● لیپتوسپیروسیس چیست؟
این بیماری عفونتی باکتریایی و حاد است که عامل آن گونه های میکروسکوپی به شکل مارپیچی است. این عفونت در درجه اول از تماس مستقیم یا غیرمستقیم با ادرار آلوده حیوانات منتقل می شود. راه های دیگر انتقال عفونت می تواند تماس با بافت های حیوانات آلوده، مصرف غذا و آب آلوده باشد. این بیماری مسری نیست، اما می تواند از طریق رابطه جنسی، از مادر به جنین و از طریق شیر مادر به فرزند منتقل شود.
برخی انسان ها به دلیل شغل و محیطی که در آن زندگی می کنند، در معرض خطر ابتلای این عفونت قرار می گیرند. می توان به گروه های شغلی در معرض خطر، مانند کارگران کشاورزی و انبارها، حیوانات خانگی، دامپزشکان، کارگران فاضلاب ها، کارگران کشتارگاه ها، عرضه کنندگان گوشت و نیروهای نظامی، بازماندگان بلایای طبیعی (مانند سیل) و کسانی که از ورزش های آبی ـ تفریحی استفاده می کنند، اشاره کرد.
● علائم بیماری
معمولا مدتی که این بیماری خود را در بدن فرد مبتلا نشان می دهد، دو تا ۲۶ روز و به طور میانگین ده روز است. از نشانه های این بیماری می توان به بالا رفتن ناگهانی حرارت بدن، درد عضلانی، سردرد در ۷۰ تا صددرصد مبتلایان، سرفه خشک در ۲۵ تا ۳۵ درصد موارد و تهوع و اسهال و استفراغ در ۵۰ درصد بیماران اشاره کرد. از نشانه های دیگری که چندان متداول نیست نیز به درد در مفاصل، استخوان ها، گلو، شکم و التهاب چشم اشاره شده است. ضعف عضلانی و بزرگ شدن کبد، طحال و غدد لنفاوی، گلودرد، سفت شدگی عضلات، شنیده شدن صداهای نامتعارف از ریه ها و التهاب پوست از علائم دیگر است.
در صورت تشخیص بموقع، این بیماری قابل درمان است، اما در موارد حاد که در زمان لازم بیمار مورد مداوا قرار نگیرد، می تواند مرگ به همراه داشته باشد. برای مداوای این بیماری داروهای پنی سیلین، تتراسیکلین، کلرامفنیکول و اریترومایسین تجویز می شود. موارد بسیاری از بیماری های گوارشی که بعضا مرگبار بوده با علت ناشناخته گزارش شده است که شاید رد پای این بیماری ها را می توان در تماس دهانی با قوطی ها و کنسروهای آلوده پیدا کرد. اما متاسفانه این بیماری بین مردم و حتی جامعه پزشکان به دلایلی مانند: دشواری در تایید و تشخیص آن، اشتباه گرفتن با دیگر بیماری ها، نبود امکانات بررسی در آزمایشگاه ها، نبود کیت های آزمایشگاهی و… ناشناخته مانده است.
[vc_message message_box_color=”success” icon_fontawesome=”fa fa-download”]عنوان مطلب: لیپتوسپیروسیس چیست؟
مشاهده کامل مطلب: لینک به تالار گفتگو
[/vc_message]
[vc_message icon_fontawesome=”fa fa-link”]منبع: نواندیشان[/vc_message]