگرافي منطقه همچنان عمليات به کندي پيش مي رود.

اين در حالي است که بالگرد اعزامي از کرمانشاه يک بالگرد نفربر است که اقدام به هلي برد نيروها به محل کوههاي صعب العبور پلدختر مي کند و تيم هاي امدادي براي رسيدن به محل آتش بايد چند کيلومتري به همراه دبه ها و بطريهاي آب پياده روي کنند.

 

کوهپيمايي نيروها براي رسيدن به محل آتش سوزي

 

با اين اوصاف کوهپيمايي تا رسيدن به محل حادثه خود توان نيروهاي امدادي را مي گيرد به طوريکه عکاس خبرگزاري مهر که براي گرفتن تصوير از صحنه هاي آتش سوزي در ارتفاعات شهرستان پلدختر حضور يافته بود از نيمه راه بازگشت.

 

 

مطابق اظهارات کارشناسان 75 درصد مساحت لرستان را ناهمواري ها تشکيل مي دهد که اين امر ضرورت وجود بالگرد مخصوص اطفا حريق در اين استان را انکار ناپذير مي کند.

 

تجربه آتش سوزي جنگلها و مراتع شهرستان پلدختر که مي رود به فاجعه اي براي جنگلهاي زاگرس تبديل شود نمونه اي از ضعف امکانات و تجهيزات مقابله با اطفاء حريق در استان لرستان است که گويا با وجود هشدارهاي رسانه ها به ويژه خبرگزاري مهر تاکنون مورد توجه قرار نگرفته بود.

در حالي آتش سوزي در جنگلها و مراتع پلدختر به ساعت پنجاهم خود نزديک مي شود که از دست رفتن بيش از 500 هکتار جنگل و مرتع که تبعات زيادي براي گونه هاي جانوري منطقه دارد مي تواند خسارت غيرقابل جبراني براي طبيعت اين استان باشد.

 

تلاش طاقت فرساي نيروهاي امدادي در گرماي 55 درجه

 

آنچه که بايد مورد تقدير قرار گيرد فعاليت طاقت فرساي نيروهاي هلال احمر، منابع طبيعي، ستاد حوادث، بسيج و محيط زيست در شرايطي است که دماي هوا در شهرستان پلدختر به عدد 55 درجه نزديک مي شود ولي آيا در همه کشورهاي دنيا عمليات اطفاء حريق با اين وضعيت و تنها با اتکا به نيروي انساني صورت مي گيرد؟

بارها در رسانه هاي مختلف شاهد آتش سوزي هاي گسترده اي در کشورهاي مختلف اروپايي و حتي آسيايي بوده ايم که در آنها هيچ خبري از اطفاء حريق با دبه و بطري آب معدني نيست ولي در منحصر به فرد ترين ذخيره گاه زاگرس به عنوان قلب تپنده ايران عمليات اطفا حريق با کمترين تجهيزات و فقط با از خودگذشتگي و ايثار نيروهاي امدادي صورت مي گيرد.

 

در حالي عمليات امدادي در گرماي 55 درجه در پلدختر پيگيري مي شود که بسياري از نيروهاي امدادي با زبان روزه در ارتفاعات "مهله کوه" حضور يافته اند و کيلومترها پياده روي را به جان خريده اند تا بخشي از اين ميراث طبيعي را حفظ کنند ولي آيا در استاني که بارها شاهد آتش سوزي در ارتفاعات بوده است بايد همچنان با چالش نبود بالگرد امدادي و تجهيزات کافي مواجه بود؟

 

مبارزه با آتش با سلاح دبه و بطري آب!

يک کارشناس محيط زيست در اين رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: ما همواره هزاران ميليارد تومان در احداث پروژه هايي که خودشان در نهايت عامل از بين رفتن جنگل هاي زاگرس مي شوند، خرج مي کنيم اما براي حفاظت از داشته هاي خدادادي اين سرزمين که همانا جنگل هاي خدمت رسان هستند و بيش از 50 درصد از منابع آبي ايران را تامين مي کنند، ريالي خرج نمي کنيم!

 

محسن تيزهوش ادامه داد: جاي بسي تعجب است که استان لرستان با داشتن چنين عرصه عظيمي از جنگل و مرتع در مواقع اضطراري و حساس با دستان خالي و يا بطري ها و دبه هاي آب به جنگ به آتش رفته باشد.

وي با تاکيد بر اينکه کارهايي که براي خاموش کردن آتش انجام مي‌شوند بايد اثرگذار و فوري باشند، تصريح کرد: خاموش کردن آتش کاري بسيار سخت، خطرناک و خسته کننده است که بايد روند آن سرعت بخشيده شود.

اين فعال محيط زيست معتقد است که امدادگران اسير شرايط خاص توپوگرافي منطقه شده اند و تنها با يک بالگرد که تنها به هلي برد افراد مشغول شده نمي توان در زمان کوتاه به خاموشي کامل آتش اميد داشت.

عواقب آتش سوزي 48 ساعته در جنگلهاي پلدختر

تيزهوش همچنين به تبعات اين آتش سوزي گسترده در پلدختر اشاره کرد و گفت: نابودي فزاينده پوشش گياهي جنگل هاي پلدختر در 48 ساعت گذشته عواقب بسياري را براي استان در پي خواهد داشت.

وي با تقسيم اين تبعات در دو بخش اقتصادي و زيست محيطي، يادآور شد: متاسفانه عواقب از بين رفتن جنگلها و مراتع همواره در کشورمان ناديده گرفته شده و اين در استان لرستان بيش از آنچه که ما تصور مي کرديم، ناديده گرفته شده است.

اين کارشناس محيط زيست ادامه داد: امروزه کشور ها و سرزمين هايي که جنگل ها و مراتع خود را در اثر عوامل مختلفي همچون آتش سوزي از دست مي دهند در معرض آسيب هاي اقتصادي کمر شکني قرار مي گيرند که با گذشت زمان بر شدت اين آسيب ها افزوده نيز مي شود.

تيزهوش با يادآوري اينکه در استان لرستان اقتصاد جوامع محلي که مشاغل مرتبط با جنگل دارند مورد آسيب جدي قرار گرفته است، عنوان کرد: از بين رفتن مراتع، بدان معناست که کار کشاورزي و دامپروري مردم با مشکل جدي مواجه مي شود زيرا آتش سوزي عوامل پايداري خاک و در حقيقت حاصل خيزي خاک را گرفته و در مقابل زمين هايي را به ما تحويل مي دهند که براي بازگشت به چرخه طبيعي خويش به مدت زمان زيادي نيازمند است که در همين زمان که ما منتظر احياي زمين هاي سوخته خويش هستيم، آسيب هاي اقتصادي ضربه هاي موثر تري را به اقتصاد منطقه وارد مي کند.

مسئول کميته آلودگيهاي محيط زيست کانون همياران طبيعت لرستان گفت: اين در حاليست که عواقب زيست محيطي از بين رفتن جنگلها و مراتع شرايط بحراني و غير قابل کنترلي را براي اغلب سرزمين هايي که داشته هاي طبيعي خويش را از دست داده اند، به وجود آورده است.

آتش سوزي که درسهاي زيادي براي مسئولان داشت

وي به شرايط خاص پلدختر اشاره کرد و بيان داشت: با از بين رفتن پوشش گياهي بروز سيلاب هاي فاجعه آميز محتمل بوده و اين رخداد تلخ در بسياري از کشور هاي جهان رخ داده و آسيب هاي فراواني را به اقتصاد آن کشور تحميل کرده است.

تيزهوش معتقد است که آتش سوزي پلدختر درس هاي زيادي براي منابع طبيعي لرستان به دنبال داشت و يادآور شد: اقداماتي همچون افزايش "آتش بر" شايد در ابتدا کافي باشد اما آتش سوزي پلدختر به ما نشان داد که تنها اکتفا کردن به احداث آتش بر کافي نبوده و اگر به فکر حفظ و احياي جنگلها و مراتع استان افتاده ايم بايد با داشتن يک برنامه جامع و دقيق هم به حراست از جنگلهاي استانمان برخيزيم و هم در مواقع حساس چشم انتظار کمک ساير استان ها ننشينيم.

وي با تاکيد بر ضرورت تجهيز لرستان به بالگرد اطفا حريق، عنوان کرد: در مورد آتش سوزي بي سابقه پلدختر بايد در سريع ترين زمان ممکن دلايل اين آتش سوزي بررسي شده و براي برطرف کردن کمبودها اقدام به برنامه ريزي هاي کاربردي نمود.

آتش سوزي همچنان مهمترين دليل از بين رفتن جنگلهاي لرستان است

به هر روي در سال هاي اخير جنگل ها و مراتع استان لرستان که يکي از اصلي ترين و مهمترين رويشگاه هاي زاگرس به شمار مي آيند درگير مشکلات بسياري شده اند که مجموعه اي از عوامل طبيعي و انسان ساخت در تداوم شرايط بحراني اين زيستگاه هاي ارزشمند تاثير بسزايي داشته است.

از سوي ديگر سير صعودي آتش سوزيهاي جنگلها و مراتع در اين استان زنگ خطر را در اين زمينه به صدا درآورده به طوريکه به اعتقاد کارشناسان بخش عمده اي از جنگلهاي لرستان به دليل آتش سوزي از بين رفته اند.

با اين اوصاف تجهيز استان لرستان به امکانات و بالگرد اطفا حريق شايد مهمترين درسي است که آتش سوزي 50 ساعته جنگلهاي پلدختر براي مسئولان به همراه داشت که اميد مي رود اين موضوع مورد توجه مسئولان قرار گيرد نه اينکه منتظر بمانيم تا 500 هکتار ديگر از مراتع زاگرس در ميان شعله هاي آتش دود شود و دوباره همين حرفها را تکرار کنيم.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 4
لینک به دیدگاه

مهار کامل آتش سوزی لرستان/

آتش سوزی، 500 هکتار از اراضی پلدختر را سوزاند

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

سبزپرس- گروه منابع طبیعی: مدیر کل منابع طبیعی لرستان از سوختن 500 هکتار از عرصه های طبیعی شهرستان پلدختر اراضی در جریان آتش سوزی هفته گذشته خبر داد.

 

علیرضا احمدوند به خبرنگار سبزپرس گفت: در جریان آتش سوزی هفته گذشته، 500 هکتار از عرصه های طبیعی پلدختر دچار حریق شد که از این مقدار 70 درصد مرتع و 30 درصد زمین های جنگلی بود.

آتش سوزی در مراتع وجنگل های شمالی پل دختر که از صبح روز چهارشنبه آغاز شده بود، روز جمعه پس از 52 ساعت، به طور کامل مهار شد.

به گفته احمدوند صعب العبور بودن این منطقه وگرمای 55 درجه هوا کار را برای امداد گران دشوار کرده بود.

احمدوند گفت: پس از روز جمعه، با کشت و کنترل نیروهای مستقر و پاکسازی محل، خوشبختانه آتش سوزی مجددی گزارش نشد.

نیروهای ادارات کل منابع طبیعی و حفاظت محیط زیست، هلال احمر، بسیج، ستاد مدیریت بحران استانداری و فرمانداری پلدختر و همچنین نیروهای داوطلب و عشایر در عملیات اطفاء حریق همکاری داشتند.

احمدوند همچنین روزجمعه از «عدم اقدام پایگاه یکم اطفاء حریق منابع طبیعی کرمانشاه» خبر داده و گفته بود: ما تنها موفق شدیم تا یک بالگرد از هلال احمر کرمانشاه در اختیار بگیریم تا کار انتقال نیروها را انجام دهد.

این در حالی است که دو هفته قبل سازمان جنگلها و مراتع کشور، پایگاه یکم اطفاء حریق منابع طبیعی را در شهر کرمانشاه افتتاح کرده بود.

طبق اعلام مسئولان این سازمان، پایگاه یکم مسئولیت مدیریت عرصه های آتش سوزی و همچنین توزیع نیرو و تجهیزات اطفاء حریق در عرصه های غرب کشور را برعهده دارد. با این حال این پایگاه پس از افتتاح و اجرای مانور، در اولین حریق وسیع درغرب کشور وارد عمل نشده است.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

در مهار آتش سوزی پلدختر پایگاه یکم اطفاء حریق منابع طبیعی کرمانشاه اقدامی نکرد؛

فرمانده یگان حفاظت جنگلها: نیازی به اقدام پایگاه کرمانشاه نبود

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

سبزپرس- گروه منابع طبیعی: در مهار آتش سوزی پلدختر از یگان اطفای حریق کرمانشاه استفاده نشده است و فرمانده یگان حفاظت جنگل های کشور معتقد است که اساسا برای مهار آتش نیازی به این یگان نبوده است، این در حالی است که مسوولان استانی لرستان پیش از این از نرسیدن کمک از یگان اطفای حریق کرمانشاه خبر داده بودند.

 

سرهنگ تقی ایروانی در گفت و گو با سبزپرس در این باره گفت: به دلیل این که از سوی منطقه (استان لرستان) اعلام نیازی نشده بود، بنابراین در اطفای حریق نیازی به یگان اطفای حریق کرمانشاه نبوده است.

به گفته ایروانی، در منطقه حریق مشکل تجمع نیروی انسانی وجود داشت و به دلیل صعب العبور بودن منطقه، بحث جابه جایی با بالگرد وجود داشته است.

او در پاسخ به این که آیا یگان اطفای حریق تنها به نیروی انسانی محدود می شود و نیازی نبوده تجهیزاتی از آن به منطقه حریق برود، گفت: نه، لازم نبوده است.

او به علاوه اضافه کرد که اگر نیروی انسانی بیشتری در منطقه بود تنها موجب دست و پاگیری می شد.

به گفته ایروانی، در عرصه حریق، 350 نفر نیرو فعال بوده و نیازی به نیروی اضافی نبوده است، به علاوه این که در مواردی آتش خاموش و به طور متوالی روشن شده است و اساسا حریق استمرار نداشته است.

ایروانی تاکید کرد در جایی که آتش در ساعت 12 روز چهارشنبه آغاز و در روز جمعه مهار شده است، نیازی به یگان اطفای حریق کرمانشاه نبوده است.

گفته های ایروانی و تاکید بر عدم نیاز به یگاه اطفای حریق کرمانشاه در حالی است که پیش از این «علی رضا احمدوند»، مدیر کل منابع طبیعی لرستان در گفت و گو با سبزپرس از «عدم اقدام پایگاه یکم اطفاء حریق منابع طبیعی کرمانشاه» خبر داده و گفته بود: ما تنها موفق شدیم تا یک بالگرد از هلال احمر کرمانشاه در اختیار بگیریم تا کار انتقال نیروها را انجام دهد.

دو هفته قبل سازمان جنگلها و مراتع کشور، پایگاه یکم اطفاء حریق منابع طبیعی را در شهر کرمانشاه افتتاح کرده بود و هدف از افتتاح این پایگاه، مدیریت اطفاء حریق در عرصه های منابع طبیعی غرب کشور عنوان شده بود./ ن.ح

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...