دستورالعمل ترویج شهرک سازی کشور که توسط شورای عالی شهرسازی و معماری ایران تصویب شده است را به صورت PDF از لینک زیر میتوانید دانلود کنید.
شهرکسازی یکی از ظرفیتهای بیبدیل در راستای تحقق سیاستهای ساماندهی وضعیت مسکن کشور است. کمبود زمین در شهرهای بزرگ و امکان پایینِ مالک شدن شهروندان و اقشار جامعه هدف با میزان درآمد پایین در آنها، لزوم به جریان افتادن شهرکسازی و ایجاد شهرکها به عنوان محیط مسکونیِ متفاوتی برای متقاضیان با هر استطاعت مالی را ضروری کرده است. به منظور توسعه شهرکسازی در پیرامون شهرهای بزرگ، باید با همکاری شرکت عمران شهرهای جدید با نیازسنجیِ لازم، ساخت و احداث مسکن و خدمات روبنایی را با قیمت مناسب و با مشارکت بخش خصوصی در اختیار هموطنان متقاضی قرار داد.
میتوان به صراحت ادعا کرد که شهرکها در کنار شهرهای جدید یکی از فراهمترین عرصهها برای شهرسازی کشور هستند که مدیران و متخصصان برنامهریزی و مدیریت شهری میتوانند در چارچوب آنها، بدون دغدغه، ایدهها و ابتکارات خود را برای خلق بهترین فضاهای زیست، مردممدار و نوین پیاده سازند. از همین رو باید با تأمین زیرساختهای لازم، امکانات و ملزومات مورد نیاز در حوزههای مختلف را در شهرهای جدید و شهرکها به عنوان مکمل لازم در کنار واحدهای مسکونی احصا و اجرا کرد تا این نواحی به عنوان یک منطقه سکونتگاهی با تمام ملزومات برای شهروندان باشد.
فهرست مطالب دستورالعمل ترویج شهرک سازی :
- ماده 1: اختصارات و تعاریف
- ماده 2: موارد شمول
- ماده 3: نظام برنامهریزی و طراحی شهرک
- ماده 4: ستاد مدیریت شهرکسازی کشور
- ماده 5: تهیه و تسلیم تقاضا و مدارک مقدماتی
- ماده 6: رسیدگی، تکمیل مدارک و تصویب تقاضا
- ماده 7: صدور پروانه تأسیس شهرک
- ماده 8: عملیات اجرایی شهرک
- ماده 9: صدور پروانه بهرهبرداری
- ماده 10: صدور پروانه ساختمان / گواهی پایان کار
- ماده 11: نظارت و پایش شهرک
- ماده 12: مرجع و نحوه رسیدگی به تخلفات
- ماده 13: اداره امور شهرک
- ماده 14: تبدیل به شهرک
- پیوست شماره 1: تعریف انواع شهرکهای تخصصی
- پیوست شماره 2: مراجع تصویب و صدور مجوز شهرک
- پیوست شماره 3: کاربریهای قابل استقرار در شهرکهای تخصصی
- پیوست شماره 4: فرآیند گردش کار
- پیوست شماره 5: نحوه تطبیق مجتمعها، مراکز، مجموعهها و شهرکهای نیمهتمام با دستورالعمل