رفتن به مطلب

پاسخ به سوالات درباره کتیا


غفرانی

ارسال های توصیه شده

با سلام

 

من مدت زیادی است که به تدریس نرم افزار CATIA در کلاسهای تخصصی- صنعتی و کاربردی اشتغال دارم. در حد توانایی ها و دانش کم خود، چنانچه کسی در کار با نرم افزار CATIA به مشکلی برخورد، انشالله جواب می دهم.:w16:

لینک به دیدگاه
  • پاسخ 62
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

اقای غفرانی بسیار ممنون هستم که دعوت منو قبول کردید امیدوارم با کمک شما و همچنین اقای دکتر جان نثار بتونیم بهترین انجمن نرم افزاری ایرانو داشته باشیم .

لینک به دیدگاه

سلام. وقت همگي بخير.

من ميخوام يك سطح بسته توخالي را به حجم تبديل كنم. و يا اينكه بين دو سطح حجم ايجاد كنم.

زماني كه در محيط part design از دستور thick surface ميخوام استفاده كنم فقط ميتونم يك عدد رو به عنوان ضخامت سطح به آن بدهم.

اما نميدونم چطور ميتونم يك سطح توخالي را به حجم تبديل كنم.

ممنون ميشم اگه كمكم كنيد.:ws52:

لینک به دیدگاه

با اجازه اقای غفرانی من یه راهنمایی م یکنم و جواب کامل تر را اقای غفرانی میدن برای این کار از دستور close surface در قسمت پارت استفاده کنید

لینک به دیدگاه

مرسي. فكر مي كردم close surface فقط سطح بسته ايجاد مي كنه و نه حجم.

واسه حجم دادن بين دو سطح از اين دستور استفاده ميكنم ببينم ميتونم يا نه.

بازم ممنون

لینک به دیدگاه

سلام. وقت همگي بخير.

1سوال.به سطوح ساده مي تونم حجم بدم.

سطح اصلي هم كه دارم رو مي تونم به يه قسمت هاييش حجم بدم.

اما وقتي مي خوام به كل شكلم حجم بدم نمي تونم. پيغام خطا مي ده.

نمي دونم چرا؟:ws52:

ميشه بخاطر اينكه شكلم خيلي نامتقارن هست باشه؟

اگه به اين خاطره بايد چكار كنم كه به كل سطحم حجم دار بشه؟:icon_pf (72):

لینک به دیدگاه

برای حجم دادن باید به زوایا و خطوط شکسته شده توجه داشته باشی اگر تداخل بین خطوط به وجود بیاد خطا میده .در واقع باید اصول مهندسی را رعایت کنی.

لینک به دیدگاه

باشه مرسي.

فقط 2سوال ديگه.

1. وقتي سطوحم رو به هم joinمي كنم گزينه check connexity فعال هست. اين گزينه واسه joinكردن سطوح كافي هست؟

2. بعضي وقتا كه سطوحم رو با multisection surface ايجاد مي كنم سطوح ساخته ميشه اما يه پيغام خطا ميده مبني بر اينكه بهتر است سطوح با روشهاي sweep و..ايجاد شوند. ممكن است كه تداخل سطوحي كه ميگيد به خاطر اين سطوح باشه؟

لینک به دیدگاه

در مورد سوال اولی دقیقا نم تونک جواب بدم چون ممکنه اشتباه جواب بدم انشالله اقای غفاری وقتی تشریف وردن جواب میدن .اما راجع به سوال دوم مولتی سکشن دستور پیشرفته ای هستش برای اینکه با خطا مواجه نشی از اسپین و خطوط راهنما استفاده کن د رغیر این صورت اگر دچار مشکل شدی نقاطی که خطها به هم متصل میشند را تغییر بده یا جهت فلشها را عوض کن .تداخل خطوط خیلی جاها سبب مشکل میشه بعضی اوقات ممکنه موقع اکسترود هم مدل دچار تداخل بشه و خطا بده .

لینک به دیدگاه

1- سوییچ Check Connexity برای بررسی اتصال صحیح مرزی سطوح (یا منحنی ها اگر انتخاب شوند) است. برای مثال اگر شکاف بین لبه سطوح بیش از مقدار merging distance بیشتر باشد لبه ها با هم تلفیق نمی شوند و شکاف بوجود خواهد آمد و یا اگر مرزی باشد که بین سه سطح مختلف مشترک باشد امکان تلفیق آنها وجود ندارد و با روشن بودن این سوییچ کتیا پیغام خطا می دهد. اگر نیاز به تلفیق سطوحی باشد که افزون بر تماس مرزی دارای پیوستگی مماسی مرزی هم هستند می توان از سوییچ angular Threshold استفاده کرد.

2- خطایی که دستور multisection به شما می دهد به مفهوم استفاده از دستورات دیگر مثل Sweep نیست. اساسا دستور sweep، multisection و دستور Rib در بخش part design همگی از یک الگوریتم ریاضی استفاده می کنند که بر اساس یک منحنی پایه به نام spline قرار دارد و و یک یا چند سطح کمکی نیز برای تکمیل آن می تواند بطور اختیاری استفاده شود. خلاصه ماهیت کار در آنها یکسان است.

لینک به دیدگاه

خلاصه دستور multisection

sections: مقاطع باز یا بسته که می تواننذ هر یک بطور مجزا با یک سطح خاصیت مماسی ایجاد کنند و بنایراین سطح تولیدی نیز در آن مقطع با سطح مماسی مقطع مماس خواهد بود. هر یک مقاطع همچنین دارای یک نقطه مرجع Closing point هستند که توسط کتیا انتخاب می شود ولی کاربر اغلب باید آن را (با راست کلیک و انتخاب replace) اصلاح کند. مقاطع نباید با هم برخورد داشته باشند و باید دارای فاصله مناسب بر اساس منحنی spline و پهنای مقطع باشند تا از بروز پیچ خوردگی twist جلوگیری شود.

مقاطع همینطور دارای جهت چرخش هستند. نقاط مرجع مقاطع بر اساس closing point هر مقطع و بر اساس جهت چرخش مقطع و بر اساس روش coupling به یکدیگر مرتبط می شوند.

Guides: منحنی های اختیاری کمکی بین مقاطع برای هدایت مسیر ایجاد سطح جدید. اگر از سطوح مماس برای مقاطع استفاده می شود منحنی های guides باید بر سطوح مماسی مماس باشند و در نقطه برخورد با مقطع کاملا با مقطع و سطح مماسی همخوانی داشته باشند. افزون بر این، این منحنی ها نیابد با منحنی مجازی که بین closing points وجود دارد و تعریف کننده نقطه شروع برای اتصال مقاطع به یکدیگر است تداخل داشته باشند.

Spline: برای ایجاد سطح multisection، برنامه بین مقاطع تعریف شده را با هزاران مقطعی که خود محاسبه می کند میانبابی می کند. برای محاسبه صفحه هر یک از این مقاطع، برنامه در ابتدا منحنی به بنام spline را که بر تمامی مقاطع عمود است محاسبه و تولید می کند و سپس این منحنی ها را برای ایجاد صفحات مقاطع میانیابی بکار می برد. اگر مقاطع به همدیگر نزدیک و دارای زاویه باشند منحنی spline محاسبه شده توسط برنامه منحنی با چرخش شدیدی خواهد بود و با توجه به اندازه و بزرگی مقاطع نسبت به شعاع انحنا این منحنی، ممکن است ایجاد سطح جدید با مشکل و خطا روبرو شود. کاربر می تواند با تعریف منحنی جایگزین که البته باید خواص تعریف شده در بالا را تامین کند این مشکل را بر طرف کند. تعریف spline در سطوح پیچیده حائز اهمیت فراوان و البته مشکل است.

Coupling: روش جفت شدن مقاطع را تعیین می کند. vertices نرم افزار بر اساس نقاط موجد در هر مقطع و نقاطی جدیدی که خود بر اساس نسبت ابعادی مقاطع نسبت به یکدیگر محاسبه می کنند مقاطع را با یکدیگر جفت می کند. در 90 درصد موارد، نتیجه کار اصلا مطلوب نیست و کاربر باید توسط manual coupling و تعریف نقاطع مرجع برای اتصال (که برای هر مسیر coupling باید از مقطع یک شروع و به مقطع پایانی ختم شود) نرم افزار را برای اینکار هدایت کند. مسیرهای دستی coupling تعریف شده توسط کاربر نباید تداخلی با منحنی های guides داشته باشد. در واقع خود منحنی های guides نوعی coupling نیز هستند. روش vertices از تک تک نقاط موجود هر مقطع برای اتصال مقاطع استفاده می کند بنابراین در صورت استفاده، تمامی مقاصع باید داری تعداد مساوی نقطه داخلی باشند. روس Tancyو Tangency then Curvture نیز بر اساس شمارش تکه های مماس هر مقطع و استفاده از آنها به عنوان مرجع اتصال مقاطع استفاده می کند.

RELIMITATION: در صورت غیرفعال بودن دو هر یک از بخش های آن دستور multisection را تا انتهای منحنی spline به روش rib ادامه می دهد. یعنی آخرین مقطع را به دنبال spline (اگر منحنی بزرگ تر و محدود به مقطع اول و آخر نباشد) امتداد می دهد.

canonical element هم خروجی دستور را ساده سازی می کند. یعنی سطوح تخت، استوانه ای و .. که منظم هستند و ممکن است در نواحی ساده ایجاد شده باشند را شناسایی و آنها را بر مبنای خاصیت ساده شده آنها در نظر می گیرد. بنابراین می توان از آنها در دستورات بعدی به عنوان سطوح مرجع استفاده کرد.

آنچه در اینجا آورده شد تنها کلیاتی در مورد دستور است که در هر بخش نیاز به توضیحات بسیار بیشتری دارد.

بکارگیری دستور multisection نیاز به دقت و تجربه زیادی دارد. کاربرد مهندسی آن هم چندان زیاد نیست. بطور کلی هیچ کس از دستوراتی که سطوحی که کنترل پذیری کمی دارند و البته پیچیده هم هستند خوشش نمی آید. خروجی این دستور اگر نگوییم همیشه، حداقل در 90 درصد موارد هیچ ارزش style را ندارد بنابراین بدرد طراحی سطوح A surface که از نظر زیبایی مهم هستند نمی خورد. از طرفی، باعث افزایش پیچیدگی و قیمت قطعه طراحی شده می شود و لذا همیشه تلاش بر جایگزین کردن آن توسط سطوح ساده و منظم هندسی است. بیشترین کاربردی که من از این دستور دیده ام مدل سازی قطعات داخلی بدنه خودرو است که در آنها صرفا وجود draft مناسب برای قالب فرم دارای اهمیت است و بس. البته در طراحی قطعات پلاستیک نیز گهکاهی مورد نیاز است.

لینک به دیدگاه

همانطور که گفتم خطا ممکن است به دو علت باشد:

1- خروجی دستور join باید یک سطح یک پارچه باشد. یعنی نباید دو تکه منفصل وجود داشته باشد. مثلا نمی توان دو سطحی که هیچ مرزی با هم ندارند را با روشن بودن سوییچ connexity به هم join کرد. فاصله بین مرزها باید کمتر از merging distance باشد.

 

2- ممکن است سه سطح در یک مرز مشترک باشند که به آن manifold می گویند و این هم خطا می دهد.

 

لینک به دیدگاه

به نظر من برای اینکه سطحت بسته نیست و یه جاییش بازه این اخطارو میده.یه کاری کن به سطح ضخامت بده ضخامتش انقدر بده که شکلت بسته بشه البته احتمال خطا هست ولی اگر فقط می خوای مدل سازی کنی میشه از این کارا کرد .

برای مدلسازی از خیلی راهها می تونی استفاده کنی .مهم اینه که مدلتو بسازی هر وقت با مشکل مواجه شدی از روشهای دیگه استفاده کن .من خودم خیلی از دستوراتو به طور کامل بلد نیستم اما به نظر من با همون دستور خط و نقطه میشه مدلهای بسیار پیچیده ساخت .

لینک به دیدگاه

دستور boundary را اجرا کنید و سطحی که می خواهید Close کنید بهش بدید. محل شکاف و مرزهای موجود در سطح را که ممکن است باعث خطا شوند به شما نشان خواهد داد. سپس می توانید دستور fill را اجرا و همین boundary را به آن بدهید تا شکافهای موجود توسط سطوح پرکننده پر شوند. در انتها سطوح جدید را با سطح اصلی join کنید و دستور close surface را اجرا کنید.

 

یک نکته جالب: دستور Close Surface قادر است در مواردی سطوحی که دارای یک ناحیه باز هستند (به شرطی که ناحیه باز بصورت تجت باشد) را بطور خودکار ببندد و جسم بسته ایجاد کند. مثلا اگر یک مکعب از سطوح داشته باشید که یک وجه آن باز است، دستور close surface بطور خودکار این وجه را بسته در نظر می گیرد.

لینک به دیدگاه
باشه مرسي.

فقط 2سوال ديگه.

1. وقتي سطوحم رو به هم joinمي كنم گزينه check connexity فعال هست. اين گزينه واسه joinكردن سطوح كافي هست؟

2. بعضي وقتا كه سطوحم رو با multisection surface ايجاد مي كنم سطوح ساخته ميشه اما يه پيغام خطا ميده مبني بر اينكه بهتر است سطوح با روشهاي sweep و..ايجاد شوند. ممكن است كه تداخل سطوحي كه ميگيد به خاطر اين سطوح باشه؟

 

با سلام

ببخشید دیر شد.

دوست گرامی اشکال کار شما از دو منشا است.

1- یا سطوح شما بعد از یکپارچگی دارای خطای non-manifold هستند و یا دارای خطای gap.

در مورد اول شما باید یک سطح یکپارچه داشته باشید، به بیان ساده در هر مسیری که بر سطوح "راه" بروید، به دو یا چند راهگی نرسید. به بیان دیگر در یک سطح بسته کامل، نباید مرز های آزاد داشته باشید. اگر سطوح شما در برخی جاها بصورت ضربدری و ... در هم باشند، مشکل non- manifold دارند. البته به شخصه حدسم این است که این ایراد را ندارید. در هر حال ایراد بالا را باید ابتدا جایش را پیدا کنید و بعد با trim اضافات را ببرید.

در مورد ایراد دوم gap شما احتمال قریب به یقین این ایراد را دارید. برای رفع آن در آخرین مرحله از کار اصلا از join استفاده نکنید. از فرمان healing برای رفع gap ها و پیوستگی سطح استفاده کنید. در ضمن موقع اجرای آن چنانچه جاهایی از کار را نتواند ترمیم کند و مرزهای باز باقی بمانند، (gap باقی باشد)،در آنصورت آن مناطق را سبز رنگ می بینید که می توانید آنجاها را تصحیح کنی. merging distance را عدد مناسب بگذار و distance objective را عدد هشت صدم میلیمتر. موفق باشی.

لینک به دیدگاه
ميتونم بخش هاي مختلف سطحم را به طور جداگانه حجم دار كنم و بعد اونا رو assmble كنم كه مشكلم حل شه؟ اگه آره چجوري؟

مرسي

 

دوست عزیز به لحاظ فن طراحی، اگر شما یک قطعه دارید و سطوح مربوط به یک قطعه است، از این کلک های مرغابی هیچوقت نزنید. به یاد داشته باشید، هیچوقت سر CATIA را کلاه نگذارید. یک جای دیگر حتما یقه شما را می گیرد و تلافی!!!:icon_pf (44):

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.


×
×
  • اضافه کردن...