رفتن به مطلب

EOS

ارسال های توصیه شده

قهوه ترک به نام‌هایی چون قهوه یونانی و ارمنستانی هم شناخته می‌شود و نوشیدن آن در مناطق خاورمیانه، شمال آْفریقا، ارمنستان، سومالی و کشورهای حوزه بالکان رایج است.

می‌گویند روش تهیه این قهوه در دمشق ابداع شد و در زمان امپراتوری عثمانی گسترش یافت. فرهنگ خوردن قهوه در کشورهای حوزه بالکان بسیار رایج است؛ به ویژه خوردن قهوه‌هایی که با روش‌های ویژه تولید می‌شوند.

این روزها قهوه ترک هنوز هم به عنوان یک نوشیدنی سنتی در کشورهایی چون یونان، مصر و رستوران‌های ترکی در سراسر جهان رواج دارد.

در شبه جزیره عربستان هم سنتی خاص برای قهوه وجود دارد. نخستین بار درخت قهوه در 1100 پس از میلاد به این منطقه آورده شد و پس از آن نوشیدن آن در میان اعراب گسترش یافت.

در سال 1475 نخستین قهوه‌خانه در پایتخت امپراتوری بیزانس راه‌اندازی شد که در آن قهوه ترک سرو می‌شد. بر اساس روایات، صاحب این قهوه‌خانه اهل یونان بود. پس از آن یک قهوه‌خانه در استانبول احداث شد.

حدود سال 1600 میلادی بود که قهوه به اروپای مرکزی راه یافت و در سال 1607 در بندر ونیز به دنیای جدید معرفی شد. چندی نگذشت که قهوه به محبوب‌ترین نوشیدنی دنیا تبدیل شد که تا امروز هم این روند ادامه دارد.

امروزه در هر سال بیش از 400 میلیارد فنجان قهوه در جهان مصرف می‌شود و بزرگترین تولیدکننده قهوه در جهان برزیل است.

 

قهوه و قهوه ترک

 

در ترکیه تا سال 1980 به قهوه ترک همان قهوه می‌گفتند. در این سال بود که قهوه‌هایی که به روش‌های اروپایی حاضر می‌شدند وارد این کشور شدند و از آن زمان به بعد واژه "ترک" پس از قهوه برای نشان دادن قهوه سنتی به کار برده شد.

برای درست کردن قهوه ترک به روش سنتی آن، مواد خاصی لازم است. ترک‌ها قهوه را در فنجان‌های دسته‌دار نمی‌نوشیدند. آنها از فنجان‌های کوچک بی‌دسته استفاده می‌کردند و فنجان را در ظرفی مسی با دسته چوبی قرار می‌دادند.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

برای قهوه ترک به یک ظرف کوچک قهوه‌جوش، اجاق و یک قاشق چای‌خوری هم نیاز دارید. اجزای تشکیل دهنده قهوه شما هم قهوه، آب سرد و شکر (در صورت علاقه) است.

از قاشق برای اندازه‌گیری قهوه و شکر استفاده می‌کنند. قاشق‌های چایخوری که ترک‌ها از آن استفاده می‌کنند معمولا یک سانتی‌متر طول و نیم سانتی‌متر عرض دارند.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

روش کار: راز یک قهوه خوشمزه در پخت آن بر حرارت ملایم است. می‌گویند قهوه نباید زودتر از پنج دقیقه حاضر شود. برای قهوه ترک، مانند همه انواع دیگر قهوه‌ها باید از پودر دانه‌های قهوه تازه برشته شده استفاده کنید. قهوه‌ای که زیاد برشته شده باشد، ترجیح دارد اما حتی آنهایی که به طور متوسط هم برشته شده‌اند عطر و بوی خوبی می‌دهند.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

برای آسیاب کردن دانه‌های قهوه می‌توانید از آسیب‌های قدیمی یا امروزی استفاده کنید. فرقی ندارد؛ مهم این است که در پایان پودر قهوه‌ای یکدست داشته باشید. دانه‌های قهوه ترک باید خیلی خوب آرد شوند و پودر کاملا ریز و یکدستی داشته باشند. پودر قهوه‌ای که برای طبخ قهوه ترک به کار می‌رود، معمولا بهترین نوع پودر قهوه است.

 

برای گرفتن نتیجه بهتر، باید از آب سرد استفاده کنید. اگر هم می‌خواهید شکر در آن بریزید، از شکرهایی استفاده کنید که به راحتی در آب حل می‌شوند.

میزان آب مورد نیاز را هم می‌توانید با یک فنجان اندازه بگیرید. معمولا ابتدا آب را داخل ظرف قهوه‌جوش می‌ریزند و بعد قهوه و شکر را به آن اضافه می‌کنند.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

برای هر فنجان قهوه، یک تا دو قاشق قهوه لازم است. در ترکیه، برای میزان شیرینی قهوه چهار درجه دارند. به قهوه بدون شکر می‌گویند: ساده. قهوه‌ای که یک نصفه قاشق چایخوری شکر داشته باشد «شکرلی» است. قهوه‌ای که یک قاشق شکر دارد: «ارتا شکرلی» و قهوه‌ای با شکر زیاد «چوخ شکرلی».

 

قهوه را تا زمانی که شکر حل شود،‌ هم بزنید. بعد از این مرحله، قاشق را از قهوه‌جوش بیرون بیاورید و قهوه‌جوش را روی اجاق بگذارید. در مدتی که قهوه روی حرارت قرار دارد اصلا آن را هم نزنید زیرا باعث می‌شود کف قهوه از بین برود. زمانی که قهوه شروع به جوشیدن کرد، ظرف را از روی اجاق بردارید و قهوه را در ظرف بریزید.

قهوه ترکی که درست آماده شده باشد، یک لایه نازک از کف روی خود دارد. چنین کفی تنها زمانی به دست می‌آید که آب استفاده شده سرد باشد و قهوه با حرارت اندک به جوش بیاید.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

می‌توانید 20 ثانیه پس از جوش آمدن قهوه صبر کنید سپس قهوه را از روی چراغ بردارید. اما به این ترتیب قهوه یکدست و خوش طعمی دارید که کفی روی آن نیست.

 

برای اینکه هم قهوه یکدست را داشته باشید و هم کف روی آن را، می‌توانید زمانی که کف تشکیل شد آن را در فنجان بریزید و بگذارید باقی قهوه بیشتر بجوشد.

 

البته روش‌های دیگری هم برای تهیه قهوه ترک وجود دارد. مثلا در برخی از مدارس آشپزی، می‌گویند ابتدا آب را داغ کنید، بعد شکر را به آن اضافه کنید و بگذارید خوب حل شود. محصول این کار شربتی است که دمای جوش بالاتری نسبت به آب دارد. آنگاه قهوه و هل را به آن اضافه کنید و بگذارید که مخلوط به قل‌قل بیفتد.

وقتی مایع به جوش آمد، پیش از آنکه آن را در فنجان بریزید، یک بار آن را از روی حرارت بردارید و دوباره پس از چند لحظه روی حرارت قرار دهید. (برخی تا سه بار این حرکت را انجام می‌دهند) دوباره بگذارید جوش بیاید. با این کار قهوه خوش عطرتری خواهید داشت.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

آداب نوشیدن

 

معمولا قهوه ترک را خیلی به آرامی می‌نوشند. در کنار آن یک لیوان آب سرد هم سرو می‌شود. آب را پیش از قهوه می‌نوشند تا دهان تازه باشد و طعم قهوه را بهتر درک کنند. بعضی‌ها هم پیش از خوردن قهوه (به ویژه بعد از غذا) یک لیوان عرق نعنا می‌نوشند.

 

منبع : همشهری آنلاین

لینک به دیدگاه

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

آیا یک فنجان قهوه کامل واقعا وجود دارد؟ تنها شامه شما می‌تواند این موضوع را تشخیص دهد. در میان کارشناسان،‌قهوه کامل اغلب به صورت قهوه‌ای تعریف می‌شود که هم طعم خوب و هم رایحه خوبی داشته باشد.

 

کارشناسان گروه Intelligentsia Coffee & Tea ، می‌گویند این نکات کوچک می‌تواند به شما کمک کند تا یک فنجان قهوه واقعا عالی به دست بیاورید: (intelligentsiacoffee.com)

1- از بهترین دانه‌های قهوه استفاده کنید: قهوه در یک مقیاس صددرجه‌ای رتبه‌بندی شده می‌شود. بر اساس نظر کارشناسان صنعت، تنها قهوه‌ای که نمره 80 یا بالاتر بگیرد، مستحق عنوان "قهوه مخصوص" است و تنها قهوه‌ای که نمره 90 یا بیشتر بگیرد را می‌توان به عنوان "قهوه عالی" طبقه‌بندی کرد. برای اینکه به فهرستی از قهوه‌های با نمرات بالا دست پیدا کنید می‌توانید به سایت Coffee Review مراجعه کنید.

(coffeereview.com)

2- خودتان قهوه را آسیا کنید: رایحه قهوه ناشی از روغن‌های طبیعی است که هنگام فرآیند برشته کردن درون دانه قهوه به دام می‌افتند. هنگامی که قهوه آسیا می‌شود، این روغن‌ها شروع به متصاعد شدن می‌کنند. بنابراین اگر شما قهوه‌تان را در شب قبل آسیا کنید تا در وقت صرفه‌جویی کنید، رایحه قهوه‌تان کمتر خواهد شد. اغلب حرفه ای‌ها از یک آسیاهای سایشی (burr grinder) استفاده می‌‌‌کنند که امکان آسیا کردن یک دست‌تری را فراهم می‌کند.

3- صافی را از پیش مرطوب کنید: اگر از روش بر اساس صافی برای درست کردن قهوه‌تان استفاده می‌کنید، اطمینان حاصل کنید که قبل از اضافه کردن گرد خشک قهوه آن را از پیش با آب داغ مرطوب کرده‌اید. همه صافی‌های کاغذی تولیدی لایه نازکی از گرد و غبار دارند. از پیش مرطوب کردن این غبار را می‌شوید و نمی‌گذارد این غبار به قهوه شما راه یابد. (تنها باید پیش از شروع فرآیند واقعی درست کردن قهوه این آب را خالی کنید).

4- همه‌چیز به زمان‌بندی مربوط می‌شود: هر روش درست کردن قهوه یک زمان دقیق دم‌کردن دارد؛ اگر بگذارید قهوه برای مدتی طولانی در آب داغ دم بکشد، روغن بیش از حدی از دانه‌های آسیای شده استخراج می‌شود و قهوه تلخ‌تری درست می‌شود. دم کردن به مدت خیلی کوتاه هم قهوه‌ای رقیق و بی‌ بو و طعم حاصل می‌آورد.

5- بگذارید قهوه سرد شود و به حال خود بماند: قهوه یک نوشیدنی داغ است،‌اما اگر بگذارید اندکی سرد شود، تا طعم واقعی آن آشکار خواهد شد. و در مورد شیر و شکر چه؟ بهتر است آنها را برای دسر نگهدارید. قهوه‌ واقعا عالی نیازی به چیزی برای تقویت رایحه متمایز آن ندارد.

6- حفظ تعادل ضروری است: کافئین موجود در قهوه یکی از دلایل اصلی نوشیدن آن است، اما کافئین در واقع یک سم طبیعی است- وسیله دفاعی درخت قهوه در مقابل شکارچیان است. هنگامی که فردی بیش از حد قهوه می‌نوشد، مزه آن تلخ‌تر احساس می‌شود. بدن شما به این ترتیب به شما می‌گوید لطفا مسموم کردن خودتان را متوقف کنید.

 

خود کارشناسان Intellingentsia اولین کسانی هستند که می‌گویند، تا به حال یک فنجان قهوه کامل را نیافته‌اند، یعنی قهوه‌ای که واقعا رایحه مسحورکننده‌ای را د اشته باشد که هنگام چسباندن بینی به یک کیسه از دانه‌های قهوه تازه برشته‌شده به مشام می‌رسد. اما آنها اطمینان می‌دهند که تلاش کردن برای رسیدن به این هدف کاری مفرح است. اگر می‌خواهید شیوه درست کردن قهوه در خانه را در دست داشته باشید،‌ می‌توان از برنامه کاربردی این گروه برای تلفن همراه استفاده کنید که قدم به قدم دستورات لازم برای درست کردن قهوه به شما ارائه می‌دهد، و حتی دارای یک زمان‌سنج برای مدت دم کردن قهوه است

 

 

منبع : همشهری آنلاین

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...