ویرایش سوم کتابچه مدل بومی تهران هوشمند که توسط مرکز تهران هوشمند شهرداری تهران تهیه شده است را به صورت PDF از لینک زیر میتوانید دانلود کنید.
مدل بومی تهران هوشمند، مشخصکننده مسیر مدیریت شهری در راستای تحقق شهر هوشمند در کلانشهر تهران است و تحقق آن، به تحول هوشمند و بهرهبرداری موثر از توانمندی زیست بوم نوآوری در تغییر مثبت فرهنگ سازمانی، چابکسازی ساختارها و توسعه زیرساختهای شهرداری و شهر تهران منجر میشود. هوشمندسازی شهر، با مفهوم بهرهگیری از فناوری برای ارائه خدمات آسانتر و سریعتر به همه شهروندان رفع چالشهای شهری، از اقدامات راهبردی در سطح بینالمللی است که تحقق صحیح آن در نقاط مختلف جهان موجب بهبود وضعیت شهر در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، زیستمحیطی و در نهایت ارتقاء کیفیت زندگی شهروندان شده است.
مدل بـومی شهر هوشمند تهران، نمایانگر مهمترین راهنمای مورد استفاده برای هوشمندسازی شهرداری، شهروندان و شهر تهران است که در نتیجه اتخاذ رویکرد چرخشی برنامهریزی و اجرا حاصل شده است. شهروندان به عنوان مهمترین ذیاثر زیستبوم شهر هوشمند در مرکز ثقل و نقطه کانونی مدل بـومی تهران هوشمند قرار گرفتهاند. این مهم، از دو منظر قابل تفسیر است. از یک سو نقش اثرگذار شهروندان در برنامهریزی شهری، کارآفرینی و مشارکت در توسعه خدمات هوشمند انکارناپذیر است. از سوی دیگر، نتایج هوشمندسازی شهرها، در کیفیت زندگی شهروندان به عنوان مهمترین اثر شهر هوشمند، پدیدار میشود.
فهرست مطالب مدل بومی تهران هوشمند :
- سخن شهردار
- پیام دبیر شورای راهبردی تهران هوشمند
- مقدمه
- فرآیند تدوین مدل بـومی تهران هوشمند
- مدل مرجع
- سطوح مدل بـومی تهران هوشمند
- تبیین اقدامات کلیدی از منظر سطح سیاستگذاری
- تبیین محورهای اصلی از منظر سطوح اهرمهای هوشمندسازی و حوزههای عملیاتی
- ساختار حکمروایی مدل بـومی تهران هوشمند
- نهادهای بالادستی و بین دستگاهی
- شورای راهبردی تهران هوشمند
- اداره کلها و سازمانهای تخصصی
- مرکز تهران هوشمند
- برنامه تهران هوشمند
- فاز صفر برنامه تهران هوشمند (1397)
- فاز اول برنامه تهران هوشمند (1400-1398)
- فاز دوم برنامه تهران هوشمند (1404-1401)
- ساختار اجرایی مدل بـومی تهران هوشمند
- فهرست عناوین پروژهها
- ساختارهای سازمانی پروژهمحور
- پیوست: تعریف مفاهیم و اصطلاحات مرتبط