رفتن به مطلب

انسان در خطر جدی انقراض است


ارسال های توصیه شده

به گفته دانشمندان انسان در خطر جدی انقراض قرار دارد. فعالیت‌های بشر تاثیرات مخربی بر محیط زیست و پوشش گیاهی سیاره داشته است و حالا طبیعت به فکر انتقام گرفتن افتاده است.

tlip10idh0bkfrmb5yr.jpg

 

تصور کنید یک غواص هستید، درون آب شیرجه می‌زنید و تازه یادتان می‌افتد که مخزن اکسیژن خود را جا گذاشته‌‌اید. تصور کنید یک کوهنورد هستید اما طنابی همراه خود ندارید. تصور کنید یک چترباز هستید اما چتر نجات‌تان باز نمی‌شود. اینها اساسا نتایج کارهایی است که انسان در حال حاضر انجام می‌دهد و اگر زودتر دست به کار نشویم گریبان‌گیر بشریت خواهد شد.

 

براساس نتایج مطالعه اخیر دانشگاه مینه سوتا و مک گیل، انسان بدون اهمیت به اثرات کارهای خود بر دیگر موجودات زنده، در حال به جا گذاشتن ردپای خود در این سیاره است. از آنجا که بشر برای غذا، پناهگاه، هوای تمیز و آب آشامیدنی به گیاهان و جانوران نیاز دارد، هر کاری که انجام دهد که به شکلی زندگی را برای موجودات دیگر سخت کند، در نهایت گریبان‌گیر خودش می‌شود و زندگی را برای انسان سخت‌تر می‌کند. با این وجود دانشمندان بر این باورند که هنوز امیدی وجود دارد و استراتژی‌هایی را برای اجتناب از انقراض انسان‌ها، قبل از آنکه خیلی دیر شود، ارائه داده‌اند.

 

فارست ایزابل و اندرو گونزالز با بررسی هشت کشور از چهار قاره نمای کلی از آنچه که می‌دانیم و آنچه که نیاز داریم درباره تاثیرات تخریب زیستگاه، شکار بی‌رویه، معرفی گونه‌های غیربومی و دیگر فعالیت‌های انسانی بر تنوع زیستی بدانیم، فراهم کرده‌اند. به علاوه، آنها مطالعات قبلی درباره نحوه از دست دادن تاثیرات تنوع زیستی بر طبیعت و مزایایی که طبیعت فراهم می‌کند، را خلاصه کرده‌اند؛ برای مثال، نتایج مطالعه‌ای اخیر نشان می‌دهد که کاهش تنوع گونه‌های درختان در جنگل‌ها با کاهش تولید چوب ارتباط دارد.

 

دانشمندان با در نظر داشتن نتایج حاصل از تحقیقات دیگر، تخمین می‌زنند که ارزش ناشی از تنوع زیستی برای انسان‌ها ۱۰ برابر بیشتر از آن چیزی است که کل کشورهای دنیا، روی هم، برای حفاظت و احیای طبیعت هزینه می‌کنند. این امر بیان می‌کند که سرمایه‌گذاری‌های اضافی برای حفاظت از گونه‌های حیوانی و گیاهی نه تنها افت تنوع زیستی را کاهش می‌دهد بلکه مزایای اقتصادی نیز به همراه دارد.

 

ایزابل، سرپرست این پژوهش، در این باره گفت: «فعالیت‌های کنونی انسانی منجر به انقراض ششم در تاریخ حیات روی زمین خواهد شد؛ برخلاف این واقعیت، تنوع حیات مزایای بسیاری که مردم از طبیعت برداشت می‌کنند را افزایش می‌دهد، مانند چوب از جنگل‌ها، علوفه دام از مراتع و ماهی از اقیانوس و رودخانه‌ها. بنابراین کار بسیار عاقلانه‌ای است که سرمایه‌گذاری بیشتری روی حفاظت از تنوع زیستی کنیم». گونزالز در آخر افزود: «تنوع زیستی نقش بزرگ و مهمی در توسعه اهداف پایدار سازمان ملل ایفا می‌کند؛ برنامه‌ای که هدفش اطمینان حاصل کردن از رفاه انسان در طولانی مدت است. دستیابی به اهداف این برنامه نیازمند فعالیت‌هایی برای حفاظت، احیا و بازسازی تنوع زیستی از مقیاس محلی تا مقیاس جهانی است». جزئیات بیشتر این پژوهش در نشریۀ

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
منتشر شده است.

 

منبع: بیگ بنگ

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...