شاخص چشمانداز شهرهای جهانی (Global Cities Outlook) به پیشبینی شهرهای در حال ظهور به عنوان رقیب شهرهای فعلی مسلط بر جهان در آینده میپردازد.
همانطور که در معرفی شاخص شهرهای جهانی بیان شد، شرکت A.T.Kearney یکی از شرکتهای معتبر بینالمللی مشاوره مدیریت واقع در شیکاگو آمریکاست. این مؤسسه در رتبهبندي خود شاخص دیگری تحت عنوان «چشمانداز شهرهاي جهانی» را ارائه میدهد که بر چهار رکن حکمروایی، نوآوري، اقتصاد و رفاه شخصی استوار است. مأموریت این شاخص در واقع پیشبینی این مهم است که کداميک از شهرهای در حال ظهور به عنوان رقیب شهرهای فعلی مسلط بر جهان در آینده مطرح خواهند شد.
مولفههای تشکیلدهنده شاخص چشمانداز شهرهای جهانی
مؤلفههاي تشکیلدهنده شاخص چشم انداز شهرهاي جهانی در تصوير زیر نمایش داده شده است. این مؤلفههاي تشکیلدهنده عبارتاند از: رفاه شخصی، اقتصاد، نوآوري و حکمروایی. درمجموع، 13 نماگر این چهار معیار را ارزیابی کرده که 4 نماگر رفاه شخصی، 3 نماگر رکن اقتصادی، 3 نماگر رکن نوآوری و 3 نماگر رکن حکمروایی را ارزیابی میکنند.
شهرهای هدف ارزیابی و دفاتر نمایندگی موسسه
در رتبهبندي که سال 2019 توسط این موسسه انجام شد، تعداد 128 شهر از تمامی قارههاي جهان ارزيابی شده که از خاورمیانه، تهران، دوحه، دبی، ابوظبی، ریاض، آنکارا، بغداد، جده، کویت، مسقط، تل آویو و از آسیا، احمدآباد، باندونگ بنگالور، بانکوک، پکن، چانگشا، چنگدو، چنای، چونگ، کینگ، دالیان، داکا، دونگوان، فوشان، گوانجو، هانگزو، هاربین، هوشی مین، هنگ کنگ، حیدرآباد، جاکارتا، کراچی، کلکته، کوالالامپور، لاهور، مانیل، بمبئی، نانجینگ، دهلی نینگبو، اوساکا، پونه، چینگدائو، سئول شانگهای، شنیانگ، شنژن و سنگاپور ارزیابی میشود.