تبدیل فضای بی دفاع شهری به پارک محلی در تهران (طراحی و ساخت چهارباغ مریم با ماهیت معماری، تاریخی، فرهنگی در کنار کوچه آشتی کنان) به عنوان یک تجربه اجرایی است که توسط علیرضا فدوی و مهدی رفاه تهیه شده است و به صورت PDF از لینک زیر میتوانید دانلود کنید.
در اهمیت موضوع باغهای ایرانی به همین مقدار بسنده میشود که باغ ایرانی سیزدهمین اثر ایران در میراث جهانی یونسکو است که با تاریخ درخشان خود از بهترین الگوهای منظرسازی بوده و محصول تعامل سازنده انسان ایرانی در مواجهه با طبیعت است. چرایی و چگونگی شکلگیری این پدیده، محمل نظرهاي گوناگونی بوده است. از بین عوامل مختلف شکلگیری باغ ایرانی و هندسه خاص آن فرضیه الگوی چهارباغ از فرضیههاي مشهور و شناخته شده است.
مکان باغ در نظر گرفته شده برای این طرح، یک زمین افتاده بود که در اصطلاح شهری از آن به عنوان فضای بی دفاع نام برده میشود و محل مناسبی برای تجمع معتادان و کارتنخوابها محسوب میشد. طی جلسههاي مفصل با شورایاران محله، مجموعهای هماهنگ و زیبا با چشمانداز گیاهان و آبنما و معماری اصیل ایرانی با خلاقیت و ابتکار در این محل ایجاد شد. لازم به ذکر است طراحی این باغ با الگوبرداری از باغ پاسارگاد صورت گرفته است.
فهرست مطالب تبدیل فضای بی دفاع شهری به پارک محلی :
- سخن نخست
- بیان مسئله
- چه شرایطی سبب خلق این دانش شد؟
- چرا این دانش خلق شد؟
- هدفهای خلق این دانش چیست؟
- تشریح دانش
- نتایج و دستاوردها
- تابآوری
- مخاطبان اصلی
- تعمیمپذیری
- نکات تکمیلی
نام فایل: تبدیل فضای بی دفاع شهری به پارک محلی (یک تجربه اجرایی)
دانلود فایل: لینک مستقیم
پسورد: www.noandishaan.com