رفتن به مطلب

تخریب نماد فرهنگ دوستی با حیوانات در خمینی شهر


ارسال های توصیه شده

[h=1]نماد فرهنگ دوستی با حیوانات و تامل با طبیعت ایرانیان در خمینی شهر تخریب شد[/h] ۲۸ آبان ۱۳۹۴

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران (iew): متاسفانه یک برج کبوتر باستانی در شهرستان خمینی شهر اصفهان توسط کشاورز متخلفی که قصد توسعه کشتزارهای خود را داشت بوسیله بیل مکانیکی تخریب شد.

رییس اداره محیط زیست شهرستان خمینی شهر در این باره گفت: به محض آنکه متوجه تخریب بخشی از این برج کبوتر توسط کشاورز متخلف شدیم موضوع از طریق اداره محیط زیست به نیروی انتظامی و اداره میراث فرهنگی شهرستان گزارش شد.

حسین خادمی اظهار داشت: خوشبختانه با اقدام به موقع نیوری انتظامی این متخلف دستگیر شده است اما در کمال تاسف بخش زیادی از این بنای ارزشمند بطور کامل تخریب شده است.

در شهرستان خمینی شهر اصفهان ۲۳ برج کبوتر وجود دارد که به دلیل بی توجهی دولت یا در آستانه تخریب هستند و یا از حضور کبوترها خالی شده اند.

احداث برج کبوترها و مصرف کود حاصله از آن در کشاورزی و صنعت، نمادی از فرهنگ غنی ایرانیان در دوستی با حیوانات و تامل با طبیعت می باشد.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

………………..تصویر برج کبوتری که در شهرستان خمینی شهر توسط متخلفین تخریب شده است

برج کبوتر یا کبوترخانه‌ها ساختمان‌هایی کهن و باستانی هستند که معمولاً به شکل استوانه ساخته می‌شده‌اند. کبوترخانه‌ها برای گردآوری فضولات کبوترها و دیگر پرندگان به منظور استفاده بعنوان کود جهت مصارف کشاورزی ساخته می‌شده‌ است.

کود کبوتر در گذشته استفاده‌های بسیاری در صنعت نیز داشته، از جمله صنعت دباغی در چرم سازی و ساخت باروت. از این رو شاه عباس صفوی مالیات نسبتا سنگینی بر کبوتر خانه‌ها بست.

ساخت چنین بناهایی در گذشته های دور در حوالی اصفهان و یزد معمول بوده‌است.

طراحی و عملکرد کبوترخانه‌ها بسیار جالب و عالمانه بوده به گونه‌ای که در جذب کبوتران و خلق زیستگاهی امن برای کبوتر، حیرت برانگیز بوده است.

قطر سوراخ های ورودی کبوتران به داخل برج ها به اندازه‌ای ساخته شده است که تنها کبوتران می‌توانستند وارد آن شوند و پرندگان مهاجم مانند شاهین ها و جغدها قادر به ورود به داخل آن نبودند.

یک کبوترخانه گاهی محل تجمع حدود ۲۵ هزار کبوتر می‌شد. آشیانه‌ها آنچنان زیبا و منظم با مدل های یک شکل و از مصالح کاهگل ساخته شده بود که در تابستان بسیار خنک و به گونه‌ای بوده است که باد در فضای آن جاری بوده و برعکس در زمستان گرم و از وزش بادهای سرد محلی در امان بوده است.

همه این تمهیدات منجر به خلق این شاهکارهای معماری یعنی کبوترخانه‌های ایرانی شده است.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

……………….تصویر برج کبوتری که در شهرستان خمینی شهر توسط متخلفین تخریب شده است

ابن بطوطه مراکشی ظاهرا اولین سفرنامه نویسی بوده که درباره کبوترخانه ایرانی سخن گفته است. او در سفر طولانی خود در حدود پنج قرن قبل (۴۷۷ سال پیش) از مشاهده برج کبوترها در ایران سخن می گوید.

شاردن، جهانگرد فرانسوی که در روزگار صفوی از ایران دیدن کرده‌ است نیز از برج کبوترهای ایران در سفرنامه خود بعنوان آثاری زیبا و جالب نام برده است.

شهرستان میبد یکی از زیباترین کبوترخانه‌ها را در خود جای داده است. کبوترخانه میبد، اثری مربوط به دوره قاجاریه است که دارای چهار هزار لانه کبوتر می‌باشد و با سبک استوانه‌ای و با ارتفاع حدود هشت متر و معماری اصیل یزد ساخته شده است و در جنوب شرقی شهر میبد قرار دارد که در سال ۱۳۶۴ توسط سازمان میراث فرهنگی با شماره ۱۶۹۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...