رفتن به مطلب

نکات کلی درباره ی مصرف کنسرو


ارسال های توصیه شده

این مواد غذایی مورد توجه قرار دهید:

• قوطی کنسرو نباید زنگ زده و ضربه خورده باشد.

• پیش از جوشاندن قوطی کنسرو، در آن نباید متورم باشد، تورم نشان‌دهنده وجود میکروب می‌باشد، البته قوطی اغلب پس از جوشاندن متورم می‌شود.

• قوطی کنسرو را در ظرف محتوی آب قرار دهید به‌طوری‌ که آب به‌طور کامل قوطی را احاطه کند. سپس آن را به‌مدت 20 دقیقه بجوشانید و مصرف کنید.

• باید توجه داشت که زمان 20 دقیقه از شروع جوشیدن آن محاسبه می‌شود نه از زمانی که ظرف آب روی شعله قرار گرفت.

• هرگز قوطی کنسرو را به‌طور مستقیم روی شعله اجاق گاز قرار ندهید، زیرا عمل از بین رفتن میکروب و سم آن‌ به‌طور کامل صورت نمی‌پذیرد.

• در نهایت توجه به‌این نکته ضروری است که هنگام خرید کنسرو باید دقت فراوانی داشت و در صورت مشاهده مواد غذایی مشکوک به آلودگی، مراجع ذی‌صلاح را مطلع ساخت.

افزودنی‌‌های کنسرو چرا اضافه می‌شوند:

تعاریف متعددی از مواد افزودنی شده است ولی ساده‌ترین تعریف آن را موادی می‌داند که به صورت عمدی و یا اتفاقی در فرآیند و یا در تولید مواد غذایی به آن اضافه می‌شود.

افزودنی‌‌ها می‌توانند به شش دسته اصلی تقسیم‌بندی شوند:

نگه‌دارنده‌‌ها، افزودنی‌‌های مغذی، طعم‌دهنده‌‌ها، رنگ‌ها، قوام‌دهنده‌‌ها، بافت‌دهنده‌‌ها، و افزودنی‌‌های متفرقه.

بیشتر این مواد بیش از یک نقش را در مواد غذایی ایفا می‌کنند.

این مواد باید چهار خاصیت داشته باشند: بی‌خطر باشند موثر باشند تعامل آنان با سایر مواد مشخص باشد دوز مناسب آنها معلوم باشد.

افزودنی‌‌هایی که در صنایع کنسروسازی از آنها استفاده می‌شود، شامل موارد زیر هستند:

• نشاسته: قوام مواد غذایی، گاهی حفظ طعم و مزه

• شكر: ایجاد طعم، مزه، گاهی بهبود رنگ، تردی محصول

• كلرور سدیم: چاشنی، ایجاد طعم، كاهش‌دهنده ترشی، افزایش شیرینی

اسیدهای خوراكی، اسید لاكتیک، اسید استیك، اسید مالیك، اسید سیتریك، گاهی اسید فسفریک

چرا باید به افزودنی توجه کنیم

به وجود نمک در کنسروها، به خصوص انواعی که در تهیه آنها فرآورده‌‌های گوشتی و گوشت استفاده می‌شود برای افراد خاصی مضر است به همین دلیل توصیه می‌کنیم کسانی که به فشارخون بالا مبتلا هستند و یا به هر دلیلی برای مصرف نمک منع دارند، از مصرف زیاد این مواد غذایی بپرهیزند.

از سوی دیگر، ممکن است افراد به مصرف برخی از افزودنی‌‌ها حساسیت داشته باشند. در کشور‌‌های دیگر در صورتی که ماده‌ای حساسیت‌زا در ترکیب غذا به کار رفته باشد تولید‌کننده‌ها موظف هستند هشداری در این باره روی برچسب قید کنند. این اقدام برای پیشگیری از عواقب بعدی حساسیت‌‌ها انجام می‌شود و بسیار موثر است.

سبزی‌ها

کنسرو گوجه‌رنگی، کنسرو نخود سبز، کنسرو لوبیا سبز، کنسرو باقلا پخته، کنسرو مارچوبه، کنسرو گل‌کلم، کنسرو اسفناج، کنسرو لوبیا چیتی با سس گوجه‌فرنگی، کنسرو ذرت، کنسرو قارچ، کنسرو عدسی، بلوط دانه و پوره کنسرو شده، کنسرو دلمه برگ مو، کنسرو تشمک، کنسرو قارچ خوراکی، کنسرو سبزی سرخ شده برای خورش قورمه سبزی، کنسرو دال عدس

غذاهای پخته شده

کنسرو ماهی، کنسرو ماهی کیلکا، کنسرو ماهی کیلکا در سس گوجه فرنگی، کنسرو خورش قورمه سبزی، کنسرو خورش قیمه، کنسرو خوراک مرغ، کنسرو قلیه ماهی تن، کنسرو کالباس، کنسرو آبگوشت، کنسرو میگو در آب نمک، کنسرو لوبیا سبز با گوشت تکه‌ای یا سویا، کنسرو خورشت فسنجان با گوشت تکه‌ای، کنسرو خورش کرفس،کنسرو انواع پلو،کنسرو مرغ، کنسرو قلیه میگو، کنسرو خورش میگو، کنسرو آش، کنسرو میگو در روغن، کنسرو طاس‌کباب

غذاهای مخلوط

کنسرو ماهی تن و لوبیا چیتی در سس گوجه‌فرنگی، کنسرو لوبیا چیتی با قارچ، کنسرو سوسیس در سس گوجه، کنسرو سوسیس در آب نمک، کنسرو خوراک لوبیا چیتی و سوسیس در سس گوجه فرنگی، کنسرو میگو در سس گوجه فرنگی کنسرو واویشکای ماهی کیلکا، کنسرو لوبیا چیتی با گوشت، کنسرو زبان (گاو، گوسفند، بز) در آب پاچه، کنسرو دلمه بادمجان در روغن نباتی مایع یا سس گوجه‌فرنگی، کنسرو نخود آبگوشتی، کنسرو لوبیا قرمز در سس گوجه‌فرنگی، کنسرو گوشت قرمز تکه‌ای، کنسرو لوبیا سفید در آب و کنسرو لوبیا قرمز در آب نمک.

در چه شرایطی بهتر است از کنسرو استفاده کنیم؟

کنسرو خیارشور، کنسرو شور بامیه، کنسرو غوره شور، کنسرو فلفل شور، کنسرو شور برگ مو، کنسرو زیتون پرورده.

کنسروها شکل مفیدی از تهیه و نگهداری مواد غذایی هستند که در شرایط خاص استفاده و کاربری ایمنی داشته و به مصرف می‌رسند. برای اینکه از هنگام مسافرت از احتمال مسمومیت غذایی با غذاهایی که بین راه سرو می‌شوند، در امان بمانید می‌توانید به عنوان غذا همراه خود کنسرو ببرید. باید به یاد داشته باشید که سلامت کامل قوطی و کنسرو را بررسی کنید تا از چاله به چاه نیفتید.

از موارد دیگری که کنسروها نقش اصلی را در تغذیه افراد ایفا می‌کنند، شرایط بحران و هنگام وقوع بلایای طبیعی است. برای مثال، توصیه می‌شود که در اتاق امنی که برای در امان ماندن از زلزله در خانه در نظر می‌گیرید، مقداری از مواد غذایی کنسرو شده را قرار دهید. استفاده از کنسرو‌‌ها در این شرایط می‌تواند با تسهیل توزیع مواد غذایی بین حادثه‌دیدگان آنها را از ابتلا به بیماری‌‌های ناشی از مصرف غذا از جمله مسمومیت‌‌های غذایی در امان نگه دارد.

توجه،توجه

از مصرف کنسروهایی که لعاب داخلی قوطی آن خورده شده خودداری کنید.از نگهداری قوطی کنسرو در یخچال و محیط‌های مرطوب خودداری کنید.باقی‌مانده محتوی کنسرو را در ظروف شیشه‌ای و در یخچال نگهداری کنید.از مصرف کنسروهایی که تغییر رنگ، طعم و بو داده‌اند، خودداری کنید.قوطی کنسرو باید سالم و فاقد هرگونه نشتی باشد.از خرید کنسروهایی که فاقد شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت، تاریخ ساخت و انقضای مصرف باشند خودداری کنید.از مصرف کنسرو باد کرده و زنگ زده خودداری کنید.

لینک به دیدگاه

همواره تامین و نگهداری غذا یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های بشر بوده است. نیاز به دسترسی به غذای سالم، انسان را بر آن داشته است که زمانی را به بررسی درباره چگونگی حفظ مواد غذایی اختصاص دهد. از روش‌های ابتدایی مانند نمک سود کردن تا روش‌های صنعتی و پیچیده‌ای مانند پرتو دهی مواد غذایی، همه و همه برای نگهداری مواد غذایی بوده است که به دست آوردن آن همیشه به سادگی میسر نیست.

کنسرو کردن مواد غذایی از جمله روش‌های خوب نگهداری مواد غذایی است که در صورت رعایت اصول تهیه، ماندگاری خوبی برای بسیاری از اقلام غذایی ایجاد می‌کند.

 

کنسرو کردن

 

کلمه "کنسرو" از لغتی یونانی به ‌معنی "حفظ کردن" مشتق شده است. کنسرو کردن فرآیندی است که در آن مواد غذایی در شیشه‌ها یا قوطی‌های حلبی قرار داده شده و حرارت داده می‌شوند تا میکروب‌ها و آنزیم‌های غیرفعال نابود شوند. پس از این حرارت و سرما دادن، یک خلا در بسته‌بندی مواد ایجاد می‌کنند. این خلا، از فساد مجدد غذای درون شیشه یا قوطی جلوگیری می‌کند.

مواد غذایی با اسیدیته بالا مانند میوه هامی‌توانند در آب جوش کنسرو شوند، در حالی‌که سبزی ها و گوشت ها که اسیدیته پایین دارند، باید با دستگاه کنسروکننده در 116درجه سانتی‌گراد کنسرو شوند.

لینک به دیدگاه
اینکه میگن مخلوط کردن کنسرو تن ماهی با تخم مرغ و پختن آنها در ماهی تابه خطرناکه،درسته؟

اسی چه سوالی پرسیدی:icon_pf (34)::icon_pf (34):

نمیدونم والا ولی خو چه کاریه کی تن ماهی رو با تخم مرغ قاطی می کنه یعد تو ماهی تابه می پزه

ولی تحقیق می کنم جوابشو بهت می گم بعدا

لینک به دیدگاه
اسی چه سوالی پرسیدی:icon_pf (34)::icon_pf (34):

نمیدونم والا ولی خو چه کاریه کی تن ماهی رو با تخم مرغ قاطی می کنه یعد تو ماهی تابه می پزه

ولی تحقیق می کنم جوابشو بهت می گم بعدا

 

خیلی ها اینکارو میکنند آخه.....

 

معمولا به تن ماهی تخم مرغ میزنند و آنرا در ماهیتابه سرخ میکنند.

 

اما من شنیدم مواد نگهدارنده تُن ماهی ممکنه با تخم مرغ واکنش خوبی نده !!!!

 

سپاسگزارم...:icon_gol:

لینک به دیدگاه

با سلام

بنده که مقیم روسیه هستم به یک نکته عجیب برخوردم

تنوع محصولات کنسرو در این کشور فوق العاده زیاده....فقط یک مورد بس که تفریبا بیش از 100 نوع کنسرو ماهی وجود داره...(نه برند...نوع)

اما بر روی تمامی این کنسروها چیزی راجع به جوشاندن درج نشده

سوال کردم گفتند حتی مواد نگهدارنده ان هم کمتره.....تکنولوژی ساخت بالایی داره که نیاز به جوشاندن نداره

بسیاری محصولات لذیذ هم هستند که مشتریان در همون فروشگاه قبل از رجوع به صندوق مصرف میکنند!

برام سوال شده که چه روش کنسرواسیونیه!

لینک به دیدگاه
با سلام

بنده که مقیم روسیه هستم به یک نکته عجیب برخوردم

تنوع محصولات کنسرو در این کشور فوق العاده زیاده....فقط یک مورد بس که تفریبا بیش از 100 نوع کنسرو ماهی وجود داره...(نه برند...نوع)

اما بر روی تمامی این کنسروها چیزی راجع به جوشاندن درج نشده

سوال کردم گفتند حتی مواد نگهدارنده ان هم کمتره.....تکنولوژی ساخت بالایی داره که نیاز به جوشاندن نداره

بسیاری محصولات لذیذ هم هستند که مشتریان در همون فروشگاه قبل از رجوع به صندوق مصرف میکنند!

برام سوال شده که چه روش کنسرواسیونیه!

سلام.

حرف شما کاملا درسته

یکی از استادای ما هم اینو گفته بود که غذاهای کنسروی بقیه ی کشورها نیازی به جوشوندن نداره چون تمام اقدامات لازم برای سالم بودن و اطمینان کامل برای سالم موندن طی نگهداری روشون انجام گرفته

ولی توی ایران چون تکنولوژی اونقدرها پیشرفت نکرده ما از سالم بودن کامل کنسرو مطمئنن نیستیم به همین خاطر حتما لازمه کنسرو ها رو قبلا استفاده برای از بین رفتن میکروارگانیسم کلستردیوم بوتولونیم که احتمال میدیم توی قوطی باشه 20 دقیقه تو آب جوش بجوشونیم

لینک به دیدگاه

تا اونجایی که من فهمیدم مصرف تخم مرغ به همراه ماهی مشکلی نداره چون چند نوع غذا هست که ماهی و تخم مرغ توشون باهم به کار رفته

ولی

ماهی تون رو نباید تفت داد چون در کنسروهای ماهی یه میکروارگانیسمی وجود داره که وقتی قوطی باز بشه و در درجه حرارت بالای 60 قرار بگیره باعث مسمومیت میشه ووقتی توی ماهی تابه تفتش میدی یعنی باعث آزاد شدن سم این میکروارگانیسم میشی و مسمومیت زا میشه

لینک به دیدگاه
اسی چه سوالی پرسیدی:icon_pf (34)::icon_pf (34):

نمیدونم والا ولی خو چه کاریه کی تن ماهی رو با تخم مرغ قاطی می کنه یعد تو ماهی تابه می پزه

ولی تحقیق می کنم جوابشو بهت می گم بعدا

زندگیه خوابگاهی نداشتی؟:ws3:

 

مخصوصا پسرا زیاد اینکارو میکنن! داداشه من از افتخاراتشه!

لینک به دیدگاه
زندگیه خوابگاهی نداشتی؟:ws3:

 

مخصوصا پسرا زیاد اینکارو میکنن! داداشه من از افتخاراتشه!

 

خیلی باحال میشد آخه.....

 

وقتی میخوردم این قسمت بالایی دهانم قلقلک میومد خیلی خوشم میومد. :ws37:

 

اما به قول دکتر شکوفه، در دمای بالای 60 ترکیب تن ماهی با تخم مرغ ضرر داره،من گفتم که همه حواسشون جمع باشه.

 

چون خیلی ها اینکار را میکنند،مثل من در گذشته !!!!! :icon_pf (34):

لینک به دیدگاه
خیلی باحال میشد آخه.....

 

وقتی میخوردم این قسمت بالایی دهانم قلقلک میومد خیلی خوشم میومد. :ws37:

 

اما به قول دکتر شکوفه، در دمای بالای 60 ترکیب تن ماهی با تخم مرغ ضرر داره،من گفتم که همه حواسشون جمع باشه.

 

چون خیلی ها اینکار را میکنند،مثل من در گذشته !!!!! :icon_pf (34):

خو تو كه هنوز زنده اي!

مشكلي نداره پس :ws3:

لینک به دیدگاه
آخه تن ماهی که مصرف میکردم تن ماهی تبرک بود !!!!!

 

تخم مرغش هم تخم مرغ تلاونگ بود.

آهان...از اين باكلاساش ميخوردي :ws3:

 

خو پس نتيجه ميگيريم كه تخم مرغ با تن ماهي ضرر داره...به جز وقتي كه تن ماهي تبرك و تخم مرغ تلاونگ باشه

حله؟

لینک به دیدگاه
آهان...از اين باكلاساش ميخوردي :ws3:

خو پس نتيجه ميگيريم كه تخم مرغ با تن ماهي ضرر داره...به جز وقتي كه تن ماهي تبرك و تخم مرغ تلاونگ باشه

حله؟

 

البته اگه قبلش صدا و سیمای دروغ پول تبلیغاتش را ریخته باشه به حسابم.

لینک به دیدگاه
خیلی باحال میشد آخه.....

 

وقتی میخوردم این قسمت بالایی دهانم قلقلک میومد خیلی خوشم میومد. :ws37:

 

اما به قول دکتر شکوفه، در دمای بالای 60 ترکیب تن ماهی با تخم مرغ ضرر داره،من گفتم که همه حواسشون جمع باشه.

 

چون خیلی ها اینکار را میکنند،مثل من در گذشته !!!!!

منم شنیده بودم که کار درستی نیست...تازه بعضیها واسه این مدلی درست کردنش بدون جوشوندنه کنسرو مستقیم بازش میکنن و استفاده میکنن که اونم یه مشکله دیگست

تویه کنسرو ماهی بعضی وقتا باکتریهای وحشتناک خطرناکی رشد میکنن که در عرضه بیست دقیقه (این حدودا)میتونه انسان و بکشه که با بیست دقیقه جوشیدنش خطرش خیلی کاهش پیدا میکنه ولی

من هم دوبار به اغفال داداشم خوردم!:icon_pf (34):

البته بد نبود خوب بود...بعضی غذا ها شاید بیشتر خاطره انگیز باشن تا خوشمزه....:ws3:

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...