این قطعات پردازنده ای هستند ، از نوع ۳۲ بیتی و دارای معماری RISC هستند و سرعت نسبتا بالایی هم دارند (کلاک از ۳۰۰ تا ۲۰۰۰ مگاهرتز)و مجهز به برخی امکانات داخلی (adc و dac و تایمر وکانتر و pwm و rtc و i2c و spi و dmaو …)وحافظه کش هستند . قابلیت ها و باس های استانداردی که برای این پروسسورها در نظر گرفته شده به همراه سرعت بالا ، حافظه کش مناسب ، مقایسه گرهای داخلی ، تایمرهای ۱۶ بیتی برای پیاده سازی RTC و … ، باعث شده که عملکرد این تراشه ها نسبت به انواع دیگر پروسسورهای هم تراز ، دارای کیفیت و قدرت بالاتری باشه .
چرا قبلا از این پردازنده استفاده نمیشده ، ایا به تازگی وارد بازار شدند؟
این پردازنده قبلا توسط شرکت arm تولید میشده که این شرکت هم به قیمت بالا این پردازنده رو به مشتریان خاص میفروخته ، اما از اوایل سال ۲۰۰۲ به بعد این شرکت مجوز ساخت این پردازنده رو به شرکتی های همچون ATMEL وLuminary Micro و شرکت philips و چند تا شرکت دیگه میده .
شرکت های فوق با اضافه کردن امکاناتی مثل انواع مبدل ها (دیجتال به انالوگ و ….)، انواع رابط ها (بلوتوث ، usb )و… این پردازنده رو به یک پردازنده عمومی تبدیل میکنند و اون رو به بازار جهانی عرضه میکنن.
برای برنامه نویسی این پردازنده ها از چه زبان و کامپایلری استفاده میشه ؟
برای برنامه نویسی این پردازنده از زبان های c و بیسیک و اسمبلی استفاده میشه .
کلیه کامپایلر های زبان اسمبلی برای این پردازنده رایگان هستند و شما میتونید از لینک های زیر اونا رو دانلود کنید:
http://www.riscworld.co
برای زبان های c مثل خود c و c++ کامپایلر های متعددی ارائه شده که کی از این کامپایلر ها کامپایلر keil uvision هست که در اون میشه به زبان های اسمبلی و c و c++ برنامه نوشت .
نسخه رایگان این کامپایلر در لینک زیر موجود است:
برای زبان بیسیک نیز کامپایلر بسکام arm وجود داره که هنوز در دسترس عموم قرار نگرفته تا کرک بشه.
[vc_message message_box_color=”green” icon_fontawesome=”fa fa-download”]عنوان مطلب: میکروکنترلر ARM چیست؟
مشاهده کامل مطلب: لینک به تالار گفتگو
[/vc_message]
[vc_message message_box_color=”blue” icon_fontawesome=”fa fa-link”]منبع: نواندیشان[/vc_message]