بسیار شنیدهایم که واژههای مختلفی همراه واژه فیزیک آمده و به مجموعهای از مطالعات خاص اطلاق شده است. از آن جمله میتوان به علوم فیزیک محیط زیست، متافیزیک، فیزیک هوافضا، فیزیک انرژیهای بالا و… اشاره کرد.در واقع هر کدام از اینها به نحوی به علم گسترده فیزیک مربوط است. میدانیم که «فیزیک» در لغت به معنی «طبیعت» است و بیشتر در مورد آنچه که با حواس خود از جهان طبیعت در مییابیم، مربوط میشود.
به بیان دیگر، علم فیزیک قوانین موجود در جهان طبیعت را شناسایی و کشف کرده و از آنها در جهت بهبود وضعیت زندگی انسان بهره میگیرد.اما بهره گرفتن از قوانین موجود و کشف شده، در شاخههای مختلف و به روشهای گوناگون صورت میگیرد. به عنوان مثال، در فیزیک هوا فضا با استفاده از این قوانین میتوان در هدایت بهتر هواپیماها، سفینهها و دیگر مصنوعات ساخت بشر که در هوانوردی مورد استفاده قرار میگیرند، استفاده کرد و یا در فیزیک انرژیهای بالا میتوان در پی منابع جدید انرژی برای تامین زندگی آینده بشر بود بنابراین میتوان گفت که علم فیزیک به نوعی با زندگی و حیات انسان عجین و آمیخته شده است. نکته تکامل این بحث علم بیوفیزیک است. علم بیوفیزیک از علم فیزیک در جهات حیات بشر بهره میبرد.
استفاده و کاربردهای فراوان و روزافزون علوم و فنون هستهای در رشتههای مختلف زیستشناسی، پزشکی، علوم پایه پزشکی و… جهت پژوهشهای علمی و درمانی همراه با سایر کاربردهای انرژی اتمی در کشاورزی، صنایع و غیره، ایجاب میکند که باید شاخهای از علم فیزیک تحت عنوان بیوفیزیک وجود داشته باشد تا اینکه بتوانیم از این علوم و فنون در جهت بهتر کردن زندگی بشر و موجودات زنده دیگر بهره گیریم.به طور کلی ماده چگال نرم به شکلی از ماده گفته میشود که در فازهای ایدهآل جامد کریستالی، مایع نیوتنی و گاز قرار نمیگیرد. این مواد که در ابتدا به مایعات پیچیده شناخته میشد و در سالهای اخیر نام ماده نرم را به خود گرفتهاند در زندگی روزمره دامنه وسیعی از مواد را دربرمیگیرند.
[vc_message message_box_color=”success” icon_fontawesome=”fa fa-download”]عنوان مطلب: بیوفیزیک ، پلی بین جهان جاندار و بیجان
مشاهده کامل مطلب: لینک به تالار گفتگو
[/vc_message]
[vc_message icon_fontawesome=”fa fa-link”]منبع: نواندیشان[/vc_message]