رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

دوستان عزیز توی این تاپیک قصد دارم تا تمام آناتومی پوست رو براتون توضیح بدم

تمام مطالب رو من با استفاده از مطالعه کتاب های مختلف و آموزش و دوره های مراقبت پوستی و آرایشی که داشتم براتون می نویسم

تمام مطالب رو خودم تایپ می کنم و سعی می کنم توی این تاپیک از کپی پیست استفاده نکنم

موفق باشید

لینک به دیدگاه

پوست سنگین ترین و بزرگترین عضو بدن انسان است و نخستین سد دفاعی در برابر عوامل مهاجم از جمله میکروب ها و ویروس ها و قارچ هاست.

اعمال پوست:

1-ایجاد سد دفاعی در برابر عوامل مهاجم خارجی

2-فعالیت غددی ( ترشح چربی - عرق )

3-تنظیم درجه حرارت بدن

4-انتقال حواس پنج گانه

5-ساخت ویتامین d

6-حفظ آب بدن

7-انتقال احساسات درونی به چهره

لایه های مختلف پوست:

1-اپیدرم ( لایه بیرونی پوست )

2-درم ( لایه میانی و اصلی پوست )

3-هیپودرم ( لایه زیرین پوست )

لینک به دیدگاه

اپیدرم:

اپیدرم یا روپوست نازکترین لایه پوست است.از چند لایه سلول های پوششی مرده تشکیل شده است.این لایه چربی و رگ ندارد و از لایه زیرین تغذیه می شود.رنگ پوست مربوط به این لایه است.این لایه در کف دست و پا ضخیم تر است.

اپیدرم 4 نوع سلول دارد:

1-لایه زیرین سلول هایی هستند که مرتب تقسیم می شودند و سلول های جدیدی را می سازند.

2-لایه سطحی پوست که همان لایه سلول مرده است و توسط لایه زیرین ساخته می شود.

3-سلول های ایمنی

4-سلول های ملانوسیت یا رنگ دانه که رنگدانه های پوست را می سازند.

درم:

درم لایه اصلی پوست است که دارای بافت همبند - عروق و اعصاب - گیرنده های غدد عرق و فولیکول مو است و رشته های کلاژن و الاستین موجود در درم باعث افزایش استحکام آن می شوند.

از مهمترین سلول های این لایه فیبرو پلاست یا همان سلول های رشته ساز هستند که رشته های کلاژن و الاستین را می سازند.در صورتی که این رشته ها تخریب شوند در پوست چروک ایجاد می شود.

هیپودرم:

در واقع جز پوست محسوب نمی شود اما چون بلافاصله زیر درم قرار دارد در بعضی طبقه بندی ها آن را جز پوست به حساب می آورند.این لایه از بافت همبند چربی تشکیل شده است.

رشته های کلاژن این لایه را به شکل حجره هایی از چربی تقسیم می کنند.سلول های چربی نیز پراز ماده چربی هستند حتی به شکلی که هسته سلول نیز گاهی دیده نمی شود.

درهنگام افزایش وزن مقدار چربی این سلول ها افزایش می یابد و در نهایت باعث چربی بیشتر می شود و در زمان کاهش وزن چربی از داخل این سلول ها خارج می شود.

لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...