رفتن به مطلب

بيوتكنولوژي


نظر شما در مرود اين موضوع ؟  

4 کاربر تاکنون رای داده است

  1. 1. نظر شما در مرود اين موضوع ؟

    • 1
    • 0
    • 2
    • 1


ارسال های توصیه شده

بيوتكنولوژي در كشاورزي چيست؟

بیوتکنولوژی را می توان مجموعه ای از روش ها و فنونی دانست که در آن از ارگانیسم های موحود زنده و یا قسمتی از آنها برای تولید ، تغییر فرآورده ها، بهینه سازی گیاهان یا حیوانات وتولیدمیکروارگانیسم های جدید استفاده می شود.

از منظر فن آوری زیستی نیز، بیوتکنولوژی را می توان به مفهوم استفاده از مهندسی ژنتیک در تولید گونه های جدید میکروارگانیسم ها، گیاهان و حیوانات دانست که طی این روش، زن های خاصی از

یک موجود زنده به دیگری انتقال می یابدو بدین ترتیب صفات خاصی در یک گونه جدید ظاهر

می شود که نتیجه آن ایجاد یک نوع ارگانیسم با صفات ژنتیکی کاملا مشخص است.

بیوتکنولوژی بعنوان یکی از جدید ترین فن آوریهائی که باعث افزایش تولیدات کشاورزی در دهه اخیر شده ، مطرح است. بیوتکنولوژی کاربردهای امیدوارکننده بسیاری دارد اما نه یک راه حل عمومی

و نه جایگزینی برای روشهای موجود است، بلکه یک روش کمکی برای حل مشکلات کشاورزی

است. بیوتکنولوژی یکی از امیدهای قرن آینده برای رفع بسیاری از نیازهای مختلف بشر و

راه حلی برای تامین امنیت غذائی جمعیت روبه رشد جهان به شمار می رود و یکی از 7

رشته کلیدی فناوری جهان در قرن حاضر محسوب می شود.

 

 

عمده ترین کاربردهای‌ بیوتکنولوژی‌ در کشاورزی‌ را می‌توان‌ به‌ دسته‌های‌ زیر تقسیم‌ کرد:

ایجاد گیاهان‌ مقاوم‌ به‌ حشرات‌ و آفتها

ایجاد گیاهان‌ تحمل‌ کننده‌ علف‌کشها

ایجاد گیاهان‌ مقاوم‌ به‌ بیماریهای‌ ویروسی‌ و قارچی‌

ایجاد گیاهان‌ مقاوم‌ به‌ شرایط‌ سخت‌ مانند سرما، گرما و شوری‌

 

ایجاد گیاهان‌ دارای‌ ارزش‌های‌ غذائی‌ ویژه‌ و با طعم و عطر بهتر

ایجاد گیاهان‌ دارای‌ خاصیت‌ درمانی‌ ـ پیشگیری‌

 

ایجاد گیاهان‌ دارای‌ خصوصیت‌ متابولیکی‌ تغییر یافته‌ مانند رشد سریع‌ و راندمان‌ کشت‌ بالاتر

 

ایجاد گیاهان‌ دارای‌ خصوصیت‌ متابولیکی‌ تغییر یافته‌ مانند رشد سریع‌ و راندمان‌ کشت‌ بالاتر

 

ایجاد دامهای‌ تراریخته که‌ دارای‌ خصوصیات‌ ویژه‌ای‌ مانند تولید شیر زیاد یا گوشت‌ کم‌چربی‌

ایجاد جانورانی‌ که‌ بعنوان‌ کارخانه‌ تولید آنتی‌بادی‌ و واکسن‌ و دارو عمل‌ کنند

ایجاد ماهیها و سایر دامهائی‌ که‌ با سرعت‌ زیاد رشد می‌کنند

 

 

در عرض کمتر از 9 سال (2004-1996) سطح زیر کشت جهانی محصولات تراریخته 48 برابر افزایش یافته و سطحی بالغ بر 81 میلیون هکتار از اراضی جهان را در سال 2004 به خود اختصاص داده است.

تفاوت سطح زیر کشت محصولات تراریخته در سال 2003 تا 2004 چیزی حدود 20 درصد یا 3/13

میلیون هکتار بوده است. مساحت 81 میلیون هکتاری محصولات تراریخته در سال 2004 در برگیرنده 17 کشور جهان و 25/8 میلیون نفر کشاورز بوده است. اگرچه در این سال گیاهان تراریخته در 17 کشور جهان کشت شده اند ولی تعداد کشورهای اصلی تولید کننده این محصولات 5 کشور ایالات متحده امریکا ، آرژانتین ،کانادا ،برزیل و چین می باشند بطوریکه 96 درصد سطح کشت این محصولات در

این کشورها می باشد.امروزه در سرتاسر جهان ، به ویژه در کشورهای توسعه یافته ، کابردهای بیوتکنولوژی در کشاورزی در حال ارزیابی است. جو موجود برای توسعه بیوتکنولوژی کشاورزی در کشورهای مختلف متفاوت است و به ویژه بستگی به تفاوت در قوانین ،حقوق مالکیت معنوی و درک عمومی جامعه دارد.

بیوتکنولوژی نوین در ایران با یک یا دو دهه تاخیر نسبت به کشورهای پیشرفته یعنی از اواسط دهه 1360 آغاز شده است. اما شروع این فعالیتها و توجه جدی به این تکنولوژی در پنج سال اخیر انجام

گرفته است.

فعالیتهائی که در این زمینه طی سالهای پس از جنگ تحمیلی انجام یافته است شامل:

 

الف) تقویت مراکز تحقیقاتی با سابقه ای همچون انستیتو پاستور ایران، موسسه تحقیقات رازی به منظور

انجام تحقیقات بیوتکنولوژی

 

ب) تاسیس مرکز ملی تحقیقات مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی

ج) تشکیل پژوهشکده بیوتکنولوژی در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی کشور

د) انجام تحقیقات بیوتکنولوژی در موسسه تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران

هـ) تشکیل کمیسیون بیوتکنولوژی در شورای پژوهش های علمی کشور به منظور تهیه برنامه ملی بیوتکنولوژی و ایجاد هماهنگی بین دستگاهها و موسسات دست اندرکار در امر تحقق و تولیدات بیوتکنولوژی

و) ایجاد بخش های بیوتکنولوژی در موسسات تحقیقاتی نظیر موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر و نهال، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، دانشکده های صنعتی، دانشکده های علوم، کشاورزی و پزشکی

ز) تاسیس مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی در کرج

ج) تاسیس مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه مرکزی ایران در سال 1382

 

 

 

 

 

 

فعالیت های پژوهشکده

بیوتکنولوژی کشاورزی که در نوع بیوتکنولوژی مدرن محسوب می گردد و این پژوهشکده علیرغم اینکه دارای سابقه طولانی نمی باشد دستاوردهای مناسبی به شرح ذیل داشته است:تولید گیاه پنبه تراریخته

تولید گیاه برنج ترارریخته

تولید کود بیولوژیک برای شالیزارها

تولید سم بیولوژیک جهت مبارزه با آفات محصولات کشاوزری

 

تولید بذور سیب زمینی عاری از ویروس های گیاهی

تولید نهال پسته با استفاده از رشد کیفیت بافت

تولید نهال های خرما با استفاده از روش کشت بافت

منبع :

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

ممنون دوست عزیز

با اجازت اینم من اضافه میکنم که:

رشته بیوتکنولوژی در ارشد کشاورزی دارای 3 گرایش

1-بیوتکنولوژی گیاهی

2-بیوتکنولوژی میکروبی

3-بیوتکنولوژی خاک

 

مورد 1 و 2 برای گرایش های کشاورزی قابل دسترس تره ولی برای مورد 2 باید پایه زیستی قویتری داشت و

بیشتر داوطلباش از رشته علوم پایه زیست تا کشاورزی....

البته این 3 گرایش هم هر ساله تو دفترچه های ارشد تفییر میکنه!

همچنان که امسال در دفترچه کنکور هیچ اسمی از 3 گرایش برده نشده و فقط مهندسی کشاورزی (که همون بیوتکنولوژی کشاورزی)هستش..که فک کنم اونم تو پایانامه تفکیک میشن....:ws37:

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...