رفتن به مطلب

کودکان گرسنه دربزرگسالی خشن ترند


ارسال های توصیه شده

نتایج یک تحقیق جدید نشان می دهد کودکانی که گرسنه ماندن را زیاد تجربه می کنند، در جوانی و بزرگسالی با احتمال بیشتری در زمینه گرایش به خشونت روبرو هستند.

 

 

 

 

 

 

به گزارش پایگاه اینترنتی مدیکال نیوز تودی، افراد مبتلا به اختلال های کنترل تکانه ( impulse-control disorders)، مکررا رفتارهایی انجام می دهند که به صورت بالقوه زیان بخش است. این افراد احساس می کنند نمی توانند خود را کنترل کنند و اگر این کنترل به هر صورت انجام شود، احساس درماندگی می کنند.

به واقع، اختلال کنترل تکانه به ناتوانی برای مقاومت در مقابل یک تکانه یا انگیزه اطلاق می شود که برای دیگران و یا خود فرد خطرناک است و با احساس خوشایندی پس از تحقق آن همراه است.

 

مطالعه جدید پژوهشگران آمریکایی در مرکز UT Dallas Research که در مجله بین المللی Environmental Research and Public Health منتشر شد، نشان می دهد که احتمال نمایش تکانشگری و صدمه زدن به دیگران در نوجوانان و بزرگسالانی که در دوران کودکی خود گرسنگی را مکرر تجربه کرده اند، بیش از دو برابر است.

37 درصد افراد شرکت کننده در مطالعه که در دوران کودکی خود گرسنگی طولانی مدت و مکرر داشتند، اظهار کردند که برخوردهای خشونت آمیز با دیگران داشته اند. اما این شاخص در سایر شرکت کنندگان تنها 15 درصد بود.

 

مطالعه ای نیز پیش از این انجام شده بود که نشان می داد گرسنگی زیاد در دوران کودکی تبعاتی همچون کاهش عملکرد تحصیلی در دانشگاه دارد.

اما مطالعه جدید از نخستین پژوهش هایی است که ارتباط میان گرسنه ماندن مکرر در دوران کودکی با کاهش خویشتن داری و گرایش به خشونت را نشان داده است.

محققان خاطرنشان کردند: تغذیه خوب نه تنها برای موفقیت های دانشگاهی مهم است بلکه اکنون مشخص شد که با الگوهای رفتاری نیز ارتباط دارد.

آنها تاکید کردند: این یافته نشان می دهد راهکارهایی که کاهش گرسنگی را هدف قرار می دهند، می توانند به کاهش خشونت نیز کمک کنند.

لینک به دیدگاه

[h=1]اختلالات کنترل تکانه[/h]

 

تکانه عبارت است از: «تمایل به انجام عملی به منظور کاهش تنش و استرس افزایش یابنده ای که در نتیجه اوج گیری وسوسه های غریزی ایجاد می شود». به عبارتی ساده تر، زمانی که یک فرد وسوسه انجام عملی را دارد تا به این طریق اضطراب، تنش و استرس خود را کاهش دهد، در اصل یک تکانه را تجربه کرده است. بیشتر افراد کنترل کافی روی تکانه های خود دارند؛ ولی بیماران مبتلا به اختلالات کنترل تکانه قدرت مقاومت در برابر وسوسه هایی که برای خود یا دیگری زیان بار است را ندارند. علت دقیق این اختلال مشخص نیست؛ اما دلایلی هم چون: عزت نفس پایین، اضطراب و نیاز به کاهش استرس در بروز آن دخیل دانسته شده اند. اختلال وسواس به اینترنت و استفاده زیاد از تلفن همراه از جمله اختلالات تکانه ای هستند. اختلال انفجاری متناوب نیز که در آن، بیماری به صورت دوره های مجزای فقدان کنترل تکانه های پرخاشگرانه بروز می کند یکی از مهم ترین اختلالات تکانه ای به شمار می آید. این دوره ها ممکن است با حملات جدی به دیگران یا تخریب اموال همراه باشد. میزان پرخاشگری ابراز شده با هر عامل استرس زایی که ممکن است در برانگیختن دوره ها مؤثر بوده باشند، کاملاً نامناسب است. علت واحد و دقیقی برای اختلال انفجاری متناوب توصیف نشده است ولی محیط نامساعد دوران کودکی که مملو از دعوا و کتک کاری، تهدید زندگی و مصرف مواد بوده، در اغلب این بیماران دیده شده است. وسواس کندن مو (Trichotillomania) نیز یکی دیگر از اختلالات کنترل تکانه محسوب می شود. این اختلال در زنان بیشتر از مردان وجود دارد و شیوع آن حدود 1 درصد گزارش شده است. همچنین خرید کردن وسواسی (Oniomania) یکی دیگر از اختلالات کنترل تکانه است که سن شروع آن معمولاً حدود 18 سالگی است.

از نظر درمانی، اختلالات کنترل تکانه نیازمند مراجعه سریع به روان پزشک است تا هر چه زودتر از راه درمان های دارویی و غیر دارویی به بیمار کمک رسانی شود. باید به خاطر داشت که تمامی این اختلالات همراهی زیادی با اختلالات اضطرابی و افسردگی دارند که وضع را بدتر می کنند و به طور قطع نیاز به درمان برای سرگیری یک زندگی طبعی و خالی از دردسر را می طلبد (مدرسی، 1385: 9). کتک زدن مردم (کالات، 1386: 310)، جنون دزدی (Kleptomania)، جنون آتش افروزی (Pyromania) و قماربازی بیمارگونه (Pathological Gambling) نیز از اختلالات تکانه ای دیگر می باشند. برخی از روانکاوان بر روی تأثیر ابراز تکانه های پرخاشگری در جنون دزدی تأکید کرده و برخی دیگر نیز جنبه های لیبیدویی را مطرح ساخته اند. این اختلال ممکن است در دوران کودکی شروع شود؛ هر چند تمام کودکانی که دست به دزدی می زنند در بزرگسالی مرتکب دزدی نمی شوند. جنون آتش افروزی نیز معمولاً در کودکی شروع می شود. خصوصیت اصلی جنون آتش افروزی عبارت است از: ایجاد حریق عمدی و هدف دار در بیش از 1 مورد، تنش یا تحریک عاطفی قبل از افروختن آتش و لذت و ارضاء یا احساس رهایی هنگام برافروختن آتش یا مشاهده آن. البته اگر شروع آن در نوجوانی و جوانی باشد، ایجاد حریق بیشتر احتمال دارد که به قصد تخریب صورت گیرد. در خصوص قمار بازی بیمار گونه نیز قرائنی وجود دارد که نشان می دهد از دست دادن والدین، ترک منزل، خشونت والدین، فراهم بودن شرایط قمار برای نوجوان و تأکید خانواده بر روی مادیات می تواند در بروز این اختلال نقش مؤثری داشته باشد (کاپلان و سادوک 2، 1379: 465-453).

منبع :کاوه، محمد، (1391)، آسیب شناسی بیماری های اجتماعی (جلد اول)، تهران: نشر جامعه شناسان، چاپ اول 1391.

لینک به دیدگاه

وقتی انسان گرسنه زندگی کنه معنیش اینه که از همه جهات دچار کمبود هست . پس شاید البته شاید گرسنگی عاملی برای عدم رشد ذهنی او بشه و البته اگه رشد ذهنی متناسب نباشه ، خیلی رفتار ها از اون فرد سر میزنه.ارتباط گرسنگی و خشونت نمیتونه مستقیم باشه ، ولی عاملی برای عدم رشد ذهنی و جسمی هست.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...