در شهرهای سنتی ایران، بازار یکی از اجزای اصلی هسته مرکزی شهر را تشکیل می داد و به عنوان ساخت اصلی و محور شکل دهنده محلات و فعالیت های مذهبی، اجتماعی و تجاری شناخته می شد. در حال حاضر نیز با وجود اینکه در احداث شهرهای معاصر بازار به شیوه گذشته ساخته نمی شود، اما در بعضی از قسمت های تاریخی و قدیمی شهرها، هنوز هم بازار به عنوان مرکز سنتی شهر نقش خود را حفظ کرده است و با عملکردهای مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و مذهبی نماد کاملی از بنیان های مدنی به شمار می رود.
در گذشته بازارها کارکردی محلی داشتند و برای چند محله یا روستا خدمات ارائه می دادند. با پیشرفت ارتباطات و گسترش حمل و نقل بر اهمیت بازار افزوده شد و به تدریج گسترش یافت. این گسترش با توسعه تنوع و کارکردهای بازار همراه بوده است. به طوری که در بازارهای سنتی علاوه بر عملکرد اقتصادی، عملکردهای دیگری مانند آموزشی، مذهبی، فرهنگی، خدماتی، بهداشتی و .. دیده می شد.
امروزه به دلایل مختلف از جمله توسعه روز افزون شهرها و مشکلات متعدد شهری و عدم برنامه ریزی جامع و یکپارچه شهری و عبور و مرور وسایل نقلیه ، نقش بازار در ساختار شهر کمرنگ شده است. از دیگر دلایل این مسئله را می توان تحولات ناشی از دوران مدرن دانست. به عنوان مثال خیابان کشی های دوره پهلوی باعث شد بر پیکره بافت بازار ضربه ای وارد شود و بازار که به عنوان ساخت اصلی و محور شکل دهنده محلات شناخته می شد، در مقابله با خیابان که راه خود را از بازار گشوده بود، تسلیم شد و روزبه روز انسجام و ارزش خود را در مجموعه بافت کهن از دست داد.
بازار سرشور نمونه ای از این مسئله است که به دلیل خیابان کشی های دوره پهلوی، قسمتی از این بازار(معروف به بازار فرش) از بافت بازار جدا شده است. در این پژوهش سعی می شود با بررسی روند پیدایش و اصول حاکم بر بازار و نیز تحلیل و بررسی تحولات بازار سرشور مشهد ، اصولی جهت حفظ هویت و اصلاح و ساماندهی این بافت تاریخی ، ارائه شود.
اهداف پژوهش
به طور کلی هدف اصلی این تحقیق را می توان به صورت زیر دسته بندی نمود:
- حفظ و احیای هویت تاریخی بازار سرشور و بازار فرش
- اصلاح نابسامانی ها و ارتقای کیفیت کالبدی و عملکردی بازار
- ارتباط مجدد بازار سرشور با بازار فرش
- اولویت دادن به پیاده و سامان دهی وضعیت ترافیکی و تردد وسایل نقلیه در بازار
- استفاده از پتانسیل های موجود در بازار مانند عناصر شاخص برای بازگرداندن هویت تاریخی و اصیل بازار.
این پایان نامه رو در ۱۳۰ صفحه از لینک زیر می تونید دانلود کنید:
نام فایل: پایان نامه شهرسازی با موضوع ساماندهی بازارهای قدیم (نمونه موردی بازار سرشور مشهد)
دانلود فایل: لینک مستقیم
پسورد: www.noandishaan.com
با سلام و خسته نباشید.
یک سوال در مورد پایان نامه شهرسازی با موضوع ساماندهی بازارهای قدیم (نمونه موردی بازار سرشور مشهد) از شما داشتم. لطفا نام نویسنده این پایان نامه و اینکه چگونه این پایان نامه را دریافت کردید را بفرمایید. با تشکر
با سلام.
اغلب فایل ها یا از طریق دوستان به سایت داده شده و یا از داخل اینترنت دانلود شده.
سلام من چند تا پروژه واسه سایت ارسال کردم اما خبری نشد برای عضویت طلایی 🙁 🙁
سلام دوست عزیز، امتیازات طلایی شما بابت مطالب ارسالی داده شد.
سلام من میخواستم چندتا از این پایان نامه هارو دانلود کنم ولی متاسفانه می زنه دسترسی ندارید چیکار باید بکنم؟ حتی با پرداخت پول هم نمیتونم دانلود کنم؟؟؟؟
سلام دوست عزیز
برای دانلود پایان نامه های شهرسازی باید عضو طلایی درجه دو انجمن بشید که شرایطش تو لینک زیر توضیح داده شده:
http://www.noandishaan.com/forums/thread80577.html
موفق باشید