راهنمای آزمایش های جدایش ثقلی در مقیاس آزمایشگاهی که نشریه شماره 662 سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور است را به صورت PDF از لینک زیر میتوانید دانلود کنید.
پرعيارسازي ثقلي روشي مناسب براي آرايش گستره وسيعي از مواد معدني با چگالي زياد (مثل كانسنگهاي آهن، فلزات پايه و فلزات گرانبها) تا موادي با چگالي كم (مثل زغالسنگ) به كار ميرود. اين روش ممكن است به عنوان روش نهايي و يا به عنوان پيش فرآوري به كار رود. در اين روش به علت عدم استفاده از مواد شيميايي، هزينه عملياتي كاهش مييابد و از نظر زيستمحيطي نيز مناسب است. در بسياري از حالات، بخش عمدهاي از كانيهاي مورد نظر را ميتوان به صورت محصول پرعيار اوليه به روش ثقلي بازيابي كرد. همچنین در اين روش با دستيابي به تكنولوژيهاي جديد ثقلي، امكان آرايش كانسنگهايي در ابعاد 10 تا 50 ميكرون نيز وجود دارد، بنابراين به راحتي امكان رقابت با ساير روشها مانند فلوتاسيون را دارد.
اگر چه با ظهور روشهایی همچون فلوتاسيون اهميت خود را از دست داده بود ولي در ساليان اخير به علت افزايش قميت مواد شيميايي و انرژي، سادگي روشهاي ثقلي، مقرارت سختگيرانه محيط زيست و همچنين توسعه تكنولوژيهاي نوين ثقلي استفاده از آن رونق مجددي پيدا كرده است. كارآيي هر روش جدايش بستگي به طراحي واحد فرآوري، انتخاب فلوشيت و تجهيزات مناسب دارد. اما طراحي واحد فرآوري بدون انجام آزمايشهاي لازم در مقياسهاي آزمايشگاهي، پايه و پيشاهنگ غيرممكن است و روش ثقلي نيز از اين امر مستثني نيست. براي طراحي مدار فرآوري به روش ثقلي نياز به حداقل دادهها است كه در مراحل اول توسعه فرآيند از طريق آزمايشهاي ثقلي در مقياس آزمايشگاهي قابل دستيابي است.
فهرست مطالب راهنمای آزمایش های جدایش ثقلی در مقیاس آزمایشگاهی :
فصل اول: کلیات
- آشنایی
- مراحل ارزیابی قابلیت فرآوری کانسنگ به روش ثقلی
- صلاحيت عمومي فني فرد يا افراد آزمايشكننده در آزمايشهاي ثقلي
فصل دوم: آزمایشهای ثقلی در مقایس آزمایشگاهی
- آزمایش مايع سنگين
- آزمایش جیگ
- راهنمای آزمایش میز لرزان
- آزمايش جداكننده مارپيچ
- آزمايش واسطه سنگين
- راهنمای آزمايش جدايش ثقلي گريز از مركز (مولتی گراویتی)
- جداكننده نلسون
- آزمايشهاي پنوماتيك (بادی)
نام فایل: راهنمای آزمایش های جدایش ثقلی در مقیاس آزمایشگاهی
دانلود فایل: لینک مستقیم
پسورد: www.noandishaan.com