مقاله شبکه های بیسیم با رویکردی به wifi و بلوتوث

بازدید: 1518 بازدید
wifi

شبکه های بیسیم با رویکردی به wifi و Bluetooth

از آنجا که شبکه های بیسیم،در دنیای کنونی هرچه بیشتر در حال گسترش هستند،و با توجه به ماهیت این دسته از شبکه ها که بر اساس سیگنال رادیویی اند،مهم ترین نکته در راه استفاده از این تکنولوژی،آگاهی از نقاط قوت و ضعف آن است.نظر به لزوم آگاهی از خطرات استفاده از این شبکه ها،با وجود امکانات نهفته در آنها که به مدد پیکربندی صحیح میتوان به سطح قابل قبولی از بعد امنیت دست یافت تکنولوژی شبکه های بی سیم،با استفاده از بسترهای فیزیکی همچون سیم و کابل،با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند.

شبکه های بیسیم بازه وسیعی از کاربردها،از ساختار پیچیده ایی چون شبکه بیسیم سلولی که اغلب تلفن همراه میشود و شبکه محلی بیسیم Wireless Lan – WLAN گرفته تا انواع ساده یی چون هدفون های بیسیم، را شامل میشود.از سویی دیگر با احتساب امواجی چون مادون قرمز نیز استفاده می کنند،مانند صفحه کلیدها،ماوس ها و برخی از گوشی های همراه،در این دسته بندی جای میگیرند.

 تکنولوژی شبکه‌های بی‌سیم، با استفاده از انتقال داده‌ها توسط اموج رادیویی، در ساده‌ترین صورت، به تجهیزات سخت‌افزاری امکان می‌دهد تا بدون‌استفاده از بسترهای فیزیکی همچون سیم و کابل، با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. شبکه‌های بی‌سیم بازه‌ی وسیعی از کاربردها، از ساختارهای پیچیده‌یی چون شبکه‌های بی‌سیم سلولی -که اغلب برای تلفن‌های همراه استفاده می‌شود- و شبکه‌های محلی بی‌سیم (WLAN – Wireless LAN) گرفته تا انوع ساده‌یی چون هدفون‌های بی‌سیم، را شامل می‌شوند. از سوی دیگر با احتساب امواجی همچون مادون قرمز، تمامی تجهیزاتی که از امواج مادون قرمز نیز استفاده می‌کنند، مانند صفحه کلید‌ها،  ماوس‌ها و برخی از گوشی‌های همراه، در این دسته‌بندی جای می‌گیرند. طبیعی‌ترین مزیت استفاده از این شبکه‌ها عدم نیاز به ساختار فیزیکی و امکان نقل و انتقال تجهیزات متصل به این‌گونه شبکه‌ها و هم‌چنین امکان ایجاد تغییر در ساختار مجازی آن‌هاست. از نظر ابعاد ساختاری، شبکه‌های بی‌سیم به سه دسته تقسیم می‌گردند : WWAN، WLAN و WPAN.

    مقصود از WWAN، که مخفف Wireless WAN است، شبکه‌هایی با پوشش بی‌سیم بالاست. نمونه‌یی از این شبکه‌ها، ساختار بی‌سیم سلولی مورد استفاده در شبکه‌های تلفن همراه است.  WLAN پوششی محدودتر، در حد یک ساختمان یا سازمان، و در ابعاد کوچک یک سالن یا تعدادی اتاق، را فراهم می‌کند. کاربرد شبکه‌های WPAN یا Wireless Personal Area Network برای موارد خانه‌گی است. ارتباطاتی چون Bluetooth و مادون قرمز در این دسته قرار می‌گیرند.

    شبکه‌های WPAN از سوی دیگر در دسته‌ی شبکه‌های Ad Hoc نیز قرار می‌گیرند. در شبکه‌های Ad hoc، یک سخت‌افزار، به‌محض ورود به فضای تحت پوشش آن، به‌صورت پویا به شبکه اضافه می‌شود. مثالی از این نوع شبکه‌ها، Bluetooth است. در این نوع، تجهیزات مختلفی از جمله صفحه کلید، ماوس، چاپگر، کامپیوتر کیفی یا جیبی و حتی گوشی تلفن همراه، در صورت قرارگرفتن در محیط تحت پوشش، وارد شبکه شده و امکان رد و بدل داده‌ها با دیگر تجهیزات متصل به شبکه را می‌یابند. تفاوت میان شبکه‌های Ad hoc با شبکه‌های محلی بی‌سیم (WLAN) در ساختار مجازی آن‌هاست.

به‌عبارت دیگر، ساختار مجازی شبکه‌های محلی بی‌سیم بر پایه‌ی طرحی ایستاست درحالی‌که شبکه‌های Ad hoc از هر نظر پویا هستند. طبیعی‌ست که در کنار مزایایی که این پویایی برای استفاده کننده‌گان فراهم می‌کند، حفظ امنیت چنین شبکه‌هایی نیز با مشکلات بسیاری همراه است. با این وجود، عملاً یکی از راه حل‌های موجود برای افزایش امنیت در این شبکه‌ها، خصوصاً در انواعی همچون Bluetooth، کاستن از شعاع پوشش سیگنال‌های شبکه است.

در واقع مستقل از این حقیقت که عمل‌کرد Bluetooth بر اساس فرستنده و گیرنده‌های کم‌توان استوار است و این مزیت در کامپیوترهای جیبی برتری قابل‌توجه‌یی محسوب می‌گردد، همین کمی توان سخت‌افزار مربوطه، موجب وجود منطقه‌ی محدود تحت پوشش است که در بررسی امنیتی نیز مزیت محسوب می‌گردد. به‌عبارت دیگر این مزیت به‌همراه استفاده از کدهای رمز نه‌چندان پیچیده، تنها حربه‌های امنیتی این دسته از شبکه‌ها به‌حساب می‌آیند.

فهرست مطالب

مقدمه

مشخصات و خصوصیات WLAN

همبندی های 802.11

همبندی IBSS

لایه فیزیکی

پل ارتباطی

خدمات توزیع

ویژگیهای سیگنالهای طیف گسترده

تکنیک FHSS

مدولاسیون فاز

کدهای بارکر

طراحی شبکه سلولی

مقایسه مدلهای 802.11

معرفی شبکه بلوتوث

مولفه های امنیتی در بلوتوث

میتوانید متن کامل این مقاله را با فرمت pdf در 28 صفحه به رایگان از لینک زیر دانلود کنید.

نام فایل: مقاله شبکه های بیسیم با رویکردی به wifi و بلوتوث

دانلود فایل: لینک مستقیم

پسورد: www.noandishaan.com

منبع: نواندیشان
مقالات، مطالب، طرح ها و پروژه های خود را برای قرارگیری در سایت علمی آموزشی نواندیشان از اینجا بفرستید.

ادامه مطلب